thistle 2702532 1280

Βότανα για τα μαλλιά – μάθετε 7 φυτικές θεραπείες για την τριχόπτωση και την ανάπτυξη των μαλλιών

Τελευταία ενημέρωση: 04.02.2022

Τα βότανα για τα μαλλιά μπορούν να αποτελέσουν ένα πολύ αποτελεσματικό υποκατάστατο ή συμπλήρωμα στις θεραπείες ενδυνάμωσης και ανάπλασης με έτοιμα καλλυντικά παρασκευάσματα. Καλά επιλεγμένα, χρησιμοποιούμενα τακτικά και για αρκετό χρονικό διάστημα, τα βότανα είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης πολλών ενοχλητικών και αντιαισθητικών ατελειών. Τριχόπτωση, ευθραυστότητα και ευθραυστότητα των μαλλιών, υπερβολική λιπαρότητα των μαλλιών, πιτυρίδα, αργή ανάπτυξη των μαλλιών, θαμπό χρώμα μαλλιών και αναγέννηση των μαλλιών.Αυτά και παρόμοια μειονεκτήματα μπορούν να καταπολεμηθούν αποτελεσματικά χάρη στη δύναμη των φυτικών εκχυλισμάτων.

Πίνακας περιεχομένων

Διαφορετικοί λόγοι για την υποβάθμιση των μαλλιών, αλλά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο – ένα μη ελκυστικό χτένισμα.

 μια γυναίκα που κρατάει μια χτένα στο χέρι της

Όταν πέφτουν περίπου 50 έως 100 τρίχες την ημέρα, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Αυτό είναι απολύτως φυσικό. Ωστόσο, όταν τραβάμε χούφτες μαλλιών από τη χτένα ή τη βούρτσα κάθε μέρα, όταν βρίσκουμε περισσότερες τρίχες παντού, συμπεριλαμβανομένου του μαξιλαριού και των ρούχων μας, είναι σημάδι υπερβολικής τριχόπτωσης. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε διάφορους λόγους:

  • μείωση του ανοσοποιητικού συστήματος του οργανισμού,
  • αποδυναμωμένα μαλλιά λόγω επιθετικών θεραπειών styling,
  • διατροφικές ελλείψεις,
  • ανδρογενετική αλωπεκία στους άνδρες,
  • άγχος,
  • αλλαγές στις εποχές,
  • ορισμένες εσωτερικές ασθένειες,
  • παθήσεις του τριχωτού της κεφαλής, συμπεριλαμβανομένης της γυροειδούς αλωπεκίας, της ψωρίασης, της πιτυρίδας ή της σμηγματορροϊκής δερματίτιδας.

Για άλλα προβλήματα μαλλιών όπως: έλλειψη λάμψης, ελαστικότητας και ζωτικότητας των μαλλιών, τραχιά μαλλιά, ξηρότητα, ψαλίδα, εύθραυστα μαλλιά, ξεθωριασμένα μαλλιά.Η αιτία αποδίδεται συχνότερα στην ανεπαρκή περιποίηση των μαλλιών, καθώς και στον ανθυγιεινό τρόπο ζωής και στην κακή διατροφή (έλλειψη βιταμινών, μετάλλων και πρωτεϊνών).

Το πρόωρο γκριζάρισμα προκαλείται επίσης συνήθως από μια πολύ κακή διατροφή (π.χ. ελλείψεις σε συστατικά όπως ο χαλκός, ο σίδηρος, ο ψευδάργυρος, το σελήνιο, η βιοτίνη). Άλλες συχνές αιτίες για το γκριζάρισμα των μαλλιών είναι το χρόνιο στρες, η μακροχρόνια κόπωση, η έλλειψη ύπνου, η υπερβολική εργασία, το κάπνισμα, η κατάχρηση αλκοόλ, η κατάθλιψη και ορισμένες ασθένειες.

Είναι δυνατόν να μειωθούν μερικώς ή πλήρως τα δυσμενή φαινόμενα στην περίπτωση κάθε προβληματικής τρίχας και να βελτιωθεί η κατάσταση και η εμφάνισή της. Τα βότανα αποτελούν πολύτιμη σανίδα σωτηρίας για τα μαλλιά που χρειάζονται ειδική φροντίδα. Το ενδιαφέρον είναι ότι έχουμε ένα ολόκληρο οπλοστάσιο από αυτά για να επιλέξουμε, ώστε να μπορούμε να ταιριάξουμε απόλυτα τους φυτικούς πόρους με το πρόβλημα των μαλλιών μας. Μπορούμε επίσης να συνδυάσουμε βότανα σε συνθέσεις και έτσι να αυξήσουμε την αποτελεσματικότητά τους. Τα βότανα για τα μαλλιά μπορούν να εφαρμοστούν σε διάφορες μορφές, όπως μας ταιριάζει καλύτερα.

Πώς μπορώ να πραγματοποιήσω μια φυτική θεραπεία μαλλιών;

 Βότανα

Οι φυτικές πρώτες ύλες διακρίνονται για την καλή αποτελεσματικότητά τους στην ανανέωση των δομών της τρίχας. Για να επιτευχθούν τα μέγιστα αποτελέσματα, πρέπει να χρησιμοποιούνται σύμφωνα με ορισμένους κανόνες:

  • να χρησιμοποιείτε τη φυτική θεραπεία για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, τουλάχιστον για μερικές εβδομάδες,
  • να χρησιμοποιείτε συστηματικά θεραπείες με βότανα, κατά προτίμηση καθημερινά ή τουλάχιστον 5 φορές την εβδομάδα,
  • χρησιμοποιούν γνωστά και πολύτιμα είδη βοτάνων κατάλληλα για το πρόβλημα από το οποίο πάσχουν τα μαλλιά μας,
  • μην αλλάζετε συνταγές πολύ συχνά, μην χρησιμοποιείτε πολλά βότανα και θεραπείες ταυτόχρονα, είναι καλύτερα να επιλέξετε ένα βότανο ή ένα σύνολο βοτάνων και ένα είδος θεραπείας (μάσκα, ξέπλυμα ή εντριβή) και να επιμείνετε σε αυτό.
  • μετά το τέλος της θεραπείας, κάντε ένα μικρό διάλειμμα και στη συνέχεια, ενδεχομένως, ξεκινήστε μια άλλη θεραπεία
  • να χρησιμοποιείτε υλικά καλής ποιότητας, κατά προτίμηση αγορασμένα από καταστήματα βοτάνων, καθώς είναι πιο δραστικά.

Πώς να χρησιμοποιήσετε βότανα για τα μαλλιά;

  • Ξεβγάλματα – βυθίστε όλα τα πλυμένα μαλλιά σε νερό αναμεμειγμένο με ένα ισχυρό έγχυμα βοτάνων και ξεβγάλτε για 2-3 λεπτά.
  • Hydrolats – Ρίξτε νερό με ένα ισχυρό έγχυμα βοτάνων (μισό και μισό) σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Ρίξτε το σε στεγνά ή βρεγμένα μαλλιά και τρίψτε το απαλά στο τριχωτό της κεφαλής.
  • Μάσκες – φτιάξτε ένα δυνατό έγχυμα ή αφέψημα από επιλεγμένα βότανα, στραγγίστε το, προσθέστε γιαούρτι, λιναρόσπορο, μέλι ή άλλα συστατικά, φτιάξτε μια παχύρευστη πάστα και εφαρμόστε την στα μαλλιά σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να αναμείξετε τα βότανα, να ρίξετε μια μικρή ποσότητα βραστό νερό, να τα κρυώσετε και να τα εφαρμόσετε στα μαλλιά.
  • εγχύσεις – βράστε τα βότανα σε μικρή ποσότητα νερού (είναι καλύτερο να τα αλέσετε πρώτα), δροσίστε, στραγγίστε και τρίψτε τον πολτό στο τριχωτό της κεφαλής.

Βότανα για την τριχόπτωση, την ανάπτυξη των μαλλιών και τη βελτίωση της κατάστασης των κατεστραμμένων, άψυχων μαλλιών

 Θάμνοι τσουκνίδας

Τα αδύναμα, αργά αναπτυσσόμενα και πέφτοντα μαλλιά απαιτούν, πρώτα απ’ όλα, ενίσχυση των βολβών της τρίχας και αναδόμηση των τριχοθυλακίων και αναστολή της διαδικασίας σμίκρυνσής τους. Σε έναν αποδυναμωμένο, συρρικνωμένο θύλακα, η τρίχα είτε δεν μπορεί να αγκυρωθεί καθόλου, είτε η αγκύρωση είναι ανεπαρκής και οι φάσεις ανάπτυξης και εξέλιξης της τρίχας διαταράσσονται και είναι μικρότερες από ό,τι θα έπρεπε. Ως αποτέλεσμα, τα νέα μαλλιά είναι λεπτά και ευάλωτα, αναπτύσσονται πιο αργά και πέφτουν πιο γρήγορα.

Ποια βότανα για τα μαλλιά να επιλέξετε για να μειώσετε την τριχόπτωση, να επιταχύνετε την ανάπτυξη και να βελτιώσετε την κατάσταση των μαλλιών;

Κοινή τσουκνίδα

Ητσουκνίδα περιέχει πολύ μεγάλες ποσότητες ουσιών πολύτιμων για την υγεία των μαλλιών, όπως: βιταμίνες της ομάδας Β, βιταμίνη Α, βιταμίνη C, βιταμίνη Ε, φλαβονοειδή, καροτενοειδή, ανόργανες ενώσεις (πυρίτιο, ιώδιο, σίδηρος, θείο), οργανικά οξέα, αμινοξέα, αιθέρια έλαια, τριτερπένια.

Το βότανο τσουκνίδας, διαποτίζοντας τις δομές των μαλλιών με πολύτιμα στοιχεία, μειώνει την τριχόπτωση και εξασφαλίζει την υγιέστερη εμφάνισή τους. Επηρεάζει θετικά την κατάσταση των τριχοθυλακίων, διευκολύνει την αγκύρωση των νέων τριχών. Βελτιώνει την αιμάτωση του τριχωτού της κεφαλής, θρέφει τους βολβούς των μαλλιών, δυναμώνει τα μαλλιά, τα κάνει πιο πυκνά και ανθεκτικά. Διεγείρει επίσης την ανάπτυξη των μαλλιών, κάνοντας τις νέες τρίχες να φαίνονται μεγαλύτερες και να αναπτύσσονται ταχύτερα . Η τσουκνίδα για τα μαλλιά αξίζει να χρησιμοποιείται τόσο εσωτερικά (πίνοντας αφεψήματα) όσο και εξωτερικά (π.χ. κάνοντας ξεβγάλματα, μάσκες).

Birdsfoot trefoil

Το τριφύλλι, επίσης γνωστό ως γλώσσα του σπουργιτιού, είναι ένα λιγότερο γνωστό αλλά πολύ αποτελεσματικό βότανο για τη μείωση της τριχόπτωσης και την αναγέννηση των μαλλιών. Περιέχει μια πλούσια σειρά πολύτιμων θρεπτικών συστατικών: φλαβονοειδή, βλεννώδεις ουσίες, αιθέριο έλαιο, τανίνες, πυρίτιο, μεταλλικά άλατα, σαλικυλικό οξύ, βιταμίνη Κ, βιταμίνη Α, βιταμίνη C.

Το τριφύλλι υποστηρίζει την αναδόμηση των κατεστραμμένων ιστών. Διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία, αυξάνοντας τη ροή των θρεπτικών συστατικών στα κύτταρα του τριχωτού της κεφαλής. Ενισχύει τη δομή της τρίχας, κάνει τα μαλλιά πιο ζωηρά και υγιή, ενώ ταυτόχρονα μειώνει την τριχόπτωση.

Αλογοουρά αγρού

Αλογοουρά περιέχει πλούσια ποσότητα εύκολα αφομοιώσιμου διοξειδίου του πυριτίου, το οποίο έχει πολύ ευεργετική επίδραση τόσο στα μαλλιά όσο και στο τριχωτό της κεφαλής. Εκτός από το πυρίτιο, ο αλογοουράς περιέχει επίσης φαινολικά οξέα, μεταλλικά άλατα, φλαβονοειδή, βιταμίνη C.

Το βότανο αλογοουρά είναι μια ευέλικτη θεραπεία για τα προβλήματα των μαλλιών. Είναι χρήσιμο όχι μόνο για τα μαλλιά που πέφτουν, είναι αργά αναπτυσσόμενα και αδύναμα, αλλά και για τα άτονα, εύθραυστα και κατεστραμμένα μαλλιά που προκαλούνται από το επιθετικό styling. Ενισχύει τα μαλλιά και αναδομεί τη δομή τους. Αποτρέπει την ψαλίδα. Προσθέτει λάμψη και αναδεικνύει το φυσικό χρώμα των μαλλιών, επαναφέροντας τη λαμπερή τους όψη. Αποτρέπει την τριχόπτωση και διεγείρει την ανάπτυξη των μαλλιών. Επιπλέον, ρυθμίζει τους σμηγματογόνους αδένες, καταπολεμώντας την υπερβολική λιπαρότητα.

Τριγωνέλλα

Οι αλεσμένοι σπόροι τριγωνέλλας είναι εξαιρετικά κατάλληλοι για σπιτικές εντριβές μαλλιών με ενισχυτική και ενισχυτική δράση για τα μαλλιά. Το τριγωνέλλα περιέχει βιταμίνες Α, C και βιταμίνες της ομάδας Β, χολίνη, βλεννώδη ουσία, λεκιθίνη, πυρίτιο, σίδηρο, κάλιο, μαγνήσιο και σελήνιο. Όταν χρησιμοποιούνται τακτικά, οι εντριβές ή οι μάσκες με σπόρους τριγωνέλλας κάνουν τα μαλλιά πιο δυνατά, παχιά, πυκνά και λιγότερο πιθανό να πέσουν. Αξίζει να σημειωθεί ότι η τριγωνέλλα έχει επίσης ευεργετική επίδραση στο τριχωτό της κεφαλής και ομαλοποιεί την έκκριση σμήγματος. Το βότανο προσθέτει επίσης όγκο, λάμψη και ελαστικότητα στα μαλλιά, κάνοντάς τα πιο εύχρηστα και πιο όμορφα.

Ginseng

Ginseng Διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής, γεγονός που μεταφράζεται σε καλύτερη τροφοδοσία των δομών της τρίχας με δομικές και θρεπτικές ουσίες. Η πρώτη ύλη περιέχει φυτοστερόλες, τριτερπενικές σαπωνίνες, φαινολικές ενώσεις, αμινοξέα, μεταλλικά άλατα, αιθέρια έλαια, χαλκό, βιταμίνες Α, Ε, Β.

Η ρίζα τζίνσενγκ ενισχύει τις ρίζες των μαλλιών και μειώνει την τριχόπτωση. Αυξάνοντας την παροχή αίματος στο τριχωτό της κεφαλής, εμφανίζεται περισσότερο baby hair στο τριχωτό της κεφαλής. Τα μαλλιά αναπτύσσονται επίσης γρηγορότερα από πριν. Το τζίνσενγκ βοηθά επίσης στην αναγέννηση των κατεστραμμένων μαλλιών. Επανορθώνει τις φθορές, αποκαθιστά την ομαλή δομή των μαλλιών και τα προστατεύει από τα επιβλαβή στοιχεία. Κάνει τα μαλλιά λαμπερά και πιο υγιή.

Μαύρο γογγύλι

Παρόλο που δεν είναι βότανο αλλά λαχανικό, αξίζει να το αναφέρουμε γιατί είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές φυσικές θεραπείες για την ενίσχυση των μαλλιών και την τόνωση της ανάπτυξής τους. Τα μαύρα γογγύλια περιέχουν μια πλούσια σειρά ανόργανων συστατικών και βιταμινών με θετικές επιδράσεις στα μαλλιά. Είναι σημαντικό ότι είναι πλούσιο σε ενώσεις θείου που καταπολεμούν τις φλεγμονές, προστατεύουν την υγεία των μαλλιών και διεγείρουν την ανάπτυξη των μαλλιών. Το μαύρο γογγύλι θα κάνει τα μαλλιά σας ανθεκτικά στην τριχόπτωση και τη φθορά, πιο πυκνά, πιο πυκνά, πιο πειθαρχημένα και αναζωογονημένα. Φροντίζει επίσης για την καλύτερη κατάσταση του τριχωτού της κεφαλής.

Ελέγξτε αυτές τις προηγμένες κάψουλες για την τριχόπτωση και την ανάπτυξη των μαλλιών: Locerin

Βότανα για πιτυρίδα και σμηγματόρροια

 Κολλιτσίδα

Κολλιτσίδα

Η κολλιτσίδα θεωρείται ένα από τα πιο αποτελεσματικά βότανα για την καταπολέμηση της σμηγματόρροιας και της πιτυρίδας. Λειτουργεί επίσης καλά για τα μαλλιά που πέφτουν, είναι λεπτά και εύθραυστα. Η ρίζα κολλιτσίδας περιέχει πολλές βιταμίνες και μεταλλικά άλατα σημαντικά για τα μαλλιά, καθώς και σαπωνίνες, θείο, πρωτεΐνες, αιθέρια έλαια και φλαβονοειδή. Η ρίζα κολλιτσίδας έχει αντιφλεγμονώδεις, αντιμυκητιασικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες. Ομαλοποιεί τη λειτουργία των σμηγματογόνων αδένων, μειώνοντας την έκκριση σμήγματος και καταπραΰνει τον ερεθισμό του τριχωτού της κεφαλής . Καταπολεμά την πιτυρίδα και τη σμηγματόρροια, ενισχύει και αναγεννά τα μαλλιά και βελτιώνει συνολικά την εμφάνισή τους.

Φραγκοσυκιά

Η αχιλλέα είναι ένα παράδειγμα βοτάνου για τη σμηγματόρροια που είναι επίσης ένα αποτελεσματικό βότανο για την τριχόπτωση. Μπορεί επίσης να επιταχύνει τη διαδικασία ανάπτυξης των μαλλιών. Ενισχύει τις δομές της τρίχας, αναζωογονεί τα μαλλιά και τους χαρίζει φυσική λάμψη. Μειώνει το ποσοστό λιπαρότητας των μαλλιών, βοηθά στην απαλλαγή από την πιτυρίδα και διατηρεί τα μαλλιά φρέσκα και ελκυστικά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Φασκόμηλο

Τοφασκόμηλο έχει αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριακές ιδιότητες. Βοηθά επίσης στην αντιμετώπιση μυκητιασικών λοιμώξεων του τριχωτού της κεφαλής. Μειώνει την παραγωγή σμήγματος, καταπραΰνει τους ερεθισμούς και αποτρέπει τη λιπαρότητα των μαλλιών. Θρέφει τις ρίζες και δυναμώνει τα μαλλιά.

Άλλα βότανα που βοηθούν στην καταπολέμηση της πιτυρίδας και της υπερβολικής λιπαρότητας:

  • Ρίζα πατάτας,
  • καλέντουλα,
  • δεντρολίβανο,
  • χαμομήλι,
  • Linden,
  • φλοιός σημύδας,
  • φλοιός ιτιάς,
  • ρίζωμα καλαμών,
  • νομισματοκοπείο.

Έτοιμα φυτικά παρασκευάσματα για τα μαλλιά

Λόγω έλλειψης χρόνου συχνά παραιτούμαστε από την προετοιμασία φυτικών θεραπειών για τα μαλλιά μόνοι μας. Τα φαρμακεία προσφέρουν έτοιμα καλλυντικά παρασκευάσματα με βάση φυτικά εκχυλίσματα, τα οποία θα μας βοηθήσουν να βελτιώσουμε την κατάσταση των μαλλιών μας με γρήγορο και εύκολο τρόπο. Εδώ είναι.

 Green Pharmacy

Green Pharmacy Hair Herbal Elixir

Το Green Pharmacy Hair Elixir είναι μια σύνθεση τεσσάρων βοτάνων εμπλουτισμένη με πρωτεΐνες σόγιας. Η φόρμουλα περιέχει εκχυλίσματα από αλογοουρά, ρίζα κολλιτσίδας, καστανιά αλόγου και λούπινο.

Το φίλτρο για την τριχόπτωση Green Pharmacy βοηθά τα εξασθενημένα μαλλιά να ανακτήσουν δύναμη και ζωτικότητα, μειώνει την υπερβολική τριχόπτωση, θρέφει τα μαλλιά και βελτιώνει την εμφάνισή τους. Η σύνθεσή του βασίζεται σε συνταγές αρχαίων βοτανολόγων.

Ενεργός ορός μαλλιών 7 βότανα Apteczka Agafii

 Ενεργός ορός μαλλιών 7 βότανα Apteczka Agafii

Τα βότανα για τα μαλλιά λειτουργούν καλύτερα με τη μορφή πολυσυστατικών, ιδιαίτερα συμπυκνωμένων συνθέσεων. Ο ενεργός ορός από την Apteczka Agafii είναι ένας από αυτούς. Το παρασκεύασμα είναι μια σύνθεση από επτά φαρμακευτικά φυτά: βαλεριάνα, τζίνσενγκ, κινεζική κιτρονέλλα, κολλιτσίδα, τσουκνίδα, βάλσαμο λεμονιού, χυμό σημύδας.

Χάρη στην πλούσια παλέτα των συστατικών του, βοηθά στην επίλυση πολλών διαφορετικών προβλημάτων των μαλλιών. Μεταξύ άλλων, ανακουφίζει από την υπερβολική τριχόπτωση, κάνει τα μαλλιά να μεγαλώνουν ταχύτερα και πιο πυκνά, βοηθά στην αναγέννηση των κατεστραμμένων μαλλιών, μειώνει τη λιπαρότητα των μαλλιών, μειώνει τον κίνδυνο θραύσης των μαλλιών, μειώνει τον κίνδυνο θραύσης των μαλλιών.Ανακουφίζει από την υπερβολική τριχόπτωση, κάνει τα μαλλιά να μεγαλώνουν ταχύτερα και πιο πυκνά, βοηθά στην αναγέννηση των κατεστραμμένων μαλλιών, μειώνει τη λιπαρότητα των μαλλιών, καταπολεμά την πιτυρίδα, βελτιώνει την κατάσταση του τριχωτού της κεφαλής και των μαλλιών.

 Τονωτικό για την αναγέννηση των μαλλιών Agafii Receptury

Τονωτικό αναζωογόνησης μαλλιών με Agafii Receptury

Το Regenerating Hair Tonic από τη σειρά Receptury Agafii είναι μια υγρή φόρμουλα που περιέχει 4 βότανα για την ενδυνάμωση των μαλλιών.

Το παρασκεύασμα διακρίνεται από μια ενδιαφέρουσα, σύνθετη σύνθεση, από την οποία δυστυχώς απουσιάζουν τα πιο γνωστά βότανα για τα μαλλιά, όπως το αλογοουρά ή η τσουκνίδα. Αντίθετα, εδώ εμφανίζονται φαρμακευτικά φυτά όπως το γαϊδουράγκαθο, το γαϊδουράγκαθο, το αγιόκλημα και τα κουκουνάρια της σκλήθρας.

Η συνταγή Agafii Regenerating Tonic έχει αναπλαστική δράση στα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής, βοηθά στη μείωση της τριχόπτωσης και υποστηρίζει την αναζωογόνηση των μαλλιών.

 Farmona Herbal Care

Θεραπεία με αμπούλες Farmona Herbal Care

Οι αμπούλες Farmona Herbal Care περιέχουν ένα εξαιρετικά συμπυκνωμένο εκχύλισμα αλογοουρά, το οποίο θεωρείται ένα από τα πιο αποτελεσματικά βότανα για την τριχόπτωση. Υπάρχουν επίσης και άλλα φυτικά συστατικά, όπως ο χυμός αλόης βέρα και το τζίνσενγκ. Μια συσκευασία επαρκεί για πέντε θεραπείες αναγέννησης.

Η θεραπεία με αμπούλες Farmona Herbal Care θα βοηθήσει σε προβλήματα μαλλιών όπως η υπερβολική τριχόπτωση, τα πολύ λεπτά μαλλιά, τα αδύναμα, κατεστραμμένα, σπασμένα και άτονα μαλλιά.

 Capitavit Herbapol

Capitavit Herbapol μάσκα μαλλιών

Το Capitavit Herbapol είναι ένα παρασκεύασμα για την ενίσχυση, τη θρέψη και τη βελτίωση της εμφάνισης των μαλλιών, που προορίζεται για εντριβή στο τριχωτό της κεφαλής. Σίγουρα θα ενδιαφέρει όσους θέλουν να μεγαλώσουν τα μαλλιά τους όσο το δυνατόν γρηγορότερα και όσους παραπονιούνται για αδύναμα, λεπτά, αραιά, κατεστραμμένα και θαμπά μαλλιά.

Το προϊόν περιέχει γνωστά και πολύτιμα βότανα για την ανάπτυξη των μαλλιών, όπως τσουκνίδα, καλαμών, κολλιτσίδα, αλογοουρά, καλέντουλα και λυκίσκο. Επιπλέον, είναι εμπλουτισμένο με βιταμίνη F.

 Elfa Pharm

Serum κολλιτσίδα κατά της τριχόπτωσης με ενεργοποιητή ανάπτυξης Elfa Pharm

Ο ορός κολλιτσίδας Serum από την Elfa Pharm βασίζεται στη μεγαλύτερη κολλιτσίδα, γνωστή για τις ευεργετικές της επιδράσεις στα μαλλιά, η οποία έχει υποβληθεί στη διαδικασία εκχύλισης CO2 για αυξημένη δραστικότητα. Ο ορός περιέχει επίσης μια σειρά από φυτικά συστατικά (π.χ. εκχύλισμα καρπών φοίνικα sabal, τσουκνίδα, κόμπο, έλαιο θυμαριού, έλαιο δεντρολίβανου), καθώς και πρωτεΐνες και βιταμίνες.

Η ρίζα κολλιτσίδας και άλλα συστατικά που περιέχονται στον ορό έχουν ενισχυτική και αναπλαστική επίδραση στα μαλλιά, διεγείρουν Ο ορός περιέχει ρίζα κολλιτσίδας και άλλα συστατικά που ενισχύουν και αναπλάθουν τα μαλλιά, διεγείρουν την ανάπτυξη των μαλλιών και μειώνουν την τριχόπτωση, καθώς και κάνουν τα μαλλιά λαμπερά και υγιή, με αισθητική εμφάνιση.

 Orientana

Αγιουρβεδική θεραπεία απώλειας μαλλιών Orientana

Το προϊόν βασίζεται σε παραδοσιακούς αγιουρβεδικούς τύπους. Η φόρμουλα περιέχει εξαιρετικά αναγνωρισμένα βότανα για την τριχόπτωση, καθώς και έλαια και εκχυλίσματα με επανορθωτικές ιδιότητες.

Ενισχύει τα μαλλιά, βελτιώνει την εμφάνισή τους, βελτιώνει την κατάσταση του τριχωτού της κεφαλής και διεγείρει την ανάπτυξη των μαλλιών. Μερικά από τα συστατικά του καλλυντικού είναι: λάδι καρύδας, σησαμέλαιο, αμύγδαλο, ζύμωμα γάλακτος, Centella Asiatica, λεβάντα, έλαιο κάρδαμου.

Category: Ομορφιά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Article by: admin