vegetables

Βιταμίνες για τα μαλλιά, ενισχύστε τα μαλλιά σας και βελτιώστε ολοκληρωμένα την κατάστασή τους με τα ακόλουθα θρεπτικά συστατικά!

Τελευταία ενημέρωση: 26.05.2021

Υπάρχει ένα τεράστιο φάσμα θρεπτικών συστατικών (συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών και των μετάλλων) που έχουν τεράστιο αντίκτυπο στη δύναμη και την ποιότητα των μαλλιών. Η διατροφή που βασίζεται σε άχρηστα, ιδιαίτερα επεξεργασμένα προϊόντα, φτωχά σε αυτά τα συστατικά, είναι συχνά ο κύριος παράγοντας που ευθύνεται για την υποβάθμιση των μαλλιών μας, το πρόωρο γκριζάρισμα ή την υπερβολική απώλεια μαλλιών.

Επομένως, η βάση κάθε θεραπείας ενίσχυσης και αναζωογόνησης των μαλλιών θα πρέπει να είναι η εισαγωγή μιας υγιεινής διατροφής, πλούσιας σε στοιχεία που απαιτούνται για τη σωστή ανάπτυξη των μαλλιών. Ακολουθούν ορισμένες βιταμίνες για τα μαλλιά και άλλα συστατικά, τα οποία αν συμπληρώνονται τακτικά μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την κατάσταση των μαλλιών σας!

Γιατί αποδυναμώνονται τα μαλλιά;

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν την κατάσταση των μαλλιών. Η αποδυνάμωση και η απώλεια μαλλιών μπορεί να είναι αποτέλεσμα συστηματικών ασθενειών, δερματικών ασθενειών, εξάντλησης του οργανισμού, για παράδειγμα, ως αποτέλεσμα εγκυμοσύνης και τοκετού και λήψης ορισμένων φαρμάκων.

Δεν υπάρχει επίσης καμία αμφιβολία ότι οι διάφορες θεραπείες ομορφιάς με τη μορφή βαφής, περμανάντ, η συχνή χρήση σίδερου για μπούκλες, ισιώματος και στεγνωτήρα, ακόμη και το πολύ δυνατό βούρτσισμα, έχουν αρνητική επίδραση στην κατάσταση των μαλλιών.

Ωστόσο, ίσως η πιο κοινή αιτία αδυναμίας και απώλειας μαλλιών είναι η ακατάλληλη διατροφή, ιδίως η έλλειψη βιταμινών και μετάλλων, τα οποία είναι απαραίτητα για τη διατήρηση ενός όμορφου και υγιούς χτενίσματος.

Βιταμίνες για τα μαλλιά – ποια μορφή πρέπει να πάρουν; Δίαιτα; Ή μήπως συμπληρώματα;

Αν θέλουμε να θρέψουμε και να αναγεννήσουμε τα μαλλιά μας και να τα προστατεύσουμε από το πέσιμο, θα πρέπει πρώτα να φροντίσουμε για την ολοκληρωμένη βιταμινοποίηση και ανοργανοποίησή τους.

Αυτό μπορεί να γίνει με δύο τρόπους – είτε με την παροχή των κατάλληλων ποσοτήτων βιταμινών και ανόργανων συστατικών με τα τρόφιμα είτε με τη χρήση έτοιμων συμπληρωμάτων για τα μαλλιά (παράδειγμα εδώ είναι ένα πολυσύνθετο παρασκεύασμα για την ανδρική φαλάκρα Profolan και ένα πολυβιταμινούχο παρασκεύασμα για την ενίσχυση των μαλλιών με τη μορφή πηκτωμάτων φρούτων Jelly Bear Hair).

Ωστόσο, η καλύτερη και πιο αποτελεσματική λύση είναι ο συνδυασμός των δύο. Επομένως, μην αποφεύγετε τα λαχανικά, τα φρούτα, τα δημητριακά και άλλα υγιεινά προϊόντα και ταυτόχρονα, πάρτε καλής ποιότητας παρασκευάσματα για τα μαλλιά σε καθημερινή βάση.

Βιταμίνες μαλλιών – Σημαντικά θρεπτικά συστατικά για υγιή μαλλιά

 Λαχανικά και φρούτα

Βιταμίνη Α

Η βιταμίνηΑ (β-καροτίνη) έχει εξαιρετικά σημαντικό αντίκτυπο στην κατάσταση των μαλλιών, καθώς και του δέρματος και των νυχιών. Είναι υπεύθυνη για τη σωστή ανάπτυξη των κυττάρων της τρίχας και προστατεύει τις σωστές μεταβολικές διεργασίες που λαμβάνουν χώρα μέσα στους θύλακες της τρίχας και τα μαλλιά. Χάρη στη βιταμίνη Α τα μαλλιά μας είναι δυνατά, υγιή, πυκνά και αναπτύσσονται αρκετά γρήγορα.

Οι καλύτερες διατροφικές πηγές βιταμίνης Α είναι: καρότα, πράσινα λαχανικά, πιπεριές, ντομάτες, βερίκοκα, δαμάσκηνα, κολοκύθα, λιπαρό γάλα, λιπαρά τυριά, συκώτι, αυγά και λιπαρά ψάρια.

Βιταμίνη Ε

Η βιταμίνηΕ (γνωστή ως βιταμίνη της νεότητας) ανήκει στην οικογένεια των αντιοξειδωτικών. Προστατεύει τις κυτταρικές μεμβράνες, βοηθά στην επιβράδυνση των διαδικασιών γήρανσης των κυττάρων του σώματός μας (συμπεριλαμβανομένων των κυττάρων των μαλλιών!), βοηθά στη μεταφορά θρεπτικών συστατικών στους βολβούς των μαλλιών, υποστηρίζει τις διαδικασίες αναγέννησης των θυλάκων των τριχών, βελτιώνει την εμφάνιση και τη δύναμη των μαλλιών.

Μεγάλες ποσότητες βιταμίνης Ε μπορούν να βρεθούν σε: σπόρους, σπόρους και φύτρα, ξηρούς καρπούς, αμύγδαλα, φυτικά έλαια, ελαιόλαδο, προϊόντα ολικής άλεσης, συκώτι, γάλα, αυγά, φρούτα αβοκάντο, καθώς και στο μαϊντανό, την πάπρικα, το μαρούλι, τα λαχανάκια Βρυξελλών και το σπανάκι.

Βιοτίνη

Η βιοτίνη είναι επίσης γνωστή ως βιταμίνη Η ή Β7. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική βιταμίνη, αν ο στόχος μας είναι η ενδυνάμωση, η αναστολή της τριχόπτωσης και η επιτάχυνση της ανάπτυξης των μαλλιών. Χάρη στη βιοτίνη, επαρκείς ποσότητες πολύτιμου θείου φτάνουν στη μήτρα της τρίχας και όσο περισσότερο θείο, τόσο πιο δυνατά και πυκνά είναι τα μαλλιά. Επιπλέον, το συστατικό αυτό ρυθμίζει τις μεταβολικές διεργασίες και διεγείρει την ανάπτυξη των μαλλιών.

Το γάλα, τα αυγά, τα ψάρια, το συκώτι, το κρέας, οι ξηροί καρποί, τα λαχανικά, τα φρούτα, τα πίτουρα και τα δημητριακά είναι πλούσια σε βιοτίνη.

Βιταμίνη C

Ηβιταμίνη C, ή αλλιώς το ασκορβικό οξύ, είναι μια ουσία με πολύπλευρη, ανεκτίμητη ευεργετική επίδραση στον οργανισμό. Δεν είναι μόνο ένα από τα ισχυρότερα αντιοξειδωτικά, αλλά και ένα στοιχείο που εμπλέκεται σε μια σειρά από ζωτικές διεργασίες, όπως η λειτουργία του κυκλοφορικού συστήματος, η απορρόφηση του σιδήρου ή η σύνθεση του κολλαγόνου και του υαλουρονικού οξέος.

Χάρη στις ιδιότητές της, η βιταμίνη C καθαρίζει και ενυδατώνει τέλεια τα μαλλιά, τους χαρίζει λάμψη και παρατείνει τη διάρκεια ζωής του χρώματός τους, αποτρέπει την ψαλίδα και την υπερβολική τριχόπτωση.

Μεγάλες ποσότητες περιέχονται στα μαύρα φραγκοστάφυλα, στα τριαντάφυλλα, στην πάπρικα, στον μαϊντανό, στο μπρόκολο, στα λαχανάκια Βρυξελλών, στα εσπεριδοειδή και σε άλλα φρούτα και λαχανικά.

Βιταμίνη D3

Ηβιταμίνη D3 είναι ένα εξίσου σημαντικό θρεπτικό συστατικό απαραίτητο για την υγεία, επιπλέον, έχει σημαντικό αντίκτυπο στη σωστή ανάπτυξη και την καλή κατάσταση των μαλλιών.

Εν τω μεταξύ, εκτιμάται ότι το 80% των ατόμων με προβλήματα μαλλιών έχουν ανεπάρκεια αυτής της ουσίας. Η βιταμίνη D3 διεγείρει τους θύλακες της τρίχας, ρυθμίζοντας τον κύκλο της ανάπτυξης των μαλλιών, αποτρέπει την υπερβολική τριχόπτωση, την εξασθένησή τους και τις δυσμενείς αλλαγές στη δομή τους, όπως η ξηρότητα, η θαμπάδα και η ευθραυστότητα.

Η φυσική πηγή είναι φυσικά ο ήλιος, αλλά η βιταμίνη D παρέχεται επίσης από τα λιπαρά θαλασσινά ψάρια, τους κρόκους αυγών, τα μανιτάρια.

Βιταμίνες Β

Οι βιταμίνεςΒ έχουν μεγάλη σημασία για ολόκληρο τον οργανισμό, συμπεριλαμβανομένης της κατάστασης των μαλλιών μας, και βρίσκονται κυρίως στα προϊόντα δημητριακών, στα πράσινα και όσπρια λαχανικά, στους ξηρούς καρπούς, στο κρέας και στα ψάρια.

Όχι μόνο εμποδίζουν την τριχόπτωση, αλλά και διεγείρουν την ανάπτυξη νέων μαλλιών, ενώ ορισμένες από τις βιταμίνες Β συμβάλλουν επιπλέον στη διατήρηση της ζωτικότητας του χρώματος και της ωραίας λάμψης. Και έτσι:

  • η ριβοφλαβίνη ή βιταμίνη Β2, προλαμβάνει την τριχόπτωση,
  • Το παντοθενικό οξύ, δηλαδή η βιταμίνη Β5, προάγει την αναγέννηση, καθυστερεί το γκριζάρισμα και τη φαλάκρα, καταπραΰνει τις φλεγμονές του δέρματος.
  • η πυριδοξίνη, ή βιταμίνη Β6, παίζει σημαντικό ρόλο στη διαδικασία ανάπτυξης των μαλλιών, βοηθά επίσης στη διατήρηση του χρώματος,
  • Το φολικό οξύ ή βιταμίνη Β9 παίζει παρόμοιο ρόλο, δηλαδή διεγείρει την ανάπτυξη των μαλλιών και εμποδίζει το γκριζάρισμα,
  • Η βιταμίνη B10, που ονομάζεται “η βιταμίνη στη βιταμίνη”, έχει αντίκτυπο στη διατήρηση του χρώματος και της πυκνότητας των μαλλιών, προστατεύει από την τριχόπτωση,
  • Ομοίως, η βιταμίνη B12, η οποία επιπλέον ενισχύει τα μαλλιά και ρυθμίζει το επίπεδο λιπαρότητας.

Hair Minerals – η απίστευτη δύναμη των βιο-στοιχείων

 Καρύδια

Ψευδάργυρος

Ο ψευδάργυρος είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό μέταλλο, επειδή παίζει σημαντικό ρόλο στο σχηματισμό της κερατίνης, του βασικού δομικού στοιχείου των μαλλιών, και η έλλειψή του μπορεί να προκαλέσει διάφορες δερματικές παθήσεις και τριχόπτωση. Επιπλέον, ο ψευδάργυρος είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό και μέσω της διέγερσης του θύμου αδένα, επηρεάζει σημαντικά την αντίσταση του βολβού και του στελέχους της τρίχας. Μεγάλες ποσότητες ψευδαργύρου μπορούν να βρεθούν στο κακάο, στους σπόρους κολοκύθας και στα αμύγδαλα.

Ιώδιο

Εκτός από το γεγονός ότι ιώδιο ρυθμίζει τη λειτουργία των ιδρωτοποιών αδένων και θρέφει τους θύλακες των τριχών, επηρεάζει τη σωστή διαδικασία ανάπτυξης των μαλλιών. Είναι επίσης υπεύθυνη για την ελαστικότητα, την ευκαμψία και τη λάμψη των μαλλιών. Η έλλειψη ιωδίου παρεμβαίνει στη λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα και επηρεάζει την κατάσταση των μαλλιών, καθώς εξαρτάται από το σωστό επίπεδο ορμονών στο σώμα. Οι πιο άφθονες πηγές ιωδίου είναι τα θαλάσσια ψάρια και τα θαλασσινά.

Σίδηρος

Το στοιχείο αυτό παίζει σημαντικό ρόλο στη σωστή διαίρεση των κυττάρων, η οποία μεταφράζεται άμεσα στη γενική κατάσταση ολόκληρου του σώματος, συμπεριλαμβανομένης της υγείας των μαλλιών. Σε περίπτωση έλλειψης σιδήρου , τα μαλλιά γίνονται θαμπά και εύθραυστα και η αναγέννησή τους επιβραδύνεται ή και σταματά. Ο σίδηρος βρίσκεται στα ζωικά προϊόντα, ιδίως στα εντόσθια, αλλά και στα προϊόντα δημητριακών, στους κρόκους αυγών, στους σπόρους και τους σπόρους και στο κακάο.

Πυρίτιο

Αποτελεί βασικό παράγοντα για το σχηματισμό του κολλαγόνου. Διεγείρει την ανάπτυξη των μαλλιών, εξασφαλίζει τη δύναμη και την ελαστικότητά τους και επιπλέον αποτρέπει τη συσσώρευση διαφόρων τοξικών ουσιών στα κύτταρα του δέρματος. Χαμηλές ποσότητες πυριτίου στον οργανισμό σημαίνουν, μεταξύ άλλων, χαμηλότερη παραγωγή κολλαγόνου και, συνεπώς, απώλεια της σφριγηλότητας και της ελαστικότητας των μαλλιών, αποδυνάμωση των βολβών των μαλλιών και, ως αποτέλεσμα, φαλάκρα. Πυρίτιο βρίσκεται συνήθως κυρίως σε προϊόντα δημητριακών ολικής άλεσης.

Χαλκός

Χαλκός έχει με τη σειρά του σημαντικό αντίκτυπο στη διατήρηση του χρώματος, αποτρέποντας έτσι το γκριζάρισμα και τον αποχρωματισμό. Καθώς συμμετέχει στο σχηματισμό ελαστίνης και κολλαγόνου, συμβάλλει επίσης στη διατήρηση της ελαστικότητας και της ευκαμψίας των μαλλιών. Στα φυσικά τρόφιμα περιέχεται στο κακάο, στους ξηρούς καρπούς και στους σπόρους.

Θείο

Το θείο κάνει τα μαλλιά δυνατά και λαμπερά, οπότε αν τα μαλλιά σας πέφτουν υπερβολικά, μπορεί να είναι σημάδι ανεπάρκειας θείου. Το θείο συμμετέχει στη σύνθεση της κερατίνης, του κύριου δομικού στοιχείου των μαλλιών. Επιπλέον, επειδή ρυθμίζει τους σμηγματογόνους αδένες, είναι απαραίτητο για τα λιπαρά μαλλιά. Το σελήνιο βρίσκεται κυρίως στα κρεμμύδια και τα σκόρδα.

Σελήνιο

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό στοιχείο, διότι μειώνει τη βλαβερότητα των τοξικών ουσιών και βοηθά στην αποβολή τους από τον οργανισμό, προστατεύοντας έτσι τα μαλλιά από τις βλαβερές συνέπειες των τοξινών. Είναι επίσης ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό και, επιπλέον, υποστηρίζει τις ευεργετικές επιδράσεις του θείου . ΣελήνιοΤο παρέχεται στον οργανισμό με την κατανάλωση, για παράδειγμα, ξηρών καρπών, ψαριών, αυγών κοτόπουλου, επεξεργασμένων δημητριακών, μανιταριών.

Μαγνήσιο

Η έλλειψη μαγνησίου προκαλεί αδύναμα και εύθραυστα μαλλιά, ψαλίδα, υπερβολική τριχόπτωση και πιτυρίδα. Στη φυσική τους μορφή, τα ψάρια, τα δημητριακά ολικής άλεσης, οι σπόροι, τα αμύγδαλα και το κακάο περιέχουν το περισσότερο μαγνήσιο.

Αμινοξέα για τα μαλλιά – τα δομικά στοιχεία των δομών των μαλλιών

Τα πιο σημαντικά αμινοξέα για υγιή μαλλιά είναι:

  • αργινίνη – διεγείρει την ανάπτυξη των μαλλιών αυξάνοντας το νιτρικό οξείδιο και βελτιώνοντας την κυκλοφορία, η οποία συμβάλλει στην καλύτερη θρέψη των θυλάκων των τριχών, υπάρχει στα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα ψάρια, τους ξηρούς καρπούς και τους σπόρους,
  • μεθειονίνη – δομικό στοιχείο των μαλλιών, του δέρματος και των νυχιών, δεν παράγεται από τον ίδιο τον οργανισμό, υπάρχει στα ψάρια, το κρέας και τα προϊόντα δημητριακών,
  • κυστεΐνη – παρόμοια με τη μεθειονίνη, περιέχει θείο, βοηθά στη μεταφορά σιδήρου και ψευδαργύρου, με την ηλικία μειώνεται το επίπεδό της στον οργανισμό, υπάρχει στα αυγά, το σκόρδο, το μπρόκολο, τις πιπεριές,
  • κυστίνη – ένα αμινοξύ που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την ανοσία και την καλή κατάσταση των μαλλιών, υπάρχει στα ίδια προϊόντα με την κυστεΐνη,
  • ταυρίνη – παράγωγο της κυστεΐνης, η έλλειψή της έχει ως αποτέλεσμα τη χειρότερη λειτουργία ολόκληρου του σώματος, συμπεριλαμβανομένων των μαλλιών, τα οποία γίνονται αδύναμα και λεπτά
  • τυροσίνη – καθώς αποτελεί τη βάση για την παραγωγή μελανίνης, επηρεάζει τη διατήρηση του χρώματος, επιπλέον, αναστέλλει την τριχόπτωση- μπορεί να βρεθεί στα ψάρια, τους ξηρούς καρπούς και τους σπόρους.

Ωμέγα 3 οξέα για τα μαλλιά – ο θεματοφύλακας της σωστής δομής και της γρήγορης ανάπτυξης των μαλλιών

 ελαιόλαδο και πράσινες ελιές

Έχουν γραφτεί πολλά για τη σημασία των ωμέγα ακόρεστων λιπαρών οξέων για τον οργανισμό. Ωστόσο, δεν γνωρίζουν όλοι ότι εκτός από τις εντελώς θεμελιώδεις λειτουργίες τους, όπως η μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων, η βελτίωση της ανοσίας ή η καθυστέρηση της διαδικασίας γήρανσης, έχουν και μια σειρά από άλλες ευεργετικές επιδράσεις.

Μεταξύ άλλων, είναι ευεργετικό για την κατάσταση του δέρματος, των μαλλιών και των νυχιών. Ωμέγα 3 οξέα Παίζουν βασικό ρόλο σε σχέση με τα μαλλιά ή το δέρμα. Διεγείρουν τη σωστή ανάπτυξη των μαλλιών, εξασφαλίζουν την υγεία τους και την όμορφη εμφάνισή τους.

Τρόφιμα όπως τα λιπαρά θαλασσινά ψάρια, τα φύκια και τα οστρακοειδή, το τόφου, το σογιέλαιο και το κραμβέλαιο, η σόγια και οι ξηροί καρποί περιέχουν τα περισσότερα ωμέγα 3 οξέα.

Ταμπλέτες μαλλιών – μια γρήγορη λύση στα προβλήματα των μαλλιών

Φυσικά, η βάση για την καλή υγεία γενικά, συμπεριλαμβανομένης της εμφάνισης του χτενίσματός μας, είναι η σωστή διατροφή. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, για παράδειγμα σε περίπτωση σημαντικής επιδείνωσης της κατάστασης των μαλλιών ή όταν περιμένετε γρήγορα και αποφασιστικά αποτελέσματα, αξίζει να υποστηρίξετε τη διατροφή σας με συμπληρώματα.

Αυτή τη στιγμή στην αγορά έχουμε πολλά καλής ποιότητας παρασκευάσματα που υποστηρίζουν την αναγέννηση των μαλλιών. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν:

Προηγμένη προετοιμασία για την φαλάκρα Folisin

folisin

Locerin- ένα αποτελεσματικό προϊόν που διεγείρει και επιταχύνει την ανάπτυξη των μαλλιών

locerin

Category: Ομορφιά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Article by: admin