Depositphotos 330415710 S

Πώς να καθαρίσετε το σώμα σας από τα παράσιτα – μάθετε αποδεδειγμένους φυσικούς τρόπους!

Διατροφικά λάθη και διάφοροι περιβαλλοντικοί παράγοντες μπορούν να ανοίξουν το δρόμο στα παράσιτα να μολύνουν το σώμα μας. Συμπτώματα όπως ο οξύς κοιλιακός πόνος, δυσάρεστα εντερικά παράπονα, επίμονοι πονοκέφαλοι ή μείωση της ανοσίας και περιβόητη έλλειψη ενέργειας μπορεί να αποτελούν ένδειξη ότι η εσωτερική ισορροπία του σώματός μας έχει διαταραχθεί και έχουν εμφανιστεί ανεπιθύμητοι επισκέπτες με τη μορφή παρασίτων.ότι η εσωτερική ισορροπία του οργανισμού έχει διαταραχθεί και ανεπιθύμητοι επισκέπτες με τη μορφή πρωτόζωων και άλλων παθογόνων μικροοργανισμών έχουν εισέλθει στο σώμα. Μια καλά μελετημένη και με συνέπεια εκτελούμενη θεραπεία καθαρισμού μπορεί να αποτελέσει το κλειδί για την απελευθέρωση από τα παράσιτα και την αποκατάσταση της ομοιόστασης στο σώμα μας, τη βελτίωση της λειτουργίας των οργάνων και της ευεξίας. Ποιοι είναι οι πιο αποτελεσματικοί φυσικοί τρόποι για τον καθαρισμό του σώματος από τα παράσιτα;

Τύποι ανθρώπινων παρασίτων

 Γαστρεντερικά παράσιτα

Τα παράσιτα είναι οργανισμοί που ζουν και τρέφονται εις βάρος ενός άλλου οργανισμού, προκαλώντας όλο και περισσότερες καταστροφές στο σώμα με την πάροδο του χρόνου. Υπάρχουν αρκετές εκατοντάδες είδη παρασίτων που μπορούν να κατοικήσουν στο ανθρώπινο σώμα, και σε αυτά περιλαμβάνονται τόσο παράσιτα που ζουν εξωτερικά (στο δέρμα) όσο και μέσα στο σώμα μας.

Η πρώτη ομάδα περιλαμβάνει τις ψείρες, την ψώρα, καθώς και τα κουνούπια και τα τσιμπούρια, ενώ η δεύτερη ομάδα περιλαμβάνει μια ολόκληρη σειρά από παράσιτα του πεπτικού συστήματος, συμπεριλαμβανομένων των νηματωδών και των πρωτόζωων. Τα εσωτερικά παράσιτα μπορεί επίσης να βρίσκονται στην αναπνευστική οδό, στον εγκέφαλο, στο συκώτι και στο αίμα. Οι παρασιτικές λοιμώξεις προσβάλλουν συνηθέστερα τον γαστρεντερικό σωλήνα.

Τα γαστρεντερικά παράσιτα αποτελούν ένα κοινό πρόβλημα υγείας στη σύγχρονη κοινωνία. Υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 2 δισεκατομμύρια άνθρωποι στη Γη μπορεί να έχουν μολυνθεί από εντερικά παράσιτα. Σε πολλές περιπτώσεις, η παρουσία παρασίτων στον οργανισμό περνά απαρατήρητη ή υποτιμάται. Εν τω μεταξύ, οποιαδήποτε παρασιτική λοίμωξη μπορεί να εξελιχθεί προς μια επικίνδυνη κατεύθυνση, οδηγώντας σε σοβαρές συνέπειες για την υγεία.

Υπάρχουν αρκετές εκατοντάδες είδη παρασίτων που μπορούν να κατοικήσουν στο ανθρώπινο σώμα. Τα πιο συνηθισμένα από αυτά είναι τα εξής:

  • Οι νηματώδεις (στρογγυλοσκώληκες) και οι πλατύσκοι – μία από τις πιο κοινές μορφές παρασίτων που υπάρχουν στο ανθρώπινο πεπτικό σύστημα. Στους στρογγυλοσκώληκες περιλαμβάνονται οι σκουληκοειδείς, οι τριχινέλες, οι τριχομονάδες, οι αγκυλοσκώληκες και οι ανθρώπινοι στρογγυλοσκώληκες. Οι πλατύσκοι περιλαμβάνουν τους ταινιοσκώληκες, τα φλύκταινα και τους σπειροειδείς σκουλήκιες. Εγκαθίστανται στο έντερο, προκαλώντας μια σειρά από επίμονα συμπτώματα, όπως κοιλιακό άλγος, πεπτικές διαταραχές, διαταραχή της κίνησης του εντέρου και μειωμένη απορρόφηση θρεπτικών συστατικών.
  • Πρωτόζωα – μονοκύτταροι οργανισμοί που μπορούν να κατοικήσουν σχεδόν σε οποιοδήποτε μέρος του πεπτικού συστήματος (εκτός από το στομάχι). Τα πιο συνηθισμένα πρωτόζωα είναι το Giardia lamblia (που προκαλεί γκιαρδίαση, ή λαμπρίαση) και η Entamoeba histolytica (που προκαλεί αμοιβάδωση). Η παρουσία τους στον οργανισμό μπορεί να οδηγήσει σε συμπτώματα όπως διάρροια, ναυτία, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, εμετό, κοιλιακό άλγος, πυρετό, απώλεια βάρους και αδυναμία.
  • Candida μύκητες – αν και συνήθως δεν είναι παράσιτα, ο υπερβολικός πολλαπλασιασμός τους στον πεπτικό σωλήνα μπορεί να οδηγήσει σε μια κατάσταση γνωστή ως εντερική καντιντίαση. Αυτό εκδηλώνεται, μεταξύ άλλων, με κοιλιακό πόνο, φούσκωμα και ακόμη και δερματικά προβλήματα.

Αιτίες των παρασίτων στο σώμα. Πώς μολυνόμαστε από παράσιτα;

Μια παρασιτική λοίμωξη μπορεί να εμφανιστεί σε πολλές διαφορετικές περιπτώσεις. Μερικές φορές ακόμη και φαινομενικά ασήμαντες καταστάσεις μπορεί να είναι επικίνδυνες. Πολλοί άνθρωποι, για παράδειγμα, τρώνε άπλυτα φρούτα και λαχανικά και μπορεί να υπάρχουν αυγά παρασίτων. Το κρέας από μη αξιόπιστες πηγές μπορεί επίσης να είναι επικίνδυνο.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο τα ανεπεξέργαστα ή μη επιθεωρημένα τρόφιμα που ενέχουν κίνδυνο. Η κακή υγιεινή δεν είναι ασυνήθιστη. Μπορούμε επίσης να μολυνθούμε σε πολλές καθημερινές καταστάσεις, για παράδειγμα κάνοντας μπάνιο σε μολυσμένα νερά ή δουλεύοντας στον κήπο χωρίς προστατευτικά γάντια.

Από πού προέρχονται τα παράσιτα; Οι πιο συνηθισμένες οδοί μόλυνσης είναι:

  • η κατανάλωση ωμού ή ατελώς μαγειρεμένου κρέατος και ψαριού,
  • κατανάλωση μη πλυμένων ή ακατάλληλα πλυμένων λαχανικών και φρούτων,
  • η κατανάλωση μολυσμένου νερού, ιδίως από φυσικές πηγές,
  • επαφή με μολυσμένα ζώα, ιδίως χωρίς επαρκή προστατευτικό εξοπλισμό,
  • μη τήρηση της προσωπικής υγιεινής, συμπεριλαμβανομένου του ανεπαρκούς ή υπερβολικού πλυσίματος των χεριών,
  • κατανάλωση μπαγιάτικων ή ληγμένων τροφίμων,
  • κολύμβηση σε μολυσμένες λίμνες, ποτάμια ή πισίνες,
  • επαφή με χώμα ή άμμο που περιέχει αυγά παρασίτων,
  • έλλειψη σωστής υγιεινής μετά την αφόδευση,
  • κατανάλωση ωμών ή ατελώς μαγειρεμένων αυγών,
  • στενή επαφή με άτομα που έχουν μολυνθεί από παράσιτα,
  • ανεπαρκής οικιακή υγιεινή, συμπεριλαμβανομένων των βρώμικων επιφανειών της κουζίνας.

Η εξάλειψη αυτών των παραγόντων θα μας επιτρέψει να προστατευτούμε καλύτερα από τις παρασιτικές λοιμώξεις.

Συμπτώματα των παρασίτων στο σώμα μας

Τα παράσιτα έχουν πολύ αρνητικό αντίκτυπο στην υγεία μας, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας του πεπτικού και του ανοσοποιητικού συστήματος. Μερικές φορές οδηγούν σε σοβαρές επιπλοκές. Η μόλυνση από παράσιτα λαμβάνει χώρα συνήθως με την παρουσία μιας σειράς ενοχλητικών συμπτωμάτων.

Η ιδιαιτερότητα αυτών των συμπτωμάτων εξαρτάται από τον τύπο του παρασίτου με τον οποίο έχουμε μολυνθεί. Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα της μόλυνσης από παράσιτα είναι:

  • κοιλιακό άλγος,
  • ναυτία, εμετός,
  • διάρροια,
  • αλλαγή στις κινήσεις του εντέρου, αλλαγή στην εμφάνιση των κοπράνων,
  • δυσκοιλιότητα,
  • μετεωρισμός, αέρια,
  • απώλεια βάρους,
  • χρόνια κόπωση,
  • μυϊκοί και αρθρικοί πόνοι,
  • διαταραχές του ύπνου,
  • αλλαγή της όρεξης (π.χ. υπερβολική όρεξη ή έλλειψη όρεξης),
  • αναιμία,
  • δερματικά εξανθήματα,
  • ψυχικές διαταραχές, ευερεθιστότητα, καταθλιπτικές διαταραχές,
  • μειωμένη ανοσία,
  • πονοκέφαλοι.

Ποια μέτρα αξίζει να λάβουμε για να καθαρίσουμε το σώμα από τους απρόσκλητους επισκέπτες, να απαλλαγούμε από τα οξυμένα συμπτώματα και να αποκαταστήσουμε την αρμονία στο σώμα μας;

Πώς να καθαρίσετε το σώμα από τα παράσιτα με βότανα; Ποια βότανα να επιλέξετε για τα παράσιτα;

 Φρέσκο και αποξηραμένο φασκόμηλο

Υπάρχει ένα ευρύ φάσμα φαρμακευτικών και φυσικών θεραπειών που βοηθούν στην καταπολέμηση των παρασίτων. Στην τελευταία ομάδα, οι φυτικές πρώτες ύλες αποτελούν σημαντικό μέρος. Ωστόσο, τα τσάγια και τα βότανα για τα παράσιτα πρέπει να χρησιμοποιούνται τακτικά (συνήθως 1 έως 3 φορές την ημέρα) και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για να δώσουν καλά αποτελέσματα.

Αν θέλετε να καταπολεμήσετε μια μόλυνση από παράσιτα με βότανα, αξίζει να αναζητήσετε συστατικά όπως:

  • καρπός μάραθου – έχει ισχυρή αντιβακτηριακή και αντιπαρασιτική δράση, καταπολεμά τον κοιλιακό πόνο, τους κολικούς, τις καούρες, τους μετεωρισμούς, τα αέρια και συμβάλλει στον εντερικό καθαρισμό,
  • ρίζα Ομάν – είναι γνωστή εδώ και πολύ καιρό ως φάρμακο για κοιλιακές κράμπες και πεπτικά ενοχλήματα, καταστρέφει τα παράσιτα του πεπτικού συστήματος, όπως το στρογγυλό σκουλήκι, το σκουλήκι της ταινίας, το σκουλήκι της καρφίτσας, την τριχομονάδα,
  • Φασκόμηλο – έχει ισχυρές αντιπαρασιτικές, αντιβακτηριακές και απολυμαντικές ιδιότητεςΒοηθά στην εξάλειψη των παρασίτων που ζουν στο πεπτικό σύστημα, στο αναπνευστικό σύστημα, στο κυκλοφορικό σύστημα και στο δέρμα,
  • φύλλο καρυδιάς – υποστηρίζει το πεπτικό σύστημα, ανακουφίζει από τη διάρροια, προστατεύει τον εντερικό βλεννογόνο, έχει αντιπαρασιτική, αντιφλεγμονώδη και αντιμικροβιακή δράση,
  • βότανο θυμαριού – έχει ισχυρή αντισηπτική, αντιβακτηριακή, αντιφλεγμονώδη και αντιπαρασιτική δράση, βοηθά στη ρύθμιση της πέψης, καταπολεμά τα αέρια, τον μετεωρισμό και τον κοιλιακό πόνο.

Άλλα αποτελεσματικά βότανα για τα παράσιτα περιλαμβάνουν: σκόρδο, άνθος βερτισιλλίου, βότανο αχιλλέα, ρίζα βαλεριάνας, βότανο αιμοβόρου ρίζας, βότανο θυμαριού άμμου.

Πώς να αφαιρέσετε τα παράσιτα από το σώμα – χυμός ξινολάχανου

 Χυμός ξινολάχανου και ξινολάχανου

Ο χυμός ξινολάχανου υποστηρίζει την καταπολέμηση των παρασίτων με δύο τρόπους. Πρώτον, είναι πλούσιο σε ζωντανές καλλιέργειες προβιοτικών βακτηρίων, τα οποία δημιουργούν μια υγιή εντερική χλωρίδα και δυσκολεύουν τους επιβλαβείς μικροοργανισμούς και τα παράσιτα να αναπτυχθούν και να αποικίσουν τον πεπτικό σωλήνα.

Δεύτερον, ο χυμός λάχανου δημιουργεί ένα όξινο περιβάλλον στο πεπτικό σύστημα που είναι δυσμενές για τα παράσιτα. Ο χυμός πρέπει να καταναλώνεται το πρωί με άδειο στομάχι και μετά το δείπνο σε δόση περίπου 100 ml.

Πώς να απαλλαγείτε αποτελεσματικά από τα παράσιτα, πώς να αποπαρασιτώσετε το σώμα – σπόροι κολοκύθας

Η τακτική κατανάλωση σπόρων κολοκύθας (περίπου 30 γρ. την ημέρα) σε κατάλληλες δόσεις είναι μια αποτελεσματική μέθοδος καθαρισμού του οργανισμού από τα παράσιτα και τους παθογόνους μύκητες. Οι κολοκυθόσποροι περιέχουν κουκουρμπιτακίνη, η οποία βλάπτει το νευρικό σύστημα των παρασίτων, αναστέλλει την περαιτέρω ανάπτυξη και ανάπτυξή τους και διευκολύνει την απομάκρυνσή τους από το σώμα μας.

Πώς να καθαρίσετε το σώμα από τα παράσιτα – λάδι αψιθιάς και λάδι ρίγανης

Η αψιθιά και το έλαιο ρίγανης είναι μια γνωστή και εκτιμημένη μέθοδος για τον καθαρισμό του σώματος από τα παράσιτα. Το έλαιο αψιθιάς περιέχει μια χημική ένωση που ονομάζεται θουγιόνη, η οποία είναι γνωστή για τις αντιπαρασιτικές της ιδιότητες. Η θουγιόνη δρα στο νευρικό σύστημα των παρασίτων, οδηγώντας στο θάνατο και την αποβολή τους από το σώμα.

Το έλαιο ρίγανης είναι πλούσιο σε karwakrol και tymol, τα οποία παρουσιάζουν ισχυρές αντιπαρασιτικές και αντιμυκητιασικές ιδιότητες και επιταχύνουν την αποτοξίνωση του οργανισμού.

Τα έλαια αυτά καθαρίζουν επίσης το αίμα και τη λέμφο, διεγείρουν τις πεπτικές διεργασίες και βοηθούν στην αποτοξίνωση του ήπατος.

Πώς να καθαρίσετε το σώμα από τις τοξίνες και τα παράσιτα – ποτό με τζίντζερ και κουρκουμά

 Ποτό κουρκουμά και τζίντζερ, μαζί με φρέσκο και σκόνη κουρκουμά

Ρίξτε βραστό νερό πάνω από ένα κομμάτι τριμμένο φρέσκο ρίζωμα τζίντζερ και ρίζα κουρκουμά, περιμένετε να εμποτιστεί και να κρυώσει, σουρώστε, προσθέστε λίγο χυμό λεμονιού και πιείτε – πρόκειται για μια γνωστή συνταγή που βοηθάει κατά των παρασίτων καθώς και κατά των μυκήτων και των τοξινών που συσσωρεύονται στο σώμα.

Τόσο ο κουρκουμάς όσο και το τζίντζερ έχουν ισχυρή αντιφλεγμονώδη, αντι-ιική, αντιμυκητιασική, αντιβακτηριακή και αντιπαρασιτική δράση. Διεγείρουν επίσης την αποτοξίνωση του ήπατος.

Καθαρίστε το σώμα σας από τις τοξίνες και τα παράσιτα με ένα έτοιμο παρασκεύασμα!

Αν δεν έχουμε χρόνο να χρησιμοποιήσουμε φυσικές φόρμουλες, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμα παρασκευάσματα που βοηθούν στον καθαρισμό του οργανισμού από παράσιτα και τοξίνες, όπως το εντατικό Detoxyn με πολλά συστατικά.

Αυτό που αξίζει να προσθέσουμε, αν θέλουμε να ελαχιστοποιήσουμε τον κίνδυνο περαιτέρω παρασιτικών λοιμώξεων και να μειώσουμε την ποσότητα των τοξινών που συσσωρεύονται στο σώμα μας, αξίζει να ποντάρουμε σε μια υγιεινή διατροφή. Να θυμάστε ότι τα λιπαρά και αλμυρά τρόφιμα, καθώς και το γρήγορο φαγητό, τα γλυκά και όλα τα ιδιαίτερα επεξεργασμένα προϊόντα προωθούν την ανάπτυξη των παρασίτων στο σώμα.

Category: Υγεία

Article by: admin