lysienie androgenowe u mezczyzn leki na wypadanie wlosow u mezczyzn

Πώς να αποτρέψετε την τριχόπτωση – από του στόματος και τοπικά σκευάσματα για την φαλάκρα. Ποια είναι τα καλύτερα;

Η έντονη τριχόπτωση μπορεί να προκληθεί από πολλούς διαφορετικούς παράγοντες, που κυμαίνονται από τον ανθυγιεινό τρόπο ζωής και τις διατροφικές ελλείψεις, μέσω της χρήσης επιθετικών μορφών styling των μαλλιών, έως ορμονικούς και γενετικούς παράγοντες. Ανεξάρτητα από την αιτία της τριχόπτωσης, χάρη στα σκευάσματα που διατίθενται σήμερα στην αγορά είναι δυνατόν να ενισχυθούν οι βολβοί και οι θύλακες των τριχών και να σταματήσει η περαιτέρω διαδικασία της τριχόπτωσης. Μπορούμε να επιλέξουμε μεταξύ παρασκευασμάτων για εξωτερική και εσωτερική χρήση, αλλά τα καλύτερα αποτελέσματα θα επιτευχθούν με το συνδυασμό και των δύο μορφών θεραπείας. Πώς να αποτρέψετε την τριχόπτωση χωρίς να επισκέπτεστε ινστιτούτα αισθητικής και κλινικές;

Από του στόματος θεραπείες απώλειας μαλλιών – καθολικά δισκία ή προηγμένα συμπληρώματα;

Η τριχόπτωση είναι ένα επίμονο, αντιαισθητικό, συχνά αυτοκαταστροφικό ή ενοχλητικό πρόβλημα. Μία από τις συνήθεις αιτίες της φαλάκρας είναι η κακή διατροφή (με έλλειψη θρεπτικών συστατικών σημαντικών για την υγεία των μαλλιών), καθώς και άλλοι παράγοντες του τρόπου ζωής, όπως άγχος, εξάντληση, έλλειψη ύπνου, υπερβολική κατανάλωση διεγερτικών ουσιών, ακατάλληλη φροντίδα των μαλλιών. Μια άλλη συχνή αιτία συστηματικής αραίωσης των μαλλιών στους άνδρες είναι το υψηλό επίπεδο διυδροτεστοστερόνης (DHT) στο σώμα, που οδηγεί σε σμίκρυνση των τριχοθυλακίων.

Όποιος και αν είναι ο λόγος της υπερβολικής τριχόπτωσης, τα καλής ποιότητας εμπορικά σκευάσματα μπορούν να βοηθήσουν. Η επιλογή τους είναι εξαιρετικά ευρεία και μια μεγάλη ομάδα είναι στοματικοί παράγοντες που βασίζονται σε φυσικά συστατικά. Όπως σε κάθε κατηγορία σκευασμάτων, έτσι και μεταξύ των χαπιών τριχόπτωσης υπάρχουν ισχυρότερα και ασθενέστερα. Τα πρώτα, που διατίθενται στα φαρμακεία και τα φαρμακεία, βασίζονται συνήθως σε 2-3 ή το πολύ λίγα συστατικά (π.χ. 1 ή 2 φυτικά εκχυλίσματα συν βιοτίνη, βιταμίνη Α). Η επίδρασή τους δεν είναι ως επί το πλείστον πολύ έντονη.

Τέτοια καθολικά δισκία μαλλιών με στενή, όχι πολύ προηγμένη σύνθεση συνήθως λειτουργούν καλά με μέτρια ή εποχιακή τριχόπτωση, αλλά σε περίπτωση αλωπεκίας και πολύ έντονης τριχόπτωσης είναι συνήθως ανεπαρκή.

Πολύ καλύτερα αποτελέσματα δίνουν στην περίπτωση αυτή οι κάψουλες πολλαπλών στοιχείων που περιέχουν πλούσιες συνθέσεις εκχυλισμάτων από φαρμακευτικά φυτά και κατάλληλα επιλεγμένες βιταμίνες, πρωτεΐνες, αμινοβιταμίνες, πρωτεΐνες, αμινοξέα και μέταλλα που φροντίζουν για τη σωστή λειτουργία των θυλάκων της τρίχας, των βολβών της τρίχας, του τριχωτού της κεφαλής και της ίδιας της τρίχας, καθώς και για τη θρέψη των κυττάρων.

Πώς λειτουργούν τα προηγμένα συμπληρώματα απώλειας μαλλιών;

Τέτοια πλούσια, προηγμένα σκευάσματα διακρίνονται από πολυκατευθυντική δράση, υψηλή συγκέντρωση βιολογικά δραστικών ουσιών και μέγιστη αφομοιωσιμότητα από τον οργανισμό, και συνεπώς πολύ μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα από τα συνηθισμένα δισκία. Αναστέλλουν την τριχόπτωση, σταθεροποιούν τα επίπεδα των ορμονών που ευθύνονται για τη βλάβη των θυλάκων των τριχών, ομαλοποιούν τη λειτουργία του τριχωτού της κεφαλής, προλαμβάνουν το γκριζάρισμα, επιταχύνουν την ανάπτυξη των γκρίζων μαλλιών και βελτιώνουν την κατάσταση του τριχωτού της κεφαλής.Αναστέλλουν τη φαλάκρα, σταθεροποιούν το επίπεδο των ορμονών που ευθύνονται για την καταστροφή των θυλάκων των τριχών, ομαλοποιούν το τριχωτό της κεφαλής, αποτρέπουν το γκριζάρισμα, επιταχύνουν την ανάπτυξη των μαλλιών, οδηγούν σε παράταση της φάσης ανάπτυξης των μαλλιών και σε πιο εντατικό πολλαπλασιασμό των τριχοκυττάρων.

Διαβάστε επίσης: Βιταμίνες για τα μαλλιά

Ελέγξτε το: Πώς να ενισχύσετε τα μαλλιά;

Ποια θεραπεία για την ανδρική φαλάκρα να επιλέξετε;

 τα δισκία ξεχειλίζουν από το ποτήρι

Ποια από του στόματος θεραπεία να επιλέξετε για την ανδρογενή (ανδρική) τριχόπτωση; Δυστυχώς, τα καθολικά παρασκευάσματα για την ανάπτυξη των μαλλιών με βάση τις βιταμίνες μπορεί να μην είναι πολύ αποτελεσματικά σε αυτή την περίπτωση. Δεν φτάνουν στην καρδιά του προβλήματος – δεν αποτρέπουν τις επιβλαβείς επιδράσεις της ορμόνης DHT, η οποία προάγει τη σμίκρυνση των τριχοθυλακίων και είναι στην πραγματικότητα η κύρια αιτία της ανδρικής φαλάκρας.

Τα σκευάσματα χαμηλότερης ποιότητας αποτυγχάνουν επίσης να διεγείρουν τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων που αποτελούν τα δομικά στοιχεία των νέων μαλλιών, όπως κάνουν τα σκευάσματα υψηλής ποιότητας.

Ένας πιο αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης της ανδρογενούς αλωπεκίας είναι τα συμπληρώματα διατροφής, τα οποία περιέχουν ουσίες που επιτίθενται άμεσα στις αιτίες της τριχόπτωσης στους άνδρες. Πρόκειται κυρίως για ουσίες που τροφοδοτούν το τριχωτό της κεφαλής με μεγάλες ποσότητες θρεπτικών συστατικών, βελτιώνουν τη δομή της τρίχας, ενισχύουν τους θύλακες της τρίχας και εμποδίζουν τη διαδικασία καταστροφής τους από την ορμόνη DHT.

Ιδιαίτερα καλά έναντι άλλων συμπληρωμάτων είναι τα Profolan και Follisin. Πρόκειται για σύγχρονα, εκτεταμένα σκευάσματα που αναστέλλουν την φαλάκρα και διεγείρουν την ανάπτυξη των μαλλιών σε ένα. Και τα δύο διακρίνονται από μια πολύ πλούσια φόρμουλα, στην οποία οι δραστικές ουσίες (συμπεριλαμβανομένων αμινοξέων, μετάλλων, βιταμινών, συμπυκνωμένων εκχυλισμάτων με υψηλή βιοδιασπασιμότητα) αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και συμβάλλουν στην ανάπτυξη των μαλλιών.συμπυκνωμένα εκχυλίσματα υψηλής βιοαποικοδομησιμότητας), συμβάλλουν στη σταδιακή αναστολή της διαδικασίας της φαλάκρας, καθώς και στην αναγέννηση των τριχοθυλακίων, στη βελτίωση της κατάστασης του τριχωτού της κεφαλής και στη διέγερση της διαδικασίας ανάπτυξης νέων τριχών.

Οικάψουλες Profolan βασίζονται σε μια μοναδική φόρμουλα Grow3 που συνδυάζει εξαιρετικά δραστικά εκχυλίσματα αλογοουράς και τσουκνίδας (σε τεράστιες δόσεις) με L-κυστεΐνη.

 Profolan

Αυτό το σύμπλεγμα συστατικών (καθώς και διάφορα πρόσθετα βιο-στοιχεία) επιτρέπει τον αποτελεσματικό αποκλεισμό της ορμόνης DHT, την αναζωογόνηση και την ενίσχυση των θυλάκων των τριχών, την ευκολότερη αγκύρωση των στους θύλακες των νέων μαλλιών, επιτάχυνση της ανάπτυξης των μαλλιών, εμβάθυνση του φυσικού χρώματος των μαλλιών, βελτίωση της δομής των μαλλιών, καθώς και γενική βελτίωση και αναζωογόνηση του χτενίσματος.

Η βάση των καψουλών Folisin είναι 3 καινοτόμα συστατικά με υψηλή βιολογική δραστικότητα (AnaGain™ Nu, PhosphaMax, EVNolMax™) και σημαντικά για την ανδρική ορμονική ισορροπία και την υγεία των μαλλιών φυτικά εκχυλίσματα (φοίνικας sabal και κολοκύθα). Οι κάψουλες περιέχουν επίσης βιταμίνες και τα τρία πιο σημαντικά μέταλλα για δυνατά, ζωτικά μαλλιά: ψευδάργυρο, σελήνιο, χαλκό.

 Folisin

Αυτή η σύνθεση παρουσιάζει πολλές θετικές επιδράσεις στα μαλλιά, οι σημαντικότερες από τις οποίες είναι: αναστολή της φαλάκρας, βελτίωση της ποιότητας των μαλλιών, ενεργοποίηση του πολλαπλασιασμού των νέων τριχωτών κυττάρων, πρόληψη του γκριζαρίσματος, πύκνωση των μαλλιών, προστασία από τη φθορά και την πρόωρη τριχόπτωση.

Ελέγξτε: Κατάταξη των παρασκευασμάτων για την φαλάκρα

Σαμπουάν και λοσιόν για την τριχόπτωση

 μπλε μπουκάλι με σαμπουάν, πετσέτες δίπλα του

Οιτοπικές θεραπείες κατά της τριχόπτωσης έχουν συχνότερα τη μορφή σαμπουάν και υγρών που τρίβονται στο τριχωτό της κεφαλής. Βασίζονται σε διάφορες δραστικές ουσίες, τις περισσότερες φορές:

  • καφεΐνη,
  • βιταμίνες,
  • πρωτεΐνες,
  • φυτικά εκχυλίσματα.

Ωστόσο, το πιο δημοφιλές και υποτίθεται πιο αποτελεσματικό είναι η μινοξιδίλη (που περιέχεται σε προϊόντα όπως τα Loxon, Piloxidil). Πρόκειται για μια οργανική ένωση που βελτιώνει την παροχή αίματος στο τριχωτό της κεφαλής και διεγείρει τους θύλακες των τριχών σε αυξημένη εργασία και αναστέλλει τη διαδικασία της σμίκρυνσής τους.

Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι στην περίπτωση της ορμονικά προκαλούμενης ανδρογενούς αλωπεκίας, τα σαμπουάν κατά της τριχόπτωσης μπορεί να είναι περιορισμένης αποτελεσματικότητας. Ομοίως με τις αμπούλες για την ανάπτυξη των μαλλιών, οι οποίες, αν και είναι γεμάτες με εξαιρετικά συμπυκνωμένα σύμπλοκα βιταμινών, μετάλλων καιΠαρόλο που είναι γεμάτα με εξαιρετικά συμπυκνωμένα σύμπλοκα βιταμινών, μετάλλων και πρωτεϊνών, διεγείρουν μεν την ανάπτυξη των μαλλιών, αλλά δεν αντιμετωπίζουν την πραγματική αιτία της ανδρικής φαλάκρας.

Διπλή θεραπεία για καλά αποτελέσματα

Αναμφίβολα, τα υγρά, τα σαμπουάν και οι αμπούλες για την τριχόπτωση αξίζουν την προσοχή και μπορούν να υποστηρίξουν τη θεραπεία της τριχόπτωσης, αλλά θαΩστόσο, θα δώσουν πολύ καλύτερα αποτελέσματα σε συνδυασμό με μια από του στόματος θεραπεία που περιλαμβάνει συμπληρώματα πολλαπλών συστατικών για την τριχόπτωση.

Διαβάστε επίσης: Τι για την τριχόπτωση;

Category: Ομορφιά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Article by: admin