Depositphotos 147232345 s 2019

Σπιρουλίνα – ένα γαλαζοπράσινο φύκι και οι αμέτρητες ιδιότητες που προάγουν την υγεία

Εδώ και αιώνες η ανθρωπότητα αναζητά φυσικές θεραπείες για διάφορες σωματικές και ψυχικές παθήσεις. Στο παρελθόν αποτελούσε αναγκαιότητα, αλλά και σήμερα, παρά τη μεγάλη πρόοδο στον τομέα της ιατρικής, διεξάγονται πολυάριθμες έρευνες για φάρμακα που λαμβάνονται απευθείας από τη φύση. Όχι σπάνια, αποδεικνύονται πιο αποτελεσματικά στην καταπολέμηση των προβλημάτων υγείας από τα κλασικά φαρμακευτικά προϊόντα. Μία από τις φυτικές πρώτες ύλες που βοηθούν στην αποκατάσταση της κατάστασης της υγείας και στην εξάλειψη πολλών ενοχλητικών παθήσεων είναι η σπιρουλίνα. Έχει μια εξαιρετικά πολύτιμη σύνθεση για τον οργανισμό μας και παρουσιάζει μια ολόκληρη σειρά θετικών επιδράσεων. Ως εκ τούτου, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι εδώ και αρκετό καιρό η σπιρουλίνα αποτελεί επιτυχία στην αγορά των υπερτροφών και των συμπληρωμάτων διατροφής. Γνωρίστε τις πιο πολύτιμες ιδιότητες της σπιρουλίνας.

Πίνακας περιεχομένων

Σπιρουλίνα – τι είναι;

Με την εμπορική ονομασία σπιρουλίνα υπάρχουν μπλε-πράσινα μικροφύκη που ονομάζονται Arthrospira platensis. Ζουν στο υδάτινο περιβάλλον, ανήκουν στην ομάδα των κυανοβακτηρίων και εμφανίζονται με τη μορφή σπειροειδών αποικιών που μοιάζουν με νήματα. Θεωρούνται μια από τις αρχαιότερες μορφές ζωής στη Γη.

Ήδη πριν από πολλούς αιώνες η σπιρουλίνα θεωρούνταν μια εξαιρετικά πολύτιμη τροφή και ένα αντίδοτο για πολυάριθμες ασθένειες. Οι θρεπτικές του αξίες εκτιμήθηκαν μεταξύ άλλων από τους Μάγια και τους Αζτέκους. Στη δεκαετία του εβδομήντα του 20ού αιώνα εισήχθη στην αγορά ως συμπλήρωμα διατροφής. Σήμερα, καλλιεργείται σε όλο τον κόσμο, με κύριες περιοχές καλλιέργειας την Ασία και την Αμερική.

Η σπιρουλίνα χτύπησε την αγορά των συμπληρωμάτων διατροφής και των φαρμακευτικών προϊόντων όταν αποδείχθηκε πόσο πλούσια σε θρεπτικά συστατικά είναι και πόσες ευεργετικές ιδιότητες έχει. Η υψηλή αξία της σπιρουλίνας υποστηρίζεται επίσης από το γεγονός ότι ο οργανισμός αυτός δεν έχει μόνιμα κυτταρικά τοιχώματα, χάρη στα οποία τα πολύτιμα συστατικά που περιέχει απορροφώνται εύκολα από εμάς και αφομοιώνονται πολύ καλά.

Η εντυπωσιακή σύνθεση της σπιρουλίνας αξίζει επίσης προσοχής – είναι μια από τις καλύτερες πηγές πρωτεΐνης (το 60-70% της ξηρής μάζας της είναι πρωτεΐνη), ταυτόχρονα είναι ένας θησαυρός αντιοξειδωτικών (π.χ. χλωροφύλλη, φυκοκυανίνη), ακόρεστων λιπαρών οξέων, περιέχει επίσης ένα ευρύ φάσμα μετάλλων και βιταμινών που συνήθως είναι πολύ λίγες στην καθημερινή μας διατροφή. Χάρη στην υψηλή θρεπτική της αξία, η σπιρουλίνα είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να συμπληρωθούν οι ελλείψεις σημαντικών θρεπτικών συστατικών.

Σπιρουλίνα – σύνθεση. Ποιες πολύτιμες ουσίες μπορούμε να βρούμε στο σμαραγδένιο φύκι;

 Σπιρουλίνα σε δισκία και κοκτέιλ με σπιρουλίνα

Ο τεράστιος αριθμός ιδιοτήτων της σπιρουλίνας που προάγουν την υγεία είναι άμεσο αποτέλεσμα της μοναδικής και άφθονης σύνθεσής της. Ακολουθεί ένας κατάλογος με τα πολύτιμα βιοσυστατικά της σπιρουλίνας:

Βιταμίνες στη σπιρουλίνα

Η σπιρουλίνα περιέχει ένα πλούσιο σύμπλεγμα βιταμινών όπως:

 • βιταμίνη Α (β-καροτένιο),
 • βιταμίνη Ε,
 • βιταμίνη C,
 • βιταμίνη Κ,
 • βιταμίνη D,
 • Βιταμίνες του συμπλέγματος Β (B1, B2, B3, B6, βιοτίνη, B8, φολικό οξύ, B12).

Αυτό που αξίζει να τονιστεί, όχι μόνο ο αριθμός των βιταμινών, αλλά και οι δόσεις συγκεκριμένων βιταμινών στη σπιρουλίνα είναι πολύ υψηλές. Για παράδειγμα, η β-καροτίνη μπορεί να βρεθεί στη σπιρουλίνα 10 φορές περισσότερο από ό,τι στα καρότα. Οι βιταμίνες Β1 και Β2 περιέχονται στη σπιρουλίνα περισσότερο από ό,τι στα περισσότερα άλλα τρόφιμα. Η βιταμίνη B12 περιέχεται σε αυτό περισσότερο από ό,τι σε οποιοδήποτε άλλο τρόφιμο.

Απαραίτητα αμινοξέα και πρωτεΐνες

Τα δομικά στοιχεία από τα οποία αποτελούνται οι πρωτεΐνες είναι τα αμινοξέα. Διακρίνονται σε εκείνες που μπορεί να παράγει ο οργανισμός μόνος του (ενδογενείς) και σε εκείνες που δεν μπορεί να παράγει (εξωγενείς, απαραίτητες) και οι οποίες πρέπει συνεπώς να παρέχονται μέσω της τροφής. Όσον αφορά τα αμινοξέα, η σπιρουλίνα είναι ένας τέλειος προμηθευτής πρωτεϊνών. Όχι μόνο περιέχει τεράστιες ποσότητες (αποτελείται από περίπου 70% πρωτεΐνη), αλλά είναι επίσης μια πλήρης, υγιεινή πρωτεΐνη (που περιέχει ένα πλήρες σύνολο βασικών αμινοξέων σε κατάλληλες αναλογίες).

Επομένως, πρέπει να πούμε ότι η πρωτεΐνη από τη σπιρουλίνα είναι εξαιρετικά πολύτιμη για εμάς, οπότε αξίζει να εισάγουμε αυτό το προϊόν συστηματικά στη διατροφή μας, ειδικά αν ακολουθούμε μια χορτοφαγική ή vegan διατροφή ή μια διατροφή στην οποία περιορίζουμε την πρόσληψη κρέατος, γαλακτοκομικών προϊόντων και αυγών. Λόγω του πλούτου της σε πρωτεΐνες, η σπιρουλίνα αποτελεί ιδανική προσθήκη στο μενού των ατόμων που προπονούνται.

Ορυκτά στη σπιρουλίνα

Είναι σπάνιο να βρει κανείς ένα τόσο ευρύ φάσμα ανόργανων συστατικών σε ένα τρόφιμο όπως η σπιρουλίνα. Επιπλέον, πολλά από αυτά εμφανίζονται εδώ σε πραγματικά μεγάλες δόσεις, οπότε αυτό το φύκι είναι ένας εξαιρετικός τρόπος συμπλήρωσης των ελλείψεων σε ανόργανα άλατα.

Αξίζει επίσης να προσθέσουμε ότι τα βιοστοιχεία που περιέχονται στη σπιρουλίνα απορροφώνται εύκολα από τον οργανισμό μας, γεγονός που αποτελεί επίσης το μεγάλο της πλεονέκτημα. Ας πάρουμε ως παράδειγμα τον σίδηρο στη σπιρουλίνα – υπάρχει πολύ περισσότερος από ό,τι π.χ. στο συκώτι, στα αυγά ή σε άλλα ζωικά προϊόντα και επιπλέον αφομοιώνεται καλύτερα. Ένα άλλο παράδειγμα – ασβέστιο. Η σπιρουλίνα περιέχει περισσότερη από ό,τι τα αυγά, το φυσικό γιαούρτι, το γάλα. Η ποσότητα καλίου στη σπιρουλίνα είναι επίσης εντυπωσιακή.

Ο κατάλογος των ανόργανων συστατικών που περιέχονται στη σπιρουλίνα:

 • κάλιο,
 • ψευδάργυρος,
 • σελήνιο,
 • μαγνήσιο,
 • ασβέστιο,
 • χαλκός,
 • μαγγάνιο,
 • ιώδιο,
 • νάτριο,
 • σίδερο,
 • χρώμιο,
 • θείο,
 • σιλικόνης.

Ακόρεστα λιπαρά οξέα (NNKT) στη σπιρουλίνα

Τα λίπη είναι ένα σημαντικό θρεπτικό συστατικό που επιτελεί πολλές σημαντικές λειτουργίες (π.χ. βελτιώνει τη λειτουργία του νευρικού συστήματος, υποστηρίζει το κυκλοφορικό σύστημα, προστατεύει τα εσωτερικά όργανα, σχηματίζει κυτταρικές μεμβράνες). Ωστόσο, δεν είναι κάθε λίπος υγιεινό λίπος. Τα τρανς λιπαρά και τα κορεσμένα λιπαρά που καταναλώνονται σε υπερβολική ποσότητα μπορεί να είναι πολύ επιβλαβή για εμάς. Στο καθημερινό μενού θα πρέπει να επιλέγουμε κυρίως προϊόντα που περιέχουν ακόρεστα λιπαρά οξέα, εκπρόσωποι των οποίων είναι μεταξύ άλλων οι ξηροί καρποί, τα δημητριακά, τα φυτικά έλαια και η σπιρουλίνα.

Στη σπιρουλίνα μπορούμε να βρούμε ακόρεστα λιπαρά οξέα όπως: γ-λινολενικό οξύ (από την ομάδα των ωμέγα 6 οξέων), α-λινολενικό οξύ (από την ομάδα των ωμέγα 3 οξέων), ελαϊκό οξύ (από την ομάδα των ωμέγα 9 οξέων). Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε NNKT, η σπιρουλίνα επηρεάζει ευνοϊκά τη λειτουργία βασικών οργάνων όπως ο εγκέφαλος ή η καρδιά, βελτιώνει την κατάσταση των ιστών και υποστηρίζει πολλές διεργασίες που συμβαίνουν στο σώμα.

Άλλα πολύτιμα συστατικά που περιέχονται στη σπιρουλίνα

Η σπιρουλίνα περιέχει επίσης νουκλεϊκά οξέα και αντιοξειδωτικά που προστατεύουν τα κύτταρά μας με τη μορφή χρωστικών ουσιών όπως: χλωροφύλλη, φυκοερυθρίνη, φυκοκυανίνη, ξανθοφύλλες, καροτενοειδή. Στη σύνθεση αυτού του πλούσιου φυκιού μπορούμε επίσης να βρούμε πολύτιμα ένζυμα, διαιτητικές ίνες και πολυσακχαρίτες.

Σπιρουλίνα – ιδιότητες που προάγουν την υγεία

Η τεράστια δημοτικότητα της σπιρουλίνας, ειδικά μεταξύ των ανθρώπων που ακολουθούν έναν υγιεινό τρόπο ζωής και έχουν ανάγκη υποστήριξης μετά από διάφορες αναταράξεις στην υγεία τους, είναι αποτέλεσμα της θετικής επίδρασής της στο έργο των οργάνων και των ιστών και της αποτελεσματικής βελτίωσης των διαδικασιών αναγέννησης. Η πλούσια σύνθεση της σπιρουλίνας μεταφράζεται επίσης στην ενίσχυση των αμυντικών λειτουργιών του οργανισμού έναντι των δυσμενών παραγόντων. Ακολουθούν οι πιο σημαντικές ιδιότητες της σπιρουλίνας:

Αποτοξίνωση του σώματος

Η σπιρουλίνα διεγείρει τις διαδικασίες καθαρισμού του οργανισμού από όλες τις βλαβερές ουσίες. Επηρεάζει την καλύτερη λειτουργία του ουροποιητικού συστήματος, αυξάνει την παραγωγή ούρων και έτσι συμβάλλει στην αποτελεσματική αποβολή των τοξινών και των υποπροϊόντων του μεταβολισμού (απομακρύνονται εντατικά από τον οργανισμό με τα ούρα).

Χάρη στη χλωροφύλλη, η σπιρουλίνα καθαρίζει το αίμα και διεγείρει την αποτοξίνωση του ήπατος και των εντέρων. Δεσμεύει τα βαρέα μέταλλα που υπάρχουν στο σώμα μας και οδηγεί στην αποτελεσματική απέκρισή τους. Αυτό που είναι σημαντικό, εκτός από την καθαριστική της δράση, η σπιρουλίνα έχει και αποξινιστική δράση.

Καλύτερη φυσική κατάσταση, μεγαλύτερη νεότητα

Η σπιρουλίνα είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό προϊόν χάρη στο οποίο γεμίζουμε τον εαυτό μας με πολύτιμες ουσίες και βελτιώνουμε τη γενική μας υγεία. Έχει τα καλύτερα αποτελέσματα όταν χρησιμοποιείται τακτικά και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά της σε πρωτεΐνες, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά, η σπιρουλίνα κάνει τον οργανισμό μας πιο ζωτικό και τους ιστούς και τα όργανά μας να διατηρούνται σε άψογη κατάσταση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Η σπιρουλίνα έχει επίσης πολύ καλή επίδραση στην κατάσταση του δέρματος, των μαλλιών και των νυχιών. Κάνει την επιδερμίδα μας να δείχνει πιο υγιής και νεανική, τα μαλλιά είναι πιο δυνατά, πέφτουν λιγότερο, έχουν καλύτερο χρώμα και θρέφονται καλύτερα, τα νύχια είναι πιο δυνατά και πιο ανθεκτικά στις φθορές.

Πρόληψη του καρκίνου και άλλων ασθενειών του πολιτισμού, βελτίωση της ανοσίας

Β-καροτένιο, χλωροφύλλη, βιταμίνη Ε, φυκοκυανίνη, α-λινολενικό οξύ – αυτά είναι μόνο μερικά από τα πολυάριθμα αντιοξειδωτικά που υπάρχουν στη σπιρουλίνα. Ο ρόλος τους είναι να συλλαμβάνουν και να εξαλείφουν τις επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες, οι οποίες καταστρέφουν τα κύτταρά μας και συμβάλλουν στην ανάπτυξη καρκίνου. Επιπλέον, τα αντιοξειδωτικά δεν μειώνουν μόνο τον κίνδυνο καρκίνου, αλλά προλαμβάνουν και άλλες ασθένειες του πολιτισμού, όπως: υπέρταση, αθηροσκλήρωση, καρδιακές παθήσεις, εγκεφαλικά επεισόδια, διαβήτη, οφθαλμικές παθήσεις, νευροεκφυλιστικές παθήσεις (π.χ. άνοια).

Χάρη στα μεγάλα αποθέματα πρωτεϊνών και αντιοξειδωτικών στη σπιρουλίνα, η φυσική μας ανοσία ενισχύεται, το σώμα αναγεννάται πιο αποτελεσματικά, είμαστε λιγότερο επιρρεπείς σε ασθένειες, λοιμώξεις, αλλεργίες. Αυτό το φύκι παρουσιάζει επίσης αντιφλεγμονώδη, αντιβακτηριακή και αντιιική δράση. Υποστηρίζει την καταπολέμηση του HIV, της γρίπης, του έρπητα και της αναιμίας.

Χάρη στα αντιοξειδωτικά που περιέχονται στη σπιρουλίνα, επιβραδύνονται επίσης οι διαδικασίες γήρανσης του οργανισμού. Επίσης, χάρη στα αντιοξειδωτικά και τα ακόρεστα λιπαρά οξέα βελτιώνεται η κατάσταση των αιμοφόρων αγγείων μας, σταθεροποιείται η αρτηριακή πίεση, ρυθμίζεται το επίπεδο της χοληστερόλης.

Θετική επίδραση στον εγκέφαλο, σταθεροποίηση του νευρικού συστήματος

Χάρη στην περιεκτικότητά της σε αμινοξέα, ακόρεστα λιπαρά οξέα, ψευδάργυρο, σελήνιο, μαγνήσιο, βιταμίνες της ομάδας Β, η σπιρουλίνα έχει πολύ ευνοϊκή επίδραση στο νευρικό μας σύστημα. Θρέφει τον εγκέφαλο και βελτιώνει την αποτελεσματικότητά του, συμβάλλει στη βελτίωση της συγκέντρωσης και της μνήμης, προστατεύει τους νευρώνες από βλάβες, μειώνει την πνευματική κόπωση, βελτιώνει τη διάθεση.

Σπιρουλίνα και απώλεια βάρους

 σπιρουλίνα σε δισκία και σκόνη σπιρουλίνας

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ένα άλλο πλεονέκτημα της σπιρουλίνας, δηλαδή η πολυδύναμη βοήθεια στην απώλεια βάρους. Τα καλύτερα αποτελέσματα επιτυγχάνονται όταν το συμπλήρωμα σπιρουλίνας συνδυάζεται με δίαιτα χαμηλών θερμίδων και αυξημένη σωματική δραστηριότητα. Μπορούμε λοιπόν να υπολογίζουμε σε έναν ταχύτερο και ευκολότερο τρόπο για να απαλλαγούμε από τα περιττά κιλά.

Η σπιρουλίνα επιταχύνει το μεταβολισμό και εντείνει τη διαδικασία απαλλαγής από το λίπος από το σώμα. Υποστηρίζει το έργο του ήπατος και του παγκρέατος, βελτιώνει το μεταβολισμό των λιπιδίων και των υδατανθράκων που παρέχονται με την τροφή. Χάρη στα ένζυμα και τις φυτικές ίνες, ρυθμίζει τις πεπτικές διεργασίες, βελτιώνει τον εντερικό περισταλτισμό και μειώνει τα πεπτικά ενοχλήματα όπως ο μετεωρισμός, η δυσκοιλιότητα και το αίσθημα βάρους μετά το γεύμα. Συμβάλλει επίσης στην ανάπτυξη μιας ευεργετικής εντερικής βακτηριακής χλωρίδας.

Χάρη στην περιεκτικότητά της σε φαινυλαλανίνη, η σπιρουλίνα αναστέλλει την πείνα, γεγονός που μας επιτρέπει να διατηρούμε μεγαλύτερο έλεγχο των θερμίδων που καταναλώνουμε. Και χάρη στους σύνθετους υδατάνθρακες, αυτό το φύκι αποτρέπει τις ξαφνικές αυξήσεις του σακχάρου στο αίμα. Ως αποτέλεσμα, δεν μαστιζόμαστε πλέον από κρίσεις αδηφάγου πείνας και η όρεξή μας σταθεροποιείται. Αισθανόμαστε επίσης λιγότερη λαχτάρα για γλυκά.

Λόγω της παρουσίας ιωδίου, η σπιρουλίνα μπορεί επίσης να αναστείλει τη διαδικασία αύξησης του σωματικού βάρους και να υποστηρίξει την απώλεια βάρους σε άτομα των οποίων το υπερβολικό βάρος σχετίζεται με προβλήματα του θυρεοειδούς.

Αυτό που είναι σημαντικό για τους δραστήριους διαιτολόγους, η σπιρουλίνα αυξάνει την ενέργεια και τη ζωτικότητα και μειώνει την κόπωση και την κούραση. Χάρη στην καλά απορροφήσιμη πρωτεΐνη, υποστηρίζει τη λειτουργία των μυών μας. Αυξάνει την ικανότητά τους και επιταχύνει την αναγέννηση.

Σπιρουλίνα – απόψεις χρηστών

Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και προτεινόμενα προϊόντα της κατηγορίας των υπερτροφών. Με τακτική χρήση, οι περισσότεροι άνθρωποι επιτυγχάνουν τους στόχους τους για την υγεία τους.

Τα πιο συχνά τονισμένα πλεονεκτήματα αυτού του φυκιού είναι: βελτίωση της ανοσίας, λαμπρά αποτελέσματα στον καθαρισμό του σώματος από τις τοξίνες, βελτίωση της κατάστασης του δέρματος, ταχύτερη αναγέννηση, βελτίωση της σωματικής και ψυχικής ευεξίας, συμπλήρωση των διατροφικών ελλείψεων και βελτίωση των αποτελεσμάτων του αίματος. Σύμφωνα με πολλές απόψεις, η σπιρουλίνα είναι επίσης μια πολύ καλή υποστήριξη σε περίπτωση αναιμίας, υποθυρεοειδισμού και παθήσεων του καρδιαγγειακού συστήματος.

Σπιρουλίνα – εφαρμογή

Οι πιο δημοφιλείς μορφές σπιρουλίνας είναι η σκόνη σπιρουλίνας και τα δισκία σπιρουλίνας. Διατίθενται επίσης συμπληρώματα διατροφής πολλαπλών συστατικών με σπιρουλίνα σε κάψουλες.

Ησπιρουλίνα σε μορφή σκόνης θα είναι μια καλή επιλογή για εμάς αν σκοπεύουμε να τη χρησιμοποιήσουμε στο καθημερινό μας μενού. Μπορεί να προστεθεί σε πολλά πιάτα και βιολογικά ροφήματα, όπως smoothies για μπλέντερ, χυμούς, πάστες, σάλτσες, σούπες, γιαούρτια, τυρί cottage, ομελέτες, τηγανίτες και αρτοσκευάσματα.

Η σπιρουλίνα σε δισκία, από την άλλη πλευρά, θα είναι μια καλύτερη επιλογή για τους ανθρώπους που προτιμούν γρήγορες, βολικές λύσεις στον τομέα της συμπλήρωσης (προτιμούν να παίρνουν ένα δισκίο παρά να προετοιμάζουν παρασκευάσματα που προάγουν την υγεία). Ένα συμπλήρωμα σπιρουλίνας θα είναι επίσης μια καλή λύση για τους ανθρώπους που ενοχλούνται από την ιδιαίτερη γεύση και οσμή της (παρόμοια με αυτή των ψαριών).

Πρόσφατα, τα παρασκευάσματα πολλαπλών συστατικών, τα οποία περιέχουν σπιρουλίνα καθώς και άλλες δραστικές ουσίες που υποστηρίζουν το έργο του οργανισμού και τον καθαρισμό του από τις τοξίνες, έχουν γίνει όλο και πιο δημοφιλή.

Spirulin Plus – συνδυασμός της δύναμης της σπιρουλίνας και άλλων πολύτιμων συστατικών

Υπάρχουν πολλά προϊόντα με σπιρουλίνα στην αγορά συμπληρωμάτων διατροφής. Ωστόσο, η καλύτερη λύση για εμάς θα είναι ένα προϊόν πλούσιο σε σύνθεση, στο οποίο η δύναμη αυτών των φυκιών συνδυάζεται με τη δύναμη πολλών γνωστών και πολύτιμων φαρμακευτικών φυτών. Ένα καλό παράδειγμα είναι το Spirulin Plus.

 Spirulin Plus

Σύνθεση του Spirulin Plus

Το κύριο συστατικό του Spirulin Plus είναι η σπιρουλίνα που περιγράφηκε παραπάνω, η οποία υποστηρίζεται από ένα άλλο φύκι υψηλής αξίας για την υγεία – τη χλωρέλλα. Τι άλλο κερδίζετε από τη λήψη αυτού του προϊόντος; Εδώ είναι τα άλλα συστατικά του:

 • Πικραλίδα – ένα από τα πιο πολύτιμα βότανα με αποτοξινωτικές και υποστηρικτικές για το συκώτι επιδράσεις. Διεγείρει την έκκριση χολής, φροντίζει για την καλύτερη λειτουργία της πέψης. Ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου και χοληστερόλης στο αίμα, καταστέλλει αποτελεσματικά την όρεξη. Παρουσιάζει επίσης αντιβακτηριακές και αντιιικές ιδιότητες.
 • Μηδική – ενισχύει το σώμα, προσθέτει σφρίγος, καθαρίζει και αποξινώνει το σώμα. Βελτιώνει τη διαδικασία πέψης των υδατανθράκων, συμβάλλει στη μείωση των επιπέδων της κακής χοληστερόλης και του σακχάρου στο αίμα.
 • Ψευδάργυρος – ένα στοιχείο ζωτικής σημασίας για το ανοσοποιητικό μας σύστημα, καθώς και για την κατάσταση του δέρματος, των μαλλιών και των νυχιών μας. Επιπλέον, ο ψευδάργυρος βελτιώνει το έργο του μυαλού και έχει ευεργετική επίδραση στο μεταβολισμό.
 • Πράσινο τσάι – διεγείρει την απομάκρυνση των τοξινών και της περίσσειας νερού από το σώμα, βελτιώνει την πέψη, βελτιώνει το μεταβολισμό του λίπους. Προσθέτει ενέργεια και βελτιώνει τη διάθεση. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε αντιοξειδωτικά (με τη μορφή πολυφαινολών), απομακρύνει τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες από τον οργανισμό, υποστηρίζει την καρδιά και το κυκλοφορικό σύστημα και προστατεύει από τον καρκίνο. Έχει επίσης θετική επίδραση στην κατάσταση του δέρματος και των μαλλιών.
 • Τσουκνίδα – έχει διουρητική δράση, επιταχύνοντας έτσι την απομάκρυνση των τοξινών από το σώμα και μειώνοντας το πρήξιμο του σώματος που προκαλείται από την περίσσεια νερού. Η τσουκνίδα είναι επίσης ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να διατηρήσετε το σώμα σας σε φόρμα, σφριγηλό, ζωτικό και απόλυτα ανοσοποιητικό.

Ανακαλύψτε άλλες ιδιότητες του προϊόντος επισκεπτόμενοι την αναθεώρηση του Spirulin Plus

Spirulin Plus – απόψεις των χρηστών του διαδικτύου

Τα αποτελέσματα του παρασκευάσματος είναι σύμφωνα με όσα δηλώνει ο κατασκευαστής στον επίσημο ιστότοπο. Αυτό επιβεβαιώνεται από πολυάριθμες απόψεις για το Spirulin Plus. Όπως αναφέρουν οι χρήστες του Διαδικτύου, με την τακτική χρήση είναι ορατή μια μεγάλη βελτίωση στην κατάσταση ολόκληρου του σώματος.

Ταπιο συχνά αναφερόμενα αποτελέσματα περιλαμβάνουν: μείωση του βάρους, μείωση της όρεξης, αποτελεσματική αποτοξίνωση του σώματος, αποξίνιση, καλύτερη διάθεση, ομαλοποίηση της αρτηριακής πίεσης, μείωση των επιπέδων σακχάρου και χοληστερόλης στο αίμα, αυξημένη ενέργεια και ζωτικότητα, σίγουρα καλύτερη σωματική και πνευματική κατάσταση, βελτιωμένη κατάσταση του δέρματος και των μαλλιών.

Διαθεσιμότητα, τιμή και δοσολογία

Η συνιστώμενη δοσολογία είναι 1 κάψουλα 2 φορές την ημέρα (μισή ώρα πριν από τα γεύματα). Το κόστος ενός μόνο πακέτου δεν είναι υψηλό, αλλά με την αγορά μεγαλύτερης ποσότητας, η τιμή του παρασκευάσματος είναι σίγουρα χαμηλότερη.

SpirulinPlus pro 6 300x200 1

Category: Υγεία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Article by: admin