essential oils g2daac3943 640

Θεραπείες απώλειας μαλλιών, θεραπείες ανάπτυξης μαλλιών – συμβουλές και συνταγές. Πώς λειτουργούν οι θεραπείες και πώς τις χρησιμοποιείτε;

Τα επιθέματα κατά της τριχόπτωσης είναι μια ολοένα και πιο δημοφιλής οικιακή θεραπεία για την ενίσχυση και την αναζωογόνηση των μαλλιών. Οι τακτικές εντριβές όχι μόνο θα βοηθήσουν να σταματήσει η διαδικασία αραίωσης των μαλλιών, αλλά και θα επιταχύνουν την ανάπτυξη των μαλλιών και θα προκαλέσουν την εμφάνιση νέων baby hair! Πώς και ποια συστατικά πρέπει να χρησιμοποιήσω για να επιτύχω το επιθυμητό αποτέλεσμα; Πόσο συχνά πρέπει να τα χρησιμοποιείτε; Ανακαλύψτε τις καλύτερες θεραπείες για την τριχόπτωση και την ανάπτυξη των μαλλιών που μπορείτε εύκολα να ετοιμάσετε στο μπάνιο σας.

Πίνακας περιεχομένων

Γιατί οι θεραπείες μαλλιών είναι αποτελεσματικές;

 φρέσκα βότανα στο πιάτο σας

Οι θεραπείες μαλλιών θεωρούνται μία από τις πιο αποτελεσματικές σπιτικέςθεραπείες για την τριχόπτωση και την ανάπτυξη των μαλλιών. Ανάλογα με τα συστατικά που χρησιμοποιούνται, μπορεί να έχουν διαφορετικές περιοχές δράσης. Συνήθως, οι εντριβές χρησιμοποιούνται για:

  • πρόληψη της τριχόπτωσης,
  • ενίσχυση των βολβών και των θυλάκων της τρίχας,
  • τόνωση της ανάπτυξης των μαλλιών,
  • βελτίωση της κατάστασης του τριχωτού της κεφαλής (ομαλοποιούν τη λειτουργία των σμηγματογόνων αδένων, καθαρίζουν, αναπλάθουν, ενυδατώνουν),
  • ενίσχυση του χρώματος των μαλλιών.

Τα περισσότερα τρίμματα βελτιώνουν επίσης συνολικά την κατάσταση των μαλλιών και τους δίνουν φυσική λάμψη και ζωτικότητα.

Οι σπιτικές εντριβές μαλλιών παρασκευάζονται τις περισσότερες φορές από φυσικά συστατικά, τα οποία ο καθένας μας έχει στην κουζίνα του: βότανα, μπαχαρικά, λαχανικά, φρούτα, φυτικά έλαια, πίτουρα και νιφάδες δημητριακών, αλεσμένοι σπόροι. Συχνό συστατικό των εντριβών είναι επίσης ουσίες που θερμαίνουν και διεγείρουν τη μικροκυκλοφορία στο δέρμα (και έτσι αυξάνουν την επίδραση της εντριβής), όπως ο καφές, το καυτό πιπέρι, το τζίντζερ.

Η μέθοδος εφαρμογής και η επιλογή των πλούσιων σε θρεπτικά συστατικά είναι κυρίως υπεύθυνες για την αποτελεσματικότητα και την ταχύτητα δράσης των εντριβών. Ταυτόχρονα, γίνεται μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής, το οποίο διεγείρει τη ροή του αίματος και κάνει τις ουσίες που περιέχονται στο μείγμα να απορροφώνται καλύτερα από τα κύτταρα του τριχωτού της κεφαλής.

Τόσο το μασάζ του δέρματος όσο και τα συστατικά που χρησιμοποιούνται στο μείγμα διεγείρουν τους βολβούς της τρίχας και προάγουν την ταχύτερη κυτταρική διαίρεση, η οποία ενεργοποιεί την ανάπτυξη νέων τριχών. Η τακτική χρήση των εντριβών μαλλιών θρέφει τους βολβούς των μαλλιών, δυναμώνει τα μαλλιά, μειώνει την τριχόπτωση και βελτιώνει την ποιότητα των μαλλιών σε όλο το μήκος τους.

Πόσο συχνά πρέπει να χρησιμοποιώ τα τρίμματα μαλλιών και πόσο διαρκεί η θεραπεία;

Κατά τη διάρκεια μιας θεραπείας εντριβής μαλλιών, τα ενεργά συστατικά διεισδύουν βαθιά στα μαλλιά, καθιστώντας τα πιο υγιή με κάθε θεραπεία. Για να επιτευχθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα, η θεραπεία θα πρέπει να διαρκεί τουλάχιστον ένα μήνα και κατά προτίμηση 1,5 ή 2 μήνες. Μετά τη θεραπεία, θα πρέπει να κάνετε ένα διάλειμμα για τουλάχιστον μία εβδομάδα (κατά προτίμηση αρκετές εβδομάδες) πριν ξεκινήσετε άλλη θεραπεία.

Η θεραπεία πρέπει να εφαρμόζεται μετά από κάθε λούσιμο (αν λούζετε τα μαλλιά σας κάθε 2-3 ημέρες) ή δύο φορές την εβδομάδα (αν λούζετε τα μαλλιά σας κάθε μέρα).

Ελέγξτε τα ζελέ βιταμινών για ενδυνάμωση, θρέψη και γρήγορη ανάπτυξη των μαλλιών: Jelly Bear Hair

 Jelly Bear Hair

Τι είδους θεραπείες μαλλιών υπάρχουν; Πώς εφαρμόζω τις θεραπείες μαλλιών;

Οι θεραπείες μαλλιών υπάρχουν σε πολλές διαφορετικές μορφές και μπορούν να εφαρμοστούν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Δεδομένου ότι οι θεραπείες μαλλιών έχουν νόημα μόνο αν εφαρμόζονται τακτικά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, είναι λογικό να επιλέξετε τη μέθοδο εφαρμογής που είναι πιο βολική, πρακτική και χωρίς προβλήματα για εσάς. Διαφορετικά μπορεί γρήγορα να αποθαρρυνθούμε και να εγκαταλείψουμε τη θεραπεία.

Τύποι εντριβών

  • Πυκνή πάστα – μείγμα παχύτερων, λιπαρών ουσιών (π.χ. ελαιόλαδο, λάδι μαλλιών, υγρό μέλι) με λεπτότερες, υγρές (π.χ. χυμό λεμονιού, αφέψημα βοτάνων). Οι πρώτες ύλες σε σκόνη (π.χ. σπιρουλίνα, γκουαράνα, αλεσμένοι σπόροι) εφαρμόζονται επίσης συχνά σε μια τέτοια εντριβή.
  • Λοσιόν με βάση την πάστα – η βάση της λοσιόν είναι αναμεμειγμένα ή πολτοποιημένα λαχανικά ή φρούτα (π.χ. αβοκάντο, βατόμουρα, παντζάρια, μαύρα γογγύλια, σέλινο).
  • Gel rub – η βάση του είναι μια ουσία με σύσταση gel, π.χ. gel αλόης βέρα ή παχύρρευστο υγρό. Ένα gel rub – η βάση του είναι μια ουσία που μοιάζει με τζελ, π.χ. τζελ αλόης βέρα ή ένα παχύρρευστο υγρό που δημιουργείται αφού ρίξετε νερό πάνω σε λιναρόσπορο ή πλατάνι (αφού οι σπόροι έρθουν σε επαφή με το νερό απελευθερώνουν μια χαρακτηριστική βλέννα, η οποία είναι ιδανική για τη βάση ενός rub).
  • Μια υγρή μορφή εντριβής – η βάση της είναι το νερό με την προσθήκη αιθέριων αφεψημάτων βοτάνων, φρεσκοστυμμένου χυμού λαχανικών ή έτοιμου υδρολύματος, ανθόνερου, ομίχλης μαλλιών ή τονωτικού.

Πώς εφαρμόζω τις θεραπείες μαλλιών;

  • Οι παχιές, αντικολλητικές θεραπείες εφαρμόζονται σε ολόκληρη την περιοχή του τριχωτού της κεφαλής και σε όλο το μήκος των μαλλιών χρησιμοποιώντας τις παλάμες των χεριών σας.
  • Τα υγρά μαντηλάκια χύνονται σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και ψεκάζονται σε όλα τα μαλλιά. Το τριχωτό της κεφαλής πρέπει επίσης να ψεκάζεται γενναιόδωρα με τη λοσιόν. Μην ξεχνάτε να κάνετε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής μετά τον ψεκασμό.
  • Τα υγρά μαντηλάκια και τα μαντηλάκια τζελ (τα οποία είναι σχετικά λεπτά) μπορούν επίσης να εφαρμοστούν απευθείας στο τριχωτό της κεφαλής με σύριγγα.

Οι λοσιόν πρέπει να εφαρμόζονται σε καθαρά μαλλιά. Η περίσσεια σμήγματος και τα υπόλοιπα προϊόντα styling θα μπορούσαν να παρεμποδίσουν την απορρόφηση των δραστικών συστατικών στο τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά. Μετά από 20-30 λεπτά, ξεπλύνετε τα μαλλιά πολύ καλά ή ξεπλύνετε με ένα ήπιο σαμπουάν.

Διαβάστε επίσης: Έλαια για τα μαλλιά

Θεραπείες μαλλιών για αδύναμα, αργά αναπτυσσόμενα και πέφτοντα μαλλιά – 3 δοκιμασμένες συνταγές

 Βότανα κονιάματος

Τρίψιμο μαλλιών με αλογοουρά, τσουκνίδα, καλέντουλα και μέντα

Πρώτα ετοιμάστε το έγχυμα βοτάνων: Ρίξτε 1 κουταλιά της σούπας από αλογοουρά, τσουκνίδα, καλέντουλα και μέντα σε βραστό νερό (100 ml). Αφήστε το να μείνει για αρκετά λεπτά, στραγγίστε το και αφήστε το να κρυώσει. Προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ και κουρκουμά σε σκόνη στο έγχυμα. Προσθέστε επίσης ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι μαλλιών της επιλογής σας. Μετά την ανάμιξη, ρίξτε το μείγμα σε ένα μπουκάλι με ψεκαστήρα. Ψεκάστε το μείγμα στα μαλλιά σας και τρίψτε ελαφρά το τριχωτό της κεφαλής σας. Ξεπλύνετε μετά από 30 λεπτά.

Μάσκα μαλλιών με καφέ και λάδι jojoba για πυκνά, λαμπερά, ζωτικά μαλλιά και νέα baby hair

Ανακατέψτε 1,5 κουταλάκι του γλυκού τριγωνέλλας αλεσμένη με 50 ml παρασκευασμένου δυνατού καφέ και 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι jojoba. Τρίψτε το παρασκευασμένο μείγμα στο τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά. Ξεπλένεται σε 20 λεπτά.

Τρίψιμο σε μαύρο γογγύλι για δυνατές ρίζες και δυνατά, ανθεκτικά μαλλιά

Τρίψτε τα μαύρα γογγύλια σε τρίφτη με μικρά μάτια. Πιέστε το μέσα από γάζα και πιέστε το χυμό. Αδειάστε τον χυμό που λαμβάνεται σε μια σύριγγα και εφαρμόστε το στο τριχωτό της κεφαλής. Τρίψτε ελαφρά. Μετά από 25 λεπτά, ξεπλύνετε τα μαλλιά.

Διαβάστε επίσης: Βιταμίνες για τα μαλλιά

Αμφιλεγόμενες αλλά αποτελεσματικές θεραπείες τριχόπτωσης

 Πετσέτες και καλλυντικά έλαια

Ορισμένες σπιτικές θεραπείες για την τριχόπτωση μπορεί να σας εκπλήξουν ή και να σας τρομάξουν. Σε αυτά περιλαμβάνονται φυσικές εντριβές για την ανάπτυξη των μαλλιών από λαχανικά που έχουν πολύ έντονη μυρωδιά. Αν και κάπως αμφιλεγόμενες (δεν θα επιλέξουν όλοι να βάλουν κρεμμύδια στο κεφάλι τους), είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για την καταπολέμηση της αδυναμίας των μαλλιών . Αν δεν έχετε πρόβλημα με τα έντονα αρώματα, αξίζει αναμφίβολα να τα δοκιμάσετε.

Θεραπευτικό τρίψιμο κρεμμυδιού για την τριχόπτωση

Τα κρεμμύδια είναι πλούσια σε θείο – ένα στοιχείο που εμπλέκεται στη σύνθεση των πρωτεϊνών, οι οποίες αποτελούν τα δομικά στοιχεία των μαλλιών. Εκτός από το θείο, τα κρεμμύδια περιέχουν πολλές βιταμίνες C και Α, βιταμίνες της ομάδας Β, ψευδάργυρο, σελήνιο, σίδηρο, φώσφορο, ασβέστιο και κάλιο. Οι εντριβές με κρεμμύδι διεγείρουν την κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής, γεγονός που διευκολύνει τα δραστικά συστατικά να φτάσουν στους θύλακες και τους βολβούς των μαλλιών.

Καθαρίστε και τρίψτε το κρεμμύδι. Πιέστε το προσεκτικά μέσα από γάζα ή ένα πανί πλύσης και τρίψτε το χυμό στο τριχωτό της κεφαλής. Πλύνετε το κεφάλι σας μετά από περίπου 30 λεπτά.

Ενίσχυση και αναστολή της τριχόπτωσης Σκόρδο Salve

Το σκόρδο δεν έχει όμοιό του από άποψη φυσικής θεραπευτικής δύναμης. Αν παλεύετε με την τριχόπτωση και δεν σας ενοχλεί το έντονο άρωμα αυτού του εξαιρετικού λαχανικού, αξίζει να κάνετε μια εντριβή με σκόρδο από καιρό σε καιρό για να δώσετε στα μαλλιά σας την παροιμιώδη “ώθηση”. Το τρίψιμο του σκόρδου στο τριχωτό της κεφαλής σας αυξάνει τη ροή του αίματος και όλα τα πολύτιμα συστατικά που περιέχει, όπως θείο, αμινοξέα, βιταμίνη C, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, σίδηρο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο, διεισδύουν ευκολότερα στους βολβούς και τους θύλακες της τρίχας.

Ετοιμάζουμε ένα ενισχυμένο εντριβή σκόρδου αναμειγνύοντας το σκόρδο σε πάστα ή στύβοντάς το σε πρέσα και στη συνέχεια συνδυάζοντάς το με λίγο ελαιόλαδο. Τρίψτε την πάστα στο τριχωτό της κεφαλής σας και περιμένετε περίπου 30 λεπτά πριν λούσετε τα μαλλιά σας με ένα ήπιο σαμπουάν.

Ένα αναζωογονητικό, διεγερτικό για την ανάπτυξη τρίψιμο μαλλιών με χρένο

Το τρίψιμο μαλλιών με χρένο λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο όπως τα τρίψιμο μαλλιών με κρεμμύδι και σκόρδο – διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος, προκαλεί ταχύτερη ανάπτυξη των μαλλιών, ενισχύει και θρέφει τους βολβούς και τις ρίζες των μαλλιών, παρέχοντάς τους πολύτιμα συστατικά όπως: Βιταμίνες Α, Ε, C, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, θείο, ασβέστιο, φώσφορο, ψευδάργυρο, μαγνήσιο, κάλιο, σίδηρο.

Η φρέσκια ρίζα χρένου πρέπει να τριφτεί, στη συνέχεια να τριφτεί στο τριχωτό της κεφαλής, να περιμένετε περίπου 30 λεπτά, να ξεπλύνετε και να πλύνετε το κεφάλι.

Οι εντριβές από αυτά τα τρία πικάντικα, έντονα αρωματικά λαχανικά έχουν πλούσια δύναμη να θεραπεύουν τα μαλλιά που πέφτουν, τα λεπτά, τα αραιά και τα αδύναμα και να τα διεγείρουν για να αναπτυχθούν ταχύτερα. Ωστόσο, εάν έχετε ευαίσθητο τριχωτό της κεφαλής, μπορεί να προκαλέσουν αλλεργική αντίδραση.

Εάν παρατηρήσετε αλλεργική αντίδραση, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε άλλες (ηπιότερες) σπιτικές θεραπείες για την τριχόπτωση, όπως αλόη βέρα ή έτοιμες εντριβές για τα μαλλιά.

Ανακαλύψτε τη φόρμουλα πολλαπλών συστατικών για την αποκατάσταση και την επιτάχυνση της ανάπτυξης των μαλλιών: Locerin

 Locerin

Category: Ομορφιά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Article by: admin