Depositphotos 33447367 S

Πώς να αναζωογονήσετε το πρόσωπό σας – Μάθετε πώς να χάσετε μερικά χρόνια από την επιδερμίδα σας και να σταματήσετε τη διαδικασία γήρανσης του δέρματος

Πώς να αναζωογονήσετε το πρόσωπό σας; Εκατοντάδες γυναίκες θέτουν στον εαυτό τους αυτό το ερώτημα, παρατηρώντας τα αυξανόμενα σημάδια γήρανσης. Ευτυχώς, με τη βοήθεια παρασκευασμάτων υψηλής ποιότητας, καθώς και απλών οικιακών μεθόδων, είναι δυνατόν όχι μόνο να επιβραδύνουμε τη διαδικασία γήρανσης του δέρματος και να βελτιώσουμε συνολικά την κατάστασή του, αλλά ακόμη και να γυρίσουμε οπτικά το χρόνο πίσω. Αν θέλετε να αναζωογονήσετε το πρόσωπό σας, να μειώσετε τις ρυτίδες και να έχετε μια λαμπερή, όμορφη επιδερμίδα, θα πρέπει να διαβάσετε αυτό το άρθρο και να εφαρμόσετε μερικές απλές συμβουλές!

Γήρανση του προσώπου – αιτίες και σημάδια

Παρόλο που η γήρανση του σώματος, συμπεριλαμβανομένου του δέρματος, είναι αναπόφευκτη, δεν είμαστε καταδικασμένοι σε μια αντιαισθητική, ρυτιδιασμένη επιδερμίδα και μια σημαντική απώλεια ελκυστικότητας.

Το ώριμοδέρμα μπορεί επίσης να είναι όμορφο, αξίζει μόνο να το φροντίζετε σωστά και κατά προτίμηση όσο το δυνατόν νωρίτερα. Η σωστή (και κυρίως – συστηματική!) φροντίδα του δέρματος είναι η βασική συνταγή για την αναζωογόνηση του προσώπου και τη βελτίωση της κατάστασης του δέρματος. Πριν όμως μιλήσουμε για συγκεκριμένα σχήματα περιποίησης της επιδερμίδας, αξίζει να μιλήσουμε για τα κύρια σημάδια γήρανσης και τους παράγοντες που έχουν τον μεγαλύτερο αντίκτυπο στη σοβαρότητα αυτής της διαδικασίας.

 Μια χαμογελαστή μεσήλικη γυναίκα

Τι επηρεάζει τη γήρανση του προσώπου; Είναι απλά βιολογία;

Η αναζωογόνηση του προσώπου θα είναι ευκολότερη αν κατανοήσουμε τις αιτίες της γήρανσης και εξαλείψουμε εκείνες που είναι υπό τον έλεγχό μας (όπως η ακατάλληλη φροντίδα του δέρματος).

Προφανώς, ο χρόνος και το βιολογικό ρολόι είναι οι κύριοι παράγοντες που ευθύνονται για το γεγονός ότι το δέρμα γίνεται λιγότερο ελαστικό και οι ρυτίδες γίνονται βαθύτερες. Υπάρχουν όμως και άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν το αν το δέρμα γερνάει πιο αργά ή πιο γρήγορα. Τα περισσότερα από αυτά σχετίζονται με τον τρόπο ζωής μας.

Παράγοντες που επηρεάζουν το ρυθμό γήρανσης του δέρματος

  • Βιολογικοί παράγοντες (μειωμένες ποσότητες κολλαγόνου, ελαστίνης και υαλουρονικού οξέος στο δέρμα, βραδύτερες διαδικασίες ανάπλασης, μεταβολικές και ορμονικές αλλαγές που σχετίζονται με(μειωμένη ποσότητα κολλαγόνου, ελαστίνης και υαλουρονικού οξέος στο δέρμα, πιο αργές διαδικασίες ανάπλασης, μεταβολικές και ορμονικές αλλαγές λόγω του χρόνου, λιγότερο λίπος κάτω από το δέρμα, χειρότερη μυϊκή λειτουργία στο πρόσωπο).
  • Γενετική προδιάθεση (κληρονομικότητα από γονείς, παππούδες και γιαγιάδες, τάση του δέρματος να γερνάει πιο γρήγορα ή πιο αργά).
  • Διατροφή (μια υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή γεμάτη φυσικά προϊόντα μπορεί να συμβάλει στη διατήρηση της καλής κατάστασης του δέρματος και στην επιβράδυνση της διαδικασίας γήρανσης και το αντίστροφο. Μια ανθυγιεινή, φτωχή σε θρεπτικά συστατικά διατροφή, πλούσια σε πρόχειρο φαγητό, προκαλεί συσσώρευση τοξινών και ελεύθερων ριζών στο σώμα και κάνει το δέρμα να γερνάει πιο γρήγορα).
  • Παραλείψεις στη φροντίδα του δέρματος (μη εφαρμογή μακιγιάζ το βράδυ, χρήση κρεμών που δεν είναι κατάλληλες για την ηλικία, χρήση κατεστραμμένων, ξεπερασμένων και πολύ χαμηλής ποιότητας καλλυντικών, καθώς και χρήση υπερβολικά επιθετικών προϊόντων φροντίδας του δέρματος).Η χρήση υπερβολικά επιθετικών καλλυντικών με αποτέλεσμα ξηρό, υπερευαίσθητο δέρμα και καταστροφή του φυσικού επιδερμικού λιπιδικού φραγμού).
  • Υπερέκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία, συχνές επισκέψεις σε σολάριουμ, μη χρήση κρέμας ημέρας με φίλτρο SPF, ειδικά την άνοιξη και το καλοκαίρι.
  • Ο τρόπος ζωής (καθιστική ζωή, πολύ λίγος χρόνος στον καθαρό, φρέσκο αέρα και συχνή παραμονή σε αποπνικτικά δωμάτια επηρεάζουν την ανεπαρκή οξυγόνωση του δέρματος και την(ο καθιστικός τρόπος ζωής, ο πολύ λίγος χρόνος στον καθαρό, φρέσκο αέρα και η συχνή παραμονή σε αποπνικτικά δωμάτια έχουν ως αποτέλεσμα την ανεπαρκή οξυγόνωση του δέρματος, τη φτωχότερη τροφοδοσία του με θρεπτικά συστατικά και την ταχύτερη γήρανση, ενώ ο υγιεινός τρόπος ζωής και η τακτική σωματική δραστηριότητα είναι οι σύμμαχοι μιας νεανικής, αναζωογονημένης επιδερμίδας).
  • Ανεπαρκής ύπνος και κακή ποιότητα ύπνου, εξάντληση, υπερκόπωση, χρόνιο στρες.
  • Ανεπαρκής πρόσληψη υγρών, ιδίως νερού, με αποτέλεσμα την ανεπαρκή ενυδάτωση του οργανισμού.
  • Υπερβολικά διεγερτικά, π.χ. έντονο κάπνισμα, κατάχρηση αλκοόλ.
  • Συχνή έκθεση σε νέφος, σκόνη, καπνό και χώρους με πολύ ξηρό αέρα.

Ποια είναι τα σημάδια γήρανσης του δέρματος;

Ως αποτέλεσμα της μικροβλάβης του δέρματος, των όλο και πιο αργών διαδικασιών ανανέωσης του δέρματος και των ελλείψεων σε φυσικές ουσίες όπως το υαλουρονικό οξύ, η ελαστίνη και το κολλαγόνο, η νεανική εμφάνιση του προσώπου σταδιακάτου προσώπου μεταβάλλεται σταδιακά σε πιο ώριμο (τα χαρακτηριστικά του προσώπου γίνονται πιο έντονα, το οβάλ του προσώπου παίρνει τη μορφή ανεστραμμένου τριγώνου, οι ρυτίδες βαθαίνουν).

Από την ηλικία των 35 ετών εμφανίζονται οι πρώτες ρυτίδες (κυρίως γύρω από τα μάτια), το επίπεδο υγρασίας του δέρματος μειώνεται, ο ρυθμός ανάπλασης επιβραδύνεται και το πρήξιμο και οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια γίνονται συχνότεροι. Μετά την ηλικία των 45 ετών , το δέρμα αρχίζει να χάνει την πυκνότητά του. Οι ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης αρχίζουν να ατροφούν πιο έντονα. Μετά τα 55, η χαλάρωση και η χαλάρωση του δέρματος αυξάνεται και εμφανίζονται βαθιές ρυτίδες .

Τα κύρια σημάδια της γήρανσης του δέρματος του προσώπου είναι:

  • ρυτίδες κάτω από τα μάτια, πόδια της χήνας,
  • Ρυτίδες μαριονέτας ή ρυτίδες θλίψης (οι ρυτίδες στα μάγουλα που ξεκινούν από τις γωνίες του στόματος και καταλήγουν στο πηγούνι),
  • ρινοπαρειακές αύλακες (γραμμές που ξεκινούν από τη μύτη και καταλήγουν στις γωνίες του στόματος),
  • πεσμένο οβάλ πρόσωπο, πεσμένα βλέφαρα και γωνίες του στόματος,
  • αλλαγές στη δομή του δέρματος (ορατοί πόροι, μειωμένη ελαστικότητα του δέρματος, απώλεια σφριγηλότητας, απώλεια απαλότητας, αυξημένη τραχύτητα και τραχύτητα),
  • φτωχότερος τόνος του δέρματος, σταδιακή χαλάρωση (οι πτυχές του δέρματος αρχίζουν να προεξέχουν πέρα από τις άκρες).
  • ανομοιόμορφος τόνος του δέρματος, υπερμελάγχρωση, μελαγχρωματικές κηλίδες, κύκλοι κάτω από τα μάτια, θαμπάδα και γκριζωπό δέρμα, ορατά τριχοειδή αγγεία (τέτοιες διαταραχές του τόνου του δέρματος προκαλούνται από παράγοντες όπως: μη φυσιολογική παραγωγή μελανίνης, αυξημένη ευθραυστότητα των αιμοφόρων αγγείων, παχύτερη και πιο παχιά κεράτινη στιβάδα και λεπτότερη δερματική στιβάδα).

Πώς να σταματήσετε αυτές τις διεργασίες; Πώς να γυρίσετε το χρόνο πίσω; Είναι καλύτερο να ξεκινήσετε όσο το δυνατόν νωρίτερα, γύρω στα 30-40 χρόνια, μόλις παρατηρήσετε τις πρώτες ρυτίδες ή το φαινόμενο της πτώσης των μάγουλων, των γωνιών του στόματος κ.λπ. Ωστόσο, ακόμη και σε μεγαλύτερη ηλικία είναι δυνατόν να αναζωογονηθεί το πρόσωπο κατά μερικά χρόνια, να βελτιωθεί η κατάσταση του δέρματος και να σταματήσει η εξέλιξη της χαλάρωσης του δέρματος και της εμβάθυνσης των ρυτίδων. Έτσι, ακόμη και αν το δέρμα σας παρουσιάζει ήδη σημάδια γήρανσης, δεν πρέπει να το βάζετε κάτω, αλλά να λάβετε αμέσως μέτρα για μια ολοκληρωμένη ανάπλαση.

 γήρανση προσώπου

Για καλύτερα αποτελέσματα, συνδυάστε το με αναζωογονητικές κρέμες και ορούς και με μια ποικιλία σπιτικών θεραπειών για την αναζωογόνηση του προσώπου. Στην περίπτωση πολύ έντονων σημείων γήρανσης, μπορούμε επίσης να προσφύγουμε σε επαγγελματικές θεραπείες, αλλά απαιτούν ένα σημαντικό χρηματικό ποσό (δεν είναι φθηνές και πρέπει να επαναλαμβάνονται από καιρό σε καιρό).

Πώς να αναζωογονήσετε το πρόσωπό σας – αντιγηραντικά και αναγεννητικά παρασκευάσματα

Αν ο στόχος μας είναι όχι μόνο να μειώσουμε το ρυθμό γήρανσης του προσώπου, αλλά και να το αναζωογονήσουμε κατά μερικά χρόνια, θα πρέπει να γίνουμεμόνιμα φίλοι με τις κρέμες και τους ορούς που περιέχουν ουσίες στη σύνθεσήτους:

  • εκείνες που διεγείρουν την ανανέωση των κυττάρων του δέρματος,
  • ενεργοποίηση του κυτταρικού πολλαπλασιασμού,
  • προστασία των κυττάρων από βλάβες,
  • διεγείροντας την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.

Τα παρασκευάσματα με καλλωπιστικές και φωτεινές ιδιότητες, που βελτιώνουν το χρώμα του δέρματος και μειώνουν τα σημάδια κόπωσης (για παράδειγμα αυτά που περιέχουν βιταμίνη C) θα βοηθήσουν επίσης στην οπτική αναζωογόνηση του προσώπου. Δυστυχώς, καθώς μεγαλώνουμε γίνεται όλο και πιο δύσκολο να καλύψουμε τα σημάδια της έλλειψης ύπνου, της υπερκόπωσης ή της εξάντλησης στο πρόσωπο, όπως: σακούλες και μώλωπες κάτω από τα μάτια, γκρίζο και θαμπό δέρμα του προσώπου, αποχρωματισμός, πρήξιμο, βαθιές ρυτίδες. Επομένως, μια κρέμα που αποκαθιστά την ξεκούραστη όψη της επιδερμίδας θα είναι ό,τι πρέπει για εμάς.

Δείτε την πλούσια κρέμα αναζωογόνησης και λάμψης EleverSkin Glow

Οι ενυδατικές κρέμες υψηλής ενυδάτωσης αποτελούν επίσης μια πολύτιμη ομάδα καλλυντικών, την οποία αξίζει να αναζητάτε τακτικά. Να θυμάστε ότι με την ηλικία το δέρμα χάνει την ικανότητά του να συγκρατεί νερό, γι’ αυτό και πρέπει να αυξάνετε συνεχώς το επίπεδο ενυδάτωσής του από έξω, μέσω των καλλυντικών. Όσο μεγαλύτερος είναι ο βαθμός αφυδάτωσης, τόσο μειώνεται η ελαστικότητα και η σφριγηλότητα του δέρματος και τόσο μεγαλύτερη είναι η τάση για σχηματισμό ρυτίδων.

Τα πιο πολύτιμα συστατικά των κρεμών και των ορών με αναζωογονητική και ανανεωτική δράση

Ρετινόλη (καθαρή μορφή βιταμίνης Α)

Ηρετινόλη ρυθμίζει τις διαδικασίες ανάπτυξης των κυττάρων, διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης και έτσι συμμετέχει στην αναδόμηση του δέρματος. Η συστηματική εφαρμογή συμβάλλει στην εξομάλυνση των ρηχών και βαθιών ρυτίδων. Θρέφει το δέρμα και βελτιώνει το επίπεδο ελαστικότητάς του. Η ρετινόλη βελτιώνει επίσης την απόχρωση του δέρματος, το κάνει πιο λαμπερό, μειώνει τους αποχρωματισμούς και ομαλοποιεί την έκκριση σμήγματος.

Υαλουρονικό οξύ

Το υαλουρονικόοξύ είναι μια φυσική ουσία που υπάρχει στο σώμα μας, υπεύθυνη μεταξύ άλλων για τη σωστή ενυδάτωση του δέρματος. Φροντίζει επίσης για τη διατήρηση του σωστού επιπέδου κολλαγόνου και ελαστίνης στο δέρμα. Καθώς μεγαλώνουμε, το υαλουρονικό οξύ μειώνεται στον οργανισμό, οπότε αξίζει να το συμπληρώνουμε με παρασκευάσματα που περιέχουν το περιεχόμενό του, ειδικά όταν παρατηρούμε μείωση στην ποιότητα της επιδερμίδας μας.

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα πολύ συνηθισμένο συστατικό που συναντάται σε ενυδατικά και αναζωογονητικά καλλυντικά. Δεσμεύει το νερό στην επιδερμίδα, αποτρέποντας την υπερβολική απώλεια νερού. Επηρεάζει θετικά το επίπεδο σφριγηλότητας και ελαστικότητας του δέρματος, λειαίνει και καταπολεμά τις ρυτίδες. Έχει επίσης προστατευτική δράση. Γεμίζοντας τον μεσοκυττάριο χώρο και χτίζοντας τον υδατικό φραγμό προστατεύει το δέρμα από επιβλαβείς παράγοντες.

Βιταμίνη C

Ηβιταμίνη C είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες, προστατεύει τα κύτταρα του δέρματος από τη φθορά και τον πρόωρο θάνατο και επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης. Ταυτόχρονα, διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου, συμβάλλοντας έτσι στην εξομάλυνση των ρυτίδων και στη βελτίωση της σφριγηλότητας και της ελαστικότητας του δέρματος. Διεγείρει επίσης την παραγωγή κεραμιδίων, τα οποία προστατεύουν το δέρμα από την υπερβολική ξηρότητα.

Είναι ενδιαφέρον ότι η βιταμίνη C επηρεάζει όχι μόνο την κατάσταση των κυττάρων και τις διαδικασίες ανανέωσης του δέρματος, αλλά και την εξωτερική του εμφάνιση. Έχει φωτεινές και φωτιστικές ιδιότητες. Το αποτέλεσμα της λάμψης και της μείωσης της κόπωσης είναι ορατό αμέσως μετά την εφαρμογή του παρασκευάσματος με βιταμίνη C στο πρόσωπο. Το συστατικό εξισορροπεί επίσης τον τόνο του δέρματος, καταπολεμά την υπερμελάγχρωση και μειώνει την εμφάνιση των τριχοειδών αγγείων. Προσφέρει στην επιδερμίδα υγιή, φρέσκια όψη.

Κολλαγόνο

Τοκολλαγόνο είναι μια δομική πρωτεΐνη που αποτελεί ένα από τα βασικά συστατικά του δέρματος. Κάθε μόριο κολλαγόνου αποτελείται από τρεις πολυπεπτιδικές αλυσίδες συσπειρωμένες μεταξύ τους. Το κολλαγόνο είναι η κόλλα που συγκρατεί τα κύτταρα και τους ιστούς μαζί. Διατηρεί τη συνοχή, την πυκνότητα και την ελαστικότητα του δέρματος. Υποστηρίζει τις διαδικασίες αναγέννησης και συμβάλλειστη διατήρηση του σωστού επιπέδου ενυδάτωσης.

Με την πάροδο του χρόνου, ο αριθμός των ινών κολλαγόνου στο δέρμα μειώνεται, γεγονός που καθορίζει την πορεία της διαδικασίας γήρανσης του δέρματος. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το κολλαγόνο προστίθεται συχνά στα καλλυντικά αναζωογόνησης και αναδόμησης. Περιλαμβάνεται επίσης σε πολλά συμπληρώματα διατροφής με αντιγηραντικές ιδιότητες, αναζωογονώντας και βελτιώνοντας την κατάσταση του δέρματος.

Εκτός από τη θετική επίδρασή του στην κατάσταση του δέρματος(σύσφιξη, ελαστικότητα, λείανση, μείωση των ρυτίδων), το κολλαγόνο έχει θετική επίδραση στα μαλλιά (βελτιώνει το χρώμα, τα δυναμώνει, τους προσθέτει λάμψη, αναστέλλει τη διαδικασία της υπερβολικής τριχόπτωσης). Υποστηρίζει επίσης τις αρθρώσεις μας (διεγείρει την αναγέννηση του χόνδρου των αρθρώσεων, βελτιώνει την κινητικότητα των αρθρώσεων, μειώνει τον πόνο και τη δυσκαμψία των αρθρώσεων).

Ελέγξτε: Κολλαγόνο για να πιείτε – Κατάταξη

Αντιοξειδωτικά

Τααντιοξειδωτικά είναι ένα αποτελεσματικό όπλο κατά της διαδικασίας γήρανσης. Εξουδετερώνουν τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες που ευθύνονται για τη βλάβη της δομής του δέρματος και, κατά συνέπεια, για τη μείωση της ποιότητας του δέρματος και το σχηματισμό ρυτίδων. Τα αντιοξειδωτικά λειτουργούν ως αμυντικός φραγμός για το δέρμα και ταυτόχρονα αποτελούν ένα αποτελεσματικό εργαλείο για τη διευκόλυνση της κυτταρικής αναγέννησης.

Τα αντιοξειδωτικά πολύ συχνά αποτελούν τη βάση των κρεμών και των ορών με αναζωογονητικό αποτέλεσμα. Ο ρόλος των αντιοξειδωτικών στα αντιγηραντικά καλλυντικά παίζεται κυρίως από φυτικά έλαια και εκχυλίσματα, καθώς και από βιταμίνες: Γ, Α και Ε. Χάρη στα αντιοξειδωτικά το δέρμα μας γερνάει πιο αργά, ανανεώνεται πιο αποτελεσματικά και γίνεται πιο ανθεκτικό σε δυσμενείς παράγοντες όπως η υπεριώδης ακτινοβολία ή ο μολυσμένος αέρας.

Ταχύτερη διαδικασία επιδιόρθωσης και προστασία των κυττάρων – αυτές οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες δίνουν στο δέρμα μας καλύτερη ποιότητα, πιο σφριγηλή, πιο σφιχτή και πιο υγιή εμφάνιση. Το πρόσωπο αποκτά μια νεότερη, πιο ζωηρή όψη. Επιπλέον, τα αντιοξειδωτικά είναι επίσης ένα αποτελεσματικό εργαλείο για την καταπολέμηση της φλεγμονής του δέρματος, καθώς και των ατελειών όπως: υπερμελάγχρωση, ουλές ακμής, αγγειακές ευρυαγγείες, γκρίζα και θαμπή επιδερμίδα.

Δείτε τις κορυφαίες προετοιμασίες αναζωογόνησης: Serum Για το πρόσωπο – Κατάταξη

Πώς να αναζωογονήσετε το πρόσωπό σας – θεραπείες

Οι λιγότερο και περισσότερο επεμβατικές, λιγότερο και περισσότερο ακριβές θεραπείες αναζωογόνησης του προσώπου θα μας βοηθήσουν επίσης να αφαιρέσουμε μερικά χρόνια από το δέρμα μας και να βελτιώσουμε την εμφάνισή του. Αυτές είναι οι πιο συνηθισμένες που προσφέρονται από τα ινστιτούτα αισθητικής και τα ιατρεία αισθητικής ιατρικής:

  • Αναζωογόνηση προσώπου με λέιζερ – το κλασματικό λέιζερ CO2 εκπέμπει μια δέσμη φωτός η οποία, όταν διεισδύει στο δέρμα, προκαλεί μικροβλάβες σε αυτό, με αποτέλεσμα τη διέγερση των διαδικασιών επιδιόρθωσης και την ανάπτυξη νέων, υγιών ιστών.
  • Θεραπεία με πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια – μια καινοτόμος διαδικασία κατά την οποία το πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια που λαμβάνεται από το αίμα του ασθενούς εγχέεται στη συνέχεια κάτω από το δέρμα. Το αποτέλεσμα είναι η βιοδιέγερση των κυττάρων, η βελτίωση της μικροκυκλοφορίας, η διέγερση της διαδικασίας ανάπλασης, ο ταχύτερος πολλαπλασιασμός και η ανάπτυξη των κυττάρων του δέρματος.
  • Κλωστές ανύψωσης – μια λιγότερο επιθετική εναλλακτική λύση στην κλασική διαδικασία αναζωογόνησης, δηλαδή τη χειρουργική ανύψωση. Η θεραπεία συνίσταται στην εισαγωγή ειδικών νημάτων κάτω από το δέρμα με τη χρήση βελόνων, τα οποία αρχίζουν να λειτουργούν ως ειδική σκαλωσιά για τους ιστούς. Το αποτέλεσμα της θεραπείας δεν είναι μόνο η ανόρθωση του πεσμένου, χαλαρού δέρματος, αλλά και η κινητοποίηση των διαδικασιών επιδιόρθωσης του δέρματος.
  • Μεσοθεραπεία με βελόνες – ενέσεις κάτω από το δέρμα ουσιών που διεγείρουν τη θρέψη και την αναγέννηση (π.χ. βιταμίνες, αμινοξέα, υαλουρονικό οξύ).
  • Botox – θεραπεία κατά την οποία η βοτουλινική τοξίνη εγχέεται στις ρυτιδωμένες περιοχές του προσώπου. Η θεραπεία συμβάλλει στην ακινητοποίηση των μυών του προσώπου και αναστέλλει το σχηματισμό μιμητικών ρυτίδων. Ως αποτέλεσμα, οι ρυτίδες (π.χ. οι εγκάρσιες ρυτίδες στο μέτωπο, η ρυτίδα του λιονταριού, τα πόδια της χήνας, η ρυτίδα του καπνιστή) εξομαλύνονται και ο τόνος του δέρματος βελτιώνεται.

Αρχική θεραπείες για την αναζωογόνηση του προσώπου

 προϊόντα περιποίησης του δέρματος

Λίγα απλά συστατικά αρκούν για τη δημιουργία ενός σπιτικού αναζωογονητικού καλλυντικού, που έχει ευεργετική επίδραση στη δομή του δέρματος, ενώ βελτιώνει την αισθητική ολόκληρου του προσώπου.

Κατά την προετοιμασία των μασκών αξίζει να χρησιμοποιείτε προϊόντα πλούσια σε αντιοξειδωτικά, όπως: θρυμματισμένα φρούτα και λαχανικά, φυσικά δημητριακά, καλής ποιότητας μη εξευγενισμένα φυτικά έλαια, βότανα (π.χ. πράσινο τσάι, Centella Asiatica, μαϊντανός, τζίντζερ, κατιφέ, elderberry). Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να προσθέσετε βιταμίνη C (σε σταγόνες ή σκόνη).

Σπιτικές μάσκες προσώπου (αναζωογονητικές, επανορθωτικές, καλλωπιστικές)

Σπιτική μάσκα αναζωογόνησης με χυμό λεμονιού, μέλι και βότανα

Ετοιμάστε μια κουταλιά από τα ακόλουθα βότανα: χαμομήλι, δεντρολίβανο, πράσινο τσάι, ασβέστη, αλογοουρά. Ανακατέψτε ή αλέστε σε σκόνη σε μύλο. Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας μέλι και 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού. Ανακατέψτε και εφαρμόστε το μείγμα που προκύπτει στο πρόσωπό σας. Ξεπλύνετε μετά από περίπου 30 λεπτά.

Σπιτική μάσκα αναζωογόνησης με φρούτα

Θρυμματίστε μια μεγάλη χούφτα σμέουρα, φράουλες, βατόμουρα ή μύρτιλα με ένα πιρούνι. Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας χυμό πορτοκαλιού ή λεμονιού, μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα και 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο ή λινέλαιο. Μετά την ανάμιξη, εφαρμόστε τον πολτό στο πρόσωπό σας. Κρατήστε για 20 λεπτά και ξεπλύνετε.

Σπιτική μάσκα προσώπου με ασπράδια αυγών και γιαούρτι

Χτυπήστε τα ασπράδια από 2 αυγά. Προσθέστε 3 κουταλάκια του γλυκού φυσικό γιαούρτι και προαιρετικά 1 κουταλιά της σούπας λιωμένο λάδι καρύδας. Ανακατέψτε απαλά τα συστατικά. Εφαρμόστε τη μάσκα στο πρόσωπο. Περιμένετε περίπου 20 λεπτά και ξεπλύνετε.

Σπιτική μάσκα με αλόη βέρα, ακτινίδιο και νεαρό πράσινο κριθάρι (ή λιναρόσπορο)

Πιέστε χυμό από φρεσκοκομμένα φύλλα αλόης βέρα (περίπου 2 κουταλιές της σούπας). Τρίψτε το ακτινίδιο. Ανακατέψτε τα υλικά. Προσθέστε μια κουταλιά της σούπας κονιορτοποιημένο νεαρό πράσινο κριθάρι ή αλεσμένο λιναρόσπορο και ανακατέψτε ξανά. Εφαρμόστε στο πρόσωπο για 25 λεπτά. Ξεπλύνετε.

Πώς να αναζωογονήσετε το πρόσωπό σας – πρόσθετες συμβουλές

 Μασάζ προσώπου
  • Κάντε τακτικά μασάζ στο πρόσωπο (μάγουλα, περιοχή του στόματος και πηγούνι με κινήσεις από κάτω προς τα πάνω, μέτωπο από μέσα προς τα έξω, περιοχή κάτω από το κάτω βλέφαρο από τις εξωτερικές γωνίες προς τις εσωτερικές γωνίες του ματιού).Στη συνέχεια, ταμπονάρετε απαλά όλο το πρόσωπο με τις άκρες των δακτύλων σας (μην τεντώνετε το δέρμα).
  • Καταναλώστε μια υγιεινή διατροφή πλούσια σε προϊόντα που έχουν ευεργετική επίδραση στο δέρμα σας (φρούτα, λαχανικά, σπόροι, ξηροί καρποί, λάδι, όσπρια, χονδροειδή δημητριακά, δημητριακά ολικής άλεσης, αυγά, ψάρια).
  • Επιλέξτε ένα χτένισμα που αναζωογονεί οπτικά το πρόσωπό σας (κύματα, κουρέματα με πολλές στρώσεις, ελαφριές αντανακλάσεις στα μαλλιά σας, φράντζα με στρώσεις, ανοιχτόχρωμα ξανθά μαλλιά, χαλαρά και casual updos, ελαφρώς ασύμμετρα κουρέματα κ.λπ.).
  • Μειώστε τα διεγερτικά και ασκηθείτε περισσότερο.
  • Αποφύγετε την κούραση και το άγχος, κοιμηθείτε άφθονα.
  • Κάντε τακτικά ασκήσεις προσώπου.
  • Αναζωογονήστε το πρόσωπό σας εκ των έσω, λαμβάνοντας συμπληρώματα που βελτιώνουν το δέρμα.

Ελέγξτε τις κάψουλες κολλαγόνου και υαλουρονικού οξέος για την αναζωογόνηση του προσώπου: Re:nev Skin

Category: Ομορφιά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Article by: admin