grapefruit g94fb819da 640

Αποτοξίνωση του σώματος – πώς να καθαρίσετε αποτελεσματικά το σώμα από τις τοξίνες με φυσικά μέσα;

Τελευταία ενημέρωση: 09.03.2022

Η αποτοξίνωση του σώματος (επίσης γνωστή ως αποτοξίνωση του σώματος, αποτοξίνωση του σώματος ή απλά καθαρισμός του σώματος από τις τοξίνες) είναι μια θεραπεία που όλοι πρέπει να αποφασίζουν κατά καιρούς. Η συχνότητα της επανάληψής του εξαρτάται από τον τρόπο ζωής μας και το επίπεδο μόλυνσης του οργανισμού μας. Όπως είναι γνωστό, διάφοροι περιβαλλοντικοί παράγοντες, η υπερβολική κατανάλωση διεγερτικών ουσιών και η ακατάλληλη διατροφή οδηγούν σε συσσώρευση επιβλαβών ουσιών στους ιστούς. Συμπτώματα όπως κακή κατάσταση του δέρματος, των μαλλιών και των νυχιών, πονοκέφαλοι, έλλειψη ενέργειας, μειωμένη ανοσία, πεπτικά προβλήματα, μπορεί να υποδηλώνουν υψηλό επίπεδο συσσωρευμένων τοξινών. Η θεραπεία αποτοξίνωσης θα μας βοηθήσει να απελευθερώσουμε το σώμα μας από όλες τις περιττές και βλαβερές ουσίες και θα κάνει το μεταβολισμό και το σώμα μας να επανέλθει σε ισορροπία, γεγονός που θα μεταφραστεί σε βελτιωμένη ευεξία.

Γιατί συσσωρεύονται τοξίνες στο σώμα μας;

mint geb7cb223a 640

Ηαποτοξίνωση του σώματος αποσκοπεί στην απομάκρυνση των βαρέων μετάλλων, των περιττών προϊόντων του μεταβολισμού, των επιβλαβών ουσιών, οι οποίες εισέρχονται στο σώμα με τη χρήσηΣτόχος της αποτοξίνωσης είναι η απομάκρυνση των βαρέων μετάλλων, των αποβλήτων, των βλαβερών ουσιών που εισέρχονται στον οργανισμό μέσω των τροφίμων ή των ανθυγιεινών τροφών, καθώς και των εντερικών εναποθέσεων, δηλαδή ό,τι αποτελεί άχρηστο υλικό, είναι περιττό και διαταράσσει τη φυσιολογική λειτουργία του οργανισμού.

Φυσικά, το σώμα μας είναι εξοπλισμένο με μηχανισμούς αυτοκαθαρισμού, γιατί λοιπόν συσσωρεύονται σε αυτό τοξίνες, προκαλώντας μια σειρά από ενοχλητικά συμπτώματα και αυξάνοντας ακόμη και τον κίνδυνο επικίνδυνων ασθενειών του πολιτισμού; Ο κύριος λόγος είναι η υπερβολή τους. Απορροφούμε τις τοξίνες σε μεγάλες ποσότητες επειδή βρίσκονται σχεδόν παντού. Τις απορροφούμε με την τροφή, τον αέρα ή το νερό. Μπορούν ακόμη και να παραχθούν από το ίδιο μας το σώμα ως αποτέλεσμα μεταβολικών αλλαγών, χρόνιου στρες ή ως αποτέλεσμα μη φυσιολογικών αντιδράσεων του ανοσοποιητικού συστήματος.

Οι κύριες αιτίες συσσώρευσης τοξινών στο σώμα είναι

  • χρήση διεγερτικών ουσιών (αλκοόλ, ναρκωτικά, τσιγάρα, καφές),
  • ανθυγιεινά τρόφιμα (ιδιαίτερα επεξεργασμένα και πλούσια σε κορεσμένα λίπη και τεχνητά σάκχαρα),
  • περιβαλλοντική ρύπανση (νέφος, μολυσμένο νερό, μολυσμένο έδαφος),
  • να παίρνει πολλά φάρμακα,
  • μακροχρόνιο στρες.

Το σώμα καθαρίζεται από τις τοξίνες μέσω:

  • δέρμα (με ιδρώτα και σμήγμα),
  • το συκώτι (μία από τις κύριες λειτουργίες του είναι το φιλτράρισμα και η εξουδετέρωση των τοξινών),
  • στους πνεύμονες (μέσω βήχα, φτερνίσματος κ.λπ.)
  • έντερα (μέσω των κοπράνων),
  • νεφρά (με ούρα).

Ως αποτέλεσμα της απορρόφησης υπερβολικών ποσοτήτων τοξινών, οι μηχανισμοί αυτοκαθαρισμού αποδεικνύονται ανεπαρκείς. Το σώμα δεν μπορεί να συμβαδίσει με την αποβολή των βλαβερών ουσιών, με αποτέλεσμα αυτές να εισχωρούν βαθιά στους ιστούς και να παρεμβαίνουν στη λειτουργία πολλών οργάνων και να διαταράσσουν το μεταβολισμό. Προκαλούν επίσης μια σειρά από επίμονα συμπτώματα.

Οι τοξίνες συσσωρεύονται στο σώμα σε πολλά σημεία, όπως: στον λιπώδη ιστό, τη χοληδόχο κύστη, το δέρμα, τα μαλλιά, τα νύχια, καθώς και σε βασικά όργανα όπως το συκώτι, οι πνεύμονες, τα έντερα, τα νεφρά και ακόμη και ο εγκέφαλος.

Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα της περίσσειας τοξινών στο σώμα

  • πονοκεφάλους,
  • αδυναμία,
  • φτωχότερη σωματική απόδοση, έλλειψη ζωτικότητας, βαρύτητα,
  • μειωμένη ανοσία, αυξημένη ευαισθησία σε κρυολογήματα και λοιμώξεις,
  • έλλειψη ενέργειας, συχνή κόπωση, υπνηλία,
  • Πεπτικά προβλήματα (π.χ. πόνοι στο στομάχι, διάρροια, δυσκοιλιότητα, αέρια, μετεωρισμός, ακανόνιστες κινήσεις του εντέρου),
  • επιδείνωση του δέρματος (π.χ. ξηρότητα, συχνές δερματικές λοιμώξεις, αποχρωματισμός, ερεθισμός, πληγές που επουλώνονται δύσκολα),
  • γκρίζα, θαμπή επιδερμίδα,
  • εξανθήματα, ακμή,
  • μεταλλική γεύση στο στόμα,
  • κακή αναπνοή, πλάκα στη γλώσσα,
  • σακούλες και μώλωπες κάτω από τα μάτια,
  • εύθραυστα, εύθραυστα νύχια,
  • τριχόπτωση και επιδείνωση της κατάστασηςτων μαλλιών,
  • κακή ψυχική υγεία,
  • μειωμένη διάθεση, απάθεια,
  • καταθλιπτικές καταστάσεις,
  • ευερεθιστότητα,
  • προβλήματα ύπνου,
  • προβλήματα συγκέντρωσης, κακή πνευματική απόδοση,
  • αύξηση βάρους, προβλήματα με την απώλεια βάρους.

Αποτοξίνωση του σώματος – λιγότερες και πιο ριζοσπαστικές μέθοδοι

 Μια ντομάτα και ένα πιρούνι στο πιάτο σας

Όταν το σώμα δεν αντιμετωπίζει τον αυτοκαθαρισμό και μας δίνει σήματα με τη μορφή των συμπτωμάτων που αναφέρθηκαν παραπάνω, είναι απαραίτητο να αναζητήσουμε πρόσθετα μέσα, τα οποία θα διεγείρουν τη διαδικασία απομάκρυνσης των τοξινών από το σώμα. Υπάρχουν πολλές μέθοδοι καθαρισμού του σώματος, αλλά ορισμένες από αυτές είναι πολύ περιοριστικές (αν δεν εκτελούνται σωστά, μπορεί να μας κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό) και δεν είναι για όλους.

Μία από αυτές τις ριζικές μεθόδους καθαρισμού του σώματος είναι η ασιτία. Από τη μία πλευρά, μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη για την απαλλαγή από τις τοξίνες που συσσωρεύονται στους ιστούς, αλλά από την άλλη πλευρά είναι μια απαιτητική και όχι εύκολη θεραπεία. Πρώτα απ’ όλα ο οργανισμός πρέπει να προετοιμαστεί κατάλληλα γι’ αυτό. Ήδη 2 εβδομάδες πριν από την απεργία πείνας θα πρέπει να αρχίσετε να αποκλείετε από τη διατροφή σας προϊόντα που τρώτε καθημερινά και για τις τελευταίες ημέρες το μενού σας θα πρέπει να αποτελείται μόνο από πλιγούρι, λαχανικά και φρούτα. Μια νηστεία καθαρισμού δεν πρέπει να διαρκεί περισσότερο από λίγες ημέρες. Μια απεργία πείνας που διαρκεί πολύ συμβάλλει στην εξάντληση του οργανισμού. Μπορεί επίσης να οδηγήσει σε πιο εντατική απορρόφηση των τοξινών από τον οργανισμό αργότερα.

Μια άλλη ριζική μέθοδος αποτοξίνωσης του οργανισμού είναι η υδροκολονοθεραπεία, δηλαδή η αφαίρεση των αποθέσεων από το παχύ έντερο. Η διαδικασία πραγματοποιείται με την εισαγωγή φιλτραρισμένου, ζεστού νερού υπό κατάλληλη πίεση στο παχύ έντερο. Ως αποτέλεσμα, όλες οι αποθέσεις κοπράνων, τα υπολείμματα τροφής, οι τοξίνες, τα παράσιτα, οι ζύμες, τα συντηρητικά τροφίμων, τα υπολείμματα φαρμάκων, ακόμη και οι πέτρες στη χολή απομακρύνονται από το παχύ έντερο μαζί με το νερό. Η διαδικασία, αν και αποτελεσματική, δεν είναι άνετη και ευχάριστη, γι’ αυτό και δεν αποφασίζουν πολλοί να την κάνουν.

Οι δίαιτες καθαρισμού είναι επίσης ένας από τους πιο αυστηρούς τρόπους αποτοξίνωσης του σώματος. Συνήθως συνεπάγονται αυστηρούς διαιτητικούς περιορισμούς. Τέτοιες δίαιτες βασίζονται συνήθως σε φρεσκοστυμμένους χυμούς λαχανικών ή φρούτων, σούπες λαχανικών ή κοκτέιλ μπλέντερ. Ορισμένες δίαιτες καθαρισμού περιλαμβάνουν την κατανάλωση μόνο μιας ή λίγων τροφών για αρκετές ημέρες, π.χ. μήλα, ρύζι, σιμιγδάλι, φαγόπυρο, λαχανικά.

Δυστυχώς, αυτού του είδους οι δίαιτες, λόγω του περιορισμού του μενού σε λίγα συστατικά, μπορεί να οδηγήσουν σε διατροφικές ελλείψεις και να προκαλέσουν επιδείνωση της διάθεσης, επιβράδυνση του μεταβολισμού, ανωμαλίες στη λειτουργία των οργάνων και διαταραχές του μεταβολισμού των υδατανθράκων στο σώμα. Δεν είναι όλοι σε θέση να επιβιώσουν με μια δίαιτα μόνο με λαχανικά, ρύζι ή χυμούς.

Ωστόσο, δεν χρειάζεται να καταφύγουμε σε σκληρές και αμφιλεγόμενες μεθόδους. Διαθέτουμε επίσης μια σειρά από πιο προσιτές μεθόδους για την αποτοξίνωση του οργανισμού, συμπεριλαμβανομένων βοτάνων που παρουσιάζουν διουρητικές ιδιότητες. Με αυτά τα βότανα, οι τοξίνες αποβάλλονται αποτελεσματικά από το σώμα μαζί με τα ούρα. Υπάρχουν επίσης βότανα που υποστηρίζουν το συκώτι στο φιλτράρισμα του αίματος. Ωστόσο, η θεραπεία με βότανα είναι μόνο μία από τις πολλές σπιτικές θεραπείες για τον καθαρισμό του σώματος από τις τοξίνες.

Δείτε έναν απλό τρόπο για να αποτοξινώσετε πλήρως το σώμα σας: Spirulin Plus

SpirulinPlus pro5 300x200 1

Από πού να ξεκινήσετε με την αποτοξίνωση του σώματος;

Της διαδικασίας καθαρισμού του οργανισμού από τις τοξίνες θα πρέπει να προηγηθεί η εξάλειψη των παραγόντων που συμβάλλουν περισσότερο στη συσσώρευση βλαβερών ουσιών. Επομένως, θα πρέπει να αποκλείσουμε από τη διατροφή μας προϊόντα με υψηλή περιεκτικότητα σε ζωικά λίπη, προϊόντα από λευκό αλεύρι, γλυκά, αλμυρά σνακ, έτοιμα γεύματα, έτοιμες σάλτσες. Το κόκκινο κρέας θα πρέπει επίσης να αποφεύγεται- αντ’ αυτού, μπορείτε να επιλέξετε άπαχο λευκό κρέας και άπαχο θαλασσινό ψάρι, αλλά όχι σε μεγάλες ποσότητες.

Το γάλα και τα ζαχαρούχα γαλακτοκομικά προϊόντα θα πρέπει επίσης να περιορίζονται. Το καλύτερο είναι να εγκαταλείψουμε εντελώς τα τσιγάρα, τον καφέ και το αλκοόλ (ή τουλάχιστον να μειώσουμε το μερίδιό τους στην καθημερινότητά μας), γιατί έχουν μια Έχουν πολύ αρνητική επίδραση στο σώμα μας, όχι μόνο από την άποψη της συσσώρευσης τοξινών, αλλά και της υπερφόρτωσης κρίσιμων οργάνων, όπως οι πνεύμονες ή το συκώτι.

Προετοιμάζοντας την αποτοξίνωση του σώματος, θα πρέπει να εισάγουμε στο μενού αυξημένες ποσότητες λαχανικών και φρούτων, καθώς και νερό. Συνιστώνται επίσης προϊόντα ολικής άλεσης, σπόροι και πλιγούρι. Γενικά, όλα τα επεξεργασμένα τρόφιμα θα πρέπει να εξαφανιστούν από το μενού μας και να αντικατασταθούν από φυσικά προϊόντα. Πριν από την αποτοξίνωση συνιστάται επίσης να μειώσετε λίγο τη θερμιδική αξία των γευμάτων και να αποκλείσετε τα δύσπεπτα πιάτα. Όλες αυτές οι διαδικασίες θα μας βοηθήσουν να ανακουφίσουμε τον οργανισμό, να ηρεμήσουμε το πεπτικό σύστημα και να προετοιμάσουμε το σώμα για μια ενδελεχή αποτοξίνωση.

Φυσική αποτοξίνωση του σώματος – θεραπεία με γκρέιπφρουτ

 γκρέιπφρουτ κομμένο στη μέση

Τογκρέιπφρουτ διακρίνεται για τις εξαιρετικές αποτοξινωτικές του ιδιότητες. Καθαρίζει το αίμα, αποτοξινώνει το συκώτι και τα νεφρά και βελτιώνει το έργο τους, συμμετέχει ενεργά στο φιλτράρισμα και την εξουδετέρωση των τοξινών. Παρουσιάζει επίσης αντιοξειδωτικές ιδιότητες, καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες και τους επιβλαβείς μικροοργανισμούς, μειώνει τις φλεγμονές. Ταυτόχρονα, βελτιώνει το μεταβολισμό, βοηθά στην καύση του περιττού λιπώδους ιστού και βιταμινοποιεί και ανοργανοποιεί τον οργανισμό.

Πώς να εκτελέσετε μια αποτοξίνωση γκρέιπφρουτ;

Η αποτοξινωτική θεραπεία με γκρέιπφρουτ μπορεί να γίνει με την κατανάλωση φρεσκοστυμμένου χυμού γκρέιπφρουτ κάθε μέρα. Προαιρετικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αγορασμένο χυμό, αλλά θα πρέπει να είναι πραγματικός, καλής ποιότητας χυμός και όχι νέκταρ, το οποίο πωλείται σήμερα σε αφθονία. Δεύτερον, δεν πρέπει να είναι ζαχαρούχο ή να περιέχει άλλα πρόσθετα.

Καταναλώνουμε χυμό γκρέιπφρουτ αρκετές φορές την ημέρα – το πρώτο ποτήρι το πρωί, με άδειο στομάχι, το δεύτερο – γύρω στο μεσημέρι, στο υπόλοιπο της ημέρας φτάνουμε για άλλες 2 μερίδες. Για καλύτερα αποτελέσματα, μπορούμε να προσθέσουμε στο χυμό φρέσκο χυμό λεμονιού και μικρή ποσότητα ελαιολάδου. Η θεραπεία με γκρέιπφρουτ θα πρέπει να διαρκεί τουλάχιστον μία εβδομάδα και κατά προτίμηση 2-3 εβδομάδες.

Πώς να καθαρίσετε το σώμα με τη βοήθεια φαρμακευτικών φυτών – φυτική αποτοξίνωση

 Έγχυμα βοτάνων σε ποτήρι, δίπλα σε χύμα βότανα

Χρησιμοποιώντας μια θεραπεία αποτοξίνωσης με βότανα, όχι μόνο θα απελευθερώσετε το σώμα σας από τις παρατεταμένες τοξίνες, αλλά και από το συσσωρευμένο νερό κάτω από το δέρμα.

Ηκατακράτηση νερού στο σώμα είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο που οφείλεται, μεταξύ άλλων, στην κατανάλωση πολλών προϊόντων με υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, στην κατανάλωση πολύ λίγων υγρών, στις ορμονικές διακυμάνσεις. Το υπερβολικό υποδόριο νερό οδηγεί σε πρήξιμο του σώματος (μεταξύ άλλων στους μηρούς, το πρόσωπο, τα δάχτυλαΗ συσσώρευση τοξινών και η κατακράτηση νερού στο σώμα μπορεί να οδηγήσει σε πρήξιμο του σώματος (π.χ. στους μηρούς, το πρόσωπο, τα δάχτυλα, την κοιλιά, τις γάμπες, τους αστραγάλους) καθώς και σε αίσθημα βάρους, πληρότητας, κυτταρίτιδας και αύξησης του βάρους. Η συσσώρευση τοξινών και η κατακράτηση νερούστο σώμα συχνά συμβαδίζουν.

Η καθημερινή κατανάλωση αφεψημάτων βοτάνων με διουρητικές και αποτοξινωτικές ιδιότητες θα μας βοηθήσει να εξαλείψουμε και τα δύο δυσμενή φαινόμενα, συμβάλλοντας στη βελτίωση της ευεξίας μας και στην απώλεια βάρους.

Προκειμένου να πραγματοποιήσουμε μια φυτική θεραπεία, χρησιμοποιούμε φαρμακευτικά φυτά προικισμένα με διουρητικές ιδιότητες και ταυτόχροναρυθμίζουν το μεταβολισμό, διεγείρουν την έκκριση χολής, υποστηρίζουν το συκώτι και βελτιώνουν τις πεπτικές διεργασίες. Αυτά περιλαμβάνουν:

  • Τσουκνίδα – μέσω της διουρητικής της δράσης, βοηθά στον καθαρισμό του οργανισμού από τις τοξίνες και τα περιττά προϊόντα του μεταβολισμού. Οδηγεί επίσης στην απομάκρυνση της περίσσειας ουρικού οξέος από τον οργανισμό, αποτρέποντας την ουρική αρθρίτιδα. Βελτιώνει το μεταβολισμό, υποστηρίζει τις πεπτικές διεργασίες και μειώνει το επίπεδο της κακής χοληστερόλης. Υποστηρίζει τους χοληφόρους πόρους και προλαμβάνει τις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος. Επηρεάζει ευνοϊκά την κατάσταση των αιμοφόρων αγγείων και ενισχύει το σώμα.
  • Πικραλίδα – καθαρίζει αποτελεσματικά τον οργανισμό από τις τοξίνες, υποστηρίζει το συκώτι, τα νεφρά και τους χοληφόρους πόρους, βοηθά στην αποβολή των βαρέων μετάλλων από τον οργανισμό. Το βότανο της πικραλίδας μειώνει επίσης τις φλεγμονώδεις καταστάσεις στο σώμα, φροντίζει για την καλή λειτουργία του παγκρέατος, διεγείρει την έκκριση του γαστρικού υγρού, βοηθά την πέψη, βελτιώνει τη λειτουργία του οργανισμού.Υποστηρίζει την πέψη, ρυθμίζει τις κινήσεις του εντέρου, καταπολεμά τις πεπτικές διαταραχές και βοηθά στην αποτελεσματικότερη αποβολή του περιττού βάρους.
  • Birch – αφθονεί σε φλαβονοειδή, οργανικά οξέα, τριερπένια, μεταλλικά άλατα. Παρουσιάζει αποτοξινωτικές, αντιβακτηριακές, αντιμυκητιασικές, αντιιικές και αντιφλεγμονώδεις επιδράσεις. Ο φλοιός της σημύδας, που δρα ως διουρητικό, διεγείρει την απέκκριση τοξινών και άλλων βλαβερών ουσιών από το σώμα, ενώ παράλληλα υποστηρίζει το ουροποιητικό σύστημα και προλαμβάνει τις λοιμώξεις του. Αραιώνει το αίμα, διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία, έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα, βοηθά στην καταπολέμηση του κρυολογήματος.
  • Yarrow – έχει διουρητική, καθαρτική, αντιφλεγμονώδη και αντιαλλεργική δράση. Έχει επίσης αντιαιμορραγική δράση. Βοηθά στην απομάκρυνση των περιττών προϊόντων του μεταβολισμού από το σύστημα, καθώς και των τοξινών που παραμένουν σε αυτό. Υποστηρίζει το πεπτικό σύστημα, διεγείρει την παραγωγή χολής και βελτιώνει τις πεπτικές διεργασίες.
  • Viola tricolor – λόγω της εφιδρωτικής και διουρητικής της δράσης διεγείρει τη διαδικασία αποτοξίνωσης του οργανισμού. Επηρεάζει ευεργετικά την κατάσταση του δέρματος, καταπολεμά το έκζεμα και άλλες δερματικές αλλαγές. Ρυθμίζει το μεταβολισμό, απομακρύνει όλες τις βλαβερές ουσίες από τον οργανισμό και μπορεί να έχει ελαφρώς καθαρτική δράση. Το βιολετί λουλούδι υποστηρίζει επίσης το κυκλοφορικό σύστημα, ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση και ενισχύει τα αιμοφόρα αγγεία. Βοηθά στις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος, στις πέτρες στα νεφρά και στους ρευματισμούς.
  • Τοαγριοχορτάρι – είναι γνωστό για τις ιδιότητες ενίσχυσης των μαλλιών του, την πρόληψη της τριχόπτωσης και την επιτάχυνση της ανάπτυξης των μαλλιών. Αλλά δεν στερείται και αποτοξινωτικών ιδιοτήτων. Χάρη στη διουρητική του δράση, απομακρύνει τις τοξίνες και τους επιβλαβείς μεταβολίτες από το σώμα. Βοηθά επίσης στην εξάλειψη των βακτηρίων, των παρασίτων και των μυκήτων. Ο αλογοουράς έχει επίσης θετική επίδραση στην καρδιά και τα αιμοφόρα αγγεία. Βελτιώνει την πέψη και έχει ευεργετική επίδραση στη λειτουργία του παγκρέατος.
  • Πράσινο τσάι – περιέχει μεγάλες ποσότητες αντιοξειδωτικών που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και επιβραδύνουν τη διαδικασία γήρανσης. Συμμετέχει επίσης ενεργά στον καθαρισμό του σώματος από τις τοξίνες. Βελτιώνει τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος, ενισχύει την έκκριση πεπτικών ενζύμων, βελτιώνοντας έτσι τις πεπτικές διεργασίες. Τα αφεψήματα και τα εκχυλίσματα πράσινου τσαγιού ρυθμίζουν επίσης το μεταβολισμό και υποστηρίζουν τη μείωση του λίπους.

Πώς να χρησιμοποιήσετε βότανα για την αποτοξίνωση του σώματος;

Ετοιμάζουμε ένα μείγμα από επιλεγμένα βότανα ή τα χρησιμοποιούμε μεμονωμένα. Ρίξτε ένα ποτήρι βραστό νερό πάνω από 1-2 κουταλιές της σούπας αποξηραμένα βότανα και κρατήστε το σκεπασμένο για περίπου 10 λεπτά. Πίνετε τα αφεψήματα 2-3 φορές την ημέρα.

Άλλα βότανα και τρόφιμα που διεγείρουν τον καθαρισμό του σώματος από τις τοξίνες είναι:

  • πράσινο κριθάρι,
  • τζίντζερ,
  • εκκαθάριση,
  • κολλιτσίδα,
  • μαργαρίτα,
  • γαϊδουράγκαθο,
  • καλέντουλα,
  • μαϊντανός,
  • χλωρέλλα και σπιρουλίνα,
  • χυμό ξινολάχανου,
  • χυμό παντζαριού,
  • μήλα,
  • σέλινο,
  • αλόη βέρα,
  • kale,
  • βρώμη.

Ultra ένας απλός τρόπος για να καθαρίσετε το σώμα από τις τοξίνες – θεραπεία με λεμόνι

 δύο ποτήρια νερό με λεμόνι

Τολεμόνι είναι ένα από τα πρωτοπόρα φρούτα στον τομέα της αποτοξίνωσης του σώματος! Μια θεραπεία καθαρισμού με αυτό είναι εξαιρετικά απλή, γρήγορη και προσιτή. Ο χυμός λεμονιού εντείνει την παραγωγή ούρων, με την οποία αποβάλλονται οι τοξίνες που έχουν συσσωρευτεί στο σώμα. Εκτός από αυτό, ο χυμός λεμονιού επιταχύνει το μεταβολισμό, διευκολύνει την απώλεια βάρους και βοηθά στην καταπολέμηση της οξίνισης του οργανισμού.

Πώς να κάνετε θεραπεία με λεμόνι;

Προσθέστε το χυμό μισού λεμονιού σε ένα ποτήρι νερό. Πίνετε το κάθε πρωί με άδειο στομάχι. Πίνετε περίπου 3 ποτήρια νερό με χυμό λεμονιού επιπλέον κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Για να κάνετε την αποτοξίνωση του σώματος ακόμα πιο αποτελεσματική, είναι μια καλή λύση να προσθέσετε ένα άλλο αποτοξινωτικό συστατικό στο νερό με χυμό λεμονιού, για παράδειγμα τζίντζερ, τσίλι, κανέλα ή κουρκουμά. Η θεραπεία με λεμόνι θα πρέπει να διαρκέσει τουλάχιστον 2 εβδομάδες, αλλά σίγουρα αξίζει να κάνετε το πρωινό ποτήρι νερό με λεμόνι μόνιμη συνήθεια!

Αποτοξίνωση του σώματος – τι άλλο πρέπει να θυμόμαστε;

Η εφαρμογή μιας θεραπείας καθαρισμού δεν είναι το παν. Εάν αποφασίσουμε να το πραγματοποιήσουμε, αξίζει επίσης να προσέξουμε να μην εκτεθεί ο οργανισμός στην απορρόφηση άλλων τοξινών, οι οποίες θα διαταράξουν τα αποτελέσματα της αποτοξίνωσης. Επομένως, θα πρέπει να εγκαταλείψουμε τα διεγερτικά, τα επεξεργασμένα τρόφιμα, τα πολύχρωμα γλυκά ποτά, το γρήγορο φαγητό και τα γλυκά. Προκειμένου η αποτοξίνωση να έχει μακροχρόνια αποτελέσματα, θα πρέπει επίσης να βεβαιωθούμε ότι οι υγιεινές διατροφικές συνήθειες και η αποφυγή των διεγερτικών συνεχίζονται και μετά το τέλος της θεραπείας.

Πώς να ενισχύσετε τα αποτελέσματα της αποτοξίνωσης;

Τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά την αποτοξίνωση του οργανισμού αξίζει να βασίζετε τη διατροφή σας σε προϊόντα πλούσια σε Διατροφικές ίνες (λαχανικά, όσπρια, προϊόντα ολικής άλεσης, δημητριακά, δημητριακά).

Οι φυτικές ίνες είναι ένας εξαιρετικά αποτελεσματικός τρόπος διέγερσης του εντερικού περισταλτισμού και απομάκρυνσης όλων των καταλοίπων, των υποπροϊόντων του μεταβολισμού, των υπολειμμάτων τροφής και των τοξινών από τον πεπτικό σωλήνα. Χάρη σε αυτό, δεν μένουν υπολείμματα ζύμωσης στα έντερα και έτσι ο οργανισμός μας δεν δηλητηριάζεται!

Γνωρίστε τις διαιτητικές ίνες για την απώλεια βάρους και την αποτοξίνωση: Fibre Select

pro4 1 1 300x200 1 Fibre Select class=”wp-image-3928″>

Category: Υγεία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Article by: admin