Depositphotos 65549627 S

Orbitrek ή ποδήλατο – τι να επιλέξετε; Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της προπόνησης σε δύο δημοφιλή μηχανήματα γυμναστικής

Orbitrek ή ποδήλατο; Αυτό το ερώτημα τίθεται συχνά από ανθρώπους που θέλουν να φροντίζουν τη φυσική τους κατάσταση και να διαμορφώνουν τη σιλουέτα τους με την άνεση των τεσσάρων γωνιών τους. Σίγουρα, η επιλογή του μηχανήματος γυμναστικής δεν πρέπει να είναι τυχαία. Πρόκειται για εξοπλισμό που θα μείνει μαζί μας για μεγάλο χρονικό διάστημα και τον οποίο θα χρησιμοποιούμε εντατικά και συχνά, επομένως, θα πρέπει να είναι καλά προσαρμοσμένος στις προσωπικές μας προτιμήσεις. Τα καλύτερης ποιότητας τροχιοδρόμια και τα στατικά ποδήλατα δεν είναι επίσης φθηνός εξοπλισμός, οπότε αξίζει να το σκεφτείτε δύο φορές πριν κάνετε την τελική αγορά. Αυτό που αξίζει να τονιστεί είναι ότι οι ασκήσεις σε ποδήλατο και οι ασκήσεις σε τροχιοφόρο είναι διαφορετικές. Η μηχανική της κίνησης είναι διαφορετική, η προπόνηση γίνεται σε διαφορετική θέση του σώματος και έχει ελαφρώς διαφορετικά αποτελέσματα όσον αφορά τη διαμόρφωση της σιλουέτας. Αυτά τα ζητήματα θα πρέπει επίσης να λαμβάνονται υπόψη πριν από τον εξοπλισμό του οικιακού μας γυμναστηρίου με νέο εξοπλισμό. Τι να διαλέξω λοιπόν – ένα ποδήλατο ή ένα τροχόσπιτο; Ποια είναι τα αποτελέσματα της εκπαίδευσης σε κάθε μηχάνημα; Είναι δυνατόν να χάσετε βάρος αποτελεσματικά ενώ γυμνάζεστε με ποδήλατο και στατικό ποδήλατο;

Πίνακας περιεχομένων

Orbitrek ή ποδήλατο – το αιώνιο δίλημμα των ανθρώπων που ασκούνται στο σπίτι

 γυναίκα ετοιμάζεται για προπόνηση

Άσκηση στο γυμναστήριο, κολύμβηση, αεροβική, ομαδικά αθλήματα, προπόνηση σε εξωτερικούς χώρους – δεν αισθάνονται όλοι οικεία σε αυτές τις μορφές προπόνησης. Για πολλούς από εμάς, λόγω της ευκολίας και της δυνατότητας να συγκεντρωθούμε πλήρως στις ασκήσεις μας, η ιδανική λύση προπόνησης είναι να αγοράσουμε ένα μηχάνημα γυμναστικής και να το εγκαταστήσουμε στο διαμέρισμά μας, στο σπίτι μας ή σε έναν χώρο όπως το γκαράζ ή το υπόγειο.

Εξοπλισμός άσκησης που μπορεί να τοποθετηθεί στις τέσσερις γωνιές του σπιτιού σας και ο οποίος είναι ιδανικός για τη βελτίωση της κινητικήςΣτην αγορά διατίθενται πολλές συσκευές, οι οποίες μπορούν να τοποθετηθούν στις τέσσερις γωνίες σας και οι οποίες είναι ιδανικές για την αύξηση της κινητικής ικανότητας, τη βελτίωση της υγείας και της φόρμας, την ενδυνάμωση των μυών ή τη μείωση των περιττών κιλών.

Οι πιο δημοφιλείς είναι οι διάδρομοι, τα steppers, τα rowers, οι πολυλειτουργικοί άτλαντες, τα ποδήλατα orbiter και τα ποδήλατα γυμναστικής, με τα δύο τελευταία να είναι τα πιο δημοφιλή.

Τόσο τα ποδήλατα τροχιάς όσο και τα ποδήλατα γυμναστικής είναι πολύ καθολικές συσκευές, που διαμορφώνουν το σχήμα και τη σιλουέτα με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Είναι πρακτικά, κινητά (μετακινούνται εύκολα, μεταφέρονται εύκολα), δεν καταλαμβάνουν πολύ χώρο στο σπίτι, μπορούν να χωρέσουν ακόμη και σε ένα μικρό διαμέρισμα. Είναι επίσης πολύ απλές, άνετες και ευχάριστες στη χρήση. Επιπλέον, είναι ασφαλείς, δεν καταπονούν το σώμα μας υπερβολικά και ενέχουν χαμηλό κίνδυνο τραυματισμού.

Τόσο τα σταθερά ποδήλατα όσο και τα τροχιοδρομικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν ανεξάρτητα από την ηλικία και το επίπεδο προπόνησης. Το πιο σημαντικό είναι ότι, με τακτική δραστηριότητα, και οι δύο συσκευές εξασφαλίζουν ορατά αποτελέσματα όσον αφορά τη βελτίωση της φυσικής μορφής και των αναλογιών του σώματος. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες διαφορές μεταξύ ενός τροχιοδρόμου και ενός ποδηλάτου, οπότε αξίζει να ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά και στους δύο τύπους εξοπλισμού προτού λάβετε την τελική απόφαση για την αγορά.

Ποδήλατο γυμναστικής – βελτίωση της φυσικής κατάστασης, ενδυνάμωση των κάτω μερών του σώματος και ταχύτερο αδυνάτισμα της σιλουέτας

 γυναίκα προπονείται σε στατικό ποδήλατο

Τασταθερά ποδήλατα αποτελούν εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν τον απλούστερο δυνατό εξοπλισμό άσκησης, ο οποίος δεν καταπονεί τις αρθρώσεις και δίνειΤο στατικό ποδήλατο είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν τον απλούστερο δυνατό εξοπλισμό άσκησης, ο οποίος δεν επιβαρύνει τις αρθρώσεις και δίνει τη δυνατότητα προπόνησης σε ήρεμο ρυθμό, χωρίς το φαινόμενο της γρήγορης δύσπνοιας κατά τη διάρκεια της άσκησης ή της εξάντλησης και της έλλειψης ζωτικότητας μετά την προπόνηση.

Το ποδήλατο γυμναστικής θεωρείται το καλύτερο εργαλείο για την προπόνηση cardio (επίσης γνωστή ως αερόβια ή αερόβια προπόνηση). Είναι μια προπόνηση σταθερής, μέτριας έντασης κατά την οποία η ενέργεια παρέχεται στους μυς μέσω του αερόβιου μεταβολισμού.

Ένας σταθερός, μέτριος ρυθμός πετάλισης για παρατεταμένο χρονικό διάστημα είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να επιτύχετε ένα επίπεδο καρδιακών παλμών κατάλληλο για την προπόνηση cardio (περίπου. Ο μέτριος ρυθμός πετάλισης για μεγάλο χρονικό διάστημα είναι ένας εξαιρετικός τρόπος επίτευξης του κατάλληλου επιπέδου καρδιακών παλμών για την προπόνηση cardio (περίπου 60-70% του μέγιστου καρδιακού παλμού), και συνεπώς αύξησης της απόδοσης του καρδιακού μυός, βελτίωσης της λειτουργίας του καρδιαγγειακού συστήματος γενικά, βελτίωσης της κατάστασης του σώματος και μείωσης του λιπώδους ιστού.

Το ποδήλατο γυμναστικής είναι ένας ευέλικτος τρόπος για να επιτύχετε μια αποτελεσματική προπόνηση cardio, αλλά αυτός ο τύπος εξοπλισμού είναι επίσης κατάλληλος για έναν άλλο δημοφιλή τύπο προπόνησης, δηλαδή τη διαλειμματική προπόνηση.

Πρόκειται για μια εντατική προπόνηση που περιλαμβάνει υψηλό επίπεδο προσπάθειας από την πλευρά του σώματος. Χαρακτηριστικό της γνώρισμα είναι ο μεταβαλλόμενος ρυθμός άσκησης (μια συγκεκριμένη άσκηση εκτελείται εναλλάξ με πολύ υψηλή και μέτρια ένταση), που έχει ως αποτέλεσμα τη σημαντική αύξηση της αντοχής, της δύναμης και της σωματικής ικανότητας, καθώς και τη δυναμική καύση του λιπώδους ιστού. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η διαλειμματική προπόνηση, είτε εκτελείται σε ποδήλατο είτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, επιλέγεται πολύ συχνά από άτομα που θέλουν να χάσουν γρήγορα βάρος.

Αξίζει να τονιστεί ότι η προπόνηση με ποδήλατο δεν είναι μόνο μια μέθοδος για την ταχύτερη μείωση του λιπώδους ιστού ή τη βελτίωση της υγείας και της φόρμας, αλλά είναι επίσης ένας τρόπος για την ενίσχυση των κατώτερων τμημάτων του σώματος. Η προπόνηση σε ποδήλατο κινητοποιεί τα πόδια και τους γοφούς μας για να εργαστούν, ενώ οι ώμοι, η πλάτη και τα χέρια παραμένουν γενικά σε ηρεμία. Ως εκ τούτου, η τακτική άσκηση σε στατικό ποδήλατο επιφέρει πολύ συχνά την καλύτερη ανάπτυξη των μυών των γλουτών, των μηρών, των γάμπων και την αύξηση της δύναμης και της αντοχής των κάτω άκρων.

Τύποι ποδηλάτων γυμναστικής

 • Μηχανικό ποδήλατο – το απλούστερο και φθηνότερο ποδήλατο γυμναστικής. Η αντίσταση κατά τη διάρκεια της διαδρομής επιτυγχάνεται από τη φυσική τριβή του σφονδύλου. Όσο υψηλότερο το φορτίο, τόσο υψηλότερη η ταχύτητα. Το μειονέκτημα των μηχανικών ποδηλάτων είναι ένας μάλλον θορυβώδης τρόπος λειτουργίας, πλεονεκτήματα – χαμηλή τιμή και αξιοπιστία.
 • Μαγνητικό ποδήλατο – είναι πιο προηγμένο στο σχεδιασμό από το μηχανικό ποδήλατο. Η αντίσταση σε αυτόν τον τύπο εξοπλισμού επιτυγχάνεται με ένα ειδικό μαγνητικό φρένο. Το μαγνητικό ποδήλατο είναι άνετο στη χρήση, αθόρυβο και σταθερό. Είναι εξοπλισμένο με ακριβή κλίμακα φορτίου, χάρη στην οποία μπορούμε να προσαρμόσουμε την ένταση της προπόνησής μας στις δικές μας προτιμήσεις και την τρέχουσα κατάστασή μας. Δυστυχώς, τα μαγνητικά μοντέλα είναι πιο ακριβά από τα μηχανικά και πιο επιρρεπή σε βλάβες.
 • Ηλεκτρομαγνητικό ποδήλατο – ο πιο σύγχρονος τύπος ποδηλάτου με ψηφιακή τεχνολογία. Είναι εξοπλισμένο με ενσωματωμένο υπολογιστή που παρέχει πρόσβαση σε πολλές ενδιαφέρουσες επιλογές. Χρησιμοποιώντας το, μπορούμε να επιλέξουμε οποιοδήποτε πρόγραμμα προπόνησης, αλλά θα μπορούμε επίσης να παρακολουθούμε την πορεία της προπόνησής μας, εμφανίζοντας πολλές παραμέτρους, όπως: μέτρηση σφυγμού, αριθμός θερμίδων που κάψαμε, απόσταση που διανύσαμε, ταχύτητα κ.λπ. Το ηλεκτρομαγνητικό ποδήλατο χαρακτηρίζεται από πολύ αθόρυβη και ομαλή λειτουργία και μεγάλη άνεση στη χρήση. Ο μηχανισμός πέδησης ρυθμίζεται εδώ από έναν ηλεκτρομαγνήτη, ο οποίος με τη σειρά του ελέγχεται από έναν υπολογιστή. Τα ηλεκτρομαγνητικά ποδήλατα είναι τα πιο ακριβά μεταξύ όλων των τύπων ποδηλάτων γυμναστικής.

Ποδήλατα γυμναστικής – αποτελέσματα, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Ένα ποδήλατο γυμναστικής είναι μια καλή επιλογή για όσους αναζητούν αποτελεσματικούς τρόπους για να cardio γυμναστούν. Θα είναι επίσης μια καλή επιλογή για τα άτομα για τα οποία η ποδηλασία είναι ένα από τα πιο ευχάριστα είδη σωματικής δραστηριότητας. Από την άλλη πλευρά, δεν θα λειτουργήσει για τους ανθρώπους που δεν είναι λάτρεις των αθλημάτων που παίζονται σε καθιστή θέση, προτιμώντας μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων και τη χρήση ολόκληρου του σώματος.

Πλεονεκτήματα της προπόνησης σε ποδήλατο γυμναστικής

 • βελτιώνει την αποδοτικότητα του οργανισμού, αυξάνει τη συνολική φυσική κατάσταση,
 • ενισχύει την καρδιά, βελτιώνει την κυκλοφορία,
 • έχει θετική επίδραση στο αναπνευστικό σύστημα,
 • είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να ασκείστε σταθερά, αρμονικά cardio,
 • συμβάλλει στη διαμόρφωση του κάτω μέρους του σώματος, ενισχύει σε μεγάλο βαθμό τους μύες των ποδιών και των γλουτών και σε μικρότερο βαθμό τους κοιλιακούς μύες,
 • μειώνει την κυτταρίτιδα,
 • είναι μια καθολική, απλή προπόνηση, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και από ηλικιωμένους, άτομα με κακή φυσική κατάσταση, άτομα που πάσχουν από ορισμένες χρόνιες ασθένειες (π.χ. διαβήτη) και ανάρρωστους,
 • δεν καταπονεί τις αρθρώσεις,
 • έχει θετική επίδραση στο μυοσκελετικό σύστημα, ενισχύει τα οστά,
 • επιταχύνει τη διαδικασία αδυνατίσματος (μια ώρα με το ποδήλατο είναι ένας τρόπος για να κάψετε περίπου 400-500 kcal).

Μειονεκτήματα της προπόνησης σε στατικό ποδήλατο

 • αναγκάζει σε καθιστή θέση, η οποία δεν αποτελεί πλεονέκτημα για όλους,
 • είναι αρκετά μονότονη, μπορεί να γίνει βαρετή,
 • η καθιστή θέση, με κλίση προς τα εμπρός, μπορεί να συμβάλει στη διατήρηση λανθασμένης στάσης του σώματος κατά τη διάρκεια της προπόνησης και να προκαλέσει τραυματισμούς, τεντώματα, πόνους στη σπονδυλική στήλη,
 • αδυναμία ενεργοποίησης του άνω μέρους του σώματος.

Orbitrek – μια έξυπνη συσκευή που κινητοποιεί ολόκληρο το σώμα για δραστηριότητα

 γυναίκα εκπαιδεύεται σε τροχιακό σκάφος

Τοτροχιοφόρο είναι ένα άλλο καθολικό μηχάνημα άσκησης με μεγάλη ομάδα οπαδών. Παρά το ελαφρώς μεγαλύτερο μέγεθός τους και το γεγονός ότι απαιτούν περισσότερο χώρο στο σπίτι σε σχέση με τα συμπαγή ποδήλατα ή τα steppers, οι διάδρομοι αποτελούν ένα από τα πιο συχνά επιλεγμένα όργανα προπόνησης. Όσον αφορά τη δημοτικότητά τους, πλησιάζουν τους διαδρόμους και τα ποδήλατα γυμναστικής και, όπως και αυτά, χρησιμοποιούνται συχνότερα από άτομα που έχουν ως κύριο στόχο να χάσουν βάρος και να αδυνατίσουν τη σιλουέτα τους.

Πότε αξίζει να χρησιμοποιήσετε ένα ελλειπτικό tracker;

Ένας ελλειπτικός ιχνηλάτης (που ονομάζεται επίσης ελλειπτικός προπονητής) είναι ιδανικός για αερόβια προπόνηση με μέτριο και σταθερό ρυθμό, καθώς και για διαλειμματική προπόνηση με μεταβλητή ένταση (μία φορά υψηλή, μία φορά μέτρια). Ο τροχιοδρόμος, όπως και το ποδήλατο, είναι ένα πολύ οικουμενικό κομμάτι εξοπλισμού, που χρησιμοποιείται για πολλούς σκοπούς, τόσο τυπικούς για την εικόνα, όσο και για την υγεία.

Η τακτική άσκηση σε ένα διαστημόπλοιο είναι μια καλή επιλογή αν θέλουμε να βελτιώσουμε συνολικά τη φυσική μας κατάσταση, να αποκτήσουμε δύναμη, να βελτιώσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα, να ενισχύσουμε το μυϊκό, σκελετικό και αρθρικό σύστημα και να χάσουμε τα περιττά κιλά. Οι συνεδρίες διάρκειας μισής ή μιας ώρας σε έναν τροχιοδρόμο είναι επίσης μια καλή υποστήριξη για την προπόνηση δύναμης για τη σμίλευση και την αύξηση της μυϊκής μάζας.

Πώς να ασκείστε σε ένα τροχιακό σκάφος; Τι προσφέρει η εκπαίδευση σε ένα τροχιακό σκάφος;

Όταν γυμναζόμαστε σε ένα τροχόσπιτο, κάνουμε κινήσεις με τα κάτω άκρα μας παρόμοιες με αυτές που εκτελούνται σε ένα stepper ή σε ένα ποδήλατο (μοιάζουν επίσης ελαφρώς με κινήσεις που εκτελούνται σε σκι ανωμάλου δρόμου). Ταυτόχρονα, μετακινούμε δυναμικά τα χέρια μας μέσω δύο κάθετων χειρολαβών.

Σε γενικές γραμμές, οι ασκήσεις σε τροχιά είναι πολύ απλές, το μόνο που χρειάζεται να θυμόμαστε είναι να διατηρούμε μια όρθια στάση του σώματος.Το μόνο που χρειάζεται να θυμόμαστε είναι να κρατάμε τη στάση του σώματός μας όρθια, να μην ταλαντευόμαστε, να μην παίρνουμε αφύσικες στάσεις και να κινητοποιούμε τα χέρια και τα πόδια μας σε ίσο βαθμό.

Ο ειδικός σχεδιασμός των μηχανημάτων orbiter έχει ως αποτέλεσμα τη συμμετοχή σχεδόν όλων των μελών του σώματος κατά τη διάρκεια της προπόνησης, συμπεριλαμβανομένων των χεριών, της πλάτης, της κοιλιάς, των γλουτών, των μηρών και των γάμπων. Χάρη στην εντατικοποιημένη εργασία των μυών και τις μεγάλες ποσότητες ενέργειας που χρησιμοποιούνται από το σώμα κατά τη διάρκεια των ασκήσεων, η τακτική προπόνηση σε ποδήλατο τροχιάς είναι εξαιρετικά αποτελεσματική τόσο στη διαδικασία καύσης περιττού σωματικού λίπους όσο και στη διαμόρφωση του σώματος.

Ένας τροχιοδρόμος – επιπτώσεις, απόψεις, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της μηχανής

Σύμφωνα με πολλές απόψεις, οι ασκήσεις σε ένα τροχόσπιτο είναι καλύτερες από τις ασκήσεις σε άλλο εξοπλισμό, όπως ένα stepper ή ένα στατικό ποδήλατο, επειδή εμπλέκοντας περισσότερες μυϊκές ομάδες και αναγκάζοντας το σώμα να δουλέψει πιο εντατικά, δίνουν ταχύτερα αποτελέσματα.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ένας τροχιοδρόμος είναι η βέλτιστη επιλογή για όσους αναζητούν μια καθολική άσκηση.Το orbiter αποτελεί αναμφίβολα τη βέλτιστη επιλογή για όσους αναζητούν ένα καθολικό μηχάνημα γυμναστικής, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για προπόνηση αντοχής όσο και για διαλειμματική προπόνηση και το οποίο ενεργοποιεί όλους τους μυς. Θα προσελκύσει επίσης όσους υπολογίζουν σε μια σημαντική αύξηση της καύσης θερμίδων και την ταχεία εξάλειψη του λίπους από το σώμα. Ωστόσο, η τελική επιλογή ενός τροχιοδρόμου ή ενός ποδηλάτου (ή οποιασδήποτε άλλης συσκευής) εξαρτάται από τις ατομικές μας προσδοκίες και προτιμήσεις.

Πλεονεκτήματα της εκπαίδευσης σε τροχιακό σκάφος

 • κινητοποιεί όλο το σώμα για να εργαστεί, ενεργοποιεί όλους τους μύες,
 • διαμορφώνει τα πόδια, τους γλουτούς, τους γοφούς, την κοιλιά, τους ώμους, την πλάτη, τους βραχίονες, βοηθά στη σμίλευση της φιγούρας,
 • βελτιώνει τη φυσική κατάσταση, αναπτύσσει κινητικές δεξιότητες όπως δύναμη, αντοχή, συντονισμό, ισορροπία,
 • αυξάνει την αποδοτικότητα του οργανισμού,
 • επιταχύνει τη διαδικασία απώλειας βάρους, είναι μια από τις καλύτερες μεθόδους για την καύση λίπους (κατά τη διάρκεια μιας ωριαίας προπόνησης σε τροχιά μπορούμε να κάψουμε 600-800 kcal),
 • ενισχύει τις αρθρώσεις, τους μύες και τα οστά,
 • βελτιώνει την ευημερία.

Μειονεκτήματα ενός orbitrek

 • καταλαμβάνει περισσότερο χώρο στο δωμάτιο από ένα απλό stepper ή ποδήλατο,
 • οι προπονήσεις είναι ομοιόμορφες, πράγμα που μπορεί να είναι βαρετό για μερικούς ανθρώπους,
 • οι φθηνότεροι διάδρομοι είναι συνήθως θορυβώδεις και πρέπει να επενδύσετε πολλά σε υψηλής ποιότητας, αθόρυβο εξοπλισμό.

Τύποι ποδηλάτων spinning

Οι διάφοροι τύποι ποδηλάτων orbiter διαφέρουν ως προς τον μηχανισμό πέδησης. Οι πιο δημοφιλείς και πιο συχνά χρησιμοποιούμενοι τύποι ποδηλάτων σβούρας είναι τα μαγνητικά ποδήλατα σβούρας. Φρενάρουν με μαγνήτες που βρίσκονται γύρω από τον σφόνδυλο, οι οποίοι δημιουργούν αντίσταση σε κατάλληλες στιγμές.

Ένας μαγνητικός τροχιοδρόμος είναι μια μέτρια θορυβώδης συσκευή, ωστόσο, το ακριβές επίπεδο θορύβου εξαρτάται από το συγκεκριμένο μοντέλο. Είναι σίγουρα λιγότερο θορυβώδες από τον μεγαλύτερο αδελφό του, τον μηχανικό τροχιοδρόμο. Γενικά, οι μαγνητικές τροχαλίες είναι εξοπλισμένες με ρύθμιση της αντίστασης, γεγονός που διευκολύνει την προσαρμογή του επιπέδου προπόνησης στις δικές σας ανάγκες.

Μια πιο σύγχρονη αλλά και πιο ακριβή συσκευή είναι ένας ηλεκτρομαγνητικός τροχιοδρόμος. Το μηχάνημα ελέγχεται από έναν ενσωματωμένο υπολογιστή και ο μηχανισμός πέδησης δεν βασίζεται σε μαγνήτες, αλλά σε έναν ηλεκτρομαγνήτη. Οι ηλεκτρομαγνητικές τροχιοδρομικές μηχανές είναι λιγότερο θορυβώδεις από τις μαγνητικές και χρησιμοποιούνται συνήθως σε γυμναστήρια και γυμναστήρια.

Ένας τροχιοδρόμος για το σπίτι – ποιο μοντέλο να αγοράσετε;

Ο κύριος παράγοντας που καθορίζει την επιλογή ενός μοντέλου τροχιοδρόμου είναι ο προϋπολογισμός σας. Η τιμή ενός τροχιοδρόμου είναι πολύ υψηλότερη. Αν δεν έχουμε πολλά χρήματα, είναι προτιμότερο να μην το αγοράσουμε και να συγκεντρώσουμε κάποια χρήματα ή να αποφασίσουμε να το αγοράσουμε με δόσεις και να αγοράσουμε εξοπλισμό καλής ποιότητας.

Ένα άλλο σημαντικό κριτήριο κατά την επιλογή ενός τροχιοδρόμου θα πρέπει να είναι οι τεχνικές του παράμετροι. Η συσκευή πρέπει να προσαρμόζεται στο ύψος και το βάρος του χρήστη. Για ορισμένους ανθρώπους, ένα σημαντικό κριτήριο για την επιλογή ενός τροχιοδρόμου μπορεί επίσης να είναι η παρουσία πρόσθετων λειτουργιών και προγραμμάτων.

Category: Προπόνηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Article by: admin