Depositphotos 119166972 S

Βιοτίνη για τα μαλλιά, το δέρμα και τα νύχια – δείτε τις εκπληκτικές ιδιότητες των συμπληρωμάτων βιοτίνης!

Η σχολαστική φροντίδα για υγιή μαλλιά και δέρμα αποτελεί προτεραιότητα για τους περισσότερους από εμάς. Στον λαβύρινθο των διαφόρων προϊόντων και μεθόδων για τη βελτίωση της κατάστασης των μαλλιών και του δέρματος, μια λύση ξεχωρίζει για την ευελιξία και την αποτελεσματικότητά της. Και αυτή είναι η βιοτίνη. Αυτή η δυσδιάκριτη αλλά εξαιρετικά ισχυρή ουσία, γνωστή και ως βιταμίνη Β7 ή βιταμίνη Η, παίζει ζωτικό ρόλο στη διατήρηση της υγιούς εμφάνισης τόσο των μαλλιών όσο και του δέρματος. Τι την κάνει τόσο ξεχωριστή; Το μυστικό βρίσκεται στη δομή της, και πιο συγκεκριμένα στην περιεκτικότητα του μορίου της σε θείο. Χάρη σε αυτή την ιδιότητα, η βιοτίνη αποτελεί αποτελεσματική λύση σε πολλά προβλήματα των μαλλιών, όπως η τριχόπτωση, η ευθραυστότητα ή η θαμπάδα. Μάθετε περισσότερα για τις αξιοσημείωτες ιδιότητες της βιοτίνης για την υγεία των μαλλιών και του δέρματος. Μάθετε επίσης για τις επιδράσεις αυτής της βιταμίνης που προάγουν την υγεία.

Τι είναι η βιοτίνη;

Η βιοτίνη είναι μία από τις πιο σημαντικές βιταμίνες για τη διατήρηση υγιούς δέρματος, μαλλιών και νυχιών. Η τακτική συμπλήρωσή της μπορεί να έχει πολύ θετική επίδραση στην ομορφιά μας. Η ουσία διεγείρει τις διαδικασίες αναγέννησης, δίνοντας εξαιρετικά αποτελέσματα, μεταξύ άλλων, με το πρόβλημα των εξασθενημένων και πεσμένων μαλλιών, των εύθραυστων νυχιών, της ακμής και της σμηγματόρροιας. Και αυτή είναι μόνο η αρχή ενός μεγάλου καταλόγου με τα οφέλη της βιοτίνης. Τι είναι αυτή η ένωση και πού εμφανίζεται;

Η βιοτίνη, γνωστή και ως βιταμίνη Β7 ή βιταμίνη Η, είναι μια εξαιρετικά σημαντική ουσία, που εμπλέκεται σε πολλές βιοχημικές διεργασίες στο σώμα. Πρόκειται για μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη, η οποία κατατάσσεται στις βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Η βιοτίνη δεν αποθηκεύεται στον οργανισμό, αλλά αποβάλλεται με τα ούρα, οπότε η τακτική κατανάλωσή της είναι απαραίτητη αν θέλουμε να αποφύγουμε τις ελλείψεις. Η βιοτίνη βρίσκεται τόσο στους ζωικούς όσο και στους φυτικούς οργανισμούς.

Πολύ σημαντικό είναι ότι η βιοτίνη περιέχει θείο, το οποίο παίζει σημαντικό ρόλο στη σύνθεση της κερατίνης, του βασικού δομικού στοιχείου των μαλλιών, του δέρματος και των νυχιών. Το θείο συμμετέχει επίσης στην παραγωγή του κολλαγόνου και της ελαστίνης – ένα άλλο κρίσιμο συστατικό του δέρματος και των μαλλιών. Χάρη στην παρουσία ενός ατόμου θείου στο μόριο της βιοτίνης, αυτή η βιταμίνη βελτιώνει σημαντικά την κατάσταση του δέρματος και των μαλλιών, αποτελώντας ταυτόχρονα μια συνταγή για πολλές ελλείψεις ομορφιάς που αντιμετωπίζουμε καθημερινά.

Οι λειτουργίες της βιοτίνης στον οργανισμό είναι πολύ διαφορετικές. Εκτός από την ήδη αναφερθείσα συμβολή της στην παραγωγή κερατίνης, η βιταμίνη παίζει σημαντικό ρόλο στο μεταβολισμό των λιπών, των υδατανθράκων και των πρωτεϊνών.

Βοηθά στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των βλεννογόνων και συμμετέχει στη σύνθεση σημαντικών ενώσεων. Επηρεάζει επίσης την πήξη του αίματος και τη λειτουργία του θυρεοειδούς.

Οι περισσότεροι άνθρωποι που ενδιαφέρονται για τη βιοτίνη εξετάζουν κυρίως τις ευεργετικές επιδράσεις της στην κατάσταση των μαλλιών και του δέρματος. Ωστόσο, αξίζει να θυμόμαστε ότι η βιοτίνη έχει ένα πολύ ευρύτερο φάσμα δράσης και είναι απαραίτητη για τη σωστή λειτουργία ολόκληρου του οργανισμού. Ως εκ τούτου, η τακτική πρόσληψη βιοτίνης με τη μορφή τροφίμων και συμπληρωμάτων διατροφής μπορεί να επιφέρει πολλά οφέλη στον οργανισμό μας.

Πηγές βιοτίνης στα τρόφιμα

 Τρόφιμα πλούσια σε βιοτίνη

Η βιοτίνη βρίσκεται σε ένα ευρύ φάσμα τροφίμων, συμπεριλαμβανομένων πολλών από αυτά που αποτελούν μέρος των καθημερινών μας γευμάτων. Μεταξύ άλλων, τα αυγά αποτελούν εξαιρετική πηγή βιοτίνης. Τόσο το ασπράδι όσο και ο κρόκος αυγού περιέχουν αυτή την πολύτιμη βιταμίνη, καθιστώντας τα ιδανική προσθήκη σε μια διατροφή για την υποστήριξη της υγείας των μαλλιών και του δέρματος. Πού αλλού μπορεί να βρεθεί βιοτίνη στα τρόφιμα;

Οι τροφές που είναι πιο πλούσιες σε βιοτίνη είναι:

  • το συκώτι, ιδίως το μοσχαρίσιο συκώτι,
  • τα αυγά,
  • μαγιά μπύρας,
  • οι ξηροί καρποί, ιδίως τα καρύδια,
  • ψάρια (π.χ. ρέγκα, σολομός, σαρδέλες),
  • λαχανικά (συμπεριλαμβανομένου του κουνουπιδιού, του σπανακιού, του λάχανου, της βοτανικής),
  • πηγμένο γάλα,
  • μανιτάρια,
  • πίτουρο,
  • αμύγδαλα.

Η τακτική κατανάλωση αυτών των τροφίμων μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση επαρκών επιπέδων βιοτίνης στον οργανισμό. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, ειδικά όταν το πρόβλημα των μαλλιών ή του δέρματος επιδεινώνεται, αξίζει να φτάσετε επιπλέον σε συμπληρώματα βιοτίνης.

Πώς εκδηλώνονται οι ελλείψεις βιοτίνης στον οργανισμό;

 γυναίκα δυσαρεστημένη με την κατάσταση των μαλλιών της

Μια ανεπάρκεια βιοτίνης στον οργανισμό μπορεί να οδηγήσει σε μια σειρά ανεπιθύμητων συμπτωμάτων, τόσο με τη μορφή διαταραχών στις μεταβολικές διεργασίες και τη λειτουργία των οργάνων, επιδείνωση της διάθεσης και αρνητικές αλλαγές στην κατάσταση του δέρματος, των μαλλιών και των νυχιών.

Συμπτώματα της ανεπάρκειας βιοτίνης:

  • αποδυνάμωση των μαλλιών (τα μαλλιά γίνονται λεπτότερα, πιο εύθραυστα και επιρρεπή σε φθορές),
  • απώλεια μαλλιών,
  • γρήγορο γκριζάρισμα των μαλλιών,
  • πρόωρο γκριζάρισμα των μαλλιών,
  • προβλήματα στο τριχωτό της κεφαλής,
  • απώλεια της ελαστικότητας των μαλλιών
  • θαμπάδα των μαλλιών, απώλεια της φυσικής λάμψης,
  • ξηρό δέρμα,
  • κνησμός του δέρματος,
  • αποχρωματισμός του προσώπου,
  • γκρίζα, ωχρή επιδερμίδα,
  • συχνή εμφάνιση φλεγμονών του δέρματος,
  • αυξημένη δραστηριότητα των σμηγματογόνων αδένων, υπερβολική απολέπιση του δέρματος,
  • υποβάθμιση των νυχιών, ευθραυστότητα των νυχιών, σχισίματα των νυχιών,
  • κόπωση,
  • μυϊκή αδυναμία,
  • διαταραχές του ύπνου,
  • μειωμένη διάθεση,
  • προβλήματα συγκέντρωσης και μνήμης.

Βιοτίνη για τα μαλλιά – μια απλή μέθοδος για να βελτιώσετε την κατάσταση του χτενίσματος σας

 Μια γυναίκα κρατάει στο χέρι της τα πυκνά, δυνατά μαλλιά της

Τα ελαστικά, δυνατά, υγιή, λαμπερά μαλλιά οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στη βιοτίνη. Παρέχει στη μήτρα της τρίχας τους θειούχους δεσμούς που καθιστούν τα μαλλιά συνεκτικά σε όλο το μήκος τους, ισχυρά και ζωτικά.

Επηρεάζοντας τη διαδικασία σύνθεσης της κερατίνης, η βιοτίνη παρέχει στα μαλλιά επαρκή ποσότητα αυτής της σημαντικής πρωτεΐνης, η οποία μεταφράζεται σε αυξημένη αντοχή και αντίσταση των μαλλιών στη φθορά. Χάρη στις μοναδικές ιδιότητές της, η βιοτίνη κάνει το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά να αναγεννώνται ταχύτερα και το πρόβλημα της ευθραυστότητας των μαλλιών και της ψαλίδας εξαφανίζεται.

Η βιοτίνη βελτιώνει επίσης την κατάσταση των μαλλιών και με άλλους τρόπους. Μεταξύ άλλων, ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, πρωτεϊνών που, μαζί με την κερατίνη, αποτελούν σημαντικά δομικά στοιχεία των μαλλιών. Χάρη στο κολλαγόνο και την ελαστίνη, τα μαλλιά είναι πυκνά, σωστά ενυδατωμένα, ελαστικά, μαλακά και πειθαρχημένα.

Η βιοτίνη έχει επίσης ενυδατικές και θρεπτικές ιδιότητες για το τριχωτό της κεφαλής. Με αυτές, βοηθά στην καταπολέμηση των προβλημάτων με το ξηρό, φαγούρα τριχωτό της κεφαλής και την πιτυρίδα. Ένα ενυδατωμένο και υγιές τριχωτό της κεφαλής προάγει την υγιή, ταχεία ανάπτυξη των μαλλιών και τη μειωμένη τριχόπτωση. Η βιταμίνη Β7, συμμετέχοντας στο μεταβολισμό των λιπαρών οξέων, φροντίζει για τον κατάλληλο βαθμό λιπαρότητας των μαλλιών, προσφέρει απαλότητα και λάμψη, αποτρέπει τη θαμπάδα και τη θραυστότητα.

Βιοτίνη – ο δρόμος για ταχύτερη ανάπτυξη των μαλλιών

Η σκέψη να έχουμε πυκνά και μακριά μαλλιά συνοδεύει πολλούς από εμάς. Σε πολλές περιπτώσεις, ωστόσο, αυτό φαίνεται πολύ δύσκολο να επιτευχθεί λόγω του αργού ρυθμού ανάπτυξης των μαλλιών και της γενικότερης όχι πολύ καλής κατάστασής τους, της εύθραυστης δομής τους και της μεγάλης ευαισθησίας τους στις φθορές. Ωστόσο, η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων βιοτίνης για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και η χρήση καλλυντικών βιοτίνης για τα μαλλιά μπορούν να κάνουν την ανάπτυξη των μαλλιών μια πολύ πιο γρήγορη και αποτελεσματική διαδικασία.

Ρυθμίζοντας τις μεταβολικές διεργασίες στο τριχωτό της κεφαλής, η βιοτίνη ενισχύει τις ρίζες της τρίχας και επιταχύνει την ανάπτυξη του άξονα της τρίχας, τονώνοντας έτσι την ανάπτυξη των μαλλιών. Ενεργοποιεί επίσης τα κύτταρα να παράγουν νέα μαλλιά, προκαλώντας την εμφάνιση περισσότερων baby hair στο κεφάλι μας, γεγονός που προάγει την πυκνότητα των μαλλιών. Η βιοτίνη διεγείρει επίσης την ανάπτυξη της μάζας κερατίνης, καθιστώντας τα νέα μαλλιά παχιά και ισχυρά.

Ταμπλέτες βιοτίνης – μια συνταγή για την τριχόπτωση

Η υπερβολική τριχόπτωση είναι ένα συνηθισμένο πρόβλημα. Δεν είναι λίγες οι φορές που προκαλείται από την υπερφόρτωση των μαλλιών και τη χρήση μεγάλου αριθμού επιθετικών θεραπειών για τα μαλλιά και έναν ανθυγιεινό τρόπο ζωής, συχνά επίσης από μια κακή διατροφή.και συχνά μια κακή διατροφή που οδηγεί σε ελλείψεις σε σημαντικά θρεπτικά συστατικά. Αξίζει να έχετε υπόψη σας ότι η ανεπάρκεια βιοτίνης έχει ως αποτέλεσμα την αποδυνάμωση των τριχοθυλακίων και τη μείωση της ικανότητάς τους να παράγουν νέα, υγιή μαλλιά. Ως εκ τούτου, η αραίωση των μαλλιών εμφανίζεται συχνά ως αποτέλεσμα της έλλειψης αυτής της βιταμίνης.

Μια θεραπεία με δισκία βιοτίνης είναι ένας τρόπος συμπλήρωσης των ελλείψεων αυτής της σημαντικής βιταμίνης για τα μαλλιά στον οργανισμό και συνολικής ενίσχυσης των δομών των μαλλιών. Το θείο που περιέχεται στη βιοτίνη διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου, το οποίο θρέφει τους θύλακες και τις ρίζες των μαλλιών και βελτιώνει την κατάσταση του τριχωτού της κεφαλής. Χάρη στη βιοτίνη, τα μαλλιά είναι πιο σταθερά στερεωμένα και λιγότερο επιρρεπή στην πρόωρη τριχόπτωση.

Για βέλτιστα αποτελέσματα, η θεραπεία με δισκία βιοτίνης θα πρέπει να πραγματοποιείται για μεγάλο χρονικό διάστημα. Φροντίστε να δοσολογείτε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή του προϊόντος.

Συμπλήρωση βιοτίνης για υγιές δέρμα

 τροφές πλούσιες σε βιοτίνη

Εκτός από το γεγονός ότι η βιοτίνη ενισχύει τις ρίζες των μαλλιών, βελτιώνει την κατάστασή τους, αυξάνει την ελαστικότητά τους, μειώνει το πρόβλημα της ευθραυστότητας και αποτρέπει την τριχόπτωση, έχει επίσης εξαιρετικά ευεργετική επίδραση στην κατάσταση του δέρματος.

Η βιοτίνη είναι απαραίτητη για τη σωστή λειτουργία των κυττάρων του δέρματος. Υποστηρίζει τις μεταβολικές διεργασίες, ρυθμίζει το μεταβολισμό των λιπιδίων και υποστηρίζει τη σύνθεση του κολλαγόνου και της ελαστίνης, τα οποία αποτελούν το κλειδί για τη διατήρηση του σφριγηλού και ελαστικού δέρματος. Έτσι, η τακτική χρήση βιοτίνης μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των ρυτίδων, στη βελτίωση της σφριγηλότητας του δέρματος και στην επιβράδυνση της απώλειας πυκνότητας του δέρματος και της χαλάρωσης.

Η βιοτίνη συμβάλλει στη διατήρηση της υγείας του δέρματος μειώνοντας τις φλεγμονές, καταπραΰνοντας τους ερεθισμούς και προάγοντας την επούλωση του δέρματος. Φροντίζει επίσης για την καλή λειτουργία των σμηγματογόνων αδένων. Ως εκ τούτου, τα άτομα με προβληματικό δέρμα, όπως το επιρρεπές σε ακμή ή το λιπαρό δέρμα, μπορεί να παρατηρήσουν βελτίωση στην κατάσταση του δέρματός τους μετά την τακτική κατανάλωση βιοτίνης. Επιπλέον, η βιοτίνη βελτιώνει τον τόνο του δέρματος, βοηθώντας στην καταπολέμηση των εξανθημάτων, της ερυθρότητας και κάθε είδους δυσχρωμίας, χαρίζοντας στο δέρμα μια λαμπερή και υγιή εμφάνιση.

Η βιοτίνη μπορεί επίσης να βοηθήσει στην καταπολέμηση των προβλημάτων ξηροδερμίας. Δρα ως ενυδατικό και διατηρεί το σωστό επίπεδο υγρασίας στο δέρμα, το οποίο εξουδετερώνει την ξηρότητα και την ξεφλούδισμα. Η τακτική πρόσληψη βιοτίνης μπορεί επομένως να προσφέρει ανακούφιση σε όσους έχουν ξηρό και ερεθισμένο δέρμα, κάνοντάς το απαλό, λείο και καλά ενυδατωμένο.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η βιοτίνη έχει θετική επίδραση στην υγεία των νυχιών. Βοηθά στην αναδόμηση των κατεστραμμένων νυχιών, βελτιώνει την κατάσταση της πλάκας των νυχιών, αποτρέπει το σχίσιμο, μειώνει την ευθραυστότητα και την ευθραυστότητα των νυχιών. Προσφέρει στα νύχια μια πιο υγιή, πιο όμορφη εμφάνιση.

Βιοτίνη – ιδιότητες για την υγεία

Η βιοτίνη, γνωστή κυρίως για τις ευεργετικές της ιδιότητες για το δέρμα και τα μαλλιά, έχει επίσης αντίκτυπο στη λειτουργία των οργάνων και στις μεταβολικές διεργασίες. Βοηθά στη διατήρηση της ισορροπίας του οργανισμού και ωφελεί πολλές πτυχές της υγείας.

Ακολουθούν οι σημαντικές ιδιότητες της βιοτίνης για την υγεία:

  • είναι απαραίτητη για τη σωστή μετατροπή των θρεπτικών συστατικών σε ενέργεια,
  • υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα,
  • συμμετέχει στο μεταβολισμό των λιπών, των υδατανθράκων και των πρωτεϊνών,
  • υποστηρίζει τη λειτουργία του παγκρέατος,
  • βελτιώνει τη λειτουργία του κυκλοφορικού συστήματος, έχει θετική επίδραση στην κατάσταση των αιμοφόρων αγγείων,
  • συμβάλλει στη διατήρηση υγιούς δέρματος και μαλλιών ρυθμίζοντας την παραγωγή κερατίνης,
  • συμμετέχει στη ρύθμιση των διαδικασιών πήξης του αίματος, αποτρέποντας έτσι την υπερβολική αιμορραγία και επιταχύνοντας την επούλωση των πληγών,
  • υποστηρίζει την υγεία των αρθρώσεων και των οστών,
  • υποστηρίζει τον θυρεοειδή αδένα ρυθμίζοντας τα επίπεδα των ορμονών του,
  • επηρεάζει ευνοϊκά την κατάσταση του νευρικού συστήματος, βοηθά στην παραγωγή νευροδιαβιβαστών, σταθεροποιεί τη διάθεση, βελτιώνει τη συγκέντρωση, βελτιώνει τη γενική ψυχική κατάσταση.

Συμπληρώματα διατροφής με βιοτίνη – ποια να επιλέξετε;

Depositphotos 382807432 S

Η επιλογή του σωστού συμπληρώματος διατροφής με βιοτίνη μπορεί να είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη των επιθυμητών αποτελεσμάτων στην περιποίηση της επιδερμίδας και της υγείας. Σημαντικά κριτήρια που πρέπει να εξετάσετε κατά την επιλογή συμπληρωμάτων βιοτίνης είναι η ποσότητα της δοσολογίας ανά μερίδα του προϊόντος και η ποιότητα του προϊόντος.

Αξίζει να βεβαιωθείτε ότι το συμπλήρωμα δεν περιέχει περιττά πρόσθετα, ουσίες επιβλαβείς για την υγεία κ.λπ. Μια άλλη σημαντική παρατήρηση είναι η μορφή του συμπληρώματος. Η βιοτίνη διατίθεται σε μεγάλη ποικιλία μορφών, όπως δισκία, κάψουλες, υγρά προς πόση και παστίλιες. Αξίζει να επιλέξουμε τη μορφή που ταιριάζει καλύτερα στις προτιμήσεις και τις ανάγκες μας.

Επιπλέον, ορισμένα συμπληρώματα βιοτίνης μπορεί να περιέχουν πρόσθετα συστατικά που μπορεί να ενισχύσουν την αποτελεσματικότητά τους ή να παρέχουν πρόσθετα οφέλη για την υγεία. Για παράδειγμα, τα συμπληρώματα που περιέχουν βιοτίνη και κολλαγόνο εντείνουν τα ευεργετικά αποτελέσματα για την υγεία του δέρματος και των μαλλιών.

Εάν αναζητούμε μια ολοκληρωμένη και ταχεία βελτίωση της κατάστασης των μαλλιών και του δέρματός μας, αξίζει να εξετάσουμε τα συμπληρώματα βιοτίνης που είναι εξοπλισμένα με τέτοια πρόσθετα ενεργά συστατικά όπως:

  • βιταμίνη B2, B3, B5, B6, B12,
  • ψευδάργυρο και σελήνιο,
  • χαλκός,
  • ιώδιο,
  • θειαμίνη και διοξείδιο του πυριτίου,
  • αμινοξέα,
  • βιταμίνη Ε,
  • βιταμίνη Α,
  • εκχυλίσματα από βότανα όπως αλογοουρά, μπαμπού και τσουκνίδα.

Ένα πλούσιο σύνολο συστατικών που θρέφουν έντονα, αναγεννούν και βελτιώνουν την κατάσταση τόσο των μαλλιών όσο και του δέρματος μπορεί να βρεθεί στο συμπλήρωμα διατροφής Locerin.

Πόσο καιρό πρέπει να διαρκεί μια θεραπεία με βιοτίνη;

Η διάρκεια της βέλτιστης θεραπείας βιοτίνης για κάθε άτομο μπορεί να διαφέρει. Ωστόσο, όταν πρόκειται για τη βελτίωση της κατάστασης των μαλλιών, του δέρματος ή των νυχιών, συνιστάται γενικά η τακτική λήψη βιοτίνης για τουλάχιστον 2-3 μήνες.

Το πιο σημαντικό είναι να καθοδηγείστε από τις ατομικές ανάγκες, τις τυχόν συστάσεις του γιατρού και την αντίδραση του δικού σας οργανισμού στη συμπληρωματική χορήγηση βιοτίνης. Εάν παρατηρήσετε ανεπιθύμητες παρενέργειες κατά τη χρήση βιοτίνης ή δεν παρατηρήσετε θετικά αποτελέσματα, καλό είναι να διακόψετε τη συμπλήρωση.

Πρέπει να κάνω διαλείμματα κατά τη διάρκεια της θεραπείας με βιοτίνη; Δεν υπάρχουν σαφείς συστάσεις σχετικά με την ανάγκη να κάνετε διαλείμματα κατά τη λήψη βιοτίνης. Ωστόσο, πολλοί ειδικοί προτείνουν ότι μικρά διαλείμματα κάθε λίγους μήνες μπορεί να είναι ευεργετικά.

Κάψουλες και δισκία βιοτίνης – σε ποιες δόσεις πρέπει να λαμβάνω;

Η δοσολογία της βιοτίνης θα πρέπει να προσαρμόζεται στις ατομικές ανάγκες του οργανισμού μας. Είναι αλήθεια ότι η ημερήσια δόση βιοτίνης κυμαίνεται μεταξύ 30 και 100 μικρογραμμαρίων για τους ενήλικες, αλλά σε πολλές περιπτώσεις συνιστάται υψηλότερη ημερήσια πρόσληψη. Αναμφίβολα, θα πρέπει πάντα να τηρούνται οι συστάσεις του κατασκευαστή ενός συγκεκριμένου σκευάσματος όσον αφορά τις ημερήσιες δόσεις.

Για όσους δεν έχουν έλλειψη και θέλουν να διατηρήσουν τα επίπεδά τους, συνιστώνται μικρότερες μερίδες βιοτίνης. Υψηλότερες δόσεις συμπληρωμάτων βιοτίνης είναι απαραίτητες για όσους επιθυμούν να διορθώσουν τις ελλείψεις.

Επίσης, όσοι αντιμετωπίζουν σημαντική επιδείνωση της κατάστασης του δέρματός τους και όσοι ελπίζουν σε γρήγορα και έντονα αποτελέσματα όσον αφορά τη διέγερση της τριχοφυΐας, την αναγέννηση των μαλλιών ή τη μείωση της τριχόπτωσης θα πρέπει να εξετάσουν υψηλότερες δόσεις βιοτίνης.

Η συνιστώμενη ημερήσια δόση δεν πρέπει να υπερβαίνεται. Εάν πρόκειται να επιτευχθούν βέλτιστα αποτελέσματα στη βελτίωση της κατάστασης των μαλλιών ή του δέρματος, η χρήση βιοτίνης θα πρέπει να συμβαδίζει με μια ισορροπημένη διατροφή. Εάν τα προβλήματα του δέρματος και των μαλλιών έχουν άλλη αιτία εκτός από μια κακώς ισορροπημένη διατροφή και ανεπάρκεια βιταμινών, όπως μια ασθένεια ή μια αιτία που σχετίζεται με το στρες, το συμπλήρωμα μπορεί να μην επιφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Category: Υγεία

Article by: admin