Depositphotos 2282566 s 2019

Πώς να χάσετε βάρος γρήγορα χωρίς να πεινάσετε – μάθετε 3 αποτελεσματικές δίαιτες!

Πώς να χάσετε βάρος γρήγορα; Πολλοί άνθρωποι που είναι αποφασισμένοι να χάσουν τα περιττά κιλά σε σύντομο χρονικό διάστημα αναζητούν άμεσες δίαιτες, μετά τις οποίες το βάρος είναι 10 ή 15 κιλά λιγότερο, η σιλουέτα είναι λεπτή όσο ποτέ άλλοτε και τα αποτελέσματα της θεραπείας είναι μόνιμα. Δυστυχώς, τέτοιες στιγμιαίες δίαιτες είναι γενικά αναποτελεσματικές. Πολλά από αυτά έχουν πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες του οργανισμού. Άλλοι επικεντρώνονται σε μία ή λίγες τροφές που πρέπει να καταναλώνονται συνεχώς… Τέτοιες λιμοκτονίες και πολύ μονότονες δίαιτες σίγουρα δεν είναι σύμμαχοί μας.

Τοκαλύτερο είναι να αναζητήσετε τη χρυσή τομή και να επιλέξετε μια τέτοια δίαιτα, η οποία δεν περιορίζει το μενού σε ένα ή λίγα προϊόντα, και από την άλλη πλευρά είναι κατασκευασμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να διεγείρει δυναμικά τον οργανισμό να κάψει τον περιττό λιπώδη ιστό. Πώς να χάσετε βάρος γρήγορα και αποτελεσματικά; Ακολουθούν 3 ορθολογικές, καλά προετοιμασμένες δίαιτες αδυνατίσματος που σας επιτρέπουν να χάσετε αποτελεσματικά και γρήγορα το περιττό βάρος και ταυτόχρονα να αποτρέψετε την πείνα και να έχετε ένα ποικίλο μενού.

Πώς να χάσετε βάρος αποτελεσματικά;

 Λαχανικά και φρούτα στο πιάτο σας με ένα εκατοστό

Δεν είναι κάθε δίαιτα ευεργετική για τον οργανισμό. Ένα μεγάλο μέρος των δίαιτες αδυνατίσματος, αντί να βοηθούν, εμποδίζουν την απώλεια βάρους. Μας αναγκάζουν να κάνουμε τεράστιες διατροφικές θυσίες, οι οποίες έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην ευεξία και την υγεία μας. Γιατί να ακολουθήσετε μια δίαιτα που επιβαρύνει τον οργανισμό και οδηγεί σε ελλείψεις πρωτεϊνών, βιταμινών, σιδήρου ή άλλων σημαντικών θρεπτικών συστατικών; Γιατί να υποφέρουμε από μια δίαιτα, η οποία, λόγω των εξαιρετικά χαμηλών θερμίδων ή της μονοτονίας της, διαταράσσει τη φυσιολογική λειτουργία του οργανισμού μας, μας κάνει να αισθανόμαστε συνεχώς άσχημα και, ως επιστέγασμα, μετά το τέλος της θεραπείας βιώνουμε το φαινόμενο του γιο-γιο;

Είναι πολύ καλύτερο να ακολουθήσετε μια ορθολογική παραλλαγή της δίαιτας αδυνατίσματος, κατά την οποία, αν και μειώνουμε τον αριθμό των θερμίδων που καταναλώνουμε, δεν μειώνουμε τον αριθμό των γευμάτων. Αντίθετα, τροποποιούμε τη σύνθεσή τους, επειδή κυρίως η σύνθεση του μενού μας είναι αυτή που καθορίζει αν το σώμα αρχίζει να αποθηκεύει αποθέματα με τη μορφή λιπώδους ιστού.

Αν θέλετε να χάσετε βάρος αποτελεσματικά και μόνιμα σε σύντομο χρονικό διάστημα, αξίζει να ποντάρετε σε μια δίαιτα στην οποία πρωταγωνιστούν τα χαμηλών θερμίδων, υγιεινά τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, καθώς και τρόφιμα που έχουν αποτοξινωτική δράση και επιταχύνουν το μεταβολισμό (π.χ. γαλακτοκομικά προϊόντα, ψάρια, μπαχαρικά). Ακολουθούν 3 τέτοιες δίαιτες.

Πώς να χάσετε βάρος γρήγορα – η φθηνή και αποτελεσματική δίαιτα λαχανικών

 ψιλοκομμένα λαχανικά σε σαλατιέρα

Αν θέλετε να χάσετε γρήγορα 5 ή 10 κιλά, η δίαιτα λαχανικών είναι ιδανική γι’ αυτό. Σε αντίθεση με το όνομά της, η δίαιτα λαχανικών δεν αφορά μόνο την κατανάλωση λαχανικών, αν και φυσικά αποτελούν τον πυρήνα του μενού. Τα ίδια τα λαχανικά, καθώς και οι τρόποι σύνθεσης και προετοιμασίας τους, είναι αμέτρητα, οπότε δεν υπάρχει σίγουρα κίνδυνος διατροφικής μονοτονίας.

Αρχές φυτικής διατροφής

Τα λαχανικά είναι ένας θησαυρός διαιτητικών ινών – ο πιο σημαντικός σύμμαχος για το αδυνάτισμα της σιλουέτας μας. Είναι το είδος του φαγητού που μπορεί να χαρακτηριστεί από μια απλή πρόταση – τρώτε και χάνετε βάρος! Τα λαχανικά έχουν πολύ λίγες θερμίδες, χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη (δεν προκαλούν άλματα στο σάκχαρο του αίματος), είναι πολύ χορταστικά, θρεπτικά και παρέχουν πολλά πολύτιμα συστατικά. Επομένως, είναι ιδανικές για τη βάση ενός μενού που θα οδηγήσει σε δυναμική απώλεια βάρους.

Το μενού της φυτικής διατροφής χωρίζεται σε 5 γεύματα, τα οποία προσπαθούμε να τρώμε τακτικά (κατά προτίμηση κάθε 2,5 – 3,5 ώρες). Στα περισσότερα γεύματα θα πρέπει να κυριαρχούν τα λαχανικά σε διάφορες μορφές. Τα μη αμυλούχα λαχανικά (π.χ. καρότα, παντζάρια, σέλινο, ντομάτες, πιπεριές, αγγούρια, ραπανάκια, λάχανο, κολοκυθάκια, μπρόκολο) χρησιμοποιούνται σε μεγαλύτερο βαθμό και τα αμυλούχα λαχανικά (πατάτες, καλαμπόκι, φασόλια) σε πολύ μικρότερο βαθμό.

Η φυτική δίαιτα διαρκεί από 2 έως 5 εβδομάδες. Μετά την ολοκλήρωσή της, δεν επιστρέφουμε σε ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες. Προσπαθούμε να συνεχίσουμε να διατηρούμε ένα ελαφρύ, διαιτητικό, υγιεινό μενού με υψηλή περιεκτικότητα σε λαχανικά.

Πώς να συνθέσετε ένα μενού διατροφής με λαχανικά;

Το πλεονέκτημα της φυτικής διατροφής είναι ότι δεν χρειάζεται να περιορίσουμε τον εαυτό μας ως προς το μέγεθος των γευμάτων μας, ειδικά στην περίπτωση των πιάτων που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή που αποτελούνται κυρίως από λαχανικά. Τέτοια πιάτα λαχανικών (π.χ. σούπες λαχανικών, κατσαρόλες λαχανικών, πάστες λαχανικών, ψητά λαχανικά, πατέ λαχανικών) έχουν πολύ λίγες θερμίδες, οπότε μπορούμε να καταναλώνουμε σημαντικές μερίδες.

Το κύριο μέρος του καθημερινού μας μενού πρέπει να είναι:

  • λαχανικά που τρώγονται ωμά,
  • λαχανικά μαγειρεμένα, βραστά, ψητά ή ψητά χωρίς λίπος,
  • κοκτέιλ λαχανικών,
  • χυμούς λαχανικών,
  • ελαφριές σούπες λαχανικών,
  • βραστά λαχανικά,
  • πάστες λαχανικών,
  • διατροφικές σαλάτες από λαχανικά,
  • σαλάτες.

Η δίαιτα με λαχανικά είναι ιδανική για άτομα για τα οποία η γρήγορη απώλεια βάρους αποτελεί προτεραιότητα, αλλά λόγω της υπερβολικής όρεξης και του συχνού τσιμπολογήματος μεταξύ των γευμάτων, τους είναι δύσκολο να χάσουν βάρος. Μια διατροφή βασισμένη στα λαχανικά συμβάλλει στη σταθεροποίηση του επιπέδου της γλυκόζης στο αίμα, εξαλείφοντας έτσι τις κρίσεις αδηφάγου πείνας και ρυθμίζοντας την όρεξη.

Ταυτόχρονα, η διατροφή με λαχανικά βοηθά στην ομαλοποίηση των πεπτικών διεργασιών και στη μείωση ενοχλητικών συμπτωμάτων όπως η δυσκοιλιότητα και ο μετεωρισμός. Αυτό που είναι σημαντικό, η διατροφή με λαχανικά δεν είναι μόνο ένας τρόπος για να έχετε μια λεπτή φιγούρα, αλλά και για να έχετε ένα υγιές σώμα και μια όμορφη εμφάνιση. Τα λαχανικά είναι ένα λαμπρό καθαριστικό του σώματος από τις καταθέσεις και τις τοξίνες. Λόγω της σημαντικής περιεκτικότητάς τους σε βιταμίνες, βιοστοιχεία και αντιοξειδωτικά, θρέφουν και αναζωογονούν τον οργανισμό και βελτιώνουν ολοκληρωτικά την ευεξία του!

Όσον αφορά άλλα προϊόντα που επιτρέπονται στη φυτική διατροφή, αυτά είναι:

  • φρούτα,
  • άπαχο κρέας πουλερικών και άπαχο ψάρι,
  • τυρί cottage,
  • αυγά,
  • αποβουτυρωμένο γάλα,
  • φυσικό γιαούρτι,
  • κεφίρ,
  • παχιά δημητριακά,
  • καστανό ρύζι,
  • σπόρους,
  • ψωμί ολικής αλέσεως.

Ωστόσο, θυμηθείτε να αντιμετωπίζετε τα παραπάνω προϊόντα ως συμπληρώματα των γευμάτων και όχι ως κύριο συστατικό. Τα λαχανικά πρέπει να αποτελούν τη βάση κάθε (ή σχεδόν κάθε) γεύματος!

Δείγμα μενού διατροφής με λαχανικά

  • Πρωινό: ομελέτα με ντομάτες και σπανάκι, μπολ με σαλάτα με μαρούλι iceberg, ελιές, πιπεριές (καρυκευμένη με χυμό λεμονιού)
  • Δεύτερο πρωινό: ένα φλιτζάνι φυσικό γιαούρτι, 2 καρότα, ένα μικρό γκρέιπφρουτ
  • Μεσημεριανό: ένα μεγάλο μπολ βραστό λαχανικών και μισό ποτήρι πλιγούρι φαγόπυρου
  • Ώρα για τσάι: κοκτέιλ φρούτων και λαχανικών
  • Δείπνο: σαλάτα με πιπεριές, αγγούρι, ραπανάκια, αρακά, αυγά βραστά, τόνο (με γιαούρτι και σάλτσα από βότανα)
  • Πρωινό: πλιγούρι κεχρί με κολοκύθα και αχλάδι
  • Δεύτερο πρωινό: γκασπάτσο, τοστ ολικής άλεσης
  • Μεσημεριανό: κοτολέτες μπρόκολου, σαλάτα (π.χ. σαλάτα με κινέζικο λάχανο και καρότο, σαλάτα με παντζάρια, σαλάτα με πράσα και μήλα)
  • Ώρα για τσάι: φυσικό γιαούρτι με γκρανόλα και φρούτα
  • Δείπνο: ψητά κολοκυθάκια με γέμιση από μανιτάρια, στήθος κοτόπουλου και πιπεριές

Πώς να χάσετε βάρος γρήγορα – η δίαιτα γιαουρτιού που ενισχύει το μεταβολισμό

 Γιαούρτι με φρούτα σε φλιτζάνι

Πώς να χάσετε βάρος πολύ γρήγορα χωρίς να λιμοκτονείτε και να τρώτε το ίδιο φαγητό για μεγάλο χρονικό διάστημα; Η δίαιτα γιαουρτιού μπορεί να αποδειχθεί μια καλή πατέντα. Η αποτελεσματικότητά του στη μείωση του υπερβολικού βάρους οφείλεται στην ειδική επίδραση των ζυμωμένων γαλακτοκομικών προϊόντων στον οργανισμό μας.

Γιατί η δίαιτα με γιαούρτι είναι ένας καλός τρόπος για να χάσετε βάρος;

Το φυσικό γιαούρτι και άλλα προϊόντα από την κατηγορία των άπαχων γαλακτοκομικών προκαλούν ένα αίσθημα κορεσμού μακράς διάρκειας, το οποίο μας αποτρέπει από το να φτάσουμε σε υπερβολικές ποσότητες φαγητού. Επιπλέον, χάρη στην παρουσία πολύτιμων προβιοτικών βακτηρίων, βοηθούν στη δημιουργία μιας υγιούς εντερικής χλωρίδας, καθαρίζουν τον οργανισμό από τις τοξίνες, ρυθμίζουν την πέψη, εξαλείφουν τη δυσκοιλιότητα και τον μετεωρισμό και σταθεροποιούν το ρυθμό των κινήσεων του εντέρου. Με αυτόν τον τρόπο, υποστηρίζουν το αδυνάτισμα της μέσης και των γοφών και εξαφανίζουν γρηγορότερα τον λεγόμενο αφαλό.

Αυτό που είναι πολύ σημαντικό από την άποψη του αδυνατίσματος, τα γιαούρτια, τα κεφίρ, το βουτυρόγαλα, το τυρί cottage, ως πρωτεϊνούχα προϊόντα, επιταχύνουν το μεταβολισμό και αυξάνουν την ποσότητα των θερμίδων που καίει ο οργανισμός μας (για την πέψη των πρωτεϊνών χρειαζόμαστε περισσότερη ενέργεια, επομένως η κατανάλωση θερμίδων είναι υψηλότερη). Αυξάνοντας το μεταβολικό ρυθμό, τα γιαούρτια και τα παρόμοια τρόφιμα αυξάνουν το ρυθμό απώλειας βάρους, πολύ περισσότερο αν καταναλώνονται τακτικά και σε σημαντικές ποσότητες.

Δίαιτα γιαουρτιού – οι κανόνες

Αν και η δίαιτα γιαουρτιού βασίζεται σε μια κατηγορία προϊόντων, δεν είναι μονότονη ή βαρετή. Μπορείτε να αφήσετε τη μαγειρική σας φαντασία να οργιάσει, ειδικά επειδή υπάρχει μια ολόκληρη σειρά από πρόσθετα προϊόντα που διατίθενται εκτός από τα προϊόντα ζυμωμένου γάλακτος.

Με τη δίαιτα γιαουρτιού τρώμε πέντε γεύματα την ημέρα. Τα τρία από αυτά πρέπει να είναι θρεπτικά, πλήρη γεύματα και τα άλλα δύο μπορούν να θεωρηθούν σνακ.

Η βάση του μενού της δίαιτας γιαουρτιού είναι τα φυσικά γιαούρτια και τα συναφή προϊόντα, δηλαδή το βουτυρόγαλα, το κεφίρ και το πηγμένο γάλα. Το αποβουτυρωμένο τυρί cottage αποτελεί επίσης σημαντικό μέρος του μενού. Τα προϊόντα καταναλώνονται ως μέρος όλων ή σχεδόν όλων των γευμάτων της ημέρας.

Τα λαχανικά και τα φρούτα πρέπει επίσης να έχουν τη θέση τους σε μια δίαιτα γιαουρτιού. Το μενού μας μπορεί επίσης να περιλαμβάνει μικρές ποσότητες προϊόντων όπως: άπαχο κρέας, άπαχο ψάρι, πλιγούρι, καστανό ρύζι, δημητριακά, πίτουρο, δημητριακά. Μπορείτε επίσης να τρώτε περίπου 2-3 φέτες ψωμί ολικής άλεσης κάθε μέρα.

Ταπροϊόντα που δεν επιτρέπονται στη δίαιτα γιαουρτιού είναι: γλυκά, γλυκά ποτά, λιπαρά και αλευρώδη τρόφιμα, fast food, πατατάκια, κατεψυγμένα έτοιμα γεύματα, πιάτα delicatessen, κόκκινο κρέας, λιπαρά είδη ψαριών.

Η δίαιτα αδυνατίσματος με γιαούρτι πρέπει να διαρκεί 14-21 ημέρες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου θα χάσετε περίπου 5-7 κιλά. Είναι σημαντικό να μην επιστρέψετε σε τρόφιμα υψηλής θερμιδικής αξίας μετά το τέλος της δίαιτας, αλλά να διατηρήσετε ένα ελαφρύ διατροφικό μενού.

Παραδείγματα μενού για τη δίαιτα γιαουρτιού

  • Πρωινό: φυσικό γιαούρτι με σπόρους και σουλτανίνα, μια φέτα ψωμί ολικής άλεσης με ζαμπόν κοτόπουλου, μαρούλι, αγγούρι
  • Δεύτερο πρωινό: ψωμί με ρύζι, smoothie με γιαούρτι και μπανάνα
  • Μεσημεριανό: μια μερίδα ρολό από βρασμένο κρέας πουλερικών και βρασμένα λαχανικά, μισό ποτήρι πλιγούρι φαγόπυρου, μυζήθρα (με φυσικό γιαούρτι ή βουτυρόγαλα)
  • Ώρα για τσάι: τυρί cottage με φρούτα
  • Δείπνο: μισό γκράχαμ με βραστό αυγό και ντομάτα, 300 ml βουτυρόγαλα
  • Πρωινό: πλιγούρι βρώμης με γιαούρτι, βραστό μήλο και κανέλα
  • Δεύτερο πρωινό: τυρί cottage με πράσινο αγγούρι και άνηθο, smoothie με κεφίρ και φρούτα
  • Μεσημεριανό: ελαφριά σούπα μπρόκολου, για δεύτερο πιάτο 3-4 κουταλιές καστανό ρύζι, ένα κομμάτι ψητό στήθος γαλοπούλας, πράσινα φασόλια.
  • Απόγευμα: επιδόρπιο με γιαούρτι, σπόρους chia και σμέουρα ή φράουλες
  • Δείπνο: ένα φλιτζάνι γιαούρτι, 2 φέτες ψωμί ολικής άλεσης με τυρί μοτσαρέλα, ελιές και ντομάτα.

Ελέγξτε: Κοκτέιλ για την απώλεια βάρους – Κατάταξη

Πώς να χάσετε βάρος γρήγορα – αδυνάτισμα και βελτίωση της υγείας δίαιτα αποτοξίνωσης

 μέσα στο ψυγείο, λαχανικά, φρούτα και χυμοί

Η δίαιτααποτοξίνωσης δεν συμβάλλει μόνο στην ομαλή απώλεια βάρους, αλλά εξασφαλίζει επίσης ότι ολόκληρο το σώμα λειτουργεί καλύτερα. Είναι μια εξαιρετική επιλογή για άτομα που, εκτός από ένα πολύ υψηλό επίπεδο λιπώδους ιστού, παλεύουν με τη συσσώρευση τοξινών στο σώμα (που προκαλούνται, για παράδειγμα, από μια ανθυγιεινή διατροφή, τη διαμονή σε μολυσμένο περιβάλλον ή την υπερβολική κατανάλωση διεγερτικών).

Τι είναι η δίαιτα αποτοξίνωσης;

Ηπερίσσεια τοξινών στο σώμα είναι ένα πολύ συνηθισμένο φαινόμενο σήμερα. Οι πιο συνηθισμένες επιπτώσεις του περιλαμβάνουν: κακή διάθεση, επιδείνωση της κατάστασης του δέρματος και των μαλλιών, εύκολη αύξηση του βάρους, αυξημένη όρεξη, αδυναμία, συχνή κόπωση και κούραση, υπνηλία, πονοκεφάλους, προβλήματα συγκέντρωσης, πεπτικά προβλήματα, αίσθημα βάρους, έλλειψη ενέργειας, μειωμένη ανοσία.

Η δίαιτα αποτοξίνωσης, η οποία εξαλείφει τις τοξίνες από το σώμα, θα μας βοηθήσει να απαλλαγούμε αποτελεσματικά από αυτά τα συμπτώματα, να ρυθμίσουμε τον επιβραδυνόμενο μεταβολισμό, να ανακτήσουμε τη ζωτικότητα, να αναγεννήσουμε το σώμα και να ενεργοποιήσουμε την απώλεια λιπώδους ιστού.

Η δίαιτα αποτοξίνωσης διαρκεί από 2 έως 4 εβδομάδες. Τα βασικά συστατικά του είναι προϊόντα που διεγείρουν τις διαδικασίες αυτοκαθαρισμού του σώματος. Αυτά είναι κυρίως:

  • προϊόντα ινών (έχουν την ικανότητα να δεσμεύουν και να αποβάλλουν τις τοξίνες, να διεγείρουν τις περισταλτικές κινήσεις και έτσι να σαρώνουν τις βλαβερές, περιττές ουσίες και τα υπολείμματα άπεπτης τροφής από το έντερο),
  • διουρητικά προϊόντα (διεγείρουν τη λειτουργία των νεφρών και αυξάνουν την παραγωγή ούρων, με τα οποία απομακρύνονται δυναμικά οι τοξίνες από το σώμα),
  • προϊόντα που έχουν την ικανότητα να καθαρίζουν το αίμα (π.χ. ορισμένα βότανα, προϊόντα πλούσια σε αντιοξειδωτικά),
  • χολεπιετικά και προϊόντα που ενισχύουν την ηπατική λειτουργία.

Κατάλογος τροφίμων που καθαρίζουν το σώμα από τις τοξίνες:

  • γκρέιπφρουτ,
  • λεμόνια
  • πορτοκάλια,
  • βατόμουρα,
  • cranberries,
  • μήλα,
  • αποξηραμένα δαμάσκηνα,
  • αβοκάντο,
  • μπρόκολο, σπανάκι, λάχανο και άλλα πράσινα λαχανικά,
  • παντζάρια,
  • μαϊντανός,
  • σέλινο,
  • κρεμμύδια και σκόρδο,
  • ντομάτες,
  • λάχανο,
  • αγκινάρα,
  • προϊόντα τουρσί (αγγούρια, ξινολάχανο),
  • νεαρό πράσινο κριθάρι,
  • βλαστάρια,
  • λιναρόσπορος,
  • δημητριακά (π.χ. πλιγούρι βρώμης, κριθάρι, σίκαλη),
  • σπόροι chia,
  • πίτουρα,
  • φύτρο σιταριού,
  • Ζωτικές ίνες,
  • ηλιόσποροι
  • κολοκυθόσποροι,
  • χλωρέλλα και σπιρουλίνα,
  • πλιγούρι κεχρί,
  • πλιγούρι φαγόπυρου,
  • πλιγούρι κριθαριού,
  • κεφίρ, βουτυρόγαλα,
  • κουρκούμη,
  • γαρύφαλλα,
  • τζίντζερ,
  • βότανα(τσουκνίδα, πικραλίδα, γαϊδουράγκαθο, κολλιτσίδα, καθαρτικό, σημύδα),
  • μηλόξυδο,
  • αλόη βέρα,
  • πράσινο τσάι.

Κατά τη διάρκεια της δίαιτας αποτοξίνωσης προσπαθούμε να τρώμε τακτικά γεύματα, όχι πολύ λίγα και όχι πολύ συχνά, κατά προτίμηση κάθε 3-4 ώρες. Έτσι, καταναλώνουμε 4-5 γεύματα την ημέρα. Τα προϊόντα από τον παραπάνω κατάλογο πρέπει να περιλαμβάνονται στα περισσότερα γεύματα. Ταυτόχρονα φροντίζουμε ώστε το μενού μας να αποτελείται αποκλειστικά από υγιεινά, διαιτητικά τρόφιμα.

Αυτό που είναι σημαντικό, κατά τη διάρκεια της δίαιτας θυμόμαστε να πίνουμε άφθονα υγρά. Καθ’ όλη τη διάρκεια της δίαιτας προσπαθούμε να διατηρήσουμε τη θερμιδική αξία του μενού στο επίπεδο των 1400-1500 kcal περίπου την ημέρα.

Προτεραιότητα στη δίαιτα αποτοξίνωσης είναι να αποκλείσετε από το μενού τα γλυκά, τα αλμυρά σνακ, το γρήγορο φαγητό, τα έτοιμα γεύματα, τα κακής ποιότητας κρέατα, γενικά όλα τα προϊόντα χαμηλής διατροφικής αξίας, που περιέχουν πολλά συντηρητικά και άλλα τεχνητά πρόσθετα και σημαντικές ποσότητες σακχάρων και λιπών. Ο καφές, το δυνατό μαύρο τσάι και το αλκοόλ επίσης δεν συνιστώνται.

Δίαιτα αποτοξίνωσης – μενού

Λόγω της πολυδύναμης φύσης της, η δίαιτα αποτοξίνωσης έχει όλο και περισσότερους οπαδούς. Είναι μια καλή μέθοδος για γρήγορη και αποτελεσματική αποβολή των τοξινών, βελτίωση της φυσικής και ψυχικής κατάστασης, βελτίωση των λειτουργιών των οργάνων, αναζωογόνηση και αναγέννηση του σώματος και βελτίωση της κατάστασης του δέρματος και των μαλλιών. Είναι επίσης ένας από τους καλύτερους τρόπους για να χάσετε βάρος μόνιμα και αποτελεσματικά.

Το μενού της δίαιτας αποτοξίνωσης μπορεί να έχει ως εξής:

  • Πρωινό: ομελέτα με ντομάτες με μαϊντανό, μια φέτα pumpernickel, μισό γκρέιπφρουτ
  • 2ο πρωινό: σάντουιτς με ψωμί ολικής άλεσης με γουακαμόλε (αβοκάντο, πιπεριές τσίλι, κόλιανδρο και πάστα σκόρδου), έγχυμα τσουκνίδας
  • Μεσημεριανό: ψητό ψάρι, ψητές τηγανίτες γλυκοπατάτας, ελληνικό γιαούρτι και ντιπ σκόρδου, σαλάτα με κόκκινο λάχανο, πράσινο τσάι
  • Ώρα για τσάι: smoothie από σέλινο, καρότα, αχλάδια και μήλα, μια χούφτα κολοκυθόσποροι
  • Δείπνο: σούπα στιφάδο διαίτης (με πιπεριές, ντομάτες, μανιτάρια, κρεμμύδια και στήθος κοτόπουλου)
  • Πρωινό: πλούσιο πλιγούρι βρώμης (πλιγούρι βρώμης προηγουμένως βρασμένο σε νερό, καρύδια, ηλιόσποροι, αποξηραμένα δαμάσκηνα, βατόμουρα, φυσικό γιαούρτι και μέλι)
  • 2 πρωινό: ρολά τορτίγια ολικής άλεσης με τυρί cottage, σολομό και βασιλικό ή ρόκα
  • Δείπνο: κρεμοσούπα με πράσινα λαχανικά (π.χ. μπρόκολο, σέλινο, πράσο, πράσινα μπιζέλια), δεύτερο πιάτο: καστανό ρύζι, σασλίκ με κρέας στήθους γαλοπούλας, σαλάτα με λάχανο, πράσινο τσάι.
  • Απογευματινό σνακ: σάντουιτς ολικής άλεσης με χούμους και μαρούλι, ένα ποτήρι νερό με λεμόνι, μέλι και τζίντζερ
  • Δείπνο: σαλάτα με πλιγούρι κεχρί, ελιές, κάπαρη, πιπεριές και λιαστές ντομάτες

Ελέγξτε: Κατάταξη των δισκίων αδυνατίσματος

Category: Αδυνάτισμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Article by: admin