oil g88af53a4f 640

Έλαια μαλλιών – για να ενισχύσετε τα μαλλιά σας και να βελτιώσετε την εμφάνιση του χτενίσματος σας! Φροντίδα μαλλιών χωρίς μυστικά

Η εφαρμογή ελαίων στα μαλλιά γίνεται όλο και πιο δημοφιλής ως πρόσθετη μορφή περιποίησης των μαλλιών ή ως εναλλακτική λύση στα έτοιμα καλλυντικά. Στην πραγματικότητα, η περιποίηση των μαλλιών με λάδι δεν είναι μια νέα μέθοδος περιποίησης των μαλλιών, αλλά έχει μια παράδοση αιώνων που χρονολογείται από την αρχαιότητα. Τα έλαια είναι ένας φυσικός και εξαιρετικά αποτελεσματικός τρόπος για να θρέψετε σε βάθος τα μαλλιά.

Ταέλαια μαλλιώνβοηθούν σχεδόν όλα τα προβληματικά μαλλιά – εύθραυστα, εύθραυστα, ξηρά, αφυδατωμένα, αδύναμα, καθώς και μαλλιά με πιτυρίδα και επιρρεπή στην τριχόπτωση. Ωστόσο, δεν είναι κάθε λάδι εξίσου αποτελεσματικό σε κάθε τύπο μαλλιών. Ανάλογα με τη σύνθεσή τους, ορισμένα έλαια είναι καλύτερα για ταλαιπωρημένα, τραχιά (πολύ πορώδη) μαλλιά, ενώ άλλα είναι καλύτερα για μαλλιά με πιο λεία υφή. Πώς χρησιμοποιώ τα έλαια μαλλιών; Ποιο λάδι μαλλιών πρέπει να επιλέξω;

Πίνακας περιεχομένων

Τύποι μαλλιών και λάδια μαλλιών

 Μια φιάλη πετρελαίου δίπλα σε ηλιοτρόπια

Ταέλαια μαλλιών δεν είναι μόνο ένας πατενταρισμένος τρόπος για τη θρέψη και την αναγέννηση των μαλλιών σας, αλλά και μια μέθοδος για την αποτελεσματική περιποίηση και τη συνολική βελτίωση της εμφάνισης του χτενίσματος. Κάθε φυτικό έλαιο έχει τη δική του ειδική σύνθεση, στην οποία τα κορεσμένα λιπαρά οξέα και τα ακόρεστα λιπαρά οξέα (μονοακόρεστα και πολυακόρεστα) εμφανίζονται σε συγκεκριμένες αναλογίες. Ανάλογα με την ποσότητα των λιπαρών οξέων, ορισμένα έλαια λειτουργούν καλά για ελαφριά, λεπτά και φριζαρισμένα μαλλιά, ενώ άλλα λειτουργούν καλά για βαριά και πυκνά μαλλιά. Ποια έλαια είναι καλύτερα για ποιους τύπους μαλλιών;

Τύποι μαλλιών ανάλογα με το πορώδες (βαθμός διαχωρισμού των λεπιών κερατίνης)

 • Πολύ πορώδη μαλλιά: Τα λέπια κερατίνης τωνπολύ πορωδών μαλλιών περιστρέφονται έντονα μακριά από το στέλεχος της τρίχας. Η δομή της τρίχας είναι ανομοιόμορφη και αρκετά τραχιά. Συχνά είναι στατικό και πετάει μακριά. Μετά το λούσιμο, στεγνώνουν γρήγορα. Είναι ως επί το πλείστον ξηρά, εύθραυστα, λεπτά, θαμπά και κατεστραμμένα. Οι άκρες τους σχίζονται και σχίζονται εύκολα. Έχουν αυξημένη τάση να πέφτουν, είναι ευαίσθητα και λεπτεπίλεπτα, καταστρέφονται εύκολα. Είναι δύσκολο να χτενιστούν αλλά εύκολο να σγουρύνουν και να στυλιζαριστούν.
 • Μέτρια τραχιά μαλλιά – Η επιδερμίδα είναι ελαφρώς κεκλιμένη μακριά από τις ρίζες, σχετικά λεία, αλλά μπορεί να έχουν μια κάποια τραχύτητα. Έχει κανονικό πάχος, αλλά οι άκρες τείνουν να σχίζονται αρκετά συχνά. Με την κατάλληλη φροντίδα δεν είναι προβληματικά. Έχουν φυσική λάμψη αλλά μπορεί να είναι και ελαφρώς ματ. Είναι αρκετά ευκολοχτένιστες και εύκολα χτενίσιμες, αλλά μπορεί να είναι ευμετάβλητες. Έχουν την τάση να φριζάρουν όταν βρέχονται, να λαδώνουν το χειμώνα λόγω των καπέλων που φοράμε και συχνά γίνονται στατικά κατά την περίοδο θέρμανσης. Με τις πιο επιθετικές μορφές styling (π.χ. συχνό στέγνωμα με πιστολάκι και ίσιωμα με σίδερο, λεύκανση) και την έλλειψη κατάλληλης προστασίας, τα μαλλιά ξηραίνονται και καταστρέφονται.
 • Οιτρίχες με χαμηλό πορώδες είναι οι τρίχες που βρίσκονται κοντά στην επιδερμίδα και έχουν κλειστά λέπια. Τα μαλλιά χαμηλής αντανάκλασης χαρακτηρίζονται από αισθητή απαλότητα και ελαστικότητα. Είναι ιδιαίτερα ενυδατωμένο και δεν τείνει να ξηραίνεται. Χρειάζεται πολύς χρόνος για να στεγνώσει μετά το λούσιμο. Είναι βαριά, ως επί το πλείστον ίσια, γυαλιστερά και παχιά στην υφή. Είναι ισχυρά και ανθεκτικά στη φθορά, ακόμη και το πιο επιθετικό κομμωτήριο ή το συχνό καυτό styling δεν μειώνουν την ποιότητά τους. Λόγω του μεγάλου βάρους τους τείνουν να φαίνονται θαμπά και να μην έχουν όγκο. Είναι δύσκολο να διαμορφωθούν, δύσκολα να σγουρευτούν και απαιτούν μεγάλη ποσότητα μέσων σταθεροποίησης για να δημιουργήσουν χτενίσματα μεγάλης διάρκειας.

Ποια έλαια για ποιους τύπους μαλλιών;

Τα καλύτερα έλαια για μαλλιά μευψηλό πορώδες είναι αυτά μευψηλή περιεκτικότητα σε ακόρεστα λιπαρά οξέα (ιδίως πολυακόρεστα λιπαρά οξέα). Λόγω των μεγάλων μορίων τους, τα έλαια αυτά είναι αποτελεσματικά στη σφράγιση των επιδερμίδων της τρίχας, στη βελτίωση της δομής της τρίχας, στο ζύγισμαΤα έλαια σφραγίζουν αποτελεσματικά την επιδερμίδα της τρίχας, βελτιώνουν τη δομή της τρίχας, βαραίνουν τα υπερβολικά ελαφριά και λεπτά μαλλιά, καθώς και ενυδατώνουν σε βάθος, αναπλάθουν και θρέφουν. Παρέχουν επίσης ένα επιπλέον στρώμα προστασίας από τις βλαβερές επιδράσεις των εξωτερικών παραγόντων.

Όλα τα έλαια που είναι πλούσια σε ακόρεστα λιπαρά οξέα, ιδιαίτερα εκείνα που είναι πλούσια σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, είναι ιδανικά για τηφροντίδα των μεσοπορικών μαλλιών. Χάρη στο μεσαίο μέγεθος των μορίων τους, βοηθούν στο κλείσιμο της επιδερμίδας της τρίχας, παρέχουνΤα μεσαίου μεγέθους μόρια βοηθούν να κλείσει η επιδερμίδα της τρίχας, δίνουν βάθος στα μαλλιά, τα κάνουν ελαστικά και τα διατηρούν ενυδατωμένα. Ταυτόχρονα, αποτρέπουν το φριζάρισμα και βελτιώνουν την κατάσταση του χτενίσματος χωρίς να το βαραίνουν.

Για τη φροντίδα των μαλλιώνμε χαμηλούς πόρους, τα καταλληλότερα φυτικά έλαια είναι εκείνα των οποίων η σύνθεση κυριαρχείται από κορεσμένα λιπαρά οξέα. Αυτά τα έλαια έχουν μικρά μόρια, έτσι ώστε να μην βαραίνουν τα μαλλιά, αλλά να προσθέτουν όγκο, να περιποιούνται και να ρυθμίζουν την έκκριση σμήγματος.

Τα καλύτερα έλαια για μαλλιά με μεγάλη διάτρηση

 • Έλαιο Argan
 • Μαύρο λάδι κύμινου
 • έλαιο νυχτολούλουδου,
 • λινέλαιο,
 • έλαιο σταφυλιού,
 • ηλιέλαιο,
 • έλαιο σπόρων βατόμουρου,
 • λάδι αβοκάντο,
 • κνήκου,
 • έλαιο κολοκυθόσπορου,
 • έλαιο σπόρων κάνναβης,
 • σογιέλαιο,
 • έλαιο φύτρων σιταριού,
 • βαμβακέλαιο,
 • ροδέλαιο.

Τα καλύτερα έλαια για μεσαίου πορώδους μαλλιά

 • Έλαιο Macadamia
 • καστορέλαιο
 • ελαιόλαδο,
 • έλαιο αργκάν,
 • ρυζέλαιο,
 • κραμβέλαιο,
 • έλαιο γλυκού αμυγδάλου,
 • έλαιο πυρήνα βερίκοκου,
 • έλαιο jojoba,
 • λάδι καμέλιας,
 • λάδι φουντουκιού,
 • σησαμέλαιο.

Τα καλύτερα έλαια για μαλλιά με χαμηλούς πόρους

 • λάδι καρύδας
 • φοινικέλαιο
 • βούτυρο καριτέ,
 • βούτυρο κακάο,
 • βούτυρο μάνγκο,
 • καστορέλαιο,
 • λάδι babassu,
 • έλαιο baobab,
 • έλαιο σπόρων ροδιού,
 • λάδι moringa.

Λάδια για τα μαλλιά – 6 αποδεδειγμένες μέθοδοι για να λαδώνετε τα μαλλιά σας

 Ένα μπουκάλι λάδι με λουλούδια δίπλα του

Τολάδωμα με ένα έλαιο ή ένα μείγμα από διάφορα έλαια μαλλιών μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους. Οι τεχνικές αυτές διαφέρουν κυρίως ως προς την ποσότητα του λαδιού που εφαρμόζεται και ως προς το χρόνο που απαιτείται για τη θεραπεία – ορισμένες εφαρμόζουν το λάδι στα μαλλιά για λίγα λεπτά, ενώ άλλες για αρκετές ώρες.

Ορισμένες από αυτές τις μεθόδους λειτουργούν καλύτερα για γυναίκες με πολύ πορώδη μαλλιά (όπως η μέθοδος με λάδι κατά τη διάρκεια της νύχτας), ενώ άλλες λειτουργούν καλύτερα για γυναίκες με μεσαίου ή χαμηλού πορώδους μαλλιά (όπως η γρήγορη θεραπεία 30 λεπτών ή το μείγμα λαδιού-νερού).

Οι πιο συνηθισμένες μέθοδοι λαδώματος των μαλλιών είναι:

Λαδώνοντας τα μαλλιά στεγνά κατά τη διάρκεια της νύχτας

Απλώστε 1-2 κουταλιές της σούπας λάδι μαλλιών στα βουρτσισμένα μαλλιά, τρίβοντάς το προηγουμένως στις παλάμες των χεριών σας. Διανείμετε το λάδι σε όλα τα μαλλιά σας. Εάν τα μαλλιά σας έχουν την τάση να είναι λιπαρά στις ρίζες, εφαρμόστε λάδι από τα μέσα μήκη προς τις άκρες. Κάντε μια πλεξούδα ή έναν κότσο. Τοποθετήστε μια χοντρή πετσέτα στο μαξιλάρι σας για να μην λερωθεί. Το πρωί, αφού λαδώσετε τα μαλλιά σας, λούστε τα καλά με ένα ήπιο σαμπουάν.

Γρήγορη ξηρή λίπανση

Αυτή η μέθοδος είναι ιδανική αν προτιμάτε την πιο απλή, λιγότερο απαιτητική ρουτίνα περιποίησης μαλλιών και αν δεν έχετε πολύ χρόνο (π.χ. πρέπει να φύγετε από το σπίτι σε μια ώρα). Απλώστε το επιλεγμένο λάδι σε στεγνά και χτενισμένα μαλλιά (περίπου 1 κουταλιά της σούπας λάδι), δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στις άκρες. Περιμένετε για περίπου 20 λεπτά και στη συνέχεια λούστε τα μαλλιά σας. Αν έχετε λίγο περισσότερο χρόνο ή αν τα μαλλιά σας είναι πολύ ταλαιπωρημένα ή ξηρά, μπορείτε να παρατείνετε τη διαδικασία λαδώματος σε 30 λεπτά ή μία ώρα.

Λάδωμα υγρών μαλλιών

Εφαρμόστε 1-2 κουταλιές της σούπας λάδι σε πολύ νωπά μαλλιά (σχεδόν από τις ρίζες στην περίπτωση ξηρών μαλλιών ή από τα μέσα μήκη στην περίπτωση κανονικών ή λιπαρών μαλλιών). Μετά από περίπου 1,5 ώρα, ξεπλύνετε τα μαλλιά σας και στη συνέχεια λούστε τα.

Θεραπεία με λάδι και μαλακτικό

Μουλιάστε τα μαλλιά σας και στη συνέχεια στραγγίστε ελαφρά το περιττό νερό. Εφαρμόστε ένα μαλακτικό και, στη συνέχεια, απλώστε μια μικρή ποσότητα λαδιού μαλλιών, απλωμένη ανάμεσα στις παλάμες σας, στο μαλακτικό. Μπορείτε επίσης να συνδυάσετε το λάδι με το μαλακτικό και να εφαρμόσετε το μείγμα στα μαλλιά σας. Περιμένετε 20-30 λεπτά, ξεπλύνετε το μείγμα από τα μαλλιά σας και στη συνέχεια ξεπλύνετε τα μαλλιά σας με ένα ήπιο σαμπουάν.

Λάδωμα των μαλλιών σας με ομίχλη

Συνδυάστε το επιλεγμένο έλαιο ή τα επιλεγμένα έλαια μαλλιών με ένα έγχυμα βοτάνων (π.χ. τσουκνίδα, χαμομήλι, κάλαμος, κολλιτσίδα, δενδρολίβανο) σε αναλογία 1 μη πλήρους κουταλιάς ελαίου προς περίπου 200 ml του εγχύματος. Μπορείτε επίσης να αντικαταστήσετε το έγχυμα με ένα έτοιμο προς χρήση ομίχλη ή ενυδατικό προϊόν για τα μαλλιά. Αδειάστε το μείγμα σε ένα μπουκάλι με ψεκαστήρα και αναμείξτε. Ψεκάστε το μείγμα στα μαλλιά σας, αποφεύγοντας το τριχωτό της κεφαλής. Χτενίστε το και τελειώσατε.

Λάδωμα σε μπολ

Αυτή η μέθοδος ονομάζεται επίσης μέθοδος “ζωμός”, επειδή το νερό στο οποίο μουλιάζετε τα μαλλιά σας σχηματίζει χαρακτηριστικά λιπαρά μάτια, όπως στο ζωμό. Ρίξτε ζεστό νερό σε ένα μεγάλο μπολ (τόσο ώστε να επιπλέουν τα μαλλιά σας) και προσθέστε ένα φυσικό φυτικό έλαιο (1 ή 2 κουταλιές της σούπας). Βυθίστε τα μαλλιά σας, ξεπλύνετε για λίγα λεπτά κάνοντας παράλληλα μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής. Στραγγίξτε τα μαλλιά σας, περιμένετε 30 λεπτά και στη συνέχεια λούστε τα μαλλιά σας.

Τα καλύτερα έλαια για τα μαλλιά – τα 6 κορυφαία έλαια που θα ανανεώσουν την όψη των μαλλιών σας!

 έλαια για τα μαλλιά και βότανα

Ποιο λάδι μαλλιών να επιλέξετε; Όλα τα φυτικά έλαια έχουν αποδειχθεί ότι έχουν ευεργετικές επιδράσεις στα μαλλιά, αλλά το καθένα έχει ελαφρώς διαφορετικές ιδιότητες ανάλογα με τα ενεργά συστατικά που υπάρχουν. Όταν αναζητάτε το τέλειο λάδι για τα μαλλιά σας, αξίζει σίγουρα να δοκιμάσετε διάφορα, αλλά μπορείτε επίσης να πειραματιστείτε χρησιμοποιώντας διαφορετικά μείγματα.

Ακολουθούν μερικές ενδιαφέρουσες προτάσεις για έλαια μαλλιών, καθένα από τα οποία έχει πολλές πολύτιμες ιδιότητες!

Έλαιο Σιταριού – η συνταγή για 100% περιποιημένα, λαμπερά, λεία μαλλιά

Οι μοναδικές ιδιότητες του ελαίου από φύτρα σιταριού το καθιστούν ιδανικό για τη φροντίδα των πολύ πορωδών μαλλιών. Περιέχει πλούσια βιταμίνη Ε και ένα ευρύ φάσμα άλλων πολύτιμων βιοσυστατικών. Θρέφει τέλεια τα μαλλιά, προσθέτει δύναμη και επανορθώνει τις φθορές στη δομή τους. Επίσης, ενυδατώνει, λειαίνει τα μαλλιά και προσθέτει λάμψη. Προλαμβάνει την ψαλίδα και τα φριζάτα μαλλιά, προστατεύει από τη φθορά, μειώνει την τριχόπτωση και διεγείρει την ανάπτυξη των μαλλιών.

Έλαιο Babassu για καλά ενυδατωμένα, όμορφα μαλλιά και πειθαρχημένο στυλ

Ιδανικό λάδι για μαλλιά με χαμηλούς πόρους. Λειαίνει και μαλακώνει τα μαλλιά, βελτιώνει την ευκαμψία και την ελαστικότητά τους, τα κάνει πιο ευκολοχτένιστα, λιγότερο ιδιότροπα και πιο επιδεκτικά στο styling. Ενυδατώνει, θρέφει, έχει προστατευτική δράση και βελτιώνει συνολικά την εμφάνιση του χτενίσματος.

Έλαιο κολλιτσίδας – ενδυνάμωση και αναγέννηση της υγείας των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής σε ένα προϊόν

Η κολλιτσίδα είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά βότανα που χρησιμοποιούνται κατά της τριχόπτωσης και για την τόνωση της ανάπτυξης των μαλλιών. Αποτελεί επίσης αποτελεσματικό αντίδοτο στις παθήσεις που σχετίζονται με την υποβάθμιση του τριχωτού της κεφαλής και τη μη φυσιολογική λειτουργία των σμηγματογόνων αδένων, συμπεριλαμβανομένης της σμηγματόρροιας και της πιτυρίδας. Το έλαιο κολλιτσίδας διατίθεται σε καθαρή μορφή ή σε συνθέσεις με άλλα συστατικά που υποστηρίζουν την καλή λειτουργία του τριχωτού της κεφαλής και βελτιώνουν την κατάσταση των μαλλιών, π.χ. με αλογοουρά.

Το έλαιο κολλιτσίδας παρουσιάζει αντιφλεγμονώδη και ομαλοποιητικά αποτελέσματα (ρυθμίζει την παραγωγή σμήγματος). Ταυτόχρονα, ενυδατώνει τέλεια τα μαλλιά, τα αναζωογονεί, καταπραΰνει τους ερεθισμούς και βελτιώνει τη δομή της τρίχας.

Για τα άτομα που παλεύουν με την τριχόπτωση και την αργή ανάπτυξη των μαλλιών, αξίζει να συστήσετε έλαιο κολλιτσίδας εμπλουτισμένο με συστατικά που διεγείρουν τη μικροκυκλοφορία(ένα από τα καλύτερα συστατικά αυτού του τύπου είναι το εκχύλισμα πιπεριάς τσίλι). Χάρη σε αυτά τα πρόσθετα, τα κύτταρα του δέρματος οξυγονώνονται και θρέφονται καλύτερα και οι δραστικές ουσίες του ελαίου απορροφώνται καλύτερα από τις ρίζες και τους βολβούς των μαλλιών.

Έλαιο Αργκάν – ο εξωτικός φυσικός ορός για υγιή, δυνατά μαλλιά

Το έλαιο Argan είναι ιδανικό για γυναίκες με πολύ πορώδη και μέτρια πορώδη μαλλιά. Αυτό το εξωτικό λάδι, που έφτασε στην Ευρώπη από το Μαρόκο, είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε, ακόρεστα λιπαρά οξέα και αντιοξειδωτικά.

Το έλαιο αργκάν είναι ένας φυσικός ορός για τα μαλλιά, έχει αναζωογονητική και θρεπτική δράση στα μαλλιά. Ταυτόχρονα, προστατεύει από την απώλεια υγρασίας και από επιβλαβείς εξωτερικούς παράγοντες (π.χ. ηλιακή ακτινοβολία). Υποστηρίζει την αναδόμηση των ταλαιπωρημένων μαλλιών, αποτρέπει το σπάσιμο των μαλλιών, προσφέρει στα μαλλιά υγιή εμφάνιση, προστατεύει τις άκρες των μαλλιών από το σπάσιμο. Επιπλέον, επιταχύνει την ανάπτυξη των μαλλιών και ενισχύει τους βολβούς των μαλλιών. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι θεραπείες με λάδι, οι μάσκες και οι εντριβές από έλαιο αργκάν αξίζουν να συνιστώνται σε άτομα που παλεύουν με εξασθενημένα και υπερβολικά πεσμένα μαλλιά.

Μαύρο έλαιο κύμινου – μια μέθοδος για δυνατά, ζωτικά και λαμπερά μαλλιά

Το έλαιο μαύρου κύμινου είναι μια πραγματική ανακάλυψη για τη φροντίδα των εξασθενημένων μαλλιών που πρέπει να θρεφθούν σε βάθος. Ο σπόρος nigella περιέχει πολλά ακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία είναι εξαιρετικά πολύτιμα για τα κύτταρα των τριχών, καθώς και πολλά μέταλλα, αμινοξέα και βιταμίνες. Χρησιμοποιείται με τη μορφή μάσκας και εντριβής του τριχωτού της κεφαλής, το έλαιο μαύρου κύμινου ενισχύει τους θύλακες των τριχών, αναστέλλει τη φαλάκρα και εξασφαλίζει ταχύτερη ανάπτυξη των μαλλιών. Επίσης, αναζωογονεί αποτελεσματικά τα κουρασμένα, λεπτά, θαμπά και εύθραυστα μαλλιά.

Πολύτιμο λινέλαιο – για τα μαλλιά που χρειάζονται άμεση αναδόμηση

Το λινέλαιο είναι ένα προϊόν υψηλής αξίας, τόσο στα καλλυντικά όσο και στη φυσική ιατρική. Περιέχει μεγάλες ποσότητες πολύτιμων ωμέγα 3, ωμέγα 6 και ωμέγα 9 ακόρεστων λιπαρών οξέων, και, το σημαντικότερο, σε πολύ ευεργετικές αναλογίες για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Όταν εφαρμόζεται στα μαλλιά, το λινέλαιο είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό στην αναγέννηση των μαλλιών. Ενισχύει τους θύλακες και τις ρίζες των μαλλιών, προστατεύει τα μαλλιά από τη φθορά και έχει επανορθωτική δράση σε αυτά. Αυτό που είναι σημαντικό για τους άνδρες που παλεύουν με την αραίωση των μαλλιών, βοηθά επίσης στη μείωση του επιπέδου της ορμόνης DHT που είναι υπεύθυνη για την ανδρογενή αλωπεκία.

Δείτε τη φόρμουλα πολλαπλών συστατικών για την ενίσχυση, ανανέωση και επιτάχυνση της ανάπτυξης των μαλλιών: Locerin

 Locerin

Category: Ομορφιά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Article by: admin