Depositphotos 100717348 S

Πώς να αποκτήσετε ένα γρήγορο μαύρισμα – πώς να αποκτήσετε ένα όμορφο, μαυρισμένο μαύρισμα για μεγάλο χρονικό διάστημα;

Το μαυρισμένο δέρμα δείχνει ελκυστικό, ζωτικό και υγιές, γι’ αυτό και όταν έρχονται οι πρώτες ζεστές, ηλιόλουστες μέρες του καλοκαιριού, μας αρέσει να φοράμε λιτά ρούχα και να πηγαίνουμε για ηλιοθεραπεία. Δυστυχώς, το μαύρισμα για πολλούς από εμάς δεν έρχεται εύκολα. Εκθέτουμε τους εαυτούς μας στον ήλιο κάθε μέρα και εξακολουθούμε να παραμένουμε χλωμοί. Ενώ οι άνθρωποι με σκουρόχρωμους τύπους δέρματος δεν έχουν να αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα (το δέρμα τους φαίνεται υπέροχο ακόμη και χωρίς μαύρισμα, και όταν βγαίνουν στον ήλιο, πιάνουν μαυρίζουν σε χρόνο μηδέν), οι ανοιχτόχρωμοι άνθρωποι πρέπει να δουλέψουν λίγο πιο σκληρά για να αποκτήσουν και να διατηρήσουν το μαύρισμά τους. Πώς μπορείτε να μαυρίσετε γρήγορα; Τι μπορείτε να κάνετε για να απολαμβάνετε ένα όμορφο μαύρισμα για μεγάλο χρονικό διάστημα;

Ηλιοθεραπεία – πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Depositphotos 200273926 S

Το μαύρισμα παράγεται από έντονο ηλιακό φως ή τεχνητή υπεριώδη ακτινοβολία παρόμοια με το φυσικό ηλιακό φως. Όταν εκτίθεται στον ήλιο ή σε ειδικές λάμπες που εκπέμπουν υπεριώδεις ακτίνες, η αμυντική αντίδραση του δέρματος είναι η αύξηση της παραγωγής μελανίνης (χρωστική ουσία υπεύθυνη για τον χρωματισμό του δέρματος). Χάρη στον μηχανισμό που περιλαμβάνει την αυξημένη έκκριση μελανίνης, οι υποδόριοι ιστοί μπορούν να προστατευθούν αποτελεσματικότερα από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου.

Το μαύρισμα παράγεται με δύο τρόπους. Υπό την επίδραση των ακτίνων UVA, η μελανίνη που προϋπήρχε στο δέρμα απελευθερώνεται και στη συνέχεια φτάνει στα επιδερμικά κύτταρα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ένα ελαφρύ σκούρο χρώμα στο δέρμα αμέσως μετά την ηλιοθεραπεία. Υπό την επίδραση των ακτίνων UVB, ωστόσο, σχηματίζονται νέα μελανοκύτταρα, τα οποία αρχίζουν να παράγουν εντατικά μελανίνη. Τα ήδη υπάρχοντα μελανοκύτταρα διεγείρονται επίσης να παράγουν μελανίνη. Η διαδικασία αυτή έχει ως αποτέλεσμα ένα έντονο μαύρισμα του δέρματος περίπου τρεις ημέρες μετά την ηλιοθεραπεία.

Είναι η ηλιοθεραπεία ευεργετική για την υγεία μας και την κατάσταση του δέρματός μας; Ναι και όχι. Από τη μία πλευρά, η πολύ έντονη και συχνή έκθεση στον ήλιο μπορεί να οδηγήσει σε έλλειψη νερού και ξηρότητα του δέρματος, καθώς και σε ερεθισμό του δέρματος, αποχρωματισμό, υπερμελάγχρωση και ηλιακό έγκαυμα.Από τη μία πλευρά, η πολύ έντονη και συχνή έκθεση στον ήλιο μπορεί να οδηγήσει σε έλλειψη νερού και ξηρότητα του δέρματος, καθώς και σε ερεθισμό του δέρματος, αποχρωματισμό, κηλίδες και απολέπιση, για να μην αναφέρουμε την πρόωρη γήρανση του δέρματος και τον αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του δέρματος.

Από την άλλη πλευρά, η ηλιοθεραπεία μπορεί να έχει πολλά οφέλη. Πρώτα απ’ όλα, ο ήλιος βελτιώνει την εμφάνιση του δέρματος (κάνοντάς το να φαίνεται πιο υγιές, καλύτερα θρεμμένο και φωτεινό) και χαρίζει στα μαλλιά μας περισσότερη λάμψη και ζωντάνια. Επίσης, διεγείρει την παραγωγή βιταμίνης D στον οργανισμό, η οποία είναι εξαιρετικά σημαντική για το ανοσοποιητικό σύστημα και την υγεία των οστών, έχει θετική επίδραση στη διάθεση, ανακουφίζει από τις διαταραχές των αρθρώσεων, βελτιώνει το μεταβολισμό, βοηθά στην καταπολέμηση των καταθλιπτικών καταστάσεων και ενισχύει την ενέργεια.

Δεδομένων των πλεονεκτημάτων και των μειονεκτημάτων της ηλιοθεραπείας, αξίζει τον κόπο να εκτεθείτε στον ήλιο; Σίγουρα ναι, αλλά πρέπει να γίνεται με σύνεση και μέτρο. Ενώ η υπερβολική έκθεση στον ήλιο είναι επιβλαβής, η σύντομη αλλά τακτική ηλιοθεραπεία (με ορισμένους κανόνες) είναι ενδεδειγμένη.

Πώς μπορώ να μαυρίσω γρήγορα χωρίς να βγω στον ήλιο; Είναι καλή ιδέα τα κρεβάτια μαυρίσματος και τα αυτομαυριστικά;

Στην προσπάθειά μας να αποκτήσουμε ένα δυνατό και γρήγορο μαύρισμα, πολλοί από εμάς επιλέγουν τις επισκέψεις στο σολάριουμ. Υπάρχουν αναμφίβολα πολλά πλεονεκτήματα στη χρήση ενός σολάριουμ, μεταξύ των οποίων είναι ένα ωραίο, έντονο, ομοιόμορφο μαύρισμα, η δυνατότητα ηλιοθεραπείας ανεξαρτήτως εποχής και καιρού, η δυνατότητα χαλάρωσης. της χρονιάς και του καιρού, η δυνατότητα χαλάρωσης και ξεκούρασης μετά από μια δύσκολη μέρα, η βελτίωση της κυκλοφορίας και της γενικής ευεξίας.

Ωστόσο, το μαύρισμα στο σολάριουμ έχει και σοβαρά μειονεκτήματα: ταχύτερη φωτογήρανση του δέρματος, τραχύ και ξηρό δέρμα, αυξημένα δερματολογικά προβλήματα, δημιουργία αποχρωματισμού, εγκαύματα στο δέρμα, κακές επιπτώσεις στα μάτια, αυξημένος κίνδυνος καρκίνου του δέρματος. Αν λοιπόν ήδη πρέπει να χρησιμοποιούμε το σολάριουμ, ας το κάνουμε σπάνια και με χαμηλή ένταση.

Το “μαύρισμα” με αυτομαυρίσεις δεν είναι επίσης ιδανικό. Τα κύρια μειονεκτήματα αυτών των καλλυντικών είναι: προβληματική εξάπλωση, ανομοιόμορφο μαύρισμα, πολύ έντονο, τεχνητό αποτέλεσμα, σχηματισμός λεκέδων στο δέρμα και τα ρούχα, παροδικότητα.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το μαύρισμα στη φύση, με το σωστό χρονικό διάστημα έκθεσης στις ακτίνες του ήλιου, είναι πολύ καλύτερη λύση από τη χρήση υποκατάστατων με τη μορφή λαμπτήρων μαυρίσματος ή αυτομαυρίσματος.

Πώς να μαυρίσετε γρήγορα στον ήλιο – προετοιμάστε πρώτα το δέρμα σας!

Όταν φτάνουν οι πρώτες ζεστές μέρες, θέλουμε να μαυρίσουμε γρήγορα τα πόδια, το στομάχι, το ντεκολτέ και τα χέρια μας για να δείχνουμε καλύτερα με ένα λιτό ντύσιμο. Καλό είναι να φροντίζετε καλά την επιδερμίδα σας ενόψει καλοκαιριού, ώστε να μπορεί να αντιδράσει καλύτερα στον ήλιο αργότερα. Πάνω απ’ όλα, είναι σημαντικό να εξασφαλίσετε ότι το δέρμα είναι σωστά ενυδατωμένο. Το καλά ενυδατωμένο δέρμα μαυρίζει γρηγορότερα από το αφυδατωμένο δέρμα.

Μια καθημερινή εφαρμογή ενυδατικής λοσιόν θα κάνει πολλά για το δέρμα σας. Είναι επίσης καλή ιδέα να κάνετε απολέπιση του δέρματος μία φορά κάθε λίγες ημέρες, η οποία είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, να βελτιώσετε το επίπεδο κυκλοφορίας του αίματος και την οξυγόνωση του δέρματος, καθώς και να επιτύχετε ένα πιο ανθεκτικό μαύρισμα αργότερα. Αν το δέρμα μας χρειάζεται θρέψη και ανάπλαση, μπορούμε επίσης να καταφύγουμε σε καλλυντικά έλαια, όπως το έλαιο αργκάν, το έλαιο τζοτζόμπα ή το αμυγδαλέλαιο.

Θυμηθείτε επίσης να εφαρμόζετε μια κρέμα με φίλτρο UV (SPF) πριν από κάθε συνεδρία ηλιοθεραπείας. Αυτά προστατεύουν το δέρμα από την υπερβολική ακτινοβολία και αναστέλλουν τη φωτογήρανση.

Ελέγξτε: EleveRenew – ένας ορός προσώπου που βοηθά να σταματήσει ο χρόνος

Πώς να αποκτήσετε ένα γρήγορο χάλκινο μαύρισμα – οικιακές μέθοδοι

Απλές συμβουλές και σπιτικές θεραπείες μπορούν να μας βοηθήσουν να επιταχύνουμε τη διαδικασία μαυρίσματος. Εδώ είναι αυτές:

  • κάντε ηλιοθεραπεία κοντά στο νερό (το νερό προσελκύει και αντανακλά τις ακτίνες του ήλιου), το να ξαπλώνετε στο νερό είναι επίσης ένας καλός τρόπος,
  • μαυρίστε εν κινήσει (π.χ. περπατώντας, παίζοντας μπιτς βόλεϊ), γεγονός που θα σας χαρίσει ένα ωραίο, φυσικό μαύρισμα, ομοιόμορφα κατανεμημένο σε όλο το σώμα,
  • για να “πιάσετε” καλύτερα τον ήλιο, τοποθετήστε τα πόδια ή τα χέρια σας έτσι ώστε να είναι κάθετα στις ακτίνες,
  • κάντε μασάζ με μια ενυδατική λοσιόν ή μια μικρή ποσότητα λοσιόν στο δέρμα σας πριν βγείτε στον ήλιο,
  • πριν βγείτε στον ήλιο, ψεκάστε το δέρμα σας με νερό,
  • πίνετε συχνά χυμό καρότου ή τρώτε καρότα πριν και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Πώς να αποκτήσετε ωραίο μαύρισμα – καλλυντικά που μπορούν να σας φανούν χρήσιμα

Depositphotos 202845106 S

Αν θέλετε να αποκτήσετε ένα χάλκινο μαύρισμα και ταυτόχρονα να βελτιώσετε την κατάσταση του δέρματός σας, τα ακόλουθα προϊόντα είναι χρήσιμα καλλυντικά με φωτιστική δράση, που βελτιώνουν σταδιακά το μαύρισμα και επιπλέον ενυδατώνουν και καταπραΰνουν. Τα ειδικά έλαια ψεκασμού είναι τα καλύτερα βοηθήματα μαυρίσματος. Βασίζονται σε φυτικά ή ορυκτά έλαια. Επιπλέον, είναι εμπλουτισμένα με ιριδίζοντα σωματίδια ή άλλα συστατικά που ευθύνονται για τις χάλκινες-χρυσές ανταύγειες.

Αφήνουν την επιδερμίδα βελούδινη, λαμπερή, λεία και ελαστική, που δείχνει λαμπερή και ελκυστική. Η λιπαρή υφή διατηρεί την επιδερμίδα ενυδατωμένη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, έτσι ώστε να απορροφά καλύτερα τον ήλιο και να μαυρίζει πιο εύκολα.

Το έλαιο καρότου μπορεί επίσης να αποδειχθεί εξαιρετικά χρήσιμο για την επίτευξη όμορφης, μαυρισμένης επιδερμίδας. Περιέχει πολύ υψηλή συγκέντρωση β-καροτίνης, η οποία αυξάνει τη δύναμη και την ταχύτητα του μαυρίσματος.

Πώς να επιταχύνετε το μαύρισμα και να διατηρήσετε ένα όμορφο χρώμα μαυρίσματος για μεγάλο χρονικό διάστημα με τη βοήθεια συμπληρωμάτων διατροφής;

Πολύτιμα για την προσαρμογή του δέρματος ώστε να απορροφά πιο γρήγορα τις ακτίνες του ήλιου και να αποκτά μια μπρονζέ απόχρωση, είναι τα συμπληρώματα διατροφής που περιέχουν β-καροτένιο. Διατίθενται τόσο ταμπλέτες με ένα συστατικό όσο και παρασκευάσματα με πολλά συστατικά που περιέχουν και άλλα ευεργετικά για το δέρμα στοιχεία.

Συμπληρώματα βιταμινών και μετάλλων που περιέχουν βιταμίνη C, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, χαλκό, ψευδάργυρο, κολλαγόνο, καθώς και εκχυλίσματα και έλαια, π.χ. εκχύλισμα τσουκνίδας ή αλογοουρά ή έλαιο νυχτολούλουδου ή καλέντουλας, θα βοηθήσουν επίσης στην εδραίωση του μαυρίσματος και γενικά στη βελτίωση της κατάστασης του δέρματος.

Πώς να αποκτήσετε γρήγορο μαύρισμα πριν πάτε διακοπές – μαύρισμα express με επιταχυντή μαυρίσματος

Πατέντα για ένα φυσικό μαύρισμα που εμφανίζεται δύο φορές πιο γρήγορα από πριν; Ένας καλός επιταχυντής μαυρίσματος, δηλαδή ένα καλλυντικό παρόμοιο με το αυτομαυριστικό αλλά χωρίς όλα τα μειονεκτήματά του.

Οι επιταχυντές μαυρίσματος, αν και δεν χρωματίζουν οι ίδιοι το δέρμα, ενεργοποιούν ορισμένα ένζυμα και διεγείρουν την παραγωγή μελανίνης, επηρεάζοντας έτσι έναν ταχύτερο ρυθμό μαυρίσματος κάτω από το φως του ήλιου. Μετά την εφαρμογή ενός επιταχυντή, το δέρμα αρχίζει να μαυρίζει μετά από μόλις 3-4 λεπτά έκθεσης στον ήλιο. Αυτό είναι ιδανικό ειδικά για όσους δυσκολεύονται πολύ και αργούν να μαυρίσουν και το δέρμα τους παραμένει χλωμό παρά τις συχνές επισκέψεις στον ήλιο.

Οι επιταχυντές μαυρίσματος δεν δρουν γρήγορα και δεν δημιουργούν τεχνητό ή ανομοιόμορφο αποτέλεσμα όπως τα αυτομαυριστικά. Επιπλέον, απλώνονται εύκολα και απορροφώνται γρήγορα.

Πώς να αποφύγετε το ηλιακό έγκαυμα – 5 συμβουλές

Depositphotos 11583416 S

Το μαύρισμα προσθέτει στην ελκυστικότητα της φιγούρας μας, αλλά από την άλλη πλευρά, ενέχει τον κίνδυνο επώδυνων και κόκκινων εγκαυμάτων. Πώς να τα αποφύγετε;

  • Λίγα λεπτά πριν βγείτε στον ήλιο, καλό είναι να εφαρμόζετε αντηλιακό SPF (επίσης, εφαρμόζετε καλλυντικά με φίλτρα κάθε φορά που βγαίνετε από το νερό).
  • Τις πρώτες μέρες του καλοκαιριού, καλό είναι να αποφεύγετε να βρίσκεστε για μεγάλα χρονικά διαστήματα στον ήλιο (το δέρμα σας δεν έχει συνηθίσει τον ήλιο) και να περιορίζεστε σε συνεδρίες λίγων λεπτών.
  • Καλό είναι να αποφεύγετε τον έντονο ήλιο μεταξύ 10 π.μ. και 3 μ.μ., όταν η ακτινοβολία είναι ισχυρότερη.
  • Είναι σημαντικό να δοσολογείτε κατάλληλα τον χρόνο έκθεσης στον ήλιο (μια μόνο συνεδρία ηλιοθεραπείας δεν πρέπει να διαρκεί περισσότερο από 30 λεπτά).

Τι άλλο αξίζει να έχετε κατά νου; Η έκθεση στον ήλιο αυξάνει τη θερμότητα του σώματος, γεγονός που οδηγεί σε αυξημένη εφίδρωση και αυξημένη απώλεια νερού από το σώμα. Επομένως, συνιστάται να έχετε πάντα μαζί σας ένα μπουκάλι μεταλλικό νερό όταν κάνετε ηλιοθεραπεία και να αναπληρώνετε τακτικά τα υγρά σας.

Category: Ομορφιά

Article by: admin