Depositphotos 376267158 S

Είναι η μαγιά υγιεινή – Βοηθάει η μαγιά στην ανοσία; Δείτε τα 12 οφέλη της κατανάλωσης μαγιάς!

Είναι η μαγιά υγιεινή; Λοιπόν, ναι. Για πολλά χρόνια φαινόταν να είναι απλώς ένα συστατικό που χρειαζόταν για το ψωμί και το κρασί, σήμερα αποκαλύπτει τις εκπληκτικές της ιδιότητες για την υγεία. Δεν είναι μόνο μια προσθήκη σε αρτοσκευάσματα και ποτά, αλλά και μια πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών που υποστηρίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα και ωφελούν το δέρμα, τα μαλλιά και τα νύχια. Η μαγιά βοηθά επίσης στη μείωση της κόπωσης και έχει μια σειρά από άλλα πολύτιμα οφέλη. Αξίζει να θυμάστε ότι η μαγιά είναι ένα πραγματικό ορυχείο βιταμινών Β, πρωτεϊνών, μετάλλων και ενζύμων. Η επίδρασή τους στην υγεία μας είναι μεγάλη και οι δυνατότητές τους εκπληκτικές. Διαβάστε το άρθρο και μάθετε για τις ιδιότητες της μαγιάς στην υγεία. Μάθετε πώς η ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και οι ευεργετικές επιδράσεις στον οργανισμό συμβαδίζουν με τη βελτίωση της κατάστασης του δέρματος και των μαλλιών.

Πίνακας περιεχομένων

Τι είναι η μαγιά;

Σε μια εποχή ευρείας αναζήτησης φυσικών ενισχυτών του ανοσοποιητικού συστήματος για την καλύτερη προστασία του οργανισμού από τους παθογόνους μικροοργανισμούς και τους επιβλαβείς παράγοντες του πολιτισμού, η μαγιά προσελκύει όλο και περισσότερη προσοχή.

Είναι η μαγιά υγιεινή και έχει σημαντική επίδραση στον οργανισμό; Είναι η μαγιά, την οποία μπορείτε να αγοράσετε σε κάθε παντοπωλείο, πραγματικά ένα ορυχείο πολύτιμων συστατικών για εμάς; Ναι, αλλά είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι και η συνηθισμένη μαγιά δεν στερείται των μειονεκτημάτων της. Πρώτα απ’ όλα, πρέπει να προετοιμαστεί σωστά για κατανάλωση, ώστε να είναι βιοδραστική και να βοηθήσει τον οργανισμό μας αντί να τον βλάψει.

Αν θέλουμε να καταναλώσουμε μαγιά για λόγους υγείας, πρέπει επίσης να προετοιμαστούμε για τη γεύση της, η οποία δεν είναι πολύ ευχάριστη. Εκτός αν χρησιμοποιούμε έτοιμα συμπληρώματα διατροφής που περιέχουν εκχυλίσματα μαγιάς. Αυτά δεν θα μας καταδικάσουν σε δυσάρεστες γευστικές αισθήσεις. Αλλά περισσότερα γι’ αυτό αργότερα.

Τι είναι η μαγιά; Είναι μονοκύτταροι οργανισμοί που περιλαμβάνονται στο βασίλειο των μυκήτων, στην οικογένεια των ζυμομυκήτων και στο γένος Saccharomyces. Υπάρχουν πολλά είδη ζύμης, αλλά στη βιομηχανία τροφίμων χρησιμοποιείται κυρίως το είδος Saccharomyces cerevisiae. Τα επιμέρους στελέχη του, συμπεριλαμβανομένων των ζυμών αρτοποιίας, μπύρας και κρασιού, χρησιμοποιούνται από τον άνθρωπο από την αρχαιότητα, είτε για την αρτοποιία είτε για την παραγωγή ποτών υψηλής ποιότητας.

Οι ζύμες είναι οργανισμοί που τρέφονται με απλά σάκχαρα και δισακχαρίτες, οδηγώνταςυπό αναερόβιες συνθήκες σε αλκοολική ζύμωση (τα σάκχαρα “τρώγονται” από τη ζύμη και μετατρέπονται σε αλκοόλη και διοξείδιο του άνθρακα).

Οι ζύμες στη φύση βρίσκονται σε όλο τον κόσμο, μεταξύ άλλων στο έδαφος, το νερό, τα λαχανικά, τα φρούτα, τα μανιτάρια, το σιλό, τα προϊόντα κρέατος και άλλα τρόφιμα. Τους αρέσει ένα ζεστό περιβάλλον με ελαφρώς όξινο ή ουδέτερο pH. Τα βιώσιμα κύτταρα της άγριας ζύμης μπορούν να παρατηρηθούν με τη μορφή ενός υπόλευκου ιζήματος, το οποίο μερικές φορές εμφανίζεται σε έντονα ώριμα φρούτα και λαχανικά. Οι ζύμες που ανήκουν σε άγρια είδη θεωρούνται επιβλαβείς και επιδεινώνουν την αλλοίωση των τροφίμων και των ποτών.

Για βιομηχανικούς σκοπούς, ιδίως για αρτοσκευάσματα, μπύρα και κρασί, οι ζύμες επιλέγονται κατάλληλα και καλλιεργούνται υπό ελεγχόμενες εργαστηριακές συνθήκες. Η μαγιά τροφίμων καλλιεργείται σε μεγάλες δεξαμενές ζύμωσης, όπου η μαγιά αναπτύσσεται και πολλαπλασιάζεται για να σχηματίσει κατάλληλες καλλιέργειες, οι οποίες στη συνέχεια χρησιμοποιούνται στην παραγωγή διαφόρων προϊόντων διατροφής.

Οι ζύμες που καλλιεργούνται με αυτόν τον τρόπο χρησιμοποιούνται στη συνέχεια ως εκκινητές στην παραγωγή τροφίμων. Η δραστηριότητά τους κατά τη ζύμωση επηρεάζει τη γεύση και άλλα χαρακτηριστικά του εκάστοτε προϊόντος (π.χ. το διοξείδιο του άνθρακα που παράγεται προσδίδει στα αρτοσκευάσματα υψηλό βαθμό αφράτειας).

Μαγιά αρτοποιού, μαγιά ζυθοποιού… Τύποι μαγιάς ανά εφαρμογή

 ξηρή μαγιά σε ένα πιάτο, φρέσκια μαγιά σε ένα πιάτο και προζύμι μαγιάς σε ένα μπολ.

Από άποψη εφαρμογής, διακρίνονται οι ακόλουθοι τύποι μαγιάς:

  • Ζύμη αρτοποιού (μαγιά αρτοποιού) – χρησιμοποιείται κυρίως για το ψήσιμο ψωμιού, ψωμιών, κέικ και παρόμοιων προϊόντων. Η κύρια λειτουργία τους είναι η ζύμωση των σακχάρων, η οποία οδηγεί στην παραγωγή διοξειδίου του άνθρακα, το φούσκωμα και την ανάπτυξη της ζύμης.
  • Ζύμη ζυθοποιίας (μαγιά μπύρας) – χρησιμοποιείται στη διαδικασία ζυθοποιίας. Κατά τη ζύμωση των σακχάρων που περιέχονται στη βύνη ή σε άλλες ουσίες δημητριακών, η μαγιά μπύρας τα μετατρέπει σε αλκοόλη και διοξείδιο του άνθρακα.
  • Μαγιά οίνου (μαγιά κρασιού) – μαγιά ειδικά σχεδιασμένη για τη ζύμωση του γλεύκους σταφυλιών από το οποίο παρασκευάζονται τα κρασιά. Τα σάκχαρα του γλεύκους μετατρέπονται σε αλκοόλη.
  • Μαγιάαποσταγματοποιού (Distillers ‘ yeast) – αυτός ο τύπος μαγιάς χρησιμοποιείται στην παραγωγή αποσταγμένων αλκοολούχων ποτών, όπως βότκα, ρούμι ή κονιάκ. Η κύρια λειτουργία τους είναι η μετατροπή των σακχάρων που περιέχονται στην πρώτη ύλη (π.χ. σιτηρά, φρούτα, πατάτες) σε αλκοόλη.
  • Μαγιά κεφίρ – χρησιμοποιείται για τη ζύμωση του γάλακτος στην παραγωγή κεφίρ. Μαζί με βακτήρια γαλακτικού οξέος, μετατρέπουν τη λακτόζη σε γαλακτικό οξύ.
  • Προβιοτική μαγιά – στελέχη μαγιάς που έχουν ευεργετική επίδραση στην υγεία του εντέρου και του πεπτικού συστήματος. Χρησιμοποιούνται ως συμπληρώματα διατροφής για τη βελτίωση της χλωρίδας του εντέρου.
  • Διατροφική (ανενεργή) μαγιά – αν και δεν είναι ενεργή με την έννοια της ζύμωσης, αποτελεί πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών όπως βιταμίνες Β, πρωτεΐνες, μέταλλα και αμινοξέα. Χρησιμοποιούνται κυρίως σε συμπληρώματα διατροφής.

Τύποι μαγιάς ανά μορφή

Όσον αφορά τη μορφή με την οποία εμφανίζονται, οι ζύμες μπορούν να συστηματοποιηθούν ως εξής:

  • Φρέσκια μαγιά – μαγιά με τη μορφή φρέσκου, μαλακού μπλοκ που περιέχει ζωντανές, ενεργές καλλιέργειες μαγιάς. Χρησιμοποιούνται συνηθέστερα για την αρτοποιία.
  • Ξηρή μαγιά – μαγιά που διατίθεται με τη μορφή νιφάδων ή κόκκων, η οποία σχηματίζεται με την αφαίρεση του νερού (έτσι είναι πιο ανθεκτική και ευκολότερη στην αποθήκευση από τη φρέσκια μαγιά). Απαιτούν ένα προζύμι για να ενεργοποιηθούν.
  • Στιγμιαία μαγιά (ξηρή ενεργή μαγιά) – αποξηραίνεται με ειδικό τρόπο για να γίνει πιο ενεργή και να ξεκινήσει αμέσως η διαδικασία ζύμωσης. Δεν απαιτείται προζύμι.

Ποια μαγιά να επιλέξετε για λόγους υγείας;

Η επιλογή της κατάλληλης μαγιάς για σκοπούς υγείας εξαρτάται κυρίως από τις ατομικές ανάγκες και τους στόχους υγείας. Εάν θέλετε να υποστηρίξετε την υγεία του εντέρου, αξίζει να εξετάσετε την προβιοτική μαγιά, η οποία περιέχει ευεργετικούς μικροοργανισμούς που υποστηρίζουν την εντερική μικροχλωρίδα.

Από την άλλη πλευρά, για όσους επιθυμούν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα και να χορτάσουν τον οργανισμό με πολύτιμα νουκλεοτίδια και θρεπτικά συστατικά, η διατροφική μαγιά που υπάρχει σε μορφή εκχυλίσματος σε διάφορα συμπληρώματα διατροφής θα είναι μια καλή επιλογή.

Ποιες βιταμίνες και μέταλλα περιέχει η μαγιά; Διατροφικές αξίες της μαγιάς

Η μαγιά περιέχει ένα πλούσιο φάσμα ενώσεων που είναι σημαντικές για τη λειτουργία του ανθρώπινου σώματος, την ανοσία και τη διαδικασία ανανέωσης των ιστών. Ένα από αυτά είναι τα νουκλεοτίδια, δηλαδή τα σωματίδια που είναι απαραίτητα για την κατασκευή, μεταξύ άλλων, των ενζύμων DNA, RNA, τα οποία εμπλέκονται σε όλες τις κυτταρικές δραστηριότητες. Χάρη σε αυτά, η μαγιά υποστηρίζει εντατικά τις λειτουργίες του ανοσοποιητικού συστήματος και συμβάλλει στη βελτίωση των αναγεννητικών διεργασιών στο σώμα. Τα νουκλεοτίδια που περιέχονται στη μαγιά διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη σύνθεση πρωτεϊνών, στη μετάδοση ορμονικών ερεθισμάτων και στη μεταφορά ενέργειας και, ως εκ τούτου, έχουν θετική επίδραση στη συνολική κατάσταση του οργανισμού.

Η μαγιά περιέχει επίσης μια ολόκληρη σειρά από βιταμίνες και μέταλλα. Περιέχει επίσης ένα ευρύ φάσμα αμινοξέων, πρωτεϊνών, ενζύμων και β-γλυκανών που διεγείρουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

Θρεπτικά συστατικά που υπάρχουν στη μαγιά:

  • Βιταμίνες Β: B1, B2, B3, B5 (παντοθενικό οξύ), B6, βιοτίνη, φολικό οξύ, B12,
  • βιταμίνη Ε,
  • χολίνη,
  • ανόργανα άλατα: ψευδάργυρος, σίδηρος, μαγνήσιο, φώσφορος, ιώδιο, κάλιο, ασβέστιο, σελήνιο, χαλκός, χρώμιο, μαγγάνιο,
  • αμινοξέα: λυσίνη, βαλίνη, λευκίνη, ισολευκίνη, αργινίνη, τρυπτοφάνη, μεθειονίνη, θρεονίνη,
  • πρωτεΐνες,
  • πεπτίδια,
  • γλουταθειόνη,
  • ακόρεστα λιπαρά οξέα,
  • σεληνομεθειονίνη,
  • ινοσιτόλη,
  • β-γλυκάνες.

Είναι η μαγιά υγιεινή; Οι ιδιότητες της μαγιάς για την υγεία

Γνωστή εδώ και αιώνες, η μαγιά παίζει σημαντικό ρόλο όχι μόνο στις διαδικασίες ψησίματος ή ζύμωσης, αλλά και στη διατήρηση της καλής υγείας. Αυτοί οι δυσδιάκριτοι μικροοργανισμοί μπορούν να μας εκπλήξουν με τις ιδιότητες που προάγουν την υγεία τους. Από την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος έως την υποστήριξη του υγιούς δέρματος και του πεπτικού συστήματος, η μαγιά γίνεται όλο και περισσότερο αντικείμενο ενδιαφέροντος στο πλαίσιο ενός υγιεινού τρόπου ζωής.

Πολύτιμες ιδιότητες της μαγιάς:

  • αναγεννητικές,
  • αντιοξειδωτικές,
  • ανοσοτροποποιητικές,
  • προστατευτικές (π.χ. για την καρδιά, το πεπτικό σύστημα, το σκελετικό σύστημα),
  • βελτίωση της πέψης,
  • αντιφλεγμονώδη,
  • βελτίωση της λειτουργίας του εγκεφάλου,
  • ενδυνάμωση,
  • αναζωογόνηση,
  • ρυθμίζει το μεταβολισμό των υδατανθράκων,
  • επανορθωτικό, βελτιώνει την κατάσταση των μαλλιών, του δέρματος και των νυχιών.

Πώς να φτιάξετε ένα ρόφημα μαγιάς;

 Ποτό ζύμης σε ποτήρι

Για να φτιάξετε το δικό σας ρόφημα μαγιάς, απλά προμηθευτείτε φρέσκια μαγιά (εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αποξηραμένη μαγιά ).

Αυτό που πρέπει να θυμάστε πριν το πιείτε είναι να “σκοτώσετε” τη μαγιά με πολύ ζεστό νερό ή γάλα για να την απενεργοποιήσετε. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα, επειδή η ζωντανή μαγιά μπορεί να εγκατασταθεί στον πεπτικό σωλήνα και να αρχίσει να ζυμώνεται, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει διάρροια και άλλα γαστρεντερικά προβλήματα.

Απλή συνταγή για ποτό με μαγιά:

Βάλτε θρυμματισμένη φρέσκια μαγιά (περίπου 1/3 πακέτο) σε μια μεγάλη κούπα. Ρίξτε μέσα βραστό νερό ή γάλα (περίπου 250 ml). Ανακατέψτε καλά μέχρι να διαλυθεί πλήρως. Αφήστε το να κρυώσει. Πιείτε.

Φροντίστε να μην προσθέσετε στο ρόφημα προϊόντα που περιέχουν απλά σάκχαρα, καθώς αυτά μπορεί να στερήσουν από τη μαγιά τις πολύτιμες για την υγεία της ιδιότητες.

Τα πρώτα αποτελέσματα της κατανάλωσης μαγιάς μπορούν να παρατηρηθούν μετά από 2-3 εβδομάδες.

Πίνοντας μαγιά ή μαγιά σε συμπληρώματα;

Η πόση μαγιάς είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για τη βελτίωση της υγείας και της ομορφιάς, αλλά αναμφίβολα δεν είναι για όλους. Για να το θέσουμε ήπια, δεν είναι ένα από τα ελκυστικά από άποψη γεύσης. Για ορισμένους, είναι εντελώς ακατάλληλη για κατανάλωση. Η δεύτερη ενόχληση είναι η ανάγκη παρασκευής του ποτού μαγιάς κάθε μέρα. Δεν έχουν όλοι το χρόνο ή τη διάθεση να το κάνουν αυτό.

Για όσους προτιμούν πιο γρήγορες και απλές λύσεις, για όσους δεν μπορούν να φανταστούν να πίνουν μαγιά λόγω της κακής της γεύσης και για όσους αναζητούν ένααναζητούν μια ισχυρή και ταχείας δράσης υποστήριξη, τα έτοιμα συμπληρώματα μαγιάς είναι σίγουρα μια καλύτερη επιλογή από ένα τυπικό ρόφημα μαγιάς.

Oo 12 ευεργετικές δράσεις της μαγιάς!

1. Μαγιά για ένα καλό ανοσοποιητικό σύστημα

Η μαγιά ωφελεί το ανοσοποιητικό σύστημα μέσω μιας ισορροπημένης σύνθεσης που περιλαμβάνει νουκλεοτίδια, βιταμίνες Β, ψευδάργυρο, σελήνιο και άλλες ουσίες-κλειδιά για το ανοσοποιητικό σύστημα. Τα νουκλεοτίδια υποστηρίζουν τη σύνθεση των ουσιών DNA και RNA, οι οποίες είναι σημαντικές για τις διαδικασίες αναγέννησης του οργανισμού και για την παραγωγή ανοσοποιητικών κυττάρων.

Οι βιταμίνες Β παίζουν σημαντικό ρόλο στην παραγωγή λεμφοκυττάρων, βασικών κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος, καθώς και αντισωμάτων και κυτταροκινών. Επιπλέον, ο ψευδάργυρος και το σελήνιο είναι μέταλλα απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία των ανοσοποιητικών κυττάρων και η παρουσία τους στη μαγιά μπορεί να μεταφραστεί σε μια πιο αποτελεσματική αμυντική αντίδραση του οργανισμού.

Χάρη στην πλούσια σύνθεσή της, η μαγιά συμβάλλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και στην αύξηση της ικανότητας του οργανισμού να καταπολεμά τις λοιμώξεις και τις ασθένειες.

Ένα εξαιρετικά ενεργό εκχύλισμα μαγιάς μπορεί να βρεθεί στο παρασκεύασμα NuviaLab Immune. Περιέχει επίσης άλλα συστατικά με παρόμοια αποτελέσματα, γεγονός που μεταφράζεται σε πιο αποτελεσματικές κάψουλες.

2. Μαγιά για τη νεολαία και τη ζωτικότητα

 φρέσκια μαγιά σε ένα κουτάλι, δίπλα σε αποξηραμένη μαγιά σε ένα κουτάλι

Χάρη στις πρωτεΐνες, τα ένζυμα, τα αμινοξέα, τις βιταμίνες, η μαγιά βοηθά στη ρύθμιση των μεταβολικών διεργασιών στο σώμα. Χάρη στα νουκλεοτίδια και τα αντιοξειδωτικά, βελτιώνουν την αναγέννηση, επιβραδύνουν τη διαδικασία γήρανσης και παρέχουν ένα προστατευτικό περίβλημα για τα κύτταρα. Βοηθούν στη διατήρηση της νεότητας και της ζωτικότητας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αυξάνουν τα επίπεδα ενέργειας και προάγουν τη μακροζωία.

Η μαγιά ως σύμμαχος ενός υγιούς, καλά λειτουργικού θυρεοειδούς αδένα

Η κατανάλωση μαγιάς μπορεί να ωφελήσει τον θυρεοειδή αδένα χάρη σε συστατικά όπως το ιώδιο, το σελήνιο και οι βιταμίνες Β. Το ιώδιο είναι απαραίτητο για την παραγωγή θυρεοειδικών ορμονών, οι οποίες ρυθμίζουν πολλές μεταβολικές λειτουργίες του σώματος. Το σελήνιο και οι βιταμίνες Β συμμετέχουν επίσης στην παραγωγή θυρεοειδικών ορμονών, υποστηρίζοντας τη φυσιολογική λειτουργία του αδένα αυτού.

4. Η μαγιά ως συνταγή για τον περιορισμό της όρεξης και τον καλύτερο έλεγχο του βάρους

Η κατανάλωση μαγιάς είναι ένας καλός τρόπος για τον περιορισμό της υπερβολικής όρεξης και τον καλύτερο έλεγχο της ποσότητας των θερμίδων που καταναλώνονται. Η παρουσία χρωμίου στη μαγιά είναι καλά νέα για όσους έχουν πρόβλημα με τα γλυκά.

5. Η μαγιά θα βελτιώσει τη λειτουργία του μεταβολισμού γλυκόζης-ινσουλίνης

Η μαγιά μπορεί να επηρεάσει τη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα χάρη στην παρουσία ουσιών όπως οι διαιτητικές ίνες, οι β-γλυκάνες και το χρώμιο. Τα συστατικά αυτά βελτιώνουν το μεταβολισμό της γλυκόζης, καθυστερούν την απορρόφηση της γλυκόζης από το γαστρεντερικό σωλήνα στην κυκλοφορία του αίματος, εξουδετερώνουν τις μεταγευματικές αιχμές του σακχάρου στο αίμα και αυξάνουν την ευαισθησία των ιστών στην ινσουλίνη. Έτσι, προωθούν τη γλυκαιμική σταθεροποίηση.

6. Η μαγιά συμβάλλει στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα

Χάρη στις β-γλυκάνες (μια μορφή διαλυτών φυτικών ινών), η μαγιά συμβάλλει στη ρύθμιση της χοληστερόλης. Δεσμεύονται με τη χοληστερόλη στο πεπτικό σύστημα και διεγείρουν την αποβολή της από τον οργανισμό. Η τακτική κατανάλωση μαγιάς μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων της “κακής” χοληστερόλης LDL.

7 Η μαγιά είναι ένας θησαυρός βιταμινών Β πολύτιμων για το νευρικό σύστημα.

Η μαγιά είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι εξαιρετικά σημαντικές για την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος. Χάρη σε αυτές τις βιταμίνες, η μαγιά μειώνει τα συμπτώματα κόπωσης, ανακουφίζει από καταθλιπτικές καταστάσεις και ρυθμίζει τη διάθεση. Βελτιώνουν επίσης τη συγκέντρωση και έχουν ευεργετική επίδραση στην πνευματική απόδοση.

8. Η μαγιά υποστηρίζει την εντερική λειτουργία

Η μαγιά υποστηρίζει την ανάπτυξη και την εξέλιξη της ωφέλιμης εντερικής μικροχλωρίδας και βελτιώνει τις πεπτικές διεργασίες, αποτρέποντας ενοχλητικές γαστρικές διαταραχές.

9. μαγιά για γερά οστά

Τα συστατικά της μαγιάς, όπως οι βιταμίνες Β, το ασβέστιο, το μαγνήσιο, ο φώσφορος και οι πρωτεΐνες, διαδραματίζουν βασικό ρόλο στη διατήρηση της υγείας των οστών, ενισχύοντας τη δομή των οστών, βελτιώνοντας την πυκνότητα των μετάλλων και υποστηρίζοντας τις διαδικασίες αναγέννησης. Η τακτική κατανάλωση μαγιάς μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της οστεοπόρωσης και στη διατήρηση της φυσικής κατάστασης μέχρι τα βαθιά γεράματα.

10. Μαγιά για όμορφο δέρμα και δυνατά μαλλιά και νύχια

Χάρη στην περιεκτικότητά της σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, συμπεριλαμβανομένης της βιοτίνης (βιταμίνη Η), πρωτεΐνες, αμινοξέα, καθώς και μέταλλα όπως χαλκός, ψευδάργυρος, σίδηροςελάζιο, σελήνιο και άλλα, η μαγιά υποστηρίζει τη διαδικασία αναγέννησης των δερματικών κυττάρων και διεγείρει την παραγωγή νέων δερματικών κυττάρων. Ενισχύουν επίσης τους θύλακες των τριχών και έχουν ευεργετική επίδραση στη δομή των μαλλιών. Βελτιώνουν το επίπεδο ελαστικότητας του δέρματος, παρέχουν θρέψη και δύναμη στα νύχια, επηρεάζοντας την υγιέστερη εμφάνισή τους.

11. Μαγιά ως ολοκληρωμένη θεραπεία για τις ακαθαρσίες του δέρματος, μαγιά για την ακμή

Η μαγιά έχει αντιφλεγμονώδεις και καθαριστικές ιδιότητες για το δέρμα. Βοηθούν επίσης στη ρύθμιση της παραγωγής σμήγματος, γεγονός που μειώνει τη συχνότητα εμφάνισης σπυριών και μαύρων στιγμάτων. Η μαγιά υποστηρίζει επίσης μια υγιή βακτηριακή χλωρίδα στο δέρμα, μειώνοντας την ευαισθησία σε λοιμώξεις και βλάβες ακμής.

12.Η μαγιά ως βάση για επανορθωτικές μάσκες για το κατεστραμμένο και υπερκόπτον δέρμα

Η μαγιά μπορεί να είναι ευεργετική για την ανάπλαση του κατεστραμμένου και υπερκόπτοντος δέρματος λόγω της περιεκτικότητάς της σε βιταμίνες Β, αμινοξέα, πρωτεΐνες και μέταλλα. Αυτά τα συστατικά προάγουν τις διαδικασίες επιδιόρθωσης στο δέρμα, βελτιώνοντας τα επίπεδα ελαστικότητας, ενυδάτωσης, θρέψης, τόνου και απαλότητας. Έχουν επίσης θετική επίδραση στον τόνο του δέρματος.

Επιπλέον, η μαγιά περιέχει ουσίες με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορούν να καταπραΰνουν τους ερεθισμούς και τις βλάβες του δέρματος, συμβάλλοντας στην ανανέωση του δέρματος. Η χρήση μασκών με βάση τη μαγιά είναι ένας τρόπος αποκατάστασης της υγιούς εμφάνισης του δέρματος.

Category: Υγεία

Article by: admin