weight loss g420b22596 640

Τι για την απώλεια βάρους – μάθετε τους πιο αποτελεσματικούς φυσικούς λιποδιαλύτες! Μπορείτε να βρείτε πολλά από αυτά στην κουζίνα σας!

Τι να χρησιμοποιήσετε για την απώλεια βάρους; Πώς μπορούμε να βελτιστοποιήσουμε τη διαδικασία απώλειας βάρους, ώστε να μην τραβήξει για μερικά ακόμη χρόνια, αλλά να γίνει γρήγορα και αποτελεσματικά; Αν θέλετε να χάσετε βάρος αποτελεσματικά σε σύντομο χρονικό διάστημα, καλό είναι, πρώτα απ’ όλα, να στραφείτε σε μια δίαιτα μειωμένων θερμίδων και να βάλετε στο πρόγραμμά σας κάποια σωματική δραστηριότητα. Μερικές φορές, ωστόσο, παρά τις αλλαγές στη διατροφή και τον τρόπο ζωής, η διαδικασία απώλειας βάρους δεν είναι τόσο δυναμική όσο θα θέλαμε, οπότε αναζητούμε πρόσθετες μορφές υποστήριξης. Τα έτοιμα προς χρήση παρασκευάσματα απώλειας βάρους ή οι λιποδιαλύτες είναι μια καλή πατέντα για την ενίσχυση της μείωσης του λίπους. Αλλά αξίζει επίσης να εξετάσετε τα συνηθισμένα μαγειρικά προϊόντα, πολλά από τα οποία έχουν ιδιότητες αδυνατίσματος. Τι λειτουργεί καλύτερα για την απώλεια βάρους; Ποιοι είναι οι πιο αποτελεσματικοί φυσικοί λιποδιαλύτες και πώς μπορείτε να επωφεληθείτε από τις δυνατότητές τους;

Τι για αδυνάτισμα; Η σωστή διατροφή είναι απαραίτητη!

Πολλοί άνθρωποι που έχουν υποβληθεί με επιτυχία σε απώλεια βάρους τονίζουν, ότι ο καλύτερος τρόπος για την εντατική μείωση του σωματικού λίπους είναι η χρήση λιποδιαλυτών σε συνδυασμό με μια δίαιτα περιορισμένων θερμίδων (κατά προτίμηση με ταυτόχρονη αύξηση του επιπέδου σωματικής δραστηριότητας). Είναι αυτονόητο ότι η απώλεια βάρους ξεκινάει από τη διατροφή. Αν έχουμε σωστό μενού όσον αφορά την περιεκτικότητα σε θερμίδες και το είδος των τροφίμων που τρώμε, έχουμε τη μισή επιτυχία στην απώλεια βάρους.

Το άλλο μισό είναι η επιλογή των φυσικών λιποδιαλυτών και η άσκηση, η οποία είναι εξαιρετική για το μεταβολικό ρυθμό. Δεν χρειάζεται να πέφτουμε σε έντονες, κοπιαστικές προπονήσεις, αρκεί η μέτρια δραστηριότητα σε οποιαδήποτε μορφή, το σημαντικό είναι να είναι τακτική. Ο καθιστικός τρόπος ζωής είναι ο εχθρός μιας λεπτής σιλουέτας και το αντίστροφο – η κίνηση είναι σύμμαχος της καύσης των περιττών θερμίδων και ανασταλτικός παράγοντας της αύξησης του βάρους.

Μια δίαιτα που ευνοεί την ταχεία απώλεια βάρους – ποιες τροφές πρέπει να αποφεύγετε;

 δύο χέρια, το ένα κρατάει ένα μήλο, το άλλο ένα ντόνατ

Πώς πρέπει να συνθέσω το μενού μου ώστε να αρχίσει να εξαφανίζεται το περιττό βάρος από το σώμα μου; Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να μειώσετε την προσφορά υδατανθράκων. Με τη μείωσή τους σε περίπου 150-250 γραμμάρια την ημέρα, πρώτον, κάνουμε μια πολύ καλή αρχή για να εμποδίσουμε την περαιτέρω αύξηση του βάρους και, δεύτερον, αρχίζουμε να καίμε εντατικά το λίπος που έχει ήδη συσσωρευτεί.

Οι υδατάνθρακες (ιδίως οι απλοί υδατάνθρακες), που καταναλώνονται σε περίσσεια, μετατρέπονται σε λιπώδη ιστό και συσσωρεύονται ως εφεδρικό ενεργειακό υλικό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι των οποίων η διατροφή βασίζεται στο γρήγορο φαγητό, τα προϊόντα από λευκό αλεύρι, τα πατατάκια, τα γλυκά και άλλα προϊόντα κορεσμένα με ανθυγιεινά είδη σακχάρων παίρνουν βάρος τόσο γρήγορα και σημαντικά.

Η μείωση της πρόσληψης υδατανθράκων είναι ένα σαφές μήνυμα στο σώμα να κινητοποιήσει το λίπος. Οι υδατάνθρακες αποτελούν πηγή άμεσης ενέργειας για τους ιστούς και αν ξαφνικά αρχίσουμε να τους καταναλώνουμε σε πολύ μικρότερες ποσότητες, αυτόματα, προκειμένου να λάβουμε καύσιμα, ο οργανισμός θα αρχίσει να καταφεύγει στα ενεργειακά αποθέματα, δηλαδή στον αποθηκευμένο λιπώδη ιστό.

Η μείωση της πρόσληψης υδατανθράκων θα πρέπει να συνδυάζεται με μείωση της πρόσληψης λιπών, ιδίως κορεσμένων και τρανς λιπών. Τα έτοιμα τρόφιμα, τα ημιέτοιμα προϊόντα, τα στιγμιαία τρόφιμα, το γρήγορο φαγητό, τα γλυκά και τα αλμυρά σνακ θα πρέπει επίσης να εξαλειφθούν από το μενού, αν μιλάμε σοβαρά για την υγεία μας. αν θέλετε σοβαρά να απαλλαγείτε από το λίπος της κοιλιάς και το περιττό λίπος που έχει συσσωρευτεί σε άλλα μέρη του σώματος.

Τι πρέπει να τρώτε για να χάσετε βάρος;

 Υγιεινό φαγητό στο τραπέζι

Μια δίαιτα που συμβάλλει στην απώλεια βάρους και στο αδυνάτισμα της σιλουέτας πρέπει, πάνω απ’ όλα, να είναι φυσική και πλούσια σε θρεπτικές αξίες. Σίγουρα δεν μπορεί να είναι δίαιτα ανεπάρκειας, πολύ περισσότερο δίαιτα πείνας. Τέτοιες δίαιτες οδηγούν σε επιβράδυνση του μεταβολισμού και διαταράσσουν τη λειτουργία του οργανισμού, με αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, επιδείνωση της αίσθησης ευεξίας, αδυναμία, πονοκεφάλους και μείωση της ανοσίας.

Οι ριζοσπαστικές δίαιτες που μειώνουν δραστικά τις θερμίδες ή εξαλείφουν εντελώς ολόκληρες ομάδες τροφίμων ή ορισμένα θρεπτικά συστατικά σχεδόν εκατό τοις εκατό των περιπτώσεων καταλήγουν σε ένα φαινόμενο yo-yo.

Τα γεύματα σε μια δίαιτα απώλειας βάρους πρέπει να είναι συχνά, αλλά όχι πολύ μεγάλα. Δεν πρέπει να πεινάμε, αλλά ούτε και να υπερκαταναλώνουμε. Ένα σύστημα 3 κύριων γευμάτων και 2 μικρών σνακ λειτουργεί καλύτερα. Κατά την προετοιμασία του πρωινού και του δείπνου, χρησιμοποιήστε ψωμί ολικής αλέσεως αντί για λευκό ψωμί, και κατά την προετοιμασία του μεσημεριανού γεύματος, επιλέξτε άπαχο κρέας και αποφύγετε τα βαριά, λιπαρά και αλευρώδη πιάτα.

Σε ποιες τροφές θα πρέπει να βασίσετε τη δίαιτά σας για την απώλεια βάρους;

  • Λαχανικά
  • όσπρια
  • ψάρια,
  • αυγά,
  • άπαχο κρέας,
  • άπαχα κρέατα,
  • θαλασσινά,
  • άπαχα γαλακτοκομικά προϊόντα,
  • ψωμί ολικής αλέσεως,
  • παχιά δημητριακά,
  • καστανό ρύζι,
  • ζυμαρικά ολικής αλέσεως,
  • φυσικά δημητριακά (π.χ. πλιγούρι βρώμης, φαγόπυρο, σίκαλη),
  • πίτουρα,
  • σπόροι, κουκούτσια,
  • καρύδια,
  • φυτικά έλαια σε μικρές ποσότητες,
  • μπαχαρικά, βότανα.

Διαβάστε επίσης: Ζωτικές ίνες (απόψεις και ιδιότητες)

Τι για την απώλεια βάρους – τρόφιμα που υποστηρίζουν την καύση λίπους

Πολλές από τις τροφές που έχουμε στην κουζίνα μας είναι χρήσιμα εργαλεία για τη διαμόρφωση μιας καλλίγραμμης σιλουέτας. Επιταχύνουν το μεταβολισμό, αυξάνουν τη δαπάνη θερμίδων, ρυθμίζουν τις πεπτικές διεργασίες και διεγείρουν την καύση λίπους.

Αυτά περιλαμβάνουν προϊόντα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες – άπαχα γαλακτοκομικά προϊόντα, θαλασσινά ψάρια, άπαχα κρέατα, αλλά και φρούτα (μήλα, εσπεριδοειδή, φράουλες), βότανα (π.χ. μαϊντανός) και δημοφιλή μπαχαρικά όπως κανέλα ή πιπέρι cayenne. Πολλά προϊόντα που επιταχύνουν τον μεταβολισμό υποστηρίζουν ταυτόχρονα την αποτοξίνωση του σώματος και διεγείρουν την απομάκρυνση της περίσσειας νερού από το σώμα, διευκολύνοντας έτσι επίσης την απώλεια βάρους και το αδυνάτισμα της σιλουέτας.

Φυσικοί λιποδιαλύτες κατευθείαν από την κουζίνα – άπαχα γαλακτοκομικά προϊόντα

 γιαούρτι σε ένα μπολ, δίπλα σε ένα βατόμουρο

Όταν αναζητάτε φυσικές θεραπείες για την απώλεια βάρους, αξίζει να κοιτάξετε στο ψυγείο. Όλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα που είναι χαμηλά σε λιπαρά και σάκχαρα είναι φυσικοί λιποδιαλύτες. Σε αυτά περιλαμβάνονται προϊόντα όπως το βουτυρόγαλα, το κεφίρ, το τυρί cottage, το τυρί cottage, το φυσικό γιαούρτι και το πηγμένο γάλα. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε πρωτεΐνες, το σώμα πρέπει να καταναλώνει περισσότερη ενέργεια για την πέψη τους. Έχοντας θερμογόνο δράση, επιταχύνουν το μεταβολισμό και οδηγούν σε αύξηση της καύσης θερμίδων. Έχουν επίσης εξαιρετική επίδραση στην εντερική λειτουργία και αποτελούν θησαυρό πολύτιμων προβιοτικών βακτηρίων, τα οποία συμβάλλουν στη δημιουργία μιας υγιούς εντερικής μικροχλωρίδας και στην αντιμετώπιση των πεπτικών διαταραχών.

Επιπλέον, τα άπαχα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι πλούσια σε ασβέστιο, το οποίο συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη διάσπαση των θρεπτικών συστατικών, συμπεριλαμβανομένων των λιπών. Αντίθετα, η υπερβολική έλλειψη ασβεστίου στη διατροφή οδηγεί σε πιο έντονη συσσώρευση λιπών από τις τροφές και σε υπερανάπτυξη του λιπώδους ιστού, με αποτέλεσμα το υπερβολικό βάρος και την παχυσαρκία. Τα άπαχα γαλακτοκομικά προϊόντα περιέχουν επίσης CLA (συζευγμένο λινολεϊκό οξύ), το οποίο προστατεύει τη σωστή πέψη των σακχάρων, συμβάλλει στη διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους και αποτρέπει την αποθήκευση λίπους.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι τα γιαούρτια, τα τυριά cottage και άλλα άπαχα γαλακτοκομικά προϊόντα ικανοποιούν καλά την πείνα, ενώ παρέχουν λίγες θερμίδες. Επομένως, μπορούν να είναι εξαιρετικά χρήσιμες για τον έλεγχο και τη διατήρηση μιας δίαιτας μειωμένων θερμίδων. Επομένως, είναι καλή ιδέα να τα εισάγετε στο μενού όσο το δυνατόν συχνότερα.

Πολύτιμο βοήθημα για την απώλεια βάρους – διαιτητικές ίνες

Ενώ τα προϊόντα που περιέχουν μεγάλες ποσότητες απλών σακχάρων δεν συνιστώνται για την απώλεια βάρους, συνιστώνται προϊόντα πλούσια σε σύνθετους υδατάνθρακες, συμπεριλαμβανομένων των διαλυτών και αδιάλυτων φυτικών ινών.

Προϊόντα με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες που αξίζει να συμπεριλαμβάνονται συχνά στο μενού

  • πίτουρο και δημητριακά,
  • λαχανικά,
  • σπόροι και σπόροι
  • πλιγούρι
  • καστανό ρύζι
  • φρέσκα και αποξηραμένα φρούτα,
  • αλεύρι ολικής αλέσεως,
  • αλεύρι σπέλτας,
  • όσπρια,
  • σιταρόχορτο, νεαρό κριθάρι,
  • σπόροι (π.χ. πλατάνι, σπόροι Psyllium, λιναρόσπορος, σπόροι chia).

Τα προϊόντα με φυτικές ίνες είναι χρήσιμα για τα άτομα που παλεύουν με το υπερβολικό βάρος για πολλούς λόγους. Υποστηρίζουν τις πεπτικές διεργασίες, προλαμβάνουν τη δυσκοιλιότητα και τον μετεωρισμό, προάγουν το αίσθημα ελαφρότητας και εξουδετερώνουν τις ξαφνικές εξάρσεις των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Επιδρούν θετικά στο μεταβολισμό και διεγείρουν τον καθαρισμό του οργανισμού από τις τοξίνες (βελτιώνοντας τις περισταλτικές κινήσεις του εντέρου, σαρώνουν τα υπολείμματα τροφής, τις εναποθέσεις και τις τοξίνες από το σώμα). Επιπλέον, είναι ο θεματοφύλακας της ποσότητας θερμίδων που καταναλώνουμε. Τα προϊόντα με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες έχουν την ικανότητα να διογκώνονται στο στομάχι, σκοτώνοντας αποτελεσματικά την πείνα και καταστέλλοντας την επιθυμία για γλυκό, βοηθώντας μας να διατηρήσουμε τη διατροφή μας υπό έλεγχο.

Διαβάστε επίσης: Αποτοξίνωση του σώματός σας

Μειωτές λίπους κατευθείαν από το ντουλάπι της κουζίνας

 Βότανα

Εκτός από τις τροφές που είναι πλούσιες σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, υπάρχουν και άλλα φυσικά λιποδιαλυτικά που χρησιμοποιούνται ευρέως στη μαγειρική. Εδώ είναι μερικά από αυτά:

Πράσινο τσάι

Τοπράσινο τσάι έχει ευεργετική επίδραση στην πέψη και το μεταβολισμό. Διεγείρει την έκκριση γαστρικού υγρού, αποτρέπει την πεπτική δυσφορία και βελτιώνει τη διαδικασία του μεταβολισμού. Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε κατεχίνες (ιδιαίτερα EGCG), συμβάλλει επίσης στη μείωση του λιπώδους ιστού και περιορίζει τον πολλαπλασιασμό και την ανάπτυξη των λιποκυττάρων.

Τσάι Pu-erh

Το τσάι Pu-erh, ένα κόκκινο τσάι που προέρχεται από την Κίνα, είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φυτικά φάρμακα για την απώλεια βάρους. Μερικές φορές μάλιστα αποκαλείται και δολοφόνος του λίπους. Ο λόγος για αυτό είναι η ασυνήθιστη σύνθεση αυτού του τσαγιού, στην οποία βρίσκουμε μια σύνθεση καφεΐνης και μια μεγάλη ποσότητα πεπτικών ενζύμων με υψηλή βιολογική δραστηριότητα.

Χάρη σε αυτό το μείγμα συστατικών, το τσάι pu-erh ρυθμίζει τις πεπτικές διεργασίες, επιταχύνει το μεταβολισμό και διεγείρει την καύση του λίπους από το σώμα. Προάγοντας τον μεταβολισμό των λιπών και άλλων θρεπτικών συστατικών, αποτρέπει επίσης το αίσθημα βάρους και πληρότητας στο στομάχι μετά από μεγάλα, χορταστικά γεύματα.

Έντονα μπαχαρικά

Τα πικάντικα και καυτερά μπαχαρικά όπως το μαύρο πιπέρι, το πιπέρι τσίλι, το τζίντζερ, το μοσχοκάρυδο, η κανέλα, το κάρυ, το κάρδαμο, το κύμινο και ο κουρκουμάς είναι πολύτιμα όπλα κατά του υπερβολικού βάρους. Αυξάνοντας τη θερμότητα του σώματος (παράγοντας θερμογόνο δράση), αναγκάζουν το σώμα να χρησιμοποιήσει περισσότερη ενέργεια (για να κρυώσει). Έτσι, μας κάνουν να καίμε περισσότερες θερμίδες.

Μηλόξυδο

Το φυσικό μηλόξυδο είναι επίσης μια πολύτιμη υποστήριξη για την απώλεια βάρους. Περιέχει ένα οπλοστάσιο πολύτιμων ενζύμων που ρυθμίζουν τις πεπτικές διεργασίες, βελτιώνουν το μεταβολισμό, ομαλοποιούν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, καταστέλλουν την πείνα, διεγείρουν την αποτοξίνωση του οργανισμού, μειώνουν τα υποδόρια επίπεδα νερού, διευκολύνουν την καύση του αποθηκευμένου λίπους και επιταχύνουν την απώλεια βάρους.

Chicory

Το ραδίκι είναι ένα πρόσφατα κάπως ξεχασμένο φυλλώδες λαχανικό (παρόμοιο στην εμφάνιση με το κινέζικο λάχανο ή το μαρούλι). με πολύτιμες διατροφικές, φαρμακευτικές και αδυνατιστικές ιδιότητες. Τα φύλλα κιχωρίου χρησιμοποιούνται φρέσκα ως προσθήκη σε πιάτα και σνακ, ενώ η ρίζα κιχωρίου είναι φυτική πρώτη ύλη, η οποία διατίθεται συνήθως σε θρυμματισμένη και αποξηραμένη μορφή.

Το ραδίκι περιέχει μεγάλες ποσότητες πολύτιμων συστατικών για τον οργανισμό μας, όπως φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, φλαβονοειδή και μια πλούσια δεξαμενή βιταμινών και μετάλλων. Έχει ευεργετική επίδραση στο πεπτικό σύστημα και το συκώτι, βοηθά στο μεταβολισμό των λιπών, διεγείρει την παραγωγή πεπτικών χυμών, ρυθμίζει τις κινήσεις του εντέρου, εξουδετερώνει τη δυσκοιλιότητα και τον μετεωρισμό. Ομαλοποιεί τα επίπεδα σακχάρου και χοληστερόλης στο αίμα, βελτιώνει το μεταβολισμό, καθαρίζει το σώμα από τις τοξίνες.

Λευκή μουριά

Η λευκή μουριά είναι ένα πολύ γνωστό βότανο για τα άτομα που παλεύουν με προβλήματα που σχετίζονται με τον διαβήτη: διαβήτη, αντίσταση στην ινσουλίνη και προδιαβήτη. Η τακτική χρήση του φέρνει καλά αποτελέσματα στη ρύθμιση του μεταβολισμού των υδατανθράκων στο σώμα. Η λευκή μουριά αυξάνει την ευαισθησία των κυττάρων και των ιστών στην ινσουλίνη, επιβραδύνει την πέψη των υδατανθράκων στο λεπτό έντερο, μειώνοντας έτσι τον ρυθμό απελευθέρωσής τους στην κυκλοφορία του αίματος και εξουδετερώνει τις ταχείες αυξήσεις των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα.

Με την ομαλοποίηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, η λευκή μουριά βοηθά επίσης στην απώλεια βάρους – επειδή ο σταθερός μεταβολισμός των υδατανθράκων στο σώμα σημαίνει καλύτερο έλεγχο της όρεξης, μειωμένες κρίσεις πείνας και λιγότερες λιγούρες για γλυκά.

Καφές

Ο καφές, παρόλο που δεν θα μας απαλλάξει από μόνος του από τα περιττά κιλά, μπορεί να αποτελέσει πολύτιμο βοήθημα για την απώλεια βάρους. Περιέχει καφεΐνη, η οποία επιταχύνει το μεταβολισμό και βοηθά στην ταχύτερη καύση θερμίδων. Επιπλέον, χάρη στις διουρητικές του ιδιότητες, βοηθάει στην αποβολή των τοξινών και της περίσσειας νερού από το σώμα, καταπολεμώντας την κυτταρίτιδα και το πρήξιμο.

Ελέγξτε: Κατάταξη των χαπιών αδυνατίσματος

Η καθαριστική δύναμη των βοτάνων και των φυκιών!

 κοκτέιλ σπιρουλίνας

Υποτονικότητα, έλλειψη ενέργειας, δυσκοιλιότητα και άλλα πεπτικά ενοχλήματα, αργός μεταβολισμός, κακουχία, τάση για αύξηση του σωματικού βάρους, πονοκέφαλοι, πόνοι και δυσφορία.βάρος, πονοκέφαλοι, αδυναμία – όλα συμπτώματα συσσώρευσης τοξινών στο σώμα που δεν μπορεί να τις απομακρύνει.

Αν θέλουμε να αρχίσουμε να χάνουμε βάρος σταθερά, θα πρέπει να φροντίζουμε να καθαρίζουμε τακτικά τον οργανισμό μας από τις βλαβερές ουσίες που παρέχονται, μεταξύ άλλων, από ανθυγιεινά τρόφιμα και διεγερτικά. Σε ένα σώμα χωρίς τοξίνες, ο μεταβολισμός είναι ταχύτερος και τα όργανα λειτουργούν πιο αποτελεσματικά, γεγονός που διευκολύνει την απώλεια βάρους.

Προκειμένου να αποτοξινωθεί ο οργανισμός και να επιταχυνθεί η διαδικασία απώλειας βάρους, αξίζει, πρώτα απ’ όλα, να υιοθετήσετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής (μείωση διεγερτικά, εισαγωγή σωματικής δραστηριότητας και ισορροπημένης, ορθολογικής διατροφής, αποφυγή επαφής με μολυσμένο περιβάλλον). Η χρήση των κατάλληλων βοτάνων και φυκιών μπορεί επίσης να αποτελέσει μεγάλη υποστήριξη.

Δύο από τα πιο γνωστά και εκτιμώμενα φύκια – η χλωρέλλα και η σπιρουλίνα- είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτα εδώ. Παρουσιάζουν υψηλή δραστηριότητα στην κινητοποίηση του οργανισμού για την αποβολή των τοξινών. Τα αφεψήματα από φαρμακευτικά φυτά όπως η πικραλίδα, η σημύδα, η τσουκνίδα, η τρίχρωμη βιολέτα, το καθαρτικό, το χρυσόβεργα, το γαϊδουράγκαθο και το πράσινο τσάι μπορούν επίσης να βοηθήσουν.

Αν προτιμάτε πιο γρήγορες και βολικές λύσεις που δεν απαιτούν την παρασκευή αφεψημάτων ή την προετοιμασία φυτικών αφεψημάτων για κατανάλωση, αξίζει να φτάσετε σε ένα έτοιμο παρασκεύασμα που υποστηρίζει τον λεπτομερή καθαρισμό και την αποξίνιση του οργανισμού, ενώ ταυτόχρονα υποστηρίζει το αδυνάτισμα του σώματος. Spirulin Plus. Συνδυάζει την αποτοξινωτική δύναμη των φυκιών και των βοτάνων και περιέχει μεταξύ άλλων σπιρουλίνα, χλωρέλλα, πικραλίδα και πράσινο τσάι.

Smoothies μπλέντερ λαχανικών ένα σωσίβιο απώλειας βάρους

Αν κάνουμε τα ροφήματα λαχανικών ένα από τα γεύματα της ημέρας (π.χ. δεύτερο πρωινό ή απογευματινό τσάι) σε βάρος των παχυντικών σνακ ή του γρήγορου φαγητού, επιταχύνουμε τη διαδικασία εξάλειψης του περιττού βάρους. Τέτοια ροφήματα από λαχανικά έχουν εξαιρετική επίδραση στο μεταβολισμό, υποστηρίζουν την αποτοξίνωση του οργανισμού, μας δίνουν μια δόση ενέργειας και μια σημαντική ένεση βιταμινών και μετάλλων. Επιπλέον, είναι χορταστικά και υποστηρίζουν την καταπολέμηση του τσιμπολογήματος, επιτρέποντάς μας να ξεπεράσουμε ένα μεγάλο γεύμα χωρίς να νιώθουμε πείνα.

Προσπαθήστε να πίνετε περίπου δύο ποτήρια smoothie από επιλεγμένα λαχανικά κάθε μέρα. Τέτοια παρασκευάσματα μπλέντερ είναι κατάλληλα για να περιλαμβάνουν:

  • ντομάτες,
  • πιπεριές
  • παντζάρια,
  • σέλινο,
  • σπανάκι,
  • αγγούρια,
  • kale,
  • καρότα,
  • μαϊντανός,
  • παστινάκια,
  • κολοκυθάκια,
  • kohlrabi,
  • ραπανάκια,
  • λάχανο.

Μπορούμε επίσης να εμπλουτίσουμε τα smoothies με φρούτα, σπόρους και δημητριακά, ξηρούς καρπούς, πίτουρα, δημητριακά, μαγειρεμένο χοντρό πλιγούρι, μαγειρεμένα όσπρια (π.χ. φασόλια, φακές, ρεβίθια, μπιζέλια), μπαχαρικά και βότανα.

Ανανάδες, πορτοκάλια, γκρέιπφρουτ, λεμόνια, μανταρίνια… δηλαδή φρούτα που αδυνατίζουν.

 Φρούτα, μαζί με ένα ποτήρι χυμό

Η συχνή κατανάλωση ανανά και εσπεριδοειδών είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χάσετε βάρος με φυσικό τρόπο. Τόσο ο ανανάς όσο και τα εσπεριδοειδή περιέχουν πολλές φυτικές ίνες, οι οποίες είναι γνωστό ότι αποτελούν έναν πολύ σημαντικό κρίκο στη διαδικασία απώλειας βάρους.

Επιπλέον, ο ανανάς περιέχει ένα ένζυμο που ονομάζεται βρομελίνη, το οποίο διεγείρει τις πεπτικές διεργασίες, βελτιώνει το μεταβολισμό, βοηθά στη διάσπαση των λιπών και των αμύλων και αποτρέπει την αύξηση του σωματικού βάρους. Και τα γκρέιπφρουτ, τα λεμόνια, τα λάιμ, τα πορτοκάλια και τα μανταρίνια είναι πλούσια σε φλαβονοειδή, φυτικές ίνες και οργανικά οξέα. Επιταχύνουν το μεταβολισμό, εμποδίζουν την κατακράτηση νερού στο σώμα, βελτιώνουν την πέψη των υδατανθράκων και αναστέλλουν την αποθήκευση λίπους.

Φυσικά συμπληρώματα για την απώλεια βάρους

Οι περισσότεροι από εμάς καταφεύγουμε σε συμπληρώματα απώλειας βάρους όταν στοχεύουμε στη μείωση του λίπους και την απώλεια βάρους. Αποτελούν σπουδαία υποστήριξη, ιδίως εάν το συγκεκριμένο προϊόν είναι πολυλειτουργικό, δηλαδή εκπληρώνει πολλαπλές εργασίες ταυτόχρονα: μειώνει την όρεξη, επιταχύνει τον μεταβολισμό, αναστέλλει την απορρόφηση των λιπών από την τροφή, ρυθμίζει τον μεταβολισμό των λιπών και των υδατανθράκων, αποτρέπει την περαιτέρω αποθήκευση λίπους. Είναι καλό αν, ταυτόχρονα, μας προσθέτει ενέργεια και ζωντάνια, διευκολύνοντάς μας να ακολουθήσουμε τα προπονητικά μας σχέδια και γενικά να έχουμε έναν πιο δραστήριο τρόπο ζωής.

Οι ιδιότητες αυτές καταδεικνύονται από δισκία αδυνατίσματος πολλαπλών συστατικών που περιέχουν εκχυλίσματα από επιλεγμένα φαρμακευτικά φυτά σε κατάλληλα υψηλές δόσεις. Ορισμένες από τις πιο αναγνωρισμένες και αποτελεσματικές φυσικές ουσίες με ιδιότητες απώλειας βάρους περιλαμβάνουν:

  • εκχύλισμα νεραντζιού(synephrine),
  • garcinia cambogia,
  • φορσκολίνη,
  • χρώμιο,
  • πιπερίνη,
  • βερβερίνη,
  • καψαϊκίνη,
  • πράσινος καφές,
  • πράσινο τσάι,
  • CLA οξύ,
  • Λάδι MCT,
  • guarana.

Ελέγξτε: Συμπληρώματα για απώλεια βάρους – Κατάταξη

Category: Αδυνάτισμα

Article by: admin