hairdressing 1516345 1280

Κατεστραμμένα μαλλιά – πώς να τα αποκαταστήσετε και να τα φροντίσετε; Ανακαλύψτε αποδεδειγμένους τρόπους για να αποκαταστήσετε τα μαλλιά σας!

Τα κατεστραμμένα μαλλιά είναι ένα αισθητικό πρόβλημα που επηρεάζει όλο και περισσότερους ανθρώπους. Τα κατεστραμμένα μαλλιά είναι συνήθως αδύναμα, ξηρά, θαμπά, μη διαχειρίσιμα και επιρρεπή στην τριχόπτωση. Αυτή η επιδείνωση της κατάστασης των μαλλιών προκαλείται συνήθως από τη συχνή χρήση καυτών εργαλείων styling (ίσιωμα μαλλιών, στεγνωτήρες μαλλιών) και την εντατική χρήση χημικά φορτισμένων καλλυντικών. Ωστόσο, μπορεί να υπάρχουν πολλές περισσότερες αιτίες για την κακή υγεία των μαλλιών. Αν τα μαλλιά σας ζητούν βοήθεια, διαβάστε τις συμβουλές μας, οι οποίες θα τα θρέψουν και θα τα αναγεννήσουν αποτελεσματικά. Η σωστή φροντίδα για τα κατεστραμμένα μαλλιά θα αποκαταστήσει σύντομα το όμορφο χτένισμά σας!

Μαλλιά που δεν είναι καθόλου τέλεια ή τα αίτια και τα σημάδια των κατεστραμμένων μαλλιών

 μια γυναίκα με βότανα πλεγμένα στα μαλλιά της

Τα κατεστραμμένα μαλλιά σίγουρα δεν είναι ένα πλεονέκτημα για την ομορφιά κάποιου. Είναι ανεξέλεγκτα, άψυχα και χωρίς όγκο και συνήθως πέφτουν όλο και πιο συχνά με αποτέλεσμα να αραιώνουν τα μαλλιά. Τα κατεστραμμένα μαλλιά δεν είναι εύκολο να περιποιηθούν ή να στυλιζαριστούν, προκαλούν πολλά προβλήματα, συνήθως χρειάζονται πολύ χρόνο για να στυλιζαριστούν και καταλήγουν να μην είναι ελκυστικά. Γιατί οι δομές των μαλλιών υποβαθμίζονται σε ποιότητα, αντοχή και εμφάνιση;

Οι πιο κοινές αιτίες των κατεστραμμένων μαλλιών

 • Χρωματισμός. Οι συχνές θεραπείες βαφής, η διατήρηση του χρώματος πολύ καιρό στα μαλλιά και η χρήση κακής ποιότητας, πολύ επιθετικών προϊόντων βαφής θα Αυτό αποδυναμώνει τους θύλακες και τις ρίζες της τρίχας και μπορεί να προκαλέσει χημική βλάβη στη δομή της τρίχας.
 • Λεύκανση. Τα λευκαντικά είναι εξαιρετικά επιθετικά παρασκευάσματα, στη σύνθεση των οποίων μπορούν να βρεθούν οξειδωτικές ουσίες πολύ υψηλής συγκέντρωσης. Αυτό το ισχυρό οξειδωτικό είναι πολύ βλαβερό για τα μαλλιά, τα αποδυναμώνει, σπάει την επιδερμίδα και αφήνει τα μαλλιά εύθραυστα, λεπτά, ξηρά και λιπαρά.
 • Θερμικό styling. Τα σίδερα ισιώματος, τα πιστολάκια και τα σίδερα μπούκλας, ενώ μπορούν να είναι πολύ αποτελεσματικά όσον αφορά το styling και την τελική εμφάνιση, δεν είναι φιλικά προς τα μαλλιά σας. Ειδικά όταν χρησιμοποιείται συχνά. Η θερμότητα αποδυναμώνει τόσο τις ρίζες όσο και τα μαλλιά. Η δομή της τρίχας καταστρέφεται, γίνεται εύθραυστη, δεν έχει λάμψη και μπερδεύεται εύκολα.
 • Περμανάντ. Ως αποτέλεσμα της περμανάντ η τρίχα αναδομείται, επειδή οι γέφυρες κυστεΐνης στη δομή της τρίχας σπάνε (αυτό είναι απαραίτητο για να επιτευχθεί το σωστό στρίψιμο). Λανθασμένη εφαρμογή περμανάντ (π.χ. Οι λανθασμένα εφαρμοζόμενες περμανάντ (π.χ. αν παραμείνουν για πολύ ώρα, αν εφαρμοστούν λανθασμένα ή αν δεν ξεπλυθούν σωστά) μπορούν να βλάψουν τα μαλλιά ή ακόμη και να τα κάψουν και να τα καταστρέψουν εντελώς.
 • Υπερφόρτωση των μαλλιών με καλλυντικά προϊόντα. Είναι αλήθεια ότι τα προϊόντα styling (όπως οι λακ, τα τζελ, οι αφροί, οι τσίχλες και τα κεριά) μπορούν να είναι πολύ χρήσιμα στην τιθάσευση των μαλλιών σας και στη δημιουργία της επιθυμητής εμφάνισης, αλλά πρέπει να χρησιμοποιούνται με μέτρο. Η υπερβολική χρήση τους θα υπερφορτώσει, θα αποδυναμώσει και θα ξηράνει τα μαλλιά σας και θα τα κάνει να φαίνονται χειρότερα.
 • Υπερβολική έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία (UV). Η μέτρια έκθεση στον ήλιο, η οποία δεν είναι πολύ συχνή, μπορεί να βοηθήσει στην αναζωογόνηση του χρώματος των μαλλιών σας και να παράγειΩστόσο, η συχνή και εντατική ηλιοθεραπεία είναι επιβλαβής για τα μαλλιά και οδηγεί σε ξηρότητα, αδυναμία και απώλεια ποιότητας.
 • Ακατάλληλος χειρισμός υγρών μαλλιών. Τα βρεγμένα μαλλιά είναι πολύ πιο ευαίσθητα στη φθορά, οπότε αν δεν τα φροντίζετε, μπορεί να καταστραφούν. Το πολύ δυνατό τρίψιμο με την πετσέτα, το τύλιγμα των βρεγμένων μαλλιών σε σφιχτό τουρμπάνι, το σκληρό βούρτσισμα, το τράβηγμα για να ξεμπερδέψουμε, το στέγνωμα με πιστολάκι σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες και ο ύπνος με βρεγμένα μαλλιά έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην κατάσταση των μαλλιών μας. Θα πρέπει επίσης να είστε προσεκτικοί όταν λούζετε τα μαλλιά σας – χρησιμοποιήστε ένα ήπιο σαμπουάν, μην λούζετε τα μαλλιά σας μεΧρησιμοποιήστε ένα ήπιο σαμπουάν, μην λούζετε τα μαλλιά σας με ζεστό νερό αλλά με χλιαρό νερό και ξεπλύνετε τα μαλλιά σας με χλιαρό νερό για να κλείσει η επιδερμίδα.
 • Αρνητικές επιδράσεις περιβαλλοντικών παραγόντων. Η συχνή έκθεση στον καπνό, το νέφος, τα κλιματιζόμενα δωμάτια, το πλύσιμο σε έντονα χλωριωμένο νερό – όλοι αυτοί οι παράγοντες έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην κατάσταση των μαλλιών.
 • Ακατάλληλη διατροφή. Όχι μόνο εξωτερικοί αλλά και εσωτερικοί παράγοντες μπορούν να συμβάλουν στην αποδυνάμωση και τη φθορά των μαλλιών. Μία από αυτές είναι η ανθυγιεινή διατροφή που βασίζεται σε ιδιαίτερα επεξεργασμένα προϊόντα και φαγητά και είναι πολύ φτωχή σε φυσικά προϊόντα που περιέχουν μεγάλες ποσότητες πολύτιμων θρεπτικών συστατικών. Ειδικότερα, οι ελλείψεις στοιχείων όπως η πρωτεΐνη, ο ψευδάργυρος, οι βιταμίνες Β, η βιταμίνη Α, ο σίδηρος, το πυρίτιο, ο χαλκός και το θείο συμβάλλουν στην αποδυνάμωση των μαλλιών, στην απώλεια ζωτικότητας και φωτεινότητας, στο πρόωρο γκριζάρισμα ή στην υπερβολική απώλεια μαλλιών.

Τα κατεστραμμένα, ξηρά μαλλιά είναι συνήθως τρίχες υψηλού πορώδους, με έντονα αποκλίνοντα λέπια, ξηρά, ματ και πολύ λιγότερο ανθεκτικά σε δυσμενείς παράγοντες από ό,τι οι τρίχες μεσαίου και χαμηλού πορώδους.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά των κατεστραμμένων μαλλιών; Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα των κατεστραμμένων μαλλιών είναι

 • Υπερβολική ξηρότητα των μαλλιών,
 • τριχόπτωση,
 • ευθραυστότητα και σπάσιμο των μαλλιών,
 • σχισμένες άκρες,
 • ανομοιόμορφη επιφάνεια μαλλιών,
 • τραχιά, σκληρά μαλλιά,
 • μαλλιά που μπερδεύονται εύκολα,
 • έλλειψη ελαστικότητας των μαλλιών,
 • λεπτά, αδύναμα μαλλιά,
 • μαλλιά που φριζάρουν ή φριζάρουν εύκολα,
 • Τα μαλλιά δεν λυγίζουν προς όλες τις κατευθύνσεις, τα μαλλιά δεν μπορούν να πειθαρχήσουν και είναι δύσκολο να διαμορφωθεί το επιθυμητό χτένισμα,
 • έλλειψη όγκου, άτονα μαλλιά,
 • Έλλειψη λάμψης, θαμπάδα, ξεθωριασμένο χρώμα μαλλιών.

Σεσουάρ, ισιωτές, βαφή… Πώς μπορούν να αποκατασταθούν τα κατεστραμμένα μαλλιά;

 Στέγνωμα με βούρτσα

Για την εντατική τόνωση της διαδικασίας αναγέννησης των ξηρών και ταλαιπωρημένων μαλλιών, είναι καλύτερο να δράσετε ταυτόχρονα από μέσα και από έξω. Οι σπιτικές θεραπείες, όπως οι μάσκες, τα λαδάκια ή οι εντριβές μαλλιών με βάση φυσικά συστατικά, μπορούν να είναι εξαιρετικά χρήσιμες.παράλληλα με τα από του στόματος, παρασκευάσματα πολλαπλών στοιχείων, τα οποία παρέχουν στα μαλλιά ένα μεγάλο μέρος θρεπτικών συστατικών, ενισχύοντας και τονώνοντας την ανάπτυξη των μαλλιών. Πώς να σώσετε τα κατεστραμμένα μαλλιά;

Για τη διάσωση της τριχόπτωσης! Τι είναι σημαντικό να θυμάστε;

Για να θρέψετε, να ενισχύσετε και να αναδομήσετε τα προβληματικά, πεσμένα και κατεστραμμένα μαλλιά, το πρώτο βήμα είναι να αποκόψετε ή τουλάχιστον να περιορίσετε την έκθεση στα στοιχεία που προκαλούν τη μεγαλύτερη ζημιά. Ως εκ τούτου, αποφύγετε τον καπνό, το νέφος, το πρόχειρο φαγητό και την παρατεταμένη έκθεση στο έντονο ηλιακό φως.

Εάν έχετε αδύναμα, λεπτά και κατεστραμμένα μαλλιά, είναι προτιμότερο να αποχαιρετήσετε τις λευκαντικές ουσίες και τις επιθετικές βαφές μαλλιών. Αν δεν σας αρέσει το φυσικό σας χρώμα και δεν μπορείτε να φανταστείτε ότι θα εγκαταλείψετε τη βαφή, αναζητήστε φυσικές βαφές μαλλιών, φυτικά ξεβγάλματα που φωτίζουν και χέννα. Υπάρχουν επίσης βότανα, τα οποία αλλάζουν την απόχρωση των μαλλιών σας με ήπιο τρόπο, όπως για παράδειγμα: χαμομήλι, φλαμούρι, καλέντουλα, καλαμποκάλευρο, μολόχα, elderberry, φλοιός βελανιδιάς, ιβίσκος, δεντρολίβανο, τσουκνίδα και νούφαρο.

Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε χρωματικά βάλσαμα και σαμπουάν – δίνουν ένα συγκεκριμένο χρωματικό αποτέλεσμα, αν και όχι μόνιμο. Και αν πρέπει να χρησιμοποιήσετε παραδοσιακές βαφές, ποντάρετε σε προϊόντα καλής ποιότητας και παρατείνετε όσο το δυνατόν περισσότερο το χρονικό διάστημα μεταξύ των θεραπειών βαφής. Υπάρχουν επίσης πολλά προϊόντα που προστατεύουν τα μαλλιά από τις βλαβερές συνέπειες των χρωστικών καλλυντικών και εκείνα που φροντίζουν τα βαμμένα μαλλιά, τα οποία αξίζει επίσης να χρησιμοποιήσετε.

Η αποφυγή επιθετικών, χημικών λευκαντικών και βαφών δεν αρκεί. Αξίζει επίσης να μειώσετε το θερμικό styling, το οποίο κάνει τα μαλλιά αδύναμα, ξηρά και θαμπά, και προκαλεί σχισίματα και φριζάρισμα. Αντί να χρησιμοποιούμε σεσουάρ, ας στεγνώσουμε τα μαλλιά μας με φυσικό τρόπο, και ας αφήσουμε τα σίδερα ισιώματος και μπούκλας για ειδικές περιστάσεις ή ας μην τα χρησιμοποιούμε καθόλου. Η αγορά καλλυντικών προσφέρει μια ευρεία γκάμα προϊόντων, τα οποία βοηθούν στο ίσιωμα και την εξομάλυνση των “ατίθασων” μαλλιών.

Στα κομμωτήρια διατίθενται επίσης θεραπείες ισιώματος κερατίνης για να απαλλαγείτε από το άγχος της χρήσης σίδερου ισιώματος. Αν θέλετε μπούκλες ή κύματα, μπορείτε να κάνετε μια θεραπεία με κερατίνη για μπούκλες ή απλά να χρησιμοποιήσετε μπάλες για το φριζάρισμα ή κυλίνδρους αντί για σίδερο μπούκλας.

Επίσης, ρίξτε μια ματιά στα προϊόντα περιποίησης μαλλιών που χρησιμοποιείτε καθημερινά. Εάν υπάρχουν πολλές σιλικόνες, parabens και άλλα χημικά που επιβαρύνουν τα μαλλιά σας, αντικαταστήστε τα με ήπια σαμπουάν. Αν είναι γεμάτα από υπερφορτωτικές σιλικόνες, parabens και άλλα χημικά, αντικαταστήστε τα με ευαίσθητα σαμπουάν (π.χ. φυτικά, παιδικά σαμπουάν), βιολογικά conditioners και μάσκες με βάση φυσικά εκχυλίσματα και έλαια, ήπια και ελαφριά βάλσαμα και λοσιόν με φυτικά εκχυλίσματα.

Πώς να αποκαταστήσετε τα κατεστραμμένα μαλλιά – από του στόματος παρασκευάσματα

 γυναίκα με χοντρές πλεξούδες

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για την επίλυση του προβλήματος της πτώσης και της φθοράς των μαλλιών είναι η ταυτόχρονη τοπική και από του στόματος θεραπεία. Έτσι, πριν ξεκινήσετε τις θεραπείες αναγέννησης των μαλλιών σας, προμηθευτείτε καλής ποιότητας δισκία για τα μαλλιά. Κατά προτίμηση τέτοια, στη σύνθεση των οποίων μπορείτε να βρείτε μεγάλες δόσεις εκχυλισμάτων από αλογοουρά, τσουκνίδα ή μπαμπού. Πρόκειται για φυτά, τα οποία είναι πολύ αποτελεσματικά στην ενίσχυση των βολβών, των θυλάκων, της μήτρας και των στελεχών της τρίχας και αποτρέπουν την υπερβολική τριχόπτωση.

Το συμπλήρωμα διατροφής που επιλέγετε δεν θα πρέπει επίσης να στερείται βιταμινών και μετάλλων που χρειάζονται τα μαλλιά για την απρόσκοπτη ανάπτυξη και ανάπτυξή τους, όπως βιοτίνη, θείο, χαλκό, ψευδάργυρο.

Δείτε αυτό το ισχυρό συμπλήρωμα διατροφής για την αναγέννηση και την ανάπτυξη των μαλλιών Locerin

Έτοιμα παρασκευάσματα για ταλαιπωρημένα μαλλιά, π.χ. μαλακτικό μαλλιών, σαμπουάν, μάσκα και λοσιόν

Τα έτοιμα παρασκευάσματα για την αποκατάσταση των μαλλιών μπορούν να αποτελέσουν μια πολύ πολύτιμη υποστήριξη για τις οικιακές θεραπείες και τα συμπληρώματα διατροφής για τα μαλλιά. Εάν χάνετε χούφτες μαλλιών, αξίζει, για παράδειγμα, να καταφύγετε σε ένα από τα πολυάριθμα σαμπουάν που διατίθενται στην αγορά για την τριχόπτωση, κατά προτίμησηΤο καλύτερο είναι εμπλουτισμένο με βιταμίνες και φυτικά εκχυλίσματα με ενισχυτικές και αναπλαστικές ιδιότητες.

Για τα μαλλιά που δεν έχουν ωραίο, ζωντανό χρώμα και λάμψη, ένα σαμπουάν που ενισχύει το χρώμα και αναδεικνύει τις ανταύγειες των μαλλιών είναι μια καλή επιλογή. Τα πολύ ξηρά μαλλιά χρειάζονται ένα σαμπουάν με ενυδατικά και υγρασιοαπορροφητικά συστατικά (π.χ. υαλουρονικό οξύ, πρωτεΐνες μεταξιού, εκχύλισμα ελιάς, αλόη βέρα, εκχύλισμα σιταριού, βρώμη). Εάν τα μαλλιά σας είναι τραχιά, σκληρά, πολύ ευαίσθητα και επιρρεπή στο σπάσιμο, χρησιμοποιήστε ένα σαμπουάν που περιέχει πολύτιμα φυτικά έλαια και ουσίες που καταπραΰνουν, λειαίνουν και προστατεύουν (π.χ. εκχύλισμα κεχριμπαριού, μέλι, εκχύλισμα κεχριμπαριού, μέλι, βρώμη). Τα σαμπουάν που περιέχουν πολύτιμα φυτικά έλαια και ουσίες που καταπραΰνουν, εξομαλύνουν και προστατεύουν (π.χ. εκχύλισμα κεχριμπαριού, μέλι, χαμομήλι, πανθενόλη, βαμβάκι) θα βοηθήσουν.

Εάν τα μαλλιά μας είναι θαμπά, ξηρά και δεν έχουν ελαστικότητα, θα πρέπει επίσης να προμηθευτούμε ένα καλό μαλακτικό. Εάν τα μαλλιά σας είναι θαμπά, ξηρά και δεν έχουν ελαστικότητα, προμηθευτείτε ένα καλό μαλακτικό που περιέχει ενυδατικές, φωτεινές και αναζωογονητικές ουσίες και χρησιμοποιήστε το μετά από κάθε σαμπουάν. Για τα ταλαιπωρημένα μαλλιά, είναι επίσης καλή ιδέα να εφαρμόζετε μια μάσκα ή έναν ορό κάθε λίγες ημέρες για να ενισχύσετε τις ρίζες των μαλλιών και να αποκαταστήσετε τις φθορές.

Στην αγορά διατίθενται επίσης λοσιόν για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης. Το πλεονέκτημά τους είναι ότι εφαρμόζονται εύκολα και γρήγορα. Δεν χρειάζεται να ξεπλένονται όπως τα μαλακτικά ή οι μάσκες, αλλά απλώς ψεκάζονται στα μαλλιά και κάνουν ελαφρύ μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής. Μπορείτε εύκολα να παρασκευάσετε λοσιόν και άλλα παρασκευάσματα για την ανανέωση, τη θρέψη και την ενίσχυση των μαλλιών στο σπίτι.

Αναγέννηση μαλλιών – σπιτικές θεραπείες

 Βότανα, ελαιόλαδο

Υπάρχουν πολλές σπιτικές θεραπείες για την πολύπλοκη επιδιόρθωση και ενίσχυση των μαλλιών. Πολλά από αυτά έχουν επίσης την επίδραση της επιτάχυνσης της ανάπτυξης των μαλλιών, η οποία είναι πολύ καλή είδηση – όσο πιο γρήγορα μεγαλώνουν τα μαλλιά και όσο περισσότερα νέα baby hair στο κεφάλι σας, τόσο πιο γρήγορα θα αποκτήσετε ένα πυκνό, υγιές, ελκυστικό χτένισμα! Ποιες θεραπείες και φυσικά υλικά είναι ιδιαίτερα κατάλληλα για μαλλιά που χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα;

Λάδωμα των μαλλιών σας

Μια από τις πιο αποτελεσματικές σπιτικές θεραπείες για την αναγέννηση και τη συνολική βελτίωση της εμφάνισης των μαλλιών είναι η χρήση λαδιού.Μια από τις πιο αποτελεσματικές σπιτικές θεραπείες για τα ταλαιπωρημένα μαλλιά είναι η εφαρμογή λαδιού, η οποία μπορεί να γίνεται σε τακτική βάση, για παράδειγμα κάθε εβδομάδα ή κάθε λίγες ημέρες, χρησιμοποιώντας ένα καλής ποιότητας φυτικό ή καλλυντικό λάδι. Οι θεραπείες λαδώματος μπορούν να πραγματοποιηθούν με διάφορους τρόπους, όπως μας βολεύει περισσότερο. Μερικές από τις μεθόδους είναι:

 • ξηρό λαδάρισμα για λίγες ώρες ή όλη τη νύχτα (εφαρμόζουμε λάδι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και στη συνέχεια λούζουμε τα μαλλιά μας),
 • γρήγορο ξηρό λαδάκι (λαδώστε τα μαλλιά σας 30 λεπτά πριν τα λούσετε),
 • Wet oiling (μουλιάστε τα μαλλιά, εφαρμόστε λάδι για μία ή δύο ώρες και στη συνέχεια πλύνετε τα μαλλιά),
 • Λάδι στο σαμπουάν ή στο μαλακτικό σας (προσθέστε λάδι στο σαμπουάν ή στο μαλακτικό σας και ξεπλύνετε καλά).
 • Λάδωμα σε μπολ (ξέπλυμα των μαλλιών σε νερό με προσθήκη λαδιού),
 • λαδώνοντας τις άκρες μετά από κάθε λούσιμο των μαλλιών.

Για ξηρά, κατεστραμμένα, πολύ πορώδη μαλλιά, τα έλαια με υψηλή περιεκτικότητα σε ακόρεστα λιπαρά οξέα (με ιδιαίτερη έμφαση στα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα) λειτουργούν καλύτερα. Αυτού του είδους τα έλαια κλείνουν αποτελεσματικά την επιδερμίδα της τρίχας, γεμίζουν τα κενά στην επιδερμίδα της τρίχας, προστατεύουν, θρέφουν, δυναμώνουν και αναπλάθουν από τη ρίζα έως την άκρη.

Μερικά χρήσιμα έλαια για κατεστραμμένα και ξηρά μαλλιά

 • λινέλαιο,
 • Έλαιο Argan
 • έλαιο νυχτολούλουδου,
 • έλαιο κάνναβης,
 • βαμβακέλαιο
 • έλαιο κολοκυθόσπορου,
 • έλαιο φύτρων σιταριού,
 • έλαιο σπόρων σταφυλιού,
 • έλαιο macadamia,
 • έλαιο jojoba,
 • έλαιο γλυκού αμυγδάλου.

Αυτά τα έλαια θα βελτιώσουν σίγουρα την κατάσταση των κουρασμένων και ταλαιπωρημένων μαλλιών μας. Προσοχή στο λάδι καρύδας και στο καστορέλαιο. Αν και γενικά είναι πολύ ευεργετικά για τα μαλλιά, δεν είναι απαραίτητα κατάλληλα για ξηρά και φριζαρισμένα μαλλιά. Το έλαιο καρύδας είναι πιο κατάλληλο για μαλλιά με χαμηλούς πόρους. Το έλαιο καρύδας είναι πιο κατάλληλο για μαλλιά με χαμηλούς πόρους, αλλά μπορεί να επιδεινώσει το φριζάρισμα σε μαλλιά με υψηλούς πόρους. Το καστορέλαιο, από την άλλη πλευρά, μπορεί να ξηράνει τα μαλλιά σας. Αλλά φυσικά, αν θέλετε, μπορείτε να τα δοκιμάσετε στα μαλλιά σας.

Διαβάστε επίσης: Έλαια για τα μαλλιά

Σπιτικές θεραπείες μαλλιών

Ένας πολύ καλός τρόπος για να ενισχύσετε και να αναζωογονήσετε τα μαλλιά που έχουν υποστεί φθορές, είτε από επιθετικό styling, είτε από βαφή είτε από άλλους παράγοντες, είναι επίσης να τρίβετε φαρμακευτικά φυτά στο τριχωτό της κεφαλής, για παράδειγμα με συστατικά όπως:

Αλόη βέρα

Οχυμός αλόης βέρα έχει μια παχύρρευστη, ζελατινώδη σύσταση και όχι μόνο διεισδύει βαθιά στοΟ χυμός αλόης βέρα έχει μια παχύρρευστη σύσταση που μοιάζει με τζελ, το οποίο όχι μόνο διεισδύει βαθιά στη δομή της τρίχας, αλλά παραμένει και στην επιφάνεια της τρίχας για να σχηματίσει ένα προστατευτικό φιλμ. Επιπλέον, ο χυμός που εξάγεται από τα φύλλα της αλόης βέρα περιέχει ένα ευρύ φάσμα θρεπτικών ουσιών. Αυτές οι ιδιότητες καθιστούν την αλόη βέρα πολύ ευεργετική για τα μαλλιά, ειδικά για τα μαλλιά που χάνουν εύκολα νερό, είναι άψυχα, θαμπά και ξηρά, ταλαιπωρημένα, εύθραυστα και επιρρεπή σε φθορές. Η εντριβή με αλόη βέρα γίνεται κόβοντας ένα φρέσκο φύλλο αλόης, εξάγοντας το χυμό και τρίβοντάς το απευθείας στο τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά.

Τριγωνέλλα

Το τριγωνέλλα κάνει εξαιρετική δουλειά με τα προβλήματα των μαλλιών, ειδικά με τα αδύναμα, λεπτά, πέφτοντα και αργά αναπτυσσόμενα μαλλιά. Περιέχει φωσφολιπίδια, χολίνη, λεκιθίνη και μια πλούσια δεξαμενή βιταμινών και μετάλλων, όπως πυρίτιο, σίδηρο και σελήνιο. Το τριγωνέλλα εμφανίζει ισχυρά αναγεννητικά και ενισχυτικά αποτελέσματα. Επιταχύνει την ανάπτυξη των μαλλιών, ενυδατώνει τα μαλλιά, βοηθά στο κλείσιμο της επιδερμίδας της τρίχας, θρέφει, φροντίζει, προσθέτει λάμψη στα μαλλιά και αποτρέπει το φριζάρισμα. Βελτιώνει επίσης την κατάσταση του τριχωτού της κεφαλής. Μπορείτε να φτιάξετε ένα τρίψιμο μαλλιών με τριγωνέλλα με πολύ απλό τρόπο, αλέθοντας τους σπόρους, ρίχνοντας βραστό νερό πάνω τους, κρυώνοντας, διαχωρίζοντας τους σπόρους από το υγρό και τρίβοντας το υγρό στο τριχωτό της κεφαλής σας. Βάλτε ένα καπάκι από αλουμινόχαρτο, περιμένετε 30 λεπτά και ξεπλύνετε.

Άλλα συστατικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να φτιάξετε μια επανορθωτική συσκευασία για το τριχωτό της κεφαλής:

 • τσουκνίδα,
 • αλογοουρά
 • λεμόνι,
 • καφέ,
 • κολλιτσίδα,
 • μαύρο γογγύλι,
 • νομισματοκοπείο,
 • τζίντζερ,
 • κουρκούμη.

Σπιτικές μάσκες για ταλαιπωρημένα μαλλιά

Οισπιτικές μάσκες είναι ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για την αναγέννηση των ταλαιπωρημένων μαλλιών. Ένα τέτοιο παρασκεύασμα μπορεί να παρασκευαστεί πολύ γρήγορα από προϊόντα, τα οποία ο καθένας μας έχει στην κουζίνα του, π.χ. φρούτα, λαχανικά, πλιγούρι βρώμης, αυγά, δημητριακά, βότανα κ.λπ. Οι σπιτικές μάσκες που χρησιμοποιούνται τακτικά, θα βελτιώσουν τη δομή των μαλλιών σας, θα τους δώσουν δύναμη, λάμψη, απαλότητα και ζωντάνια, θα τα κάνουν πιο πυκνά και θα επιδιορθώσουν μικρές ατέλειες στην επιδερμίδα της τρίχας.

Οι μάσκες εφαρμόζονται καλύτερα 1-2 φορές την εβδομάδα. Εφαρμόστε το μείγμα σε όλη την επιφάνεια των μαλλιών, χωρίς να παραλείψετε το ελαφρύ τρίψιμο στο τριχωτό της κεφαλής. Μετά από 40-60 λεπτά, ξεπλύνετε τη μάσκα και ξεπλύνετε τα μαλλιά σας με ένα ήπιο σαμπουάν.

Ορισμένοι αποδεδειγμένοι συνδυασμοί συστατικών σε μάσκες για την αναδόμηση των κατεστραμμένων μαλλιών:

 • μαγιά, γάλα, λάδι (π.χ. αργκάν, κρόκος, νιγκέλα),
 • αυγό, χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο,
 • φυσικό γιαούρτι, μέλι, λάδι,
 • φυσικό γιαούρτι, πλιγούρι βρώμης, χυμός λεμονιού,
 • αβοκάντο, αλόη βέρα,
 • μπανάνα, λάδι, χυμός λεμονιού,
 • λιναρόσπορος, νερό, μέλι.

Ξεβγάζει για να ενισχύσει και να αναγεννήσει τα μαλλιά

Το οπλοστάσιο των οικιακών θεραπειών μπορεί επίσης να περιλαμβάνει ξεπλύματα, για παράδειγμα με μηλόξυδο αραιωμένο με νερό ή με βότανα όπως:

 • αλογοουρά
 • τσουκνίδα
 • χαμομήλι,
 • κολλιτσίδα,
 • calamus,
 • Τριφύλλι του ποδιού του πουλιού,
 • κατιφέ,
 • λυκίσκου,
 • μαϊντανός.

Ελέγξτε: Κολλαγόνο για να πιείτε – Κατάταξη

Category: Ομορφιά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Article by: admin