Depositphotos 4397874 S

Αρχική θεραπείες για τις ρυτίδες – πώς να μειώσετε εύκολα τα σημάδια της γήρανσης;

Με την πάροδο των ετών, το δέρμα υφίσταται φυσικές διαδικασίες γήρανσης και οι ρυτίδες γίνονται αναπόφευκτη συνέπεια. Παρόλο που δεν μπορούμε να σταματήσουμε το πέρασμα του χρόνου, υπάρχουν σπιτικές θεραπείες που μπορούν να επιβραδύνουν τη διαδικασία γήρανσης, να μειώσουν την εμφάνιση των ρυτίδων και να διατηρήσουν το δέρμα στην καλύτερή του όψη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Παρόλο που υπάρχει μια τεράστια ποικιλία προϊόντων ομορφιάς προς πώληση, αξίζει σίγουρα να εξετάσετε και απλές, φυσικές μεθόδους που μπορούν εύκολα να ενσωματωθούν στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας. Ακολουθούν αποδεδειγμένες σπιτικές θεραπείες για τις ρυτίδες που θα σας βοηθήσουν να απολαύσετε πιο υγιές και νεανικό δέρμα.

Πίνακας περιεχομένων

Πώς σχηματίζονται οι ρυτίδες;

Οι ρυτίδες είναι ένα αναπόφευκτο μέρος της διαδικασίας γήρανσης του δέρματος. Με την πάροδο των ετών, παρατηρείται απώλεια κολλαγόνου και ελαστίνης – των συστατικών του δέρματος που είναι υπεύθυνα για τη σφριγηλότητα, την ελαστικότητα, την πυκνότητα, τη συνοχή του. Το αποτέλεσμα είναι η σταδιακή χαλάρωση του δέρματος και η ευαισθησία στο σχηματισμό όλο και βαθύτερων λεπτών γραμμών, αυλακώσεων, καθώς και ενός δικτύου λεπτών μικρορυτίδων σε μεγαλύτερες περιοχές του προσώπου, όπως τα μάγουλα ή το μέτωπο.

Η φυσική διαδικασία γήρανσης δεν είναι, φυσικά, ο μόνος παράγοντας που συμβάλλει στην εμφάνιση ρυτίδων, υπάρχουν και πολλές άλλες αιτίες. Σημειώστε ότι σε ορισμένους ανθρώπους, η εμφάνιση των ρυτίδων, η απώλεια της ελαστικότητας και άλλα σημάδια γήρανσης γίνονται αντιληπτά νωρίτερα από ό,τι σε άλλους ανθρώπους παρόμοιας ηλικίας.

 ρυτίδες κοντά στα μάτια και κάτω από τα μάτια

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες πολιτισμού και τρόπου ζωής που επηρεάζουν το χρόνο εμφάνισης των ρυτίδων και το ρυθμό με τον οποίο αυτές βαθαίνουν. Πολλά εξαρτώνται επίσης από τις συνήθειες περιποίησης της επιδερμίδας μας. Επομένως, η εξάλειψη των ρυτίδων και η πρόληψη νέων ρυτίδων είναι διαδικασίες που, πάνω απ’ όλα, θα πρέπει να επικεντρώνονται στην εξάλειψη των αρνητικών εξωτερικών παραγόντων που επηρεάζουν την κατάσταση του δέρματος και στην εισαγωγή της κατάλληλης φροντίδας σε καθημερινή βάση.

Οι κύριοι παράγοντες που επηρεάζουν το σχηματισμό των ρυτίδων:

  • Το πέρασματου χρόνου – ο πιο προφανής, και αναπόφευκτος, λόγος για τις ρυτίδες είναι το πέρασμα του χρόνου. Καθώς μεγαλώνουμε, το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του και την ικανότητά του για κυτταρική αναγέννηση. Τα επίπεδα του κολλαγόνου και της ελαστίνης στο δέρμα (σημαντικές πρωτεΐνες που είναι υπεύθυνες για τη σφριγηλότητα και την ελαστικότητα του δέρματος) μειώνονται, γεγονός που προάγει το σχηματισμό ρυτίδων. Επίσης, η βαρύτητα έχει αντίκτυπο στην εμβάθυνση των ρυτίδων και στη χαλάρωση του οβάλ του προσώπου (καθώς μεγαλώνουμε, το δέρμα γίνεται πιο πλαδαρό, πιο αδύναμο και πιο ευάλωτο στη βαρύτητα).
  • Έκθεση στον ήλιο – Η υπεριώδης ακτινοβολία είναι ένας από τους κύριους παράγοντες που επιταχύνουν τη διαδικασία γήρανσης του δέρματος. Η συχνή έκθεση στον σκληρό ήλιο οδηγεί στην καταστροφή του κολλαγόνου και της ελαστίνης, καθώς και στη μείωση των επιπέδων ενυδάτωσης του δέρματος, καθιστώντας το πιο επιρρεπές στις ρυτίδες. Η υπεριώδης ακτινοβολία ενθαρρύνει επίσης την παραγωγή ελεύθερων ριζών, οι οποίες συμβάλλουν στη φθορά των κυττάρων του δέρματος.
  • Τοκάπνισμα – είναι ένας από τους πιο επιβλαβείς παράγοντες για την υγεία του δέρματος. Οι χημικές ουσίες στον καπνό του τσιγάρου αυξάνουν την παραγωγή ελεύθερων ριζών οξυγόνου και οδηγούν σε στένωση των αιμοφόρων αγγείων (περιορίζοντας τη ροή του αίματος προς το δέρμα). Αυτό με τη σειρά του επηρεάζει τη μειωμένη παροχή βασικών θρεπτικών συστατικών στα κύτταρα του δέρματος. Στη συνέχεια, η γήρανση του δέρματος και ο σχηματισμός ρυτίδων εξελίσσεται ταχύτερα.
  • Ανθυγιεινή διατροφή – μια διατροφή φτωχή σε βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά μπορεί να επιταχύνει τη διαδικασία γήρανσης του δέρματος. Τα πολλά απλά σάκχαρα, τα επεξεργασμένα τρόφιμα και τα κορεσμένα λίπη έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην κατάσταση του δέρματος.
  • Εκφράσεις του προσώπου – οι επαναλαμβανόμενες κινήσεις των μυών του προσώπου, ιδίως γύρω από τα μάτια, το στόμα και το μέτωπο, μπορεί να οδηγήσουν στο σχηματισμό των λεγόμενων ρυτίδων του προσώπου. Με την πάροδο του χρόνου, το όλο και λιγότερο ελαστικό δέρμα δεν επιστρέφει πλέον στην αρχική του μορφή κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας του προσώπου, οδηγώντας στη διαιώνιση των ρυτίδων.

Ποιοι είναι οι κύριοι τύποι ρυτίδων;

Οι κυριότεροι τύποι ρυτίδων είναι οι εξής:

  • Οι ρυτίδες του προσώπου. Αυτές είναι επίσης γνωστές ως δυναμικές ρυτίδες. Είναι το αποτέλεσμα των επαναλαμβανόμενων κινήσεων των μυών του προσώπου που σχετίζονται με τις εκφράσεις του προσώπου. Οι μιμητικές ρυτίδες εμφανίζονται πρώτες. Αυτή η κατηγορία περιλαμβάνει Κάθετες και οριζόντιες ρυτίδες του μετώπου (προκαλούνται από το συνοφρύωμα του μετώπου), ρυτίδες του καπνιστή (εμφανίζονται γύρω από το στόμα των καπνιστών ως αποτέλεσμα της συχνής σύσπασης των μυών γύρω από το στόματος όταν καπνίζουν) και τα πόδια της κόρης (σχηματίζονται λόγω της απώλειας της ελαστικότητας από το ευαίσθητο δέρμα στην περιοχή των ματιών και της συνεχούς εργασίας των μυών γύρω από τα μάτια, συμπεριλαμβανομένων των ανοιγοκλείσεων των ματιών, των στραβών ματιών).
  • Ρυτίδες βαρύτητας. Είναι το αποτέλεσμα της βαρύτητας που επιδρά στο δέρμα που χάνει τη φυσική του σφριγηλότητα με την πάροδο των ετών. Οι ρυτίδες βαρύτητας εμφανίζονται συχνά στις περιοχές που είναι πιο επιρρεπείς στην πτώση, όπως τα μάγουλα, τα βλέφαρα, η γραμμή του σαγονιού και το πηγούνι.
  • Ρυτίδες μετά τον ήλιο (φωτογήρανση). Είναι το αποτέλεσμα της υπερβολικής έκθεσης στην ηλιακή ακτινοβολία. Εμφανίζονται κυρίως στις πιο και συνήθως εκτεθειμένες περιοχές, όπως το πρόσωπο, ο λαιμός και το ντεκολτέ.
  • Ατροφικές ρυτίδες. Είναι αποτέλεσμα της απώλειας όγκου του δέρματος και της μείωσης του κολλαγόνου, του υαλουρονικού οξέος και της ελαστίνης. Το λιπώδες στρώμα μειώνεται και το δέρμα χάνει την ελαστικότητα, τη συνοχή και τη λαμπερή του εμφάνιση. Οι ατροφικές ρυτίδες εμφανίζονται κυρίως κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης, όταν τα επίπεδα των οιστρογόνων μειώνονται.
  • Ρυτίδες ύπνου. Σχετίζονται με τη θέση στην οποία κοιμόμαστε (επηρεάζουν κυρίως τα άτομα που κοιμούνται στο πλάι ή στο στομάχι). Είναι αποτέλεσμα της πίεσης του κεφαλιού στο μαξιλάρι και του συνεχούς σχηματισμού ρυτίδων στις ίδιες περιοχές του δέρματος κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Πώς να καθυστερήσετε την εμφάνιση των ρυτίδων; Πώς να εξαλείψετε τις ρυτίδες;

Ομολογουμένως, είναι δύσκολο να απαλλαγείτε εντελώς από τις ρυτίδες χωρίς προηγμένες θεραπείες, ειδικά όταν είναι βαθιές και πολύ ορατές, αλλά είναι δυνατόν να τις κάνετε πιο ρηχές, να τις μειώσετε και να βελτιώσετε ορατά την κατάσταση του δέρματος.

Το πιο σημαντικό είναι να είστε συστηματικοί στις ρουτίνες φροντίδας στο σπίτι, να χρησιμοποιείτε ταυτόχρονα πολλές μεθόδους φροντίδας (π.χ. εφαρμογή μασκών, ορών κ.λπ.) και να χρησιμοποιείτε τα πιο αποτελεσματικά προϊόντα περιποίησης του δέρματος. Το πιο σημαντικό είναι να είστε συστηματικοί στις ρουτίνες φροντίδας στο σπίτι, να χρησιμοποιείτε πολλές μεθόδους φροντίδας ταυτόχρονα (π.χ. εφαρμογή μασκών, ορών προσώπου, κρεμών, απολέπιση, μασάζ κ.λπ.) και να επιλέγετε τα κατάλληλα προϊόντα και συστατικά για τον τύπο του δέρματός σας. Είναι επίσης σημαντικό να αποφεύγετε παράγοντες που είναι επιβλαβείς για το δέρμα.

Αν οι ρυτίδες δεν είναι ακόμη προχωρημένες ή δεν έχουμε ακόμη καμία, μπορούμε να καθυστερήσουμε τον σχηματισμό τους με αυτούς τους λίγους και απλούς τρόπους:

  • προστασία από τον ήλιο, αποφυγή υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο, χρήση αντηλιακού πριν βγούμε στον ήλιο,
  • τρώγοντας μια υγιεινή διατροφή που περιλαμβάνει άφθονα λαχανικά και φρούτα, καθώς και πρωτεΐνες, ωμέγα 3 οξέα και προϊόντα ολικής άλεσης,
  • κατανάλωση άφθονου νερού, ενυδάτωση του σώματος,
  • τακτική καθημερινή ενυδάτωση του δέρματος,
  • αποφυγή του καπνίσματος
  • αποφυγή του νέφους και των κλιματιζόμενων χώρων,
  • αποφυγή του στρες,
  • οξυγόνωση του δέρματος με καθαρό αέρα,
  • αρκετός ύπνος.

Δείτε τον ορό προσώπου που μπορεί να σας βοηθήσει να καθυστερήσετε τον σχηματισμό ρυτίδων: EleveRenew

Σπιτικά καλλυντικά για τις ρυτίδες – από ποια συστατικά να τα φτιάξετε;

 Μια γυναίκα κρατάει μια φέτα αγγουριού στο μάτι της

Η συνειδητοποίηση της σημασίας ενός υγιεινού τρόπου ζωής αυξάνεται, οπότε τα σπιτικά καλλυντικά γίνονται όλο και περισσότερο δημοφιλής εναλλακτική λύση στα προϊόντα του εμπορίου. Όσον αφορά τη μείωση των ρυτίδων και την αναζωογόνηση του προσώπου, όλο και περισσότεροι άνθρωποι εκτιμούν την κερδοφόρα αλλά απλή φύση της παρασκευής μασκών και scrubs. Δημιουργούνται από συνηθισμένα προϊόντα που ο καθένας μας έχει στην κουζίνα του, όπως μέλι, λιναρόσπορο, αγγούρι, αβοκάντο, καφέ, πλιγούρι βρώμης ή χυμό λεμονιού. Είναι σημαντικό τα στοιχεία που χρησιμοποιούνται να είναι πλούσια σε πολύτιμες δραστικές ουσίες και απαλλαγμένα από χημικές ουσίες και να ταιριάζουν στις ανάγκες της επιδερμίδας μας.

Ακολουθούν φυσικά συστατικά που θα είναι ιδανικά για τη βάση των σπιτικών καλλυντικών για τις ρυτίδες:

  • λάδι καρύδας,
  • μέλι
  • γάλα,
  • φυσικό γιαούρτι,
  • εμποτισμένο πλιγούρι βρώμης,
  • λιναρόσπορος, σπόροι chia,
  • έλαιο αργκάν,
  • λάδι jojoba,
  • ελαιόλαδο,
  • έλαιο σπόρων σταφυλιού,
  • χυμό αλόης βέρα.

Πώς να εξομαλύνετε τις ρυτίδες – εντατική φροντίδα του δέρματος με απλές μάσκες

Οι σπιτικές αναζωογονητικές μάσκες είναι μια πατέντα για την παροχή στο δέρμα μιας μεγάλης μερίδας θρεπτικών και αναγεννητικών ουσιών, Όταν εκτελούνται τακτικά , μπορούν να βοηθήσουν στην εξομάλυνση των ρυτίδων, να τονώσουν την παραγωγή ινών κολλαγόνου και να αυξήσουν το επίπεδο ελαστικότητας του δέρματος.

Οι μάσκες με συστατικά όπως ο χυμός λεμονιού, το βουτυρόγαλα και το αμυγδαλέλαιο μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη μείωση του αποχρωματισμού και να δώσουν στο δέρμα έναν ομοιόμορφο, υγιή τόνο. Και αν στη μάσκα προστεθεί βιταμίνη Ε (το περιεχόμενο 1 ή 2 καψουλών), το αποτέλεσμα της λείανσης, της ενυδάτωσης και της θρέψης της επιδερμίδας εντείνεται.

Μια μάσκα αναζωογόνησης και μείωσης των ρυτίδων μπορεί να παρασκευαστεί με:

  • αβοκάντο και μέλι,
  • φυσικό γιαούρτι και κουρκουμά,
  • παπάγια και μέλι,
  • λάδι καρύδας και μπανάνα,
  • ασπράδι αυγού και χυμό λεμονιού,
  • χυμός πορτοκαλιού και λιναρόσπορος,
  • γάλα και πλιγούρι βρώμης.

Σπιτικά scrubs για τις ρυτίδες

Τα σπιτικά scrubs είναι ένα απλό εργαλείο για σχολαστικό καθαρισμό και ταυτόχρονα διεγείρουν τις διαδικασίες αποκατάστασης του δέρματος. Αφαιρούν τους ρύπους, ξεμπλοκάρουν τους πόρους και διεγείρουν την απολέπιση του νεκρού δέρματος.

Ταυτόχρονα, διεγείρουν τη μικροκυκλοφορία, βελτιώνουν τα επίπεδα θρέψης του δέρματος, αυξάνουν τη σφριγηλότητα του δέρματος και προάγουν την ανάπτυξη νέων κυττάρων. Επιπλέον, μετά την απολέπιση, το δέρμα προετοιμάζεται καλύτερα για να απορροφήσει τις δραστικές ουσίες από τα καλλυντικά που εφαρμόζονται στη συνέχεια.

Ένα σπιτικό αναζωογονητικό και συσφικτικό scrub μπορεί να παρασκευαστεί από:

  • κατακάθια καφέ, ελαιόλαδο, κουρκουμά,
  • καστανή ζάχαρη, φυσικό γιαούρτι, χυμό λεμονιού,
  • καστανή ζάχαρη, αμυγδαλέλαιο, τριμμένη φλούδα πορτοκαλιού,
  • θαλασσινό αλάτι, λάδι jojoba,
  • πίτουρο, βουτυρόγαλα.

Σπιτικές κρέμες για τις ρυτίδες

 Συστατικά που απαιτούνται για την παρασκευή σπιτικών καλλυντικών

Η προετοιμασία μιας σπιτικής κρέμας προσώπου είναι ήδη μια ελαφρώς πιο προχωρημένη διαδικασία. Για να αποκτήσει το καλλυντικό την κρεμώδη υφή και συνοχή, χρειαζόμαστε:

  • τη λιπαρή φάση της κρέμας (αυτή μπορεί να είναι το καλλυντικό βούτυρο, ένα στερεό έλαιο όπως το λάδι καρύδας, το βούτυρο καριτέ ή το καλλυντικό κερί),
  • έναν γαλακτωματοποιητή,
  • την υδατικήφάση της κρέμας (αυτή μπορεί να είναι ένα έγχυμα βοτάνων, ένα υδρόλυμα, ανθόνερο).

Επιπλέον, μπορούμε να εμπλουτίσουμε την κρέμα με βιταμίνες, όπως βιταμίνη Α, βιταμίνη C ή βιταμίνη Ε.

Μάθετε για τη φωτεινή αντιρυτιδική κρέμα ημέρας: EleverSkin Glow

Σπιτικές θεραπείες για τις ρυτίδες κάτω από τα μάτια

Το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι πολύ ευαίσθητο, λεπτό και ευάλωτο σε αρνητικούς παράγοντες. Μπορεί εύκολα να χάσει την ελαστικότητα και την υγρασία του. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι ρυτίδες κάτω από τα μάτια εμφανίζονται πρώτες στους περισσότερους ανθρώπους.

Ακολουθούν ορισμένες απλές σπιτικές θεραπείες που μπορούν να βοηθήσουν στην ελαχιστοποίηση των ρυτίδων κάτω από τα μάτια:

  • Φρέσκες φέτες αγγουριού. Τοποθετήστε φέτες αγγουριού στα κλειστά σας μάτια. Το αγγούρι έχει ενυδατική, στυπτική, φωτεινή δράση. Μειώνει το πρήξιμο, τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια και μειώνει την εμφάνιση των ρυτίδων.
  • Μάσκα με αλόη βέρα και βιταμίνη Ε. Συνδυάστε το τζελ αλόης βέρα με το περιεχόμενο 1 κάψουλας βιταμίνης Ε. Απλώστε ένα λεπτό στρώμα αυτού του μείγματος κάτω από τα μάτια και αφήστε το για 15-20 λεπτά. Η βιταμίνη Ε έχει αντιοξειδωτική δράση και η αλόη βέρα ενυδατώνει και καταπραΰνει.
  • Κρύα κουτάλια. Τοποθετήστε δύο μεταλλικά κουτάλια στο ψυγείο για λίγα λεπτά. Μόλις παγώσουν, εφαρμόστε τα κουτάλια στα κλειστά μάτια για να μειώσετε το πρήξιμο και να αναζωογονήσετε οπτικά την περιοχή των ματιών.
  • Βούτυρο καριτέ ή λάδι καρύδας. Βάλτε απαλά μια μικρή ποσότητα από βούτυρο καριτέ ή λάδι καρύδας κάτω από τα μάτια πριν από τον ύπνο. Αυτά τα φυσικά έλαια έχουν καλές ενυδατικές ιδιότητες και μπορούν επίσης να βελτιώσουν την ελαστικότητα του δέρματος.
  • Έγχυμα χαμομηλιού. Παρασκευάστε χαμομήλι και παγώστε το στο ψυγείο. Μουλιάστε βαμβάκι στο κρύο έγχυμα και τοποθετήστε το στα κλειστά μάτια για λίγα λεπτά. Το χαμομήλι έχει καταπραϋντικές, αντιφλεγμονώδεις και αναπλαστικές ιδιότητες.
  • Μάσκα με μπανάνα και μέλι. Θρυμματίστε ένα κομμάτι ώριμης μπανάνας και ανακατέψτε το με λίγο μέλι. Απλώστε ένα λεπτό στρώμα της μάσκας κάτω από τα μάτια, αφήστε το για 15 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Η μπανάνα θα προσφέρει στο δέρμα πολλές βιταμίνες και μέταλλα, ενώ το μέλι θα έχει ενυδατική και καταπραϋντική δράση.

Άμεσες σπιτικές θεραπείες για τις ρυτίδες – η δύναμη των φυτικών ελαίων

Μια μικρή ποσότητα φυτικού ελαίου απλωμένη στο πρόσωπο είναι ένας τρόπος εξπρές για να μειώσετε τις ρυτίδες και να βελτιώσετε την επιδερμίδα. Τα έλαια με τις καλύτερες επιδόσεις είναι τέτοια όπως:

  • το έλαιο αγριοτριανταφυλλιάς,
  • το έλαιο από σπόρους ροδιού,
  • το έλαιο αργκάν,
  • λάδι αβοκάντο,
  • λάδι jojoba,
  • έλαιο σπόρων βατόμουρου,
  • έλαιο σπόρων μαύρης σταφίδας.

Αυτά τα έλαια είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες, ακόρεστα λιπαρά οξέα και αντιοξειδωτικά. Προστατεύουν την επιδερμίδα, βοηθούν στην ενυδάτωση, την ανάπλαση και τη σύσφιξή της. Συμβάλλουν στην ορατή βελτίωση της ελαστικότητας και αποτρέπουν τη διαιώνιση των ρυτίδων. Αφήνουν το δέρμα λείο και λαμπερό.

Φροντίδα του δέρματος από μέσα – τι να συμπληρώσετε για τις ρυτίδες;

Για να προάγετε την υγεία του δέρματος και να εξουδετερώσετε το σχηματισμό ρυτίδων, εξετάστε το ενδεχόμενο συμπλήρωσης με τα ακόλουθα συστατικά:

Κολλαγόνο για τις ρυτίδες

Το πόσιμο κολλαγόνο είναι μια πρόσθετη υποστήριξη για τα κύτταρα που είναι υπεύθυνα για την παραγωγή κολλαγόνου στο δέρμα. Η συμπλήρωση με κολλαγόνο, όπως το Collagen Select, μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της ελαστικότητας του δέρματος, στη μείωση των ρυτίδων, στη βελτίωση του τόνου και της σφριγηλότητας του δέρματος και στη βελτίωση του οβάλ του προσώπου.

Υαλουρονικό οξύ σε δισκία ή κάψουλες

Η λήψη συμπληρωμάτων υαλουρονικού οξέος είναι μια μέθοδος για την αύξηση της ενυδάτωσης του δέρματος, καθώς και για τη βελτίωση της υφής και της ελαστικότητας του δέρματος, συμβάλλοντας στο να γίνουν οι ρυτίδες πιο ρηχές και λιγότερο ορατές.

Ψευδάργυρος για τη βελτίωση της κατάστασης του δέρματος

Ο ψευδάργυρος είναι ένα πολύ σημαντικό μέταλλο που επηρεάζει τις διαδικασίες επιδιόρθωσης στο δέρμα και διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου, συμβάλλοντας στη διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος.

Πράσινο τσάι για τις ρυτίδες

Τα εκχυλίσματα πράσινου τσαγιού περιέχουν ισχυρά αντιοξειδωτικά που προστατεύουν το δέρμα από τις βλάβες των ελεύθερων ριζών και καθυστερούν τη διαδικασία γήρανσης.

Μασάζ προσώπου και ασκήσεις για τις ρυτίδες – αποδεδειγμένοι τρόποι για να διατηρήσετε την επιδερμίδα σας σε καλή κατάσταση

Κάντε ένα μασάζ κατά των ρυτίδων ως εξής:

  1. Τοποθετήστε τα καθαρά χέρια σε ένα καθαρισμένο πρόσωπο.
  2. Απλώστε μια μικρή ποσότητα κρέμας ή λαδιού στο δέρμα.
  3. Κατευθύνετε τις κινήσεις από το κέντρο του μετώπου προς τους κροτάφους, μειώνοντας τη μυϊκή ένταση.
  4. Κάντε ελαφρύ χτύπημα και κυκλικό μασάζ γύρω από τα μάτια (από τις εξωτερικές γωνίες προς τις εσωτερικές γωνίες στο κάτω μέρος και από τις εσωτερικές γωνίες προς τις εξωτερικές γωνίες στο πάνω μέρος).
  5. Εκτελέστε απαλές κυκλικές και ανοδικές και εξωτερικές κινήσεις στην περιοχή των μάγουλων, του πηγουνιού και του σαγονιού.
  6. Μην ξεχάσετε να κάνετε μασάζ στο λαιμό, κάνοντας κινήσεις με τα χέρια σας προς τα πάνω και προς τα έξω.

Η γυμναστική προσώπου, γνωστή και ως γιόγκα προσώπου, θα λειτουργήσει επίσης στη διαμόρφωση του προσώπου και στην πρόληψη των ρυτίδων. Πρόκειται για ένα σύνολο τεχνικών και κινήσεων που έχουν σχεδιαστεί για την ενδυνάμωση των μυών του προσώπου, τη βελτίωση της ελαστικότητας του δέρματος και τη μείωση των σημείων γήρανσης. Η τακτική εξάσκηση μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της σφριγηλότητας του δέρματος, στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος και στη συνολική υγεία και εμφάνιση του προσώπου.

Category: Ομορφιά

Article by: admin