pexels artem podrez 4492098

Ταμπλέτες μελατονίνης, κατάταξη των καλύτερων μη συνταγογραφούμενων αποκαταστατικών ύπνου

Ο υγιής, βαθύς και τακτικός ύπνος αποτελεί προϋπόθεση για την καλή λειτουργία του σώματος. Η ανεπαρκής ανάπαυση έχει ως αποτέλεσμα την αποδυνάμωση της σωματικής και πνευματικής κατάστασης και τη γενική υποβάθμιση της ποιότητας ζωής μας. Εν τω μεταξύ, όλο και περισσότεροι άνθρωποι παραπονιούνται για διαταραχές του ύπνου. Εκδηλώνονται με διάφορους τρόπους – προβλήματα με τον ύπνο, συχνό ξύπνημα κατά τη διάρκεια της νύχτας, ρηχός ύπνος ή ακόμη και πλήρης έλλειψη ύπνου. Αξίζει να αρχίσετε να παλεύετε με αυτού του είδους τα προβλήματα το συντομότερο δυνατό, επειδή η μακροχρόνια έλλειψη ύπνου οδηγεί σε χειρότερη κατάσταση του οργανισμού και αυξάνει τον κίνδυνο σοβαρών ασθενειών.

Μελατονίνη – μια θεραπεία για τα προβλήματα ύπνου

Για να αρχίσετε επιτέλους να κοιμάστε ξανά αξιοπρεπώς, αξίζει να καταφύγετε στη μελατονίνη, η οποία φημίζεται για τη ρύθμιση του ημερήσιου ρυθμού και την αποκατάσταση του βαθύ, καλού ύπνου. Η αγορά προσφέρει μια ολόκληρη σειρά παρασκευασμάτων με μελατονίνη, αλλά η ποιότητά τους δεν είναι η ίδια. Ποιο συμπλήρωμα λοιπόν να επιλέξετε; Ποιο είναι το καλύτερο;

Παρουσιάζουμε μια κατάταξη των δισκίων μελατονίνης, η οποία θα σας βοηθήσει να βρείτε το αντίδοτο στα προβλήματα ύπνου. Κατά την επιλογή των προϊόντων χρησιμοποιήθηκαν τα ακόλουθα κριτήρια: ποιότητα και ισχύς των παρασκευασμάτων, ποσότητα και δόσεις των δραστικών συστατικών, τρόπος και πεδίο δράσης, γνώμες ειδικών και χρηστών.

Δισκία μελατονίνης – Κατάταξη των καλύτερων συμπληρωμάτων μελατονίνης

Θέση 1 – Melatolin Plus

 Melatonin Plus

Το πλουσιότερο, καλύτερα σχεδιασμένο και αποτελεσματικότερο προϊόν στην αγορά που καταπολεμά τα προβλήματα ύπνου είναι το Melatolin Plus. Περιέχει 10 ενεργά συστατικά που όχι μόνο εξαλείφουν τα συμπτώματα των διαταραχών του ύπνου, αλλά καταπολεμούν και τις αιτίες τους! Επιπλέον, το Melatolin Plus προστατεύει ολοκληρωμένα την ψυχολογική μας σφαίρα και έχει θετική επίδραση στη διάθεσή μας κατά τη διάρκεια της ημέρας.

ΤοMelatolin Plus, χάρη στη βέλτιστη δόση μελατονίνης και τα συστατικά που συνεργάζονται με αυτήν, έχει θετική επίδραση στη λειτουργία του νευρικού συστήματος, αποκαθιστώντας την εσωτερική ισορροπία και έναν σταθερό και καλό νυχτερινό ύπνο. Ρυθμίζει αποτελεσματικά τον ημερήσιο ρυθμό, μειώνοντας τα προβλήματα με τον ύπνο που προκύπτουν από ακανόνιστες συνήθειες ύπνου. Χαλαρώνει, ανακουφίζει από την ένταση, το άγχος και τις βαριές σκέψεις.

ΤοMelatolin Plus μας εισάγει σταδιακά στην ατμόσφαιρα του ύπνου, βοηθά να αποκοιμηθούμε γρήγορα και ομαλά και κατά τη διάρκεια της νύχτας εξασφαλίζει βαθύ, αδιάκοπο ύπνο, ώστε όταν ξυπνήσουμε να νιώθουμε ξεκούραστοι, ικανοποιημένοι, γεμάτοι ενέργεια και διάθεση για δράση.

Οι συχνές διαταραχές του ύπνου αντανακλούν άσχημα στην ευημερία μας και εμποδίζουν την καθημερινή λειτουργία σε όλους τους τομείς της ζωής. Ευερεθιστότητα, κακή διάθεση, προβλήματα συγκέντρωσης και μνήμης, πονοκέφαλοι, άγχος, καταθλιπτικές καταστάσεις, εξάντληση, καρδιακές διαταραχές – αυτές είναι μερικές μόνο από τις αρνητικές επιπτώσεις που συνδέονται με τη μακροχρόνια έλλειψη ύπνου. Το Melatolin Plus, σταθεροποιώντας το ρυθμό του ύπνου και της εγρήγορσης, μας απαλλάσσει από όλες αυτές τις δυσμενείς συνέπειες για την υγεία, αποκαθιστώντας την άριστη ψυχοφυσική μας κατάσταση.

Τα συστατικά του Melatolin Plus είναι:

 • Μελατονίνη – μια φυσική ορμόνη του σώματός μας που μας κάνει να νυστάζουμε και ρυθμίζει τον ύπνο. Οι άνθρωποι που υποφέρουν από προβλήματα ύπνου έχουν ανεπάρκεια μελατονίνης. Το παρασκεύασμα Melatolin Plus, χάρη στην κατάλληλη δόση μελατονίνης, αποκαθιστά το κατάλληλο επίπεδο αυτής της ορμόνης στο σώμα και έτσι εξαλείφει όλες τις διαταραχές του ύπνου. Σας βοηθάει να αποκοιμηθείτε γρήγορα, αποτρέπει το φαινόμενο του ξαφνικού ξυπνήματος μετά την κατάκλιση και τη βιασύνη των σκέψεων κατά τη διάρκεια της νύχτας, αλλάζει τον διαλείποντα, ρηχό ύπνο σε έναν βαθύ, αναζωογονητικό ύπνο χωρίς ξύπνημα. Δίνει το αποτέλεσμα της βραδινής καταστολής και χαλάρωσης. Εξασφαλίζει έναν αρκετά μακρύ ύπνο, μας κάνει να αισθανόμαστε αναζωογονημένοι και ξεκούραστοι μετά το ξύπνημα.
 • Μελισσόχορτο, λυκίσκος, σαφράν, χαμομήλι – 4 βότανα που φημίζονται για τις ηρεμιστικές και ελαφρώς υπνωτικές τους ιδιότητες. Χαλαρώνουν, καταπραΰνουν τα νεύρα, μειώνουν τη συναισθηματική διέγερση, ομαλοποιούν τη διάθεση, καταστέλλουν το άγχος και σας βοηθούν να κοιμηθείτε ήρεμα.
 • Ashwagandha – ένα από τα πιο αποτελεσματικά προσαρμογόνα και μειωτές του στρες. Βελτιώνει την ψυχική κατάσταση, φέρνει ένα αίσθημα εσωτερικής ηρεμίας, μας επιτρέπει να αποστασιοποιούμαστε καλύτερα από τα προβλήματα, ανακουφίζει από το φόβο και το άγχος, επηρεάζει θετικά την ποιότητα του ύπνου.
 • Γάμμα-αμινοβουτυρικό οξύ (GABA) – σταθεροποιεί τη λειτουργία του νευρικού συστήματος, μειώνει την υπερβολική διέγερση και τη νευρικότητα, η οποία είναι ιδιαίτερα χρήσιμη τις ώρες που προηγούνται του ύπνου.
 • L-τρυπτοφάνη – ένα σημαντικό αμινοξύ που βελτιώνει τη λειτουργία του εγκεφάλου. Βελτιώνει τη διάθεση, ρυθμίζει την έκκριση της σεροτονίνης (ορμόνη της ευτυχίας), μειώνει τις διακυμάνσεις της διάθεσης, προλαμβάνει τις καταθλιπτικές διαταραχές. Συμμετέχει στη ρύθμιση του κύκλου ύπνου-αφύπνισης, διευκολύνει τον ύπνο και εμβαθύνει τον ύπνο.
 • L-theanine – Άλλο ένα πολύτιμο αμινοξύ με εξαιρετικά ευεργετική επίδραση στον εγκέφαλο. Βελτιώνει τις πνευματικές επιδόσεις, μειώνει την ευαισθησία στο στρες, μας βοηθά να ελέγχουμε καλύτερα τα συναισθήματα, καταπολεμά τις καταθλιπτικές καταστάσεις, ρυθμίζει τη διάθεση, καταπραΰνει τα νεύρα, επιταχύνει τον ύπνο και βοηθά στον καλύτερο ύπνο.
 • Βιταμίνη Β6 – υποστηρίζει το νευρικό σύστημα, φροντίζει για τη διατήρηση των σωστών νοητικών λειτουργιών, επηρεάζει θετικά τη διάθεση, βελτιώνει την ποιότητα της νυχτερινής ανάπαυσης.

ΤοMelatolin Plus καταπολεμά αποτελεσματικά τα προβλήματα ύπνου που προκαλούνται από υψηλή νευρική ένταση, άγχος, έντονες εμπειρίες, υπερβολικά καθήκοντα και υπερκόπωση, καθώς και άλλους λόγους. Βοηθά επίσης στις διαταραχές του ύπνου που σχετίζονται με την αλλαγή ζώνης ώρας και την εργασία με βάρδιες.

Οι πιο συχνά παρατηρούμενες επιδράσεις του Melatolin Plus από τους χρήστες του:

 • γρήγορος, εύκολος ύπνος,
 • εξάλειψη προβλημάτων ύπνου όπως: συχνό ξύπνημα κατά τη διάρκεια της νύχτας, ξαφνικό ξύπνημα κατά τη διάρκεια της νύχτας με αίσθημα άγχους και αδυναμία να ξανακοιμηθεί κανείς, πολύ πρωινό ξύπνημα, ρηχός ύπνος και έλλειψη ονείρων,
 • αποκατάσταση καλής ποιότητας, θεραπευτικού ύπνου,
 • εξάλειψη της έλλειψης ενέργειας κατά το ξύπνημα και της υπνηλίας κατά τη διάρκεια της ημέρας,
 • βελτίωση της διάθεσης,
 • μείωση του στρες,
 • ανάκτηση της εσωτερικής αρμονίας.
Σε 1 συσκευασία του Melatolin Plus θα βρείτε 60 κάψουλες. Είναι ενδιαφέρον ότι αν αποφασίσετε να παραγγείλετε το παρασκεύασμα στην ιστοσελίδα του κατασκευαστή, θα λάβετε δωρεάν έναν οδηγό υγιεινού ύπνου μαζί με τις κάψουλες!

ΠΑΡΑΓΓΕΛΊΑ MELATOLIN PLUS ΤΏΡΑ

Θέση 2 – 4Mind RestMe

 4Mind Rest Me

Το4Mind RestMe είναι ένα παρασκεύασμα πολλαπλών συστατικών, καλής ποιότητας, που βοηθάει στις διαταραχές του καθημερινού ρυθμού του ύπνου και της εγρήγορσης, καθώς και στα προβλήματα με τον ύπνο και τη διατήρηση του βαθύ ύπνου καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Οι δραστικές ουσίες που περιέχονται στο συμπλήρωμα εξασφαλίζουν ότι ο οργανισμός μας αντιδρά καλύτερα όταν είναι ώρα για ύπνο. Μας βοηθά να ηρεμήσουμε, να χαλαρώσουμε και να νιώσουμε υπνηλία. Ως αποτέλεσμα, μπορούμε να αποκοιμηθούμε ευκολότερα και γρηγορότερα και να ξεκουραστούμε καλύτερα.

Το 4Mind RestMe χαρακτηρίζεται από μια ενδιαφέρουσα, συνεργιστική φόρμουλα στην οποία η μελατονίνη για ύπνο λειτουργεί μαζί με ένα σύμπλεγμα φυτικών συστατικών όπως: ashwagandha, βαλεριάνα, λυκίσκος, λουλούδι πάθους. Το συμπλήρωμα είναι επίσης εμπλουτισμένο με μαγνήσιο που βελτιώνει τη διάθεση και ρυθμίζει το νευρικό σύστημα.

Οι κάψουλες 4Mind Rest Me θα είναι μια καλή υποστήριξη για εμάς σε μια κατάσταση, όταν αναζητούμε έναν φυσικό τρόπο για να βελτιώσουμε την ποιότητα του ύπνου και να μειώσουμε τη νευρική ένταση μετά από μια δύσκολη μέρα και όταν υπολογίζουμε στην αποτελεσματική αναγέννηση του οργανισμού κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών και το ξύπνημα χωρίς σημάδια κόπωσης, αλλά γεμάτο ζωντάνια.

ΠΑΡΑΓΓΕΛΊΑ 4MIND RESTME ΤΏΡΑ

Θέση 3 – Jarrow Formulas Sleep Optimizer

 Jarrow Formulas Sleep Optimizer

ΤοJarrow Formulas Sleep Optimizer είναι μια σύνθεση 6 συστατικών που μειώνει τις διαταραχές του ύπνου. Βελτιστοποιεί τον κύκλο ύπνου-αφύπνισης, αναστέλλει τη δραστηριότητα του νευρικού συστήματος τις βραδινές ώρες, βοηθώντας στη χαλάρωση και την απελευθέρωση της εσωτερικής έντασης. Διευκολύνει την είσοδο σε κατάσταση βαθύ ύπνου και αποτρέπει το ξύπνημα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Προωθεί επίσης την καλή αναγέννηση του σώματος κατά τη διάρκεια της νυχτερινής ανάπαυσης.

Η μελατονίνη συνδυάζεται εδώ με εκχυλίσματα από τα φαρμακευτικά φυτά Μελισσόχορτο, Βαλεριάνα και λυκίσκο. Η τρυπτοφάνη και το αμινοβουτυρικό οξύ (GABA) συμπληρώνουν το περιεχόμενο. Το Jarrow Formulas Sleep Optimizer, λόγω της καλής σύνθεσής του, η οποία περιλαμβάνει αμινοξέα, μελατονίνη και βότανα, μας βοηθά να έχουμε καλή ποιότητα ύπνου, ακόμη και όταν έχουμε ακανόνιστο τρόπο ζωής και πέφτουμε για ύπνο σε διαφορετικές ώρες και όταν παραπονιόμαστε ότι δεν έχουμε την καλύτερη νευρική κατάσταση.

ΠΑΡΑΓΓΕΛΊΑ ΒΕΛΤΙΣΤΟΠΟΙΗΤΉ ΎΠΝΟΥ ΤΏΡΑ

Θέση 4 – MyVita Silver Sen Pro Complex

 MyVita Silver Sen Pro Complex

Οι κάψουλες MyVita Silver Sen Pro Complex είναι ένα σύμπλεγμα φυσικών συστατικών που καταπολεμούν τη νευρική ένταση, εξισορροπούν τον κύκλο ύπνου-αφύπνισης και βοηθούν στη διατήρηση συνεχούς ύπνου καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Περιέχει εκχύλισμα λουλουδιών πάθους, το οποίο έχει χαλαρωτική, καταπραϋντική και αντιστρεσογόνο δράση, βαλεριάνα και λυκίσκο, τα οποία έχουν υπνωτική και ηρεμιστική δράση, καθώς και μελατονίνη, η οποία σας βοηθά να αποκοιμηθείτε γρήγορα και εξασφαλίζει έναν καλό ύπνο.

Το συμπλήρωμα διατροφής MyVita Silver Sen Pro Complex περιέχει επίσης ινουλίνη κιχωρίου, η οποία σπάνια συναντάται σε υπνωτικά χάπια και έχει πρεβιοτικό αποτέλεσμα. Η ινουλίνη συμβάλλει στην ομαλοποίηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, υποστηρίζει το πεπτικό σύστημα και βελτιώνει την κινητικότητα του εντέρου. Χάρη σε έναν ειδικό συνδυασμό ιδιοτήτων ύπνου με ιδιότητες υπέρ της υγείας, το παρασκεύασμα MyVita Silver Sen Pro Complex είναι μια καθολική υποστήριξη για το σώμα μας.

ΠΑΡΑΓΓΕΊΛΕΤΕ SILVER SLEEP PRO COMPLEX ΤΏΡΑ

Θέση 5 – Olimp Forsen Forte με μελατονίνη

 Olimp Forsen Forte με μελατονίνη

Εάν αναζητάτε ένα συμπλήρωμα που θα συμπληρώνει ταυτόχρονα τις ελλείψεις σε βιταμίνες και μέταλλα που είναι σημαντικά για την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος και θα συμβάλλει στη διατήρηση της βέλτιστης υγιεινής του ύπνου, το Forsen Forte με μελατονίνη μπορεί να είναι μια καλή επιλογή για εσάς. Το συμπλήρωμα είναι ένας συνδυασμός μελατονίνης, φυτικών εκχυλισμάτων λυκίσκου, ashwagandha και βάλσαμου λεμονιού, καθώς και βιταμίνης Β1, βιταμίνης Β6 και μαγνησίου.

Χάρη στις βιταμίνες του συμπλέγματος Β και το μαγνήσιο, το Forsen Forte με μελατονίνη έχει θετική επίδραση στη διανοητική μας μορφή και βελτιώνει την καθημερινή διάθεση. Είναι χρήσιμο σε καταστάσεις υψηλής πνευματικής προσπάθειας και συναισθηματικής φόρτισης. Χάρη στα φυτικά εκχυλίσματα το σκεύασμα καταπραΰνει τα νεύρα, χαλαρώνει και αυξάνει την αντοχή στο στρες. Χάρη στη μελατονίνη μειώνει τα προβλήματα με τον ύπνο και υποστηρίζει τον καλό, βαθύ και αρκετά μακρύ ύπνο.

ΠΑΡΑΓΓΕΊΛΕΤΕ FORSEN FORTE ΤΏΡΑ

Θέση 6 – Doppelherz aktiv Na sen Forte

 Doppelherz aktiv Na sen Forte

Ένα άλλο καθολικό συμπλήρωμα διατροφής που βελτιώνει ταυτόχρονα τη λειτουργία του νευρικού συστήματος και ρυθμίζει τον ύπνο. Το Doppelherz aktiv Na sen Forte είναι ένα μείγμα μελατονίνης, μαγνησίου, βιταμίνης Β6, λυκίσκου, μελισσόχορτου και λεβάντας.

Τα δισκία διφασικού ύπνου χωρίς συνταγή Doppelherz aktiv Na sen Forte βοηθούν στη μείωση της έντασης και στην ηρεμία των συναισθημάτων τις βραδινές ώρες, στην απαλλαγή από τις επίμονες αρνητικές σκέψεις και στην καταστολή του άγχους, και από την άλλη πλευρά υποστηρίζουν το βιολογικό μας ρολόι και επαναφέρουν τον κύκλο ύπνου-αφύπνισης στο φυσιολογικό. Σας βοηθούν να αποκοιμηθείτε, να εμβαθύνετε τον ύπνο σας και να αποτρέψετε τις διαταραχές του ύπνου και το πρόωρο ξύπνημα, π.χ. τις πρώτες πρωινές ώρες ή στη μέση της νύχτας.

ΠΑΡΑΓΓΕΛΊΑ FORTE ΎΠΝΟΥ ΤΏΡΑ

Πηγές:

 • https://www.healthline.com/nutrition/melatonin-and-sleep
 • https://www.medicalnewstoday.com/articles/herbs-for-anxiety#summary
 • https://www.medicalnewstoday.com/articles/232138
Διαβάστε επίσης: Πώς να αντιμετωπίσετε το άγχος

Category: Υγεία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Article by: admin